Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יס חסמו לי את ערוץ ההיסטוריה: מה אם לא היה את מלחמת העולם ה2?

vadim6385
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

קפצה במוחי הקודם השאלה הבאה:

מה היה קורה לעולם אם מלחמת העולם השניה לא הייתה קוראת? מה היה הסטטוס של ארה"ב, רוסיה, גרמניה, יפן, סין, ישראל?

לאחר חיפוש קצר בגוגל מצאתי את הדעה הבאה:

The only thing that would prevent WWII would be Hitler dying before he could start it, and Germany becoming non-aggressive afterward.

If that did happen, Nazi Germany would be like the USSR after Stalin's death - still very bad but not as bad as it was under Stalin. Without a war the Holocaust would probably not happen. Over the next 50 years, with no war in Europe, the Nazi regime would gradually 'mellow', becoming less and less oppressive. There would eventually be a German 'Gorbachev' who would bring about the end of Nazi totalitarian rule and bring back democracy. And like Gorbachev, it might even be by mistake (Gorby did not actually intend the USSR to fall completely.)

The long Cold War would become two Cold Wars - one between Germany and Russia in the West, and one between the USA/UK and Japan in the East. The atomic bomb would probably be developed in the mid-1960's, but without war peaceful nuclear reactors for power generation would come first.

Nazi Germany, the USSR, Fascist Italy, and Imperial Japan might all still exist, but all except maybe Japan would be 'democratized' to a greater or lesser extent. Fascist Italy is the least likely to survive long term.

Japan might become this timeline's equivalent of North Korea, a politically isolated military state left behind economically and techologically due to tensions with the West over China that never quite lead to open war but greatly impede peaceful trade. Or, without war, the power of the Japanese military in politics might eventually be broken, leading to slow but peaceful reconciliation with the West and Japan becoming much like China is now, more militaristic and less Westernised than in our timeline.

As far as technology goes, I would say than in 1940-1945 technology advanced four times as fast as it would do in peacetime. The technological impetus provided by the Cold War would still be with us even without WWII. So my guess is modern technology in this timeline would be perhaps 15 years behind ours, leaving us with 1988 technology today.

Oh, and the first man on the moon would probably be a German, once von Braun convinced whoever was Fuhrer of the immense political capital to be gained from winning the space race. The Nazis loved both gadgets and spectacle, and a moon rocket was the flashiest, crowd-pullingest gadget around. Imagine a Saturn V sized rocket with a huge swastika on the side of it.
דעתכם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי מדינת ישראל הייתה קמה בשנת 1937 מי יודע,

גם לי יש שאלה.

מה היה קורה אילו גרמניה הייתה מנצחת במלחמה?

ממליץ לקרוא את רב המכר "ארץ אבות" של רוברט אריס,אחלה של ספר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

The Man in The High Castle של פיליפ ק. דיק.

מה היה קורה אילו גרמניה ויפאן היו מנצחות ומחלקות ביניהן את העולם? מרתק, ולא רק מהסיבה הזו.

אני חושב שהניתוח מעניין אבל לא מעמיק יותר מדי.

סך הכוחות היה כזה שמלחמה היתה כמעט בלתי נמנעת, הרי מלחה"ע השניה באה כהמשך לסכסוכים אחרים כמו בספרד ובאתיופיה למשל.

אני מזכיר שגם יפאן ורוסיה ניהלו מלחמה בתחילת המאה שעברה, עוד לפני "המלחמה הגדולה" הראשונה.

לכן להניח שלא היתה פורצת מלחמה גדולה נוספת זה קצת שטחי בעיני.

ישראל ודאי וודאי שלא היתה מוקמת במקום ובזמן שבו קמה. אני לא אומר שלא היתה אוטונומיה יהודית כאן, אולי, אבל זה כבר היה יותר תלוי בשיקולים פנים בריטיים מול הטרור היהודי, ופחות באו"ם.

עריכה: לגבי הניתוח הטכנולוגי של הבחור, אני מאמין שכעקרון הוא צודק, למעט בעניין המיחשוב. לדעתי בתחום המיחשוב היינו כיום כחמישים שנה אחורה ולא 15. הצעדים הראשונים בתחום המיחשוב המודרני נעשו כדי לפצח צפנים גרמניים מתוך תחושת דחיפות עליונה על ידי הבריטים. אני לא מאמין שבימות שלום היו מקדישים את אותם המשאבים לפיתוחים שכאלה.

אני חושב שזה היה נכון גם לגבי תחומים אחרים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל קשקוש, איך אפשר לדעת מה אם לא. כל ניחוש יכול להיות נכון או לא נכון בדיוק באותה מידה.

אני מסכים עם ההנחה של "נהג מתחיל" שמלחמה עולמית הייתה בלתי נמנעת והייתה מתרחשת בין גושים כאלה או אחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישראל ודאי וודאי שלא היתה מוקמת במקום ובזמן שבו קמה. אני לא אומר שלא היתה אוטונומיה יהודית כאן, אולי, אבל זה כבר היה יותר תלוי בשיקולים פנים בריטיים מול הטרור היהודי, ופחות באו"ם.

המנדט הבריטי היה בכל מקרה מסתיים ב1947, כך שזה פחות קשור בשיקולים בריטיים.

מה שכן, אם הנאצים היו מנצחים באל-אלמיין ומתקדמים הלאה, לא היה פה כ"כ מנדט בריטי, במיוחד עם סוריה פרו-נאצית בצפון.

ואם הבריטים היו מנצחים בקרב באל-אלמיין, אבל בעלות הברית היו עדיין מפסידות במלחמה, המנדט הבריטי היה מסתיים הרבה יותר מוקדם (כי הבריטים היו צריכים את המשאבים והכח אדם במקומות אחרים). המדינה היהודית הייתה אומנם קמה, אבל כמה זמן היא הייתה מחזיקה ללא תמיכה מבחוץ - אלוהים יודע.

ולגבי "גרמניה ויפן מחלקות בינהן את העולם" - לא בדיוק נכון. יותר נכון היה שכנראה הם היו פשוט משאירות לעצמן שטחים שכבשו במלחמה, אולי אפילו מוותרים על חלק מהם בעקבות הסכמי שביתת נשק כאלה ואחרים (להחזיק שילטון כיבוש בשטח שהאוכלוסיה שלו יותר גדולה מהאוכלוסיה של המדינה שלך, והיא גם לא בדיוק לויאלית אליך, זה קצת בעייתי), או הופכים את השטחים הכבושים לאוטונומיות ומציבים שם ממשלת בובות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המנדט הבריטי היה בכל מקרה מסתיים ב1947, כך שזה פחות קשור בשיקולים בריטיים.**** מסכים.

מה שכן, אם הנאצים היו מנצחים באל-אלמיין ומתקדמים הלאה, לא היה פה כ"כ מנדט בריטי, במיוחד עם סוריה פרו-נאצית בצפון.**** בהנחה והכוחות של רומל היו פורצים את הדרך לכח כיבוש נאצי בפלסטינה, אני מניח שהמצב פה היה נראה אחרת לגמרי. אבל זה חורג מהכללים של הדיון שפתחת.

ואם הבריטים היו מנצחים בקרב באל-אלמיין, אבל בעלות הברית היו עדיין מפסידות במלחמה, המנדט הבריטי היה מסתיים הרבה יותר מוקדם (כי הבריטים היו צריכים את המשאבים והכח אדם במקומות אחרים). המדינה היהודית הייתה אומנם קמה, אבל כמה זמן היא הייתה מחזיקה ללא תמיכה מבחוץ - אלוהים יודע.**** שוב, זה מחוץ לסקופ של הדיון (מה היה קורה אם לא היתה מלחה"ע 2), אבל אני מאמין שהתוצאה היתה זהה לתסריט של נצחון של רומל, גם אם בקצב איטי יותר ולאחר גמר המלחמה.

ולגבי "גרמניה ויפן מחלקות בינהן את העולם" - לא בדיוק נכון. יותר נכון היה שכנראה הם היו פשוט משאירות לעצמן שטחים שכבשו במלחמה, אולי אפילו מוותרים על חלק מהם בעקבות הסכמי שביתת נשק כאלה ואחרים (להחזיק שילטון כיבוש בשטח שהאוכלוסיה שלו יותר גדולה מהאוכלוסיה של המדינה שלך, והיא גם לא בדיוק לויאלית אליך, זה קצת בעייתי), או הופכים את השטחים הכבושים לאוטונומיות ומציבים שם ממשלת בובות.[דגש שלי - נ"מ]**** זה מה שבדרך כלל קורה.

סעמו היטלר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...