Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה.

קניתי לפני כמה ימים סקודה פאביה שנת 2005 אוטומט מנוע 1.4.

בימים הקרובים אני מתכוון להכניס אותה לטיפול ראשון כי אני לא ממש יודע איך המוכר טיפל בה. (למרות שבבדיקת מכון רכב היא נמצאה במצב טוב מאוד).

קניתי בACE

שמן 15W40 של LIQUIMOLY, הוא נחשב טוב? האם כדאי כבר להחליף? איך אפשר לדעת אם השמן שכבר נמצא ברכב עדיין איכותי?:oops:

בנוסף קניתי נוזל קירור של דלק שנקרא אוטוקור ורוד (:shock:). האם הוא מתאים או שאני צריך משהו אחר?

קניתי גם תוסף דלק של STP (נחשבים טובים? יש מותג אחר שכדאי לשקול לפעמים הבאות?)

ושמתי אותו על טנק מלא. עשיתי בסדר?

בודק הרכב ציין שאחרי הוספת התוסף כדאי קצת "ללחוץ" על הגז, יש אמת בדבר?

הפנסים הקדמיים די דהויים ואני מעוניין לחדש אותם (ראיתי מדריכי DIY בפורום אבל אין לי את האומץ לנסות)

אשמח להמלצה על בעל מקצוע איכותי ולא יקר מדי שיעשה את זה.

אשמח לעוד טיפים מכם כיצד לשמור על הרכב ולדאוג שיזדקן בכבוד.

הנה תמונות למי שביקש בשרשור הקודם:

בתמונה השלישית צילמתי מעיכונת קטנה שהרכב הגיע איתה (כל שאר הרכב דנדש),

האם יש משהו פשוט שאפשר לעשות כמו לדחוף את הפח חזרה או שזה ידרוש פחחות/צבע?

אגב, הרכב טופל כנראה בשנים האחרונות במוסך רון המומלץ כאן בפורום ולאחר מכן במשך 5 חודשים קצרים במוסך לב השרון בנתניה.

מאחר ואיני יכול להגיע לרון מפאת המרחק, האם יש המלצה למוסך טוב באיזור חדרה או שכדאי כבר לגשת למורשה עבור הטיפול הראשון?

תודה על כל עזרה וסליחה על שאלות הNOOB.

2011_03_19_16_16_40.jpg

2011_03_19_16_16_57.jpg

2011_03_19_16_17_10.jpg

2011_03_19_17_20_26.jpg

פורסם

א. אני חושב שה35 דקות נסיעה לרון וחזרה שוות את המאמץ את הראש השקט המקצוענות והידע.

ב. קונצרן VAG מעולם לא התכוון להשתמש במצננול או אוטו קור אל תשתמש בנוזל קירור זול שיעלה אח"כ יקר. לקונצרן VAG יש את הG12++ שמגיע מרוכז ויש למהול אותו ביחס של 1:1 עלות 1.5 ליטר מרוכז כ-50 ש"ח.

ג. צ'מפיון עובדים בארץ עם שמן יורול שיועד לקונצרן VAG ונמצא מתאים לתקנים המחמירים של היצרן.

התענוג שמוביל אותך

• ספונסר פורום
פורסם

השמנים של ליקווימולי באיכות סבירה. לא ברור לי למה קנית שמן בעצמך אם אתה מתכוון להיכנס למוסך לביצוע הטיפול. רוב המוסכים לא אוהבים שמביאים שמנים מהבית, בדיוק כמו שבבית קפה לא אוהבים שאתה מביא סנדויצ'ים מהבית. השמן שקנית אינו מיוחד או באיכות גבוהה מאוד וכל מוסך היה יכול לתת לך שמן חלופי.

לגבי תיקון הפנסים - אין לך מה לחשוש. יש ערכה של cartract שעושה עבודה מעולה והשימוש בה פשוט. אם ממש תרצה, יש אפשרות להגיע אליהם למשרד והם יבצעו את העבודה עבורך.

