Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחזור על אותו תהליך עם אותם ניירות ?

יש צורך לעשות פוליש ?

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
לחזור על אותו תהליך עם אותם ניירות ?

יש צורך לעשות פוליש ?

אני במקומך כן הייתי חוזר על כל התהליך עם הניירות שיוף, במיוחד כדי להוריד את הלכה שכבר עשית בפעם הראשונה ( לפי מה שהבנתי ).

בקשר לפוליש לדעתי אין צורך.

אלא אם אתה משתמש בלכה שבספריי, אז אפשר לעשות בסוף, לאחר כמה ימים שתתן ללכה להתיישב טוב על הפנס ולהתייבש, וזה כדי להחליק את המרקם התפוזי שתקבל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים, הכשילו אותי בטסט ודרשו שיוף של הפנס(האמת שהופעתי כי המצב ממש לא חמור כמו אצל אחרים), האם נייר 1000 + פלסטלינה/משחת שיניים/ווקס פוליש של סונקס + היאכט וורניש מבריק יספיק למעבר בטסט?

אין בסביבה שלי ראשל"צ ניירות 2000, בקושי 1000 מצאתי.

מושלם אני יעשה בפעם הבאה שגם פנס ימין יזדקק לליטוש, בינתיים אני רק רוצה לעבור את הבדיקה ולא רוצה את העבודה שלהם של החצי דקה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

שבת שלום לכולם :-) , מצרף תמונות של הפנסים שלי לאחר עבודה עם הערכה של CARTARACT .

התמונות צולמו מהנייד ולכן פחות איכותיות, אך התוצאה עצמה מאוד מאוד יפה, עבודה של שעתיים גג פשוטה

ביותר והתוצאות אחלה..

20151218_133854.jpg

20151218_133905.jpg

20151218_133911.jpg

20151218_153455.jpg

פורסם

טוב- ניסיון ראשון :-).

שייפתי עם נייר 1000, אחר כך פלסטלינה ולבסוף פוליש וואקס של סונאקס, התוצאה הייתה מושלמת שהפנס היה שקוף כמו חדש כמעט בלי שום חומר, זה מה שרואים בתמונה של האחרי, התמונה יצא פחות טוב אבל במציאות כל הפנס ניהיה שקוף לגמרי, זה לפני ציפוי בווקס או חומר אחר.

כעת החדשות הפחות משמחות:-(.

דיללתי את היאכט וורניש המבריק של יעקובי ביחס 1:1 בטרפנטין מינראלי של הרקולס, שניסיתי לימרוח עם הספוג המשולש של האיפור גיליתי שהלקה סמיכה מאוד וקשה למריחה, הוא היה נימרח ממש מכוער אז וויתרתי וניקיתי עם טרפנטין- התוצאה שהפלסטיק חזר ליהיות עכור חחח.

מה לא עשיתי בסדר? האם גם אצלכם הלקה כה סמיכה שקשה לימרוח את הספוג ובימקום להרטיב את הפנס הוא נימרח עם פסים? יכול ליהיות שהספוג הוא שספג את כל הטרפנטין והסמיך את הלקה?

ביום ראשון אחזור שוב על התהליך והפעם בלי לכה עד שאקנה את הלקה על בסיס מים.

IMG_20151218_150430.jpg

IMG_20151218_162013.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא מורחים לכה מעל וקס.

צריך פנס נקי ביותר ואז למרוח עליו לכה, אם זה מה שאתה רוצה.

אפשר גם לנקות טוב ואז לשים אוטם צבע ואחר כך לשים עליו וקס.

אפשר גם לשים וקס על הלכה, אבל את הלכה צריך ליישם על פנס נקי, ולתת לה כמה ימים להתייבש עד הסוף.

פורסם (נערך)
חברים, הכשילו אותי בטסט ודרשו שיוף של הפנס(האמת שהופעתי כי המצב ממש לא חמור כמו אצל אחרים), האם נייר 1000 + פלסטלינה/משחת שיניים/ווקס פוליש של סונקס + היאכט וורניש מבריק יספיק למעבר בטסט?

אין בסביבה שלי ראשל"צ ניירות 2000, בקושי 1000 מצאתי.

מושלם אני יעשה בפעם הבאה שגם פנס ימין יזדקק לליטוש, בינתיים אני רק רוצה לעבור את הבדיקה ולא רוצה את העבודה שלהם של החצי דקה.

