Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני סיימתי את שנה א' בקמפוס בן גוריון באילת.

השה התחילה די טוב, נכנסה לי בדיוק המועדפת בסמסטר הראשון, והיו אמורים לאשר לי מלגה של 10,000 שקלים שתכנס במהלך הסמסטר השני, מה שגרם לסיום הסמסטר עם ממוצע של כ-80 שאת רוב המבחנים עברתי במועד א'.

עקב טעויות בירוקטיות, לא אושרה לי בסוף המלגה, כמו כן המצב הכלכלי של ההורים שלי הורע וכך יצא שבמהלך השנה היו לי הוצאות מאוד גבוהות של שכירות וכלכלה, נאלצתי להתחיל לעבוד בסופי שבוע, מה שפגע לי בלימודים וגרם לי גם להתחיל לשבור תכניות חסכון וקבלת עזרה מינימלית מההורים.

יש לציין שכנראה לא נערכתי מספיק טוב כלכלית לתחילת הלימודים, חשבתי בהתחלה ללמוד קרוב לבית, אבל העובדה שרציתי תואר אוניברסיטאי ולא התקבלתי ללימודים בבאר שבע ובכל אוניברסיטה אחרת...גרמו לי להדרים עד אילת כדי להוציא את התואר, כמו כן בוזבז לפני הלימודים סכום די רציני על טיול לתאילנד.

היתה לי תכנית בה אני אשאר בקיץ באילת על מנת לעבוד ולהרויח כסף טוב, אבל גם היא התבדתה, עקב מצב שנכשלתי באחד הקורסים בסמסטר ואני יאלץ לעבור קורס בקיץ, ככה שעובדה מלאה לא תהיה לי, כמו כן הלפטופ שהיה ברשותי שנתיים וחצי החל במהלך השנה להתקלקל, מה שגורם לי להוציא כסף גם על מחשב נייד חדש (אני לא מתכוון לשלם 800 על תיקון למחשב כזה).

במהלך הסמסטר עקב זה שהתחלתי לעבוד הציונים שלי מאוד נפגעו, נאלצתי לעשות מועדי ב', שחלק קטן מהקורסים הוצאתי ציון יותר נמוך מהממוצע, יש לציין שבסמסטר א' הייתי דוקא בין הגבוהים בכיתה.

כרגע אני במצב של התלבטות להחלטה די קיצונית שהיא לא להרשם לקורסים של שנה ב', לקחת כמה קורסי בחירה (בתואר שלי צריך גם לעשות 10 נק"ז בקורסי בחירה), להוציא את הפטור מאנגלית (יש לי רק קורס אחד לקחת) ולשפר 2 קורסים של סמסטר ב' שאני בטוח שאני יכול להוציא בהם יותר.

אני יכול להרשם לשנה ב', אבל שוב אני יהיה במצב כלכלי קשה, אני לא מתכוון להסתך על ההורים שלי, כי ההוצאות שלי הם מאוד גבוהות (כ-2500 שקלים בחודש) ואני לא רואה את ההורים שלי מצליחים לממן את זה, כמו כן הממוצע של סמסטר ב' של שנה א' לא מזהיר וממש לא בא לי לסיים תואר עם ממוצע של 65-70 ועם לחץ כספי, ומה לעשות מדובר בתואר מאוד קשה (כלכלה וחשבונאות) שכל מי שאצלנו שילב לימודים ועבודה בסוף נכשל ופרש.

אם אני אדחה שנה, אני יודע שאני ממש לא אשרוף אותה, אני ישפר את מה שצריך תוך כדי אני גם יעבוד על מנת שאני יוכל לא לעבוד בשנה ב' כלל, לגבי שנה ג' אני לא דואג כי אז לפי התכנית שלנו התואר ממשיך בבאר שבע, אז יהיו לי הוצאות של נסיעות ובילויים בלבד.

אשמח לעוד חוות דעת והמלצות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מבחינתי המצב חד משמעי - pull out.

שים את הלימודים על פאוזה, לך לעבוד, תצבור סכום כלשהו שיאפשר לך לעמוד על הרגליים ואז תשקול להתחיל מחדש. אולי בתקופה הזאת תמצא עבודה מעניינת שבגינה שווה לדחות את הלימודים בכמה שנים. אולי תגלה שאתה בכלל רוצה לעסוק בתחום אחר ולא מה שלמדת עד כה.

בכל אופן, אם המצב הכלכלי אינו מאפשר לך שקט נפשי והתרכזות מלאה בלימודים, מבחינתי אין אלטרנטיבות וצריך ללכת לעבוד במשרה מלאה. זאת דעתי.

מה שלא תחליט בסוף, שיהיה בהצלחה.

פורסם

ההמלצה שלי - תמשיך ללמוד אבל אש קטנה יותר. בשום מקום לא כתוב שאתה חייב לקחת את כל המערכת המומלצת, אז פשוט תיקח קצת פחות קורסים ותעבוד במקביל. ממה שאני רואה, אם תצא להפסקה יש סיכוי סביר שלא תחזור ללימודים וחבל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה אכפת לך לסיים את התואר עם ממוצע 65-70?

(סתם שאלה של אחד שלא מבין בזה)

שאתה רוצה להתמחות במשרד טוב, אתה צריך ממוצע ציונים טוב.

חוץ מזה מעבר לשנה ג' מותנה בממוצע של 75 ומעלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

"כשאתה", לא "שאתה". "כשאתה"!!!

הפסקה זה מיותר, מבזבז המון זמן ולא ממש עוזר לצבירת ממון.

קח פחות קורסים ותמשיך לעבוד במקביל, זה גם תרגול טוב לחיים.

בנוגע לשיפור ציונים של קורסים - אל תעשה את זה. בשביל מה?

סתם יישרף לך זמן על עוד כמה נקודות שאף אחד לא יירק אפילו לכיוונן.

אם המעבר לשנה ג' מותנה בממוצע 75, הרי שהמטרה שלך לשנה זו היא המספר הזה,

ולא נקודה אחת יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...