Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מזה זמן רב שיש לי נזילת שמן במנוע. מדובר ברנו 19 מודל 93.

במוסך אמרו שהנזילה היא מהגיר.

עד היום התעלמתי מהבעיה, כי פעם ב.. אני מוסיף שמן ובזה נפתר העניין, ובנוסף עלות תיקון גבוהה לא משתלמת ברכב כזה.

היום במבט מתחת לאוטו שמתי לב שהיה תלוי על מוט כלשהו החלק הבא (עשוי גומי ונראה כציפוי של משהו):

dzywtowio3cj.jpg

myir32go02ml.jpg

זוהי התמונה של המוט עליו היה תלוי הפלסטיק:

jdl3wyzihmz0.jpg

תלשתי את החלק הזה כי לא רציתי שהוא יעוף בכביש באחת מהנסיעות.

בנוסף, אלו תמונות של נזילת השמן:

zmjojiwnjjmf.jpg

2wzijmyjnmnm.jpg

hem2mwogqjwm.jpg

נראה כי השמן נוזל גם מהצינור הזה:

wg0zwmyjjg0n.jpg

zxzngmlxmitd.jpg

שאלות:

1. מהו החלק מהגומי שהיה תלוי (נראה ככיסוי חסר משמעות של מכלול כלשהו), ומהו המוט עליו היה תלוי החלק? האם זה דורש החלפה?

2. כמה לדעתכם גרועה נזילת השמן, מה מקורה והאם כדאי לתקן אותה (יכול לגרום לרכב נזק רציני או הנזילה יכולה להחמיר?)?

3. מהו הצינור שמחובר לראש המנוע שנראה שנוזל ממנו שמן? מה תפקידו?

תודה רבה מראש,

חולה על גיר ידני!

פורסם

שלום רב !

ברשותך אתחיל בשני התמונות האחרונות:

מדובר על הזעה שלן צינור נשם המגיע ממכסה שבתומים ומתחבר ליציאה בבית מסנן האוויר.

הההזעה טבעית לא מזיקה, ומקורה יכול להיות מאחד או כל הסיבות הבאות גם יחד:

צינור נשם קרוע.

אוורור לנשם סתום וגורם ללחצים במנוע שגורמים לנזילה בנשם ובאגן השמן ובתחתית השילדה ברכב.

עודף שמן במנוע.

שמן בצמיגות לא מתאימה.

טבעות מנוע שחוקות שגורמות לבריחת קומפרסייה לאגן השמן.

לגבי התמונות הראשונות, אינני מצליח לזהות את הגומיה, אך כמדומני שזאת גומיית מגן אבק לכבל קלאץ בחיבור למזלג.

נזילת השמן היא בוודאי לא שם.

איכות התמונות מצויינת, ומומלץ שתשטוף ביסודיות כמו שהקפדת בתמונות אץ תחתית הרכב , אגן השמן והגשר והשילדה ואזור החיבטר של תיבת ההלוכים לבלוק המנוע, כדי לשלול אפשרות של נזילת שמן ממחזיר שמן אחורי במנוע, ולא מתיבת ההלוכים.

האם יש מחסור משמעותי במפלס השמן, ומה תדירות וכמות השמן וצמיגותו של השמן במידה ואתה מוסיף מדי פעם?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

ראשית תודה על התגובה המפורטת.

לא יודע אם זכור לך אבל הרכב היה אצלך לפני כחצי שנה לטיפול קרבורטור (שהיה מעולה והעניק לרכב חיים חדשים).

1. האם יכול להיות שצינור הנשם הוא הבעיה ובגללו נוזל שמן? (כשהייתי אצלך אמרת שיש לנקותו מידי פעם).

2. עודף שמן במנוע - לא. אני תמיד בודק שהמפלס תקין ולא מוזג יותר שמן ממה שצריך.

3. שמן בצמיגות לא מתאימה או רינגים שחוקים יגרמו כמדומני לפליטת שמן לאגזוז, ולא לנזילה...תקן אותי אם אני טועה

4. אם הגומיה רק מגנה מפני אבק אני מניח שאין צורק להבהל.(לא?)

5. לצערי לא אוכל לצלם את כל תחתית הרכב מכיוון שאין לי ליפט והתמונות יצאו חשוכות מידי...

6. המחסור במפלס השמן אינו משמעותי. לרוב נדרש להוסיף שמן פעם בשלושה שבועות (כחצי ליטר). נסיעה בטורים גבוהים (מהירות גבוהה מ130) גורמת לאכילת שמן רב יותר...

אודה לכם אם על סמך מידע זה תוכלו להתייחס לשאלותיי בתחילת השרשור

נ.ב. על הגומיה יש עיוות של הגומי. יכול להיות כתוצאה ממגע עם חלקים חמים במנוע? היא גם נראית קרועה.. אני מקווה שאין שאריות ממנה

חולה על גיר ידני!

פורסם

שלום רב !

אודה על האמת איני זוכר אותך, קשה לי לזכור את כל הלקוחות הנאמנים שלי, אך טוב שהם זוכרים אותי ולטובה.

אך התחלתי להזכר כשקראתי את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=354494

ולבקשתך אתמקד בחלק מהשאלות.

גומית מגן האבק היא לא אמורה להיות בסדר הדחיפות כרגע, והיא בוודאי לא הסיבה לנזילה ולמחסור שמן בגיר או במנוע.

נשם סתום ושמן דליל מדי, ומחזיר שמן פרוץ יגרמו לנזילות שיטנפו את כל המרכב התחתון בשמן, לא אסטטי , מזהם את הסביבה ומסוכן לסביבה כי עלול לגרום ללאנשים להחליק על כתמי השמן, הרכב לא יעבור טסט, וצריכת השמן של חצי ליטר לשלושה שבועות היא גבוהה מהנדרש.

לדעתי מחזיר שמן אחורי אצלך פרוץ, ונשם מנוע סתום.

באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להוסיף, חצי סינטטי או מינרלי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...