Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שמועה הגיונית, ואשמח לקבל אישוש ואפילו הסבר על התופעה.

הטענה היא שפלאפון עובדים על תדר קרוב אך לא זהה לתדר של שאר המפעילים בארץ, וכשקונים מכשיר דרכם הם מחליפים לו איזשהו רכיב חומרה ע"מ שיקלוט בתדר המדויק (אאל"ט 850?) הבעיה היא שאם עוברים מכניסים סים של פלאפון למכשיר סים-פרי שלא עבר את ההסבה, הקליטה שלך תהיה נמוכה יותר משאמורה להיות. לצערי, אני מכיר את התופעה ממקור ראשון וזה אכן המצב, רק שהייתי בטוח שזה הדמיון הפורה/המכשיר וכו'.

יש דרך לעקוף את זה?

HTC DESIRE שעובד בין היתר על תדר 850 אמור לסבול מאותה בעיה או שלא?

אשמח לייעוץ,

בן אדם שנמאס לו שאין לו קליטה בתוך מבנים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

פלאפון פרסה רק UMTS ולא רשת 2.5 GSM כל המכשירים הישנים שעובדים בתדרים הנמוכים לא יעבדו בפלאפון.

למשל איפון דור ראשון לא יעבוד אבל כל הדורות הבאים כן.

נוקיה 6100 ו 3100 הקטנים והחמודים של פעם לא אבל 6120C ו 5700 החדשים כן.

כדי לדעת הכי קל זה להכניס SIM או שזה עובד או שלא, אין מה להחליף רכיבים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אהלן דרור,

האמת שאני דווקא מתכוון למעין מצב ביניים. יש קליטה, אפילו סבירה רוב הזמן, אבל לא בהכרח. אותו מכשיר עם סים אחר קולט טוב, ואותו סים במכשיר של פלאפון גם קולט טוב. (המכשיר אגב, N95 8G).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

פשוט מאוד:

אורנג' וסלקום עובדים על תדר 2100 עבור דור 3.

לפלאפון ברשת ה GSMית יש את 850 בפריסה מלאה ואת 2100 בפריסה חלקית, ולכן מכשיר עם סים של פלאפון שלא תומך ב 850 "יהנה" מהפריסה החלקית, והקליטה שלו ברוב האיזורים תהיה לא רציפה - מתאים בדיוק לתופעה שתיארת.

פלאפון לא "מחליפים משהו" במכשיר, וזו לא "הסבה" שניתן לבצע, הם פשוט משווקים מכשירים אמריקאיים שתומכים בתדרים שלהם. מכשירים זהים שמשווקים גם בפלאפון וגם אצל האחרות, יהיו למעשה שונים מבחינה טכנית בפלאפון - למרות שהם משווקים תחת שם דגם זהה - כאמור בדר"כ מדובר בגרסאות האמריקאיות.

עריכה:

באתר http://www.gsmarena.com/ (ובאתרים נוספים) ניתן לבדוק את תחומי התדרים שבהם תומך כל מכשיר ומכשיר. כשמסתכלים על מכשיר חשוב לזכור שיש הפרדה בין תדרי 2G ותדרי 3G, ועבור פלאפון צריך להסתכל אילו תחומי תדרים נתמכים ב 3G בלבד. פה http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php ניתן לראות דוגמה טובה לאיך ניתן להתבלבל: הדיזייר תומך 3G ב 900/2100 - כלומר מתאים לסלקום/אורנג' וחלקי בלבד בפלאפון, למרות שב 2G הוא דווקא כן תומך ב 850 (אבל 2G לא רלוונטי לפלאפון).

פורסם

טוב, הגענו לשלב ה(כנראה) אחרון במרדף!

מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ HTC DESIRE A8183? שהוא למעשה הגרסא האמריקאית-אוסטראלית-ניוזילנדית?

בינתיים לא מצאתי חנות שמחזיקה/מוכנה לייבא אותו.

(מעניין איך כשאומרים משהו בפורום אחר אני חשדן, אבל כאן, כל מילה בסלע. ממש מרגש!)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם הבנתי את הנתונים באתר נכון - הוא לא יעבוד בפלאפון בפריסה מלאה.

