Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מעוניינים לשדרג לרכב אחר מסופר לנסר שמכרנו היום.

שמנו עין על פורד פוקוס חמודה במיוחד,מנוע 1.6 דגם GLX (המפואר אם אינני טועה?) 85 אלף קילומטר יד שניה פרטית ב20 אלף שח.

האוטו נראה שמור למעט מכות חניה וכד'...

השאלה שלי היא מה אמינות הרכב? תצרוכת דלק? טיפולים?

והאם הרכב הזה בכללי מומלץ בתקציב של 20K?

תודה!

פורסם

קודם מצאת רכב שמור ונדיר, אין הרבה פוקוסים הצב'ק ושמורות מהשנתון הזה.

ולגבי הרכב, פורד פוקוס נחשב לרכב אמין מאוד (מקביל ללאנטיס), מחירי הטיפולים נחשבים לזולים כ-600 ש"ח לטיפול קטן וכ-800 לטיפול גדול, במוסך מורשה. ה"מחלה" של פוקוס (בעיקר בשנים 00'-02') היא החלונות החלונות הנופלים. אורך החיים של מנגנון החלונות חשמל הוא קצר מהמקובל ומחירון הוא סביבות ה-500 ש"ח. חוץ מזה לא ידוע לי על תקלות סדרתיות בפוקוס.

צריכת הדלק אצלנו עמדה על 1/11.5 כשרוב הנסיעות עירוניות, אם הייתה לך סופר לנסר אוטו' אז הפוקוס יותר חסכונית...

לשאלתך אם הרכב מומלץ, התשובה היא כן. אבא שלי בכל אופן מרוצה, הייתה לו פוקוס 02' אחריה 05' ועכשיו 08'. לדעתי זה מראה על משהו...:-D

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

תודה רבה!

חסכת לי הרבה דאגות וחיפוש אחר רכב!

הרכב מיועד לחברתי,אני אישית לא אוהב מכוניות "בלי תחת" והמלצתי לה על מזדה לנטיס סוזוקי בלנו שהיה ברשותי והיה אוטו סופר אמין בחיים לא ראה מוסך מלבד טיפול 10,יונדאי אלנטרה ולנטרה אך לבסוף ראינו את הפוקוס ובאמת נראה אוטו חמוד במיוחד אך מאחר וזה "אמריקאי" (פורד אחרי הכול) לאחר בירור הבנתי שבכלל הדגם מיוצר בספרד והוא אינו מתיימר להיות רכב אמריקאי כלל.

הכי חשוב זה שהרכב יהיה אמין,חסכוני ועלות טיפולים סבירה.

המון המון תודה!

אם יש המלצות מה לבדוק לפני שלוקחים לבדיקה,בעיות ומחלות שכיחות מלבד החלונות אשמח !

פורסם

כדאי גם שהרכב יהיה בטיחותי (בכל זאת, חברה).

ופוקוס אכן רכב בטיחותי (בניגוד לבלנו או לנטרה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו שאמרתי לא ידוע לי על מחלות שכיחות מלבד החלונות. לכן כמו בכל רכב ישן בדוק הסטוריית טיפולים, שלימות תא נוסעים, עשה סיבוב ברכב לראות שמתאים לכם ושיהיה בהצלחה!

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בהחלט.

אך לא מצאתי פרטים "מכניים" על הרכב.

יש רק פרטים על הפוקוס הרגילה והגדולה אך אינני יודע אם זה מתאים גם לפוקוס מיני (מה שמה באמת ??)

האם יש כריות אוויר וכמה? ABS? וכד'...

פורסם

פוקוס 2000 GLX האצ'בק מגיע עם ABS ושתי כריות אוויר לפחות.

4 כוכבים במבחן הריסוק

http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_1999/34.aspx

באלנו קיבלה כוכב וחצי:

http://www.euroncap.com/results/suzuki/baleno.aspx

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז GLX זה הדגם של המיני בלי תחת? למרות שראיתי גם פוקוס גדול דגם GLX....

האוטו מיועד לנסיעה בעיקר בעיר חיפה ונסיעות למרכז מדי פעם.... האם המכונית תצליח להתמודד עם העליות הפיתולים המעצבנים והירידות? מבחינת כוח כמובן..

מחירון הרכב הוא 21500. 20K מכובד לתת לרכב כזה לא כן? לאחר בדיקה כמובן לראות מה צריך יישור קו ....

פורסם

GLX זאת רמת איבזור .

קיים פוקוס LX עם כרית אחת בלבד.

לידיעתך, פוקוס 5 דלתות יותר מבוקש.

אני לא מבין, מדוע אתה קורא לו "פוקוס מיני" - זה אותו פוקוס, רק בצורת 5 דלתות.

אני חושב שזאת אופציה טובה מאוד לתקציב שלך, רק נשאר לך למצוא מכונית שמורה באמת.

