Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הטסט מתקרב, הרכב (טיוטה יאריס סול 2007) כבר בן 9 והגיע הזמן לחדש את הפנסים העכורים.

בחיפוש בפורום מצאתי את השרשור המצויין "פרוייקט מצולם: חידוש פנסים עכורים והברקתם בציפוי הגנה מפני קרני UV ובזול" (מצטער אך לא עבד לי הקישור) והחלטתי ללכת על זה.

לאחר ביקור בשתי חנויות לא הצלחתי למצוא את הלכה המתאימה שגם תהיה עם הגנת UV (בהום סנטר מצאתי משהו דומה של טמבור אך ללא הגנת UV), גם ניירות השיוף עם המספרים הכי גבוהים שמצאתי (ורכשתי) הם 800 ו-1000.

בשלב זה החלטתי לנסות את שיטת צחצוח הפנס במשחת שיניים -בתמונות המצ"ב אפשר לראות את ההבדלים בין הפנס הימני (של הרכב) שעבר צחצוח במשחת שיניים מול השמאלי שלא. לדעתי השיפור הוא קטן ולא מספיק.

1. מעולם לא עשיתי חידוש פנסים בעבר ואני קצת חושש להרוס. אם יש משהו באיזור שלי שצריך גם חידוש פנסים אשמח לעשות זאת יחד. אני גר בחולון.

2. לפי מצב הפנסים שלי מאיזה מס' נייר שיוף לדעתכם אני צריך להתחיל? (יש לי: 400, 800 ו-1000)

3. האם מספיק לסיים ב-1000 או להתעקש ולמצוא מספר גבוה יותר?

תודה

IMG_20160917_091624.jpg

IMG_20160917_091600.jpg

IMG_20160917_091546.jpg

טויוטה יאריס סול 2007 :smilecolr

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1000 לדעתי יהיה גס מידי, תנסה למצוא 2000 לפחות ולפיניש מיטבי רצוי גם משחת פוליש לרכב.

פשוט תמשיך לחפש בחניות של חומרי בניין וטמבוריות כאלו ואחרות, בהום סנטר גם אני לא מצאתי כלום אך בטמבוריה פרטית כן מצאתי את מבוקשי.

סך הכל העניין מאוד פשוט יחסית. בנוסף תוכל להעזר גם בסרטון הבא, לי הוא עזר מאוד להבין את התהליך.

פורסם (נערך)

לפני הכל, פעולת הטיפול בעכירות הפנסים, במידה ולא הצליחה , היא בהחלט הפיכה ואין צורך לדאוג שיגרם נזק שלא ניתן לתקן, מנסיון אישי. בימים שחפשתי את הלכה המתאימה, התפשרתי על ורניט לעץ של טמבור המוגדרת "עם עמידות חיצונית גבוהה". הרכב עובר בקלות 2 טסטים , לקראת הטסט ה 3 חוזר על תהליך הליטוש, לטובת הבטיחות למרות שכמעט אין עכירות.

נסה לאתר את הלכה המתאימה לך וניירות לטש בהתאם. אני משתמש בהתחלה בנייר 600 , ממשיך עם 1000 ומסיים עם 1500. תעבוד על פי ההנחיות בפורום ותבין שמדובר בפעולה פשוטה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

ע"פ מצב הפנסים בתמונות שצירפתי, מאיזה מספר לדעתכם אני צריך להתחיל?

כאמור יש לי כרגע, 400, 800, 1000 ובהנחה שאמצא גם נייר במס' גבוה יותר (1500-2000)

פורסם

גם אצלי הם הצהיבו לאחר שנה וחצי בערך. עשיתי את אותו תהליך עוד פעם רק בלי יאכט ורניש

רק עם אוטם צבע. היום עברתי שוב עם SRP כי הרכב צריך לעבור טסט בקרוב -יצא לא רע בכלל

אפילו מפתיע.

נסה כאן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?582507-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%99-%D7%9C%D7%A7%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-T-SPORT&highlight=%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9+%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D

פורסם

יצאתי מבולבל... אז יאכט ורניש ע"ב שמן לא טוב כי הפנסים מצהיבים לאחר שנה וחצי?

האם לעשות את אותו תהליך שמתואר בתחילת השרשור עם יאכט ורניש ע"ב מים? האם משהו פה ניסה את זה?

ואם כן באיזה יחס מדללים יאכט ורניש ע"ב מים -האם גם כן 1:1 ?

עם כל אי הבהירות והטרחה למצוא את החומרים, אני שוקל פשוט לגשת לחידוש במוסך תמורת 150 ש"ח.

פורסם
אתה רציני? 108 דפים עוסקים רק בזה. דפדף מעט, זה רק לשחק בעכבר.

רמז? דף ראשון.

קראתי את העמוד הראשון, לא הבנתי מה זה לכה של עץ וכל מה שהוא הסביר שם מאיפה אני משיג את זה?

PEUGEOT 206XS

פורסם
יצאתי מבולבל... אז יאכט ורניש ע"ב שמן לא טוב כי הפנסים מצהיבים לאחר שנה וחצי?

האם לעשות את אותו תהליך שמתואר בתחילת השרשור עם יאכט ורניש ע"ב מים? האם משהו פה ניסה את זה?

ואם כן באיזה יחס מדללים יאכט ורניש ע"ב מים -האם גם כן 1:1 ?

עם כל אי הבהירות והטרחה למצוא את החומרים, אני שוקל פשוט לגשת לחידוש במוסך תמורת 150 ש"ח.

מוזמן ליצור איתי קשר. וכן כל אחד שמסתבך בעצמו ונתאם

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...