פורסם

1. אתה זקוק לשמן 5W40, סינטטי מלא. זאת הוראת הקונצרן החל משנת 04 (למרות שיש כאלה שלא דבקים בה...)

בנוסף, רכשת שמן שהוא סביר בהחלט ותו לא. עושים מ-LM שמן על, והוא לא. עדיף לרכוש AGIP או MOBIL - בעלות מעט גבוה יותר.

2. אתה זקוק ל-G12 PLUS. אני ממליץ - בחום - לרענן את נוזל הקירור כולו, ובהזדמנות זו לרעננו ל-G12 PLUS + (העדכני ביותר).

אני בורח מכל החומרים עלומי השם ומעדיף להשקיע מעט ולקחת את המקור.

3. לא רואה צורך בתוספי דלק. בזבוז כסף, לטעמי.

4. קיט חידוש הוא פתרון זמני.- הדהייה תחזור לאחר מספר חודשים.

תעשה לעצמך טובה, תשקיע ותרכוש סט חדשים של פנסים - והמנע מתחליפיים, הם גורמים לקצרים ושלל בעיות חשמליות (מניסיון עבר מר).

5. גש למוסך המרכזי של צ'מפיון, גש לישראל (האחראי פחחיה) ושאל אותו מה ניתן לעשות.

הבנאדם יודע לעבוד, ויודע לעבוד יפה מאוד. ראיתי לא מעט רכבים שיצאו ממנו לאחר תאונות לא קלות ושוקמו היטב.

קח בחשבון שהוא לא זול. על איכות משלמים.

6. יש לך צבע כהה (יחסית) ואנחנו במדינה מוכת שמש (ועוד איזה שמש...).

תקפיד על ווקס אחת לחודשיים/שלושה. ואם ניתן, גם על כיסוי הרכב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

א. לך לרון

ב. את ה- G12 מוהלים ביחס של 30% G12 על 70% מיים ולא ביחס של 1:1

ג. תנסה לבדוק עם רון או עם המוכר מתי ואם בכלל החליפו רצועת טיימינג - אם צריך תחליף.

ד. שים שמן סנטטי מלא, ניתן להשיג שמן מאושר תקן של VW ב- 135 ש"ח ל- 5 ליטר (לפחות באוטו ציון ביהוד)

ה. תוודא כי שמים לך פילטר שמן מקורי/OEM

פורסם

תודה רבה על התגובות.

א. לגבי חידוש הפנסים, הסתכלתי באתר שלהם, הם רוצים 250 ש"ח לחידוש פנסים של גרמניות ואמריקאיות לעומת כל שאר היצרנים ב99 ש"ח, מה מיוחד בדגמים האלה שזה עולה יותר?:?

ב. השמן כבר נקנה אז אשתמש בו להפעם. יש צדק בדבר שהמוסכניק מעדיף לעבוד עם החומרים שלו וזה בסדר אם הם איכותיים. לא ידעתי שזה כל כך מפריע.

ג. לגבי הנוזל קירור, אני מעדיף כמובן להתחיל ברגל ימין ולהשתמש בנוזל הטוב ביותר עבור האוטו, האם ניתן להשיג את המים המדוברים G12++ בACE? אם לא, סתם נתקעתי עם 4 ליטר. :-D (אולי בעל סוברו פשע מעוניין לקנות?:evil: )

ד. RS אתה מתכוון למוסך צ'מפיון בחדרה? אם אני לא טועה מדובר במוסך קליל.

לגבי חידוש הפנסים, האם אתה מדבר מנסיון עם הערכה שהוזכרה?

כמה זמן פנסים חדשים אמורים להחזיק לפני שהשמש תתחרע גם עליהם/איך אפשר לתחזק, לשמור עליהם?

ה. בני נעשתה החלפת רצועת טיימינג לפני פחות משנה על בסיס זמן ולא ק"מ. (הרכב עבר 52K).

פורסם

השמן שקנית זה בסדר כל עוד הוא עומד בתקן VW 502.