יש לו שתי גרסאות:

הראשונה 850/1900 והשניה 900/2100. כשבפלאפון מה שאתה צריך זה 850/2100. כלומר בכל אחד מהמכשירים אתה תעבוד עם אנטנה אחת. לא יודע איזו עדיפה.

מה חתימה? תתפשטי!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק ומקפיץ, אני מעוניין לרכוש NEXUS S. הבעיה ששמתי לב שלמכשיר יש 2 גרסאות, I9020 שהוא דור 3.5 וI9023 שהוא דור 4 אבל GSMARENA לא מסכימים עם זה ומראים לI9023 נתוני תדרים הגיוניים ואילו ל4G רשום שהוא לא מכשיר GSM בכלל.

להלך ההוכחות:

http://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s_4g-3884.php - 4G

http://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s-3620.php - I9020

http://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s_i9023-3910.php - i9023

מישהו יכול לשפוך אור על העניין?

פורסם

לא יכול לשפוך אור, אבל קח בחשבון שהרמקול של הנקסוס (שהוא מכשיר נהדר, כבר כמה שבועות איתו ומרוצה מאוד) חלש מאוד, גם ביחס לרמקולים החלשים שיוצאים עם סמארטפונים.

התקנתי עליו תוכנת volumeboost, אבל צריך להיות זהיר איתן כדי לא לשרוף את הרמקול (אני הגברתי ב1 מתוך 8)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

טלפון שתומך ב 4G ןבמקרה זה WiMAX אינו מתאים לארץ. אין מפעיל שיפרוס פה רשת כזו. למרות פריסות נרחבות בארצות הברית ע"י clear wire, רוסיה ויפן הטכנולוגיה אינה זוכה לפופולריות ואינה מאומצת כדור רביעי. דור רביעי הוא ממשיך דרכו של דור 3 ונקרא LTE.

רשת פלאפון הקיימת היום דומה מאוד לקיים בארה"ב ע"י ורייזון. ורייזון תעבור לרשת LTE בקרוב והיא הכוח המוביל מאחורי הטכנולוגיה. זאת מאחר וכמו פלאפון התבססות על רשת ללא HSPA אינה מאפשרת שידרוגי תוכנה לתחנות הבסיס. פלאפון בחרה לא להמתיו ושדרגה או נכון יותר פרסה מחדש רשת HSPA.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

במצב ההפוך (מכשיר של פלאפון וסים של סלקום) המצב תקין. לא ניסיתי ההפך.

יש לי מכשיר של LG שקניתי ביד-2 לפני כמה חודשים, של חברת פלאפון. המכשיר הוא SIM-FREE. מדובר בדגם יחסית פשוט שהגיע למשווקים בארץ (סלקום\פלאפון\אורנג') בחודש יוני-2010.

הסים שלי הוא סים של סלקום, ואין שום בעיות קליטה עם המכשיר. המכשיר מאפשר בחירת הקליטה ב GSM או ב UMTS או אוטומטית (עם ה UMTS חלש, הוא "יורד" ל GSM).

מניסיוני, באיזור שאני גר הקליטה של רשת הדור השלישי (UMTS) בסלקום היא לא מהטובות ביותר שיש (ישנן עליות ומורדות בקליטה בצורה דיי תדירה) ולכן אני משתמש רק ב GSM. בצורה הזו אני מרוויח איכות קליטה מעולה וזמן סוללה מעולה גם כן (LG ידועים בכך שהטלפונים שלהם הם סופר-חסכוניים בחשמל, לכן הטלפון נזקק לטעינה אחת לשבוע עד שבוע וחצי ! שמבחינתי זה שיא אדיר ביחס לכל נוקיה אחר שהיה לי קודם לכן...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה לא רק מרוויח איכות קליטה מעולה וזמן סוללה מעולה, אתה גם מרוויח זמן, מאחר והקרינה מהטלפון נמוכה יותר ב GSM מאשר ב UMTS .

• תוכן חדש...