Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ברחבי הפורום די הרבה בנושא "אטם ראש מנוע", התוצאות הניבו לא מעט מידע בנושא וגם לא מעט שאלות נוספות. לפי האשכולות שעליהן עברתי הגעתי למסקנה -אתם יותר ממוזמנים לתקן אותי- שאותו אטם נפגם מ: חום מנוע קיצוני (כלפי מעלה), בלאי של זמן, בלאי של קילומטר ואחזקה לקויה.

אז נגיד ויש ברשותי רכב בן עשר עם 150 אלף קילומטר שעבר כבר שתי ידיים. כעת, אני רוצה לבצע איזה פעולת מנע כדי להאריך את חיי המנוע ולשפר את התפקוד שלו שסביר להניח ירד עם הזמן והשימוש בו. האם זה יהיה חכם לגשת לאזור הראש מנוע להחליף (במוסך כמובן) לו את האטם ועל הדרך לבדוק את כל המכלולים שנמצאים באזור זה (כמו גומיות שסתומים וכד')?

פורסם

האם ישנה בעיה מסויימת במנוע או שאתה מחפש בעיה ?

אם המנוע עובד טוב אזי אין שום סיבה לבצע החלפת אטם ראש / פתיחת מנוע .

כמו כן 150 אלף למנוע זה כלום .

פורסם

לא פותחים מנוע סתם, כאשר הכל תקין. אתה יכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. אטם ראש מנוע לא נפרץ סתם (ברוב המכוניות), אלא כמו שציינת עקב התחממות מנוע לא סבירה וכו'.

ברגע שתשפץ ראש מנוע באופן יזום, אתה תגרום לקומפרסיה גבוהה יותר מאשר הייתה קודם, מה שיגרום לחץ על הרינגים שככל הנראה גם ככה עייפים, וסיכוי גדול שיפרצו.

מכל הפעולת מנע הזו אתה עלול לצאת עם מנוע מעשן.

בקיצור, אם כבר אתה רוצה להאריך את חיי המנוע, ולהחזיר לו את הסוסים שברחו עם השנים, תבצע שיפוץ מקיף לכל המכלולים החשובים, שזה כולל רינגים, בדיקת והחלפה במקרה הצורך של מייסבים בלויים, גומיות שסתומים, מחזירי שמן במקרה הצורך, בדיקת אטימה וטיפול במקרה הצורך של השסתומים, והחלפת אטם ראש.

פורסם
האם ישנה בעיה מסויימת במנוע או שאתה מחפש בעיה ?

את האמת די מחפש :-)

תודה על התשובות של כולכם, יצאתי עם מסקנה אחת: "לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה".

שיהיה שבוע טוב!

פורסם

ואני אתן לך את הכיוון השני.

אצלי (פיזו' 306 שנת 98) הייתה תצרוכת שמן קטנה.

החלטתי להחליף גומיות שסתומים שהנחתי שמשם הבעיה (אכן היה נכון).

לאחר שהורדתי את הראש כדי להחליף גומיות, ראיתי שהאטם התחיל להראות סימני "שחיקה" וכנראה שהיה פורץ במוקדם או במאוחר.

חיפשתי עבודה? אולי

פתרתי בעיה גדולה שהייתה צצה בהמשך? בהחלט!

פורסם

יוגב, כל עוד אין לו בעיה בגומיות השס' אין טעם להוריד ראש.

בנוסף, אני חושב שאם הורדת ראש על מנת להחליף גומיות שס' היית עושה עוד דברים מסביב כמו ניקוי השס' וכדומה.

פותח השירשור:

אם אתה רוצה לשמור על מנוע(בהחנה שהמנוע אכן תקין) אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להשתמש בשמן איכותי, ולהחליפו לא יאוחר משנה או 10K ק"מ(גם אם הוראות היצרן אומרות להחליפו כל 15-20 קילומטר לדוג').

קובי

פורסם
יוגב, כל עוד אין לו בעיה בגומיות השס' אין טעם להוריד ראש.

בנוסף, אני חושב שאם הורדת ראש על מנת להחליף גומיות שס' היית עושה עוד דברים מסביב כמו ניקוי השס' וכדומה.

ברור שזה נעשה:-P

לגבי הרכב של פותח השרשור, תלוי באיזה רכב מדובר, למשל יצא לי להתקל בכמה יונדאי לנטרה שמסרו את ראש המנוע לאלוהי יונדאי

ולא בק"מ גבוה במיוחד לשנים ישנות.

בגדול: if it ain't broken, don't fix it

אלא אם יש לך כסף פנוי :-D

פורסם

"לגבי הרכב של פותח השרשור, תלוי באיזה רכב מדובר, למשל יצא לי להתקל בכמה יונדאי לנטרה שמסרו את ראש המנוע לאלוהי יונדאי

ולא בק"מ גבוה במיוחד לשנים ישנות."

תגובתי באדום.

קובי

פורסם

אהבתי את התגובה"יונדאי לנטרה" חחח

לפותח השרשור כלל זהב "עובד על תגעה":-D

בברכה

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

אז נגיד ויש ברשותי רכב בן עשר עם 150 אלף קילומטר שעבר כבר שתי ידיים. כעת, אני רוצה לבצע איזה פעולת מנע כדי להאריך את חיי המנוע ולשפר את התפקוד שלו שסביר להניח ירד עם הזמן והשימוש בו. האם זה יהיה חכם לגשת לאזור הראש מנוע להחליף (במוסך כמובן) לו את האטם ועל הדרך לבדוק את כל המכלולים שנמצאים באזור זה (כמו גומיות שסתומים וכד')?

צינורות מים כדאי להחליף (אפשר גם לבד ) , זה לא יקר ויכול לחסוך הרבה צרות באוטו ישן

פורסם

ברכב ישן כל דבר יכול להיות בעייתי וכל דבר שתחליף תמנע מעצמך צרות

העקרון של רכב ישן זה להיות כל הזמן עם היד על הדופק

לא להמתין בין טיפול לטיפול אלא אחת לשבוע לפתוח מכסה מנוע לעבור על הצנרות למיניהם לוודא שכולם שלמים

לוודא שאין נזילות שמנים ומים

לוודא שהרצועות תקינות ומסתובבות ללא חריקות וקולות

וגם מתחת לרכב לוודא שגומיות הציריות, ההגה, התפוחים וכו' שלמות ותקינות.

כל דבר שמצאת לא תקין - טפל מייד.

כך גם כלכלית לא יהיו לך הוצאות גבוהות פיתאומיות אלא הוצאות מתונות שגרתיות.

אין מה לעשות, ברכב ישן הכל מועד לפורענות וזה המחיר שיש לשלם על אחזקת רכב ישן.

מי שלא מתעצל וינהג כנ"ל יהנה מרכב שישרת אותו נאמנה בהוצאות מתונות

• תוכן חדש...