אני לא יודע מה זה אוטוקור וורוד, אבל במכוניות האלה רצוי להשתמש רק ב++G12 מקורי. (ניתן להשיג במוסכי VW מורשים\לא מורשים למינהם ובעוד כל מיני מקומות,לא נראה לי שבACE יש)

אגב אם האוטו הזה טופל אצל רון, אולי כדאי לך לסוע אליו לפחות ליישור קו.

תוציאו היסטוריה ותבדקו מה צריך\לא צריך לעשות.

לגבי התוסף, אז כן. כדאי ללחוץ קצת והכוונה היא לא ללחיצות בין רמזורים אלא לצאת לנסיעה ארוכה ובינעירונית, ולשנות סל"ד מדי פעם.

ככה זה ייתן את התוצאות הכי טובות.

V5

פורסם

שמן 15/40 הוא שמן חצי סינטטי

התקן של VW הוא עבור שמן סינטטי מלא.

תבדוק אם אפשר להחזיר לאוטו דיפו את השמן והמיים.

את ה- G12 תקנה בחנות חלפים ולא במרכזי כי זה יהיה מאוד יקר שם. ה- G12 אמור לעלות 40-50 ש"ח לליטר וחצי שמייצר 5 ליטר נוזל קירור, כך שההפרש במחיר בינו לבין מה שקנית באוטו דיפו הוא קטן ביותר

פורסם

מיכאל, ציינתי - יצאה לה הוראה (אי שם ב-04) האומרת שיש לעבור לשמן סינטטי מלא 5W40, ולא חצי סיננטי 15W40 (כפי שהיה נהוג אי שם לפני ההוראה).

נסה למכור את השמן שרכשת (או להשתמש בו ברכב אחר), וקנה לך שמן סינטטי מלא 5W40. ממליץ על AGIP או MOBIL.

שוב: הקיט הזה (וכל קיט שיחזור אחר) מחדש את הפנס לתקופה מסויימת ולאחר מכן הדהייה (אכילה/קילוף) חוזרת.

גש וקנה לך סט פנסים (מקוריים של Hella) וסע לשלום. הקפד למרוח עליהם ווקס פה ושם, זה מסייע בהגנה במעט.

שוב שוב: רק G12 (במקרה שלנו - Plus Plus).

לא שום נוזל אחר. בטח לא נוזל שקר עלום שם מ-ACE קנה וברח...

לגבי הפחחות, הפחח נמצא במוסך המרכזי בבני ברק.

גש אליו וקבל הצעת מחיר. הוא בהחלט יודע את עבודתו והיטב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין שום סיבה לא לבצע ליטוש לפנסים אצל כאלה שמתמחים בעניין הזה כמו CARTARACT למשל.

אם זה ייכשל, תמיד אפשר לקנות פנס חדש.

אבל זה לא ייכשל, יש על הפנס ציפוי אשר אמור לחקות את ההגנה המקורית וזקוק לחידוש אחרי תקופה.

פנסים מקוריים של HELLA עלולים לעלות מעל 2000 ש"ח לזוג...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה.

אני אנסה את הליטוש הזה, מקסימום פנסים תמיד אפשר להחליף, כרגע זה לא בראש סדר העדיפויות.

שאלה לגבי המגב האחורי, לא הצלחתי למצוא בACE, את הקדמיים החלפתי עם מגבים של BOSCH.

כמה אמור לעלות מגב אחורי במורשה? איפה עוד ניתן להשיג במידה ויהיה שם יקר מדי? (אזור השרון).

פורסם

תודה.

לגבי התנעה וכיבוי מנוע.

כמה זמן מומלץ לחכות לפני התחלת נסיעה וכמה זמן מומלץ לחכות לפני שמכבים את המנוע?

אני כרגע מחכה בערך 2-3 דקות לפני התחלת נסיעה וכשאני מכבה את המנוע בערך דקה.

פורסם

בזבוז מיותר לחלוטין של דלק וזיהום אוויר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי, אז כמה לחכות אם בכלל?

מה לגבי ימים קרים במיוחד (אני יודע שאין הרבה כאלה בארץ)?

• תוכן חדש...