Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, אני עומד לקנות את הרכב הראשון שלי (מזל טוב לי:-o )

הצלחתי פחות או יותר להבין מה אני צריך / רוצה מהרכב - ובעיקר מדובר על אמינות יחסית, עלויות אחזקה נמוכות וחסכון בדלק (אה, ושיהיה אוטומטי).

רוב הנסיעות שלי הן עירוניות, אבל תהיינה 2 נסיעות מחוץ לעיר בממוע בחודש (ת"א - ב"ש).

התקציב שלי נע סביב ה-65,000 שקל.

כרגע מה שעומד על הפרק בתקציב שלי - סיריון 2008 או פונטו גרנדה 2008-9.

לאחרונה התחלתי להשתעשע ברעיון של לקנות רכב מיני חדש מהניילונים (עם מתיחה קלה של התקציב כלפי מעלה).

מצד אחד - רכב חדש זה מגניב, במיוחד במחיר הזה. אני גם די סבבה עם זה שהרכב יהיה סופר קטן כי 90% מהזמן יסע ברכב אני ואולי עוד נוסע אחד. בנוסף החסכון בדלק די מפתה אותי. בנוסף האפשרות של השתחלות לחנייה בת"א עם הרכבים הפיצפונים האלה קורצת לי מאוד...

מצד שני - קראתי פה המון שהתיבה האוטומטית של האלטו והרובוטית של ה-107 הן לא להיט בלשון המעטה. בנוסף גם המנוע שלהן מאוד חלש (ואני כן אסע מדי פעם מחוץ לעיר) ואני גם די לחוץ מבחינת הבטיחות (אותי לימדו שרכב גדול בטוח יותר).

אז תעזרו לי להחליט? 8)

תודה!

פורסם

מצד שני - קראתי פה המון שהתיבה האוטומטית של האלטו והרובוטית של ה-107 הן לא להיט בלשון המעטה. בנוסף גם המנוע שלהן מאוד חלש (ואני כן אסע מדי פעם מחוץ לעיר) ואני גם די לחוץ מבחינת הבטיחות (אותי לימדו שרכב גדול בטוח יותר).

אז תעזרו לי להחליט? 8)

תודה!

ה107 עדיפה על האלטו בכול מקרה- לגבי התיבה יש לי רק דבר אחד להגיד לך "תנסה ותדע" מסתדר לך תקנה וסע לשלום לא מסתדר לך תקח משהו אחר...

המנוע לא יהיה חלש בשום מצב האנשים שאומרים שהוא חלש חיים באשליה שבימינו 1600 105 זה המינמום היו ימים והיינו חורשים את הארץ על 45 כ"ס חלשים בהרבה ועוד יהיו ימים נחרוש אותה על ה68 כ"ס החסכוניים.

עוד היתרון ב107 הוא 3 שנים אחריות יצרן.. שיחסכו לך הרבה כאב ראש.

הבטיחות בסיריון ובגרנדה תהיה אכן יותר טובה אבל זה לשיקולך.

פורסם

תודה gkiler!

האמת שממה שקראתי ה-107 נראית לי על פניו יותר מתאימה לי (וגם בואו נודה בזה, היא הרבה יותר יפה :-) )

בגלל שמעולם לא נסעתי על רכב מיני של ממש, לא כנהג ולא כנוסע, אני מפחד שהוא יגביל אותי מאוד.

אני אקח את העצה ואעשה נסיעת מבחן , אבל זה עדיין לא ממצה כמו לנהוג ברכב כמה חודשים.

אני לא מצפה ש-107 תאיץ ותסע כמו מכונית מירוץ, אבל השאלה שמטרידה אותי היא האם אני ארגיש שאני נוסע במכונית עם מנוע של טוסטוס?

פורסם

שמע אני יכול לתת לך דעה על האלטו

אם אתה לא פוחד ממכוניות מיני זה המכונית האידיאלית

לפני כמה ימים שדרגנו את האלטו שלנו לאיביזה בגלללל שאמא שלי פוחדת מהמיני הקטנות האלה והרגישה לא בטוחה כשירדה מפאסאט לאלטו.

בכל מקרה האוטו הוא אוטו מצוין לכל דבר!

יש מקום לנהג וגם לעוד נוסