Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא סוחב - פורד פוקוס 2005

bloodymeli
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

בבעלותי פורד פוקוס, 1.6 ליטר, 130K ק"מ, שנת 2005 שנרכש מיד שנייה לפני כשנה. מדדתי את ביצועי הרכב מבחינת ק"מ לליטר והם עלובים למדי (8 ק"מ לליטר ומטה, כשאנו נוהגים בצורה מאוד חסכונית, עם מינימום האצות). זה לא מאוד הטריד אותי, כי הזהירו אותי כי מדובר בעגלה לפני הרכישה.

לאחרונה נסעתי ברכב זהה לחלוטין ונדהמתי. מבחינת עוצמה וכוח מנוע הוא היה לעין ערוך יותר טוב. עליות שהגרוטאה שלי עושה בקושי ב-30 קמ"ש ללא מזגן הוא עשה ב-45 קמ"ש עם מזגן כמעט ללא לחיצה על הגז.

שאלתי: מהם הסיבות המשוערות לעגלתיות? האם יש קשר בין העגלתיות וצריכת הדלק הגבוהה? מהי עלות תיקון משוערת של כל אחת מהסיבות? האם כדאי לטפל בזה עכשיו או לחכות לטיפול 135K?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להגיד לך שאצלי אותו שנתון ואותו מס' ק"מ הסחיבה טובה מאוד.

צריכת דלק בתוך העיר בלבד – 1 ל-10.

הצריכה שלך וחוסר הסחיבה מעידים על בעיה מסוימת, הדברים שאתה יכול לבדוק הם ניקיון של פילטר אויר ופילטר דלק (מתי הוחלף) לשמוע האם המנוע עובד חלק, לפרק פלגים ולראות את המצב (זה טיפה יותר מסובך וצריך בוקסה 16 אאל"ט).

בבדיקות היותר מורכבות המחייבות חיבור למחשב תוכל לתת את הרכב למוסך שמתמחה בדגם ולו רק לצורך דיאגנוסטיקה כך גם לא תצא בנזק, משהו כמו 200 ₪ רק להתחברות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שסלילי ההצתה שלך דפוקים מחלה ידועה.

המנוע "מצלצל"? יכול להיות שעשו טיימינג לא טוב.

מציע לך גם לבדוק לחץ אויר בצמיגים לחסכון בדלק.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על כל התגובות.

הכנסתי אותו היום למוסך מורשה ולא מצאו כל תקלה אבל המליצו לי להוסיף תוסף דלק. מעיון בפורומים נראה שמומלץ לרכוש תוסף דלק 44K או גולד לייבל. האם התוספים האלו אכן מתאימים לפורד פוקוס 2005? האם אחד מהשניים יותר מומלץ לרכב זה (או האם יש תוסף אחר שמומלץ לפוקוס)?

שוב תודה,

אלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה לי שתוסף דלק, יפתור במקרה זה את בעייתך (זו מין תשובה של "אינני יודע מה הבעייה, תנסה תוסף").

חיברו את הרכב לסורק תקלות ? מישהו מהבוחנים במוסך עשה עליו (איתך אפילו) סיבוב ?

האם נעשתה בדיקת 4 גזים לבדיקת תקינות מע' הפליטה ?

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להגיד לך את האמת - אין לי מושג.

אולי אני נאיבי, אבל נציג מהמוסך אסף את הרכב, וכעבור מספר שעות התקשרו אלי והודיעו שאין תקלה. לא חויבתי, ואני מניח שהאינטרס שלהם היה למצוא תקלה כלשהי כדי להרוויח כסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם הרכב מעבר של ליסינג/השכרה ? האם הקילומטראז' מאומת בוודאות בעזרת ספר טיפולים מסודר ו/או פלט מחשב ממוסכי

היבואן ?

ייתכן שהרכב פשוט "עייף" ובלוי. ייתכן שהנתון 130,000 ק"מ הוא אחרי "שיפוץ" לא קטן בעבר.

ייתכן שרכב שעבר קריעה מיומו הראשון (ללא הרצה כלשהי) , טופל בתחזוקת שבר מינימלית בחלפים לא מקוריים ושמן הזול ביותר

(כמו שחלק מרכבי הליסינג/השכרה עוברים) ואזי מגיע למצב ירוד ביותר כפי שתארת , גם אם אין תקלה מובהקת ברכיב כלשהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסיון שלי לא פשוט לפתור בעית סחיבה

אני קניתי 106 שנת 98 עם אותו הק"מ והיא הייתה ממש עגלה

הגיע ל120 קמ"ש כאשר הדוושה עד הסוף

ביצעתי ישור קו רציני שלא כלל פתיחת מנוע

חוטי הצתה תושבות מנוע וגיר טרמוסטט פלאגים שמן מנוע דוד פליטה קידמי ואחורי

לגבי תוסף דלק עצה שלי

החלפתי את המסנן דלק שמתי תוסף גולד לייבל נסעתי 2000 ק"מ והחלפתי שוב את המסנן כי התוסף פוגע בו

היום הרכב מגיע ל160 קמ"ש וצורך 15.5 ק"מ לליטר

נ.ב לפני זה הייתה לי אונו 1.4 שתוחזקה באותה רמה והייתה ממש מהירה וחסכונית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...