פורסם

פשוט בלי "תחת" וזה נראה קטן משמעותית ,חשבתי שזה רכב זהה לאחיו הגדול...

הלבטים היו בין סיטרואן C3 גם כן שחברתה רכשה לפני כשבועיים וישר לאחר שבוע התחמם לה המנוע החליפה ב300 שח איזה חלק... זה אומנם אותו מחיר פחות או יותר (2K לפה לשם) ו3 שנים יותר,אך לצרפתיות אני לא המלצתי לה להתקרב ,הן מבחינת טיפולים והן מבחינת אחזקה. או שמה תוכלו לתקן אותי ולהגיד לי שהC3 אכן מומלצת בשנים 2003 .... כי לי עם צרפתיות יש עבר רע (במשפחה)

פורסם

אחרי 4 פוקוסים מאותו דור במשפחה 2003-2005:

1. גיר אוטומטי - בעל רגישות מסויימת, לבדוק את מצבו שאין השהיות או נקישות חריגות.

2. קוייל - "מחלה" של הדגם הזה - עלות החלפה כ-1000 ש"ח - מלווה בד"כ בצ'ק אנג'ן ורעידות

3. לבדוק מתי הוחלפה רצועת טיימינג - עלויות במורשה סביב ה2500 ש"ח - כל 5 שנים או 120,000 ק"מ - מומלץ להחליף לפני המועד.

4. לבדוק הזעות ונזילות בבולמי הזעזועים ומסרק ההגה.

לידיעתך הרכב לא חסכוני בדלק - נסיעה 70% עירונית, עם רגל מאוד מאוד עדינה על הדוושה (ליטר ל 8.5 ק"מ)

הרכב מכויל, מבחינת בלימת מהמהורות ובעיקר מבחינת המושבים ברכב לצד הקשה, לא כולם אוהבים את זה. הדגמים עד 2003 (לפני מתיחת הפנים) עוד פחות נוחים.

במידה והחלטתם לרכוש, אני ממליץ לא לטפל במוסכים מורשי יבואן, יחד עם זאת, הקפידו על חלפים מקוריים או חליפיים מאיכות גבוהה.

בהצלחה!

פורסם

אחרי 3 פוקוסים (2006, 2008 ו2010) שתי הראשונות 5ד והשלישית סטיישן.

מלבד תא המטען הרכב זהה לדגם 4 דלתות. אמנם תא המטען בנפח יותר קטן, אבל הוא הרבה יותר שימושי.

צריכת דלק (75% עירוני) בחדשות 1:10. ב2006 1:11.5 .

נוחות ויכולת שיכוך מהמורות טובה מאד: לא כמו הצרפתיות, אבל בהחלט יותר טובה מהגרמניות היפניות והקוריאניות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

איך ניתן לבדוק את הדברים הללו?

נגיד את הטיימינג אפשר לבדוק במוסך מורשה בהסטורית טיפולים והאוטו עם 84 אלף קילומטר זאת אומרת שכרגע אין צורך להחליף.

מבחינת המחלות שאמרת כולל גיר,במכון בדיקה תמיד אומרים שיש נקישות בגיר ומכסתחים בעיות שחבל על הזמן,השאלה היא איך אוכל לדעת? כשאקח את האוטו לנהיגה להתרשמות,ארגיש בגיר שההילוך נמשך? תקוע? קופץ? איך אפשר לזהות את המחלות הללו?

כנל מה שאמרת עם הCHECK ENGINE,לא הבנתי כלל את הבעיה הזו אם תוכל לפרט.

תודה רבה!

פורסם

טיימינג -

האוטו בן 11-12

טיימינג כבר היה צריך להעשות ב2004/5 בפעם הראשונה ובפעם השניה ב2009/10

גיר-

לפוקוס יש מדיד, בדוק אם השמן שרוף או עם קצף.

שילוב לD ו R אמור להיות מיידי והרכב לא צריך לקפוץ קדימה או אחורה בנקישה. בנסיעה, ההילוכים צריכים לעבור בלי זעזועים, לא להתרגש מנקישות עדינות. גם בהאטה עד לעצירה לפעמים מרגישים את השילוב להילוך הראשון. כל עוד לא מדובר במשהו ברוטאלי, זה תקין.

אם הקויל פגום - נורת CHECK ENGINE תידלק ו/או תרגיש שההאצה לא חלקה והרכב מגמגם ורועד (נוסע על 3 שסתומים)

לגבי חוות דעת שפרסם הבחור מעלי, הנוחות שופרה בדגם החדש (שהוא הנוכחי שנמכר היום) החל מ2006, כך שזה לא רלבנטי לדגם שלך.

פורסם

הבנתי.. אוקיי תודה רבה על העצות!

אלך לבדוק מחר את האוטו ואעדכן בפרטים בתוצאות הבדיקה במשך השבוע!

תודה רבה והמשך שבוע מצויין

• תוכן חדש...