סיפור שהיה לי עם פנסים עכורים וטסט. הייתי מודע לכך שהפנסים שלי באוטו עכורים מאוד אך מפאת חוסר זמן לא יכולתי ללטש את הפנסים למרות שקניתי את כל מה שהייתי זקוק לו לליטוש. הייתי צריך להעביר את הרכב טסט ולא הייתה לי ברירה אז העברתי אותו ככה as is בתקווה שאולי אעבור, אך ידעתי שהמצב חמור וכמו שחשבתי, הרכב נכשל על תאורה "חלשה" מידי. ניגשתי לפקידה והיא אמרה "תיגש לח׳אמד הוא יסדר אותך" היה בסה"כ 20 דקות עד לסגירת המכון טסטים ורציתי לסיים עם זה. ח׳אמד הסתכל על הפנסים ושאל: "מתי בפעם האחרונה החלפת נורות?", כמובן שלא ידעתי לענות על שאלה כזו טיפשית והבנתי שהם רעבים לכסף אז אמרתי מזמן. הוא אמר שהמנורות "זורקות" לפי דבריו וממה שאני יודע נורות הלוגן לא נחלשות ככל שעובר הזמן. אמר שצריך לעשות בהזדמנות ליטוש לפנסים אבל אפשר רק להחליף נורות ויהיה בסדר הוא התחייב ואמר שהרכב יעבור בדיקה וכך עשינו: ריסוס של wd 40 על הבקליות, החלפה של 2 נורות קדמיות. המחיר שהם רצו עבור כל נורה היא 50 ש"ח כמובן שלא שילמתי את המחיר הזה עבור נורת "אמריקן איגל" פשוטה. בסוף כל העבודה והמנורות עלו 60 ש"ח והרכב עבר טסט עד לשנה הבאה [emoji39] 02432d6aa00d4fb0d24247fe262e9ec3.jpg[/img]

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

חוזר לעדכן שעברתי טסט בקלות, הבוחן רק העיף מבט וראה שהפנס כמו חדש וישר חתם לי.

בסוף לא הייתי צריך לשייף יותר מידי עם הפוליש ווקס, כניראה שהעכירות מהטרפנטין הייתה זמנית, ליקראת הטסט הבא אני כבר אחדש את שתי הפנסים ביסודיות לפי ההמלצות החדשות שכאן- תודה לכולם.

רק משהו קטן - שמתי לב שלמרות שהפנס ניראה כמו חדש כעת, במידה והאור דולק ומסתכלים ישירות לתוך הפנס עדיין אפשר ליראות את סימני הפנס הישן(מיני סדקים/קצת עכירות), האם זה אומר שלא שייפתי מספיק ולא ירדתי לעומק הדרוש ?

זה לא ממש מפריע, רק רציתי לדעת אם פעם הבאה לשייף וליבדוק עם אור דולק עד שאקבל פנס שקוף לחלוטין גם במצב תאורה.

נ.ב- התמונה צולמה ליקראת הערב.

IMG_20151220_165835.jpg

פורסם

אהלן היום ניסיתי לנקות את הפנסים בדרך הבאה:

שיוף עם נייר 1000 ומים בו זמנית

אחרי זה שיוף עם נייר 2000 ונייר בו זמנית

לאחר מכן מרחתי פוליש עדין עד בינוני של TURTLE WAX

ולאחר מכן שמתי ווקס של TURTLE WAX

עכשיו הפנס לא מבריק אלא עדיין דהוי

יש למישהו הצעה מה לעשות ואיך לשפר?

כל הקטע זה שאני מעביר עליו את היד הוא חלק ככה שזה לא קשור לשיוף יכול להיות שהפוליש והוקס לא טובים?

וכמה זמן לחכות בין מריחת הפוליש לוקס?

אשמח לעזרה כי זה כבר פעם שניה שאני מנסה לנקות את הפנסים והמצב משתפר קצת אבל לא לתוצאה הרצויה

2502x3l.jpg

20151223_133849.jpg

פורסם (נערך)

אאל"ט לפי התמונה לא ירדת מספיק עמוק עם השיוף ולכן הפנס עדיין עכור.

צריך לשייך עוד עם נירר 1000, אני לפחות שמתי לב מתי זה היה מספיק לפי המראה ששפכתי עליו מים(כאילו לקה לרגע), אחר גך עשיתי את הגימור העדין.

נ.ב- אני חייב לציין שאני השתמשתי בספוג השחור למי שזוכר מהצבא שמשמש לזיווד קופסאות, הייתה לי חתיכה קטנה שאותו עטפתי בנייר השיוף וככה היה הרבה יותר קל לשייף במרץ, עם היד לא היה לי סיכוי :-).

תנסה להיעזר במשהו דומה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם
אהלן היום ניסיתי לנקות את הפנסים בדרך הבאה:

שיוף עם נייר 1000 ומים בו זמנית

אחרי זה שיוף עם נייר 2000 ונייר בו זמנית

לאחר מכן מרחתי פוליש עדין עד בינוני של TURTLE WAX

ולאחר מכן שמתי ווקס של TURTLE WAX

עכשיו הפנס לא מבריק אלא עדיין דהוי

יש למישהו הצעה מה לעשות ואיך לשפר?

כל הקטע זה שאני מעביר עליו את היד הוא חלק ככה שזה לא קשור לשיוף יכול להיות שהפוליש והוקס לא טובים?

וכמה זמן לחכות בין מריחת הפוליש לוקס?

אשמח לעזרה כי זה כבר פעם שניה שאני מנסה לנקות את הפנסים והמצב משתפר קצת אבל לא לתוצאה הרצויה

כנראה שלא שייפת מספיק, קרה גם אצלי ועוד לאחר מריחת הלכה.

בכללי - אני חושב שאני מוותר על מריחת לכה ועובר על מריחת אוטם צבע.

Opel Adam S 2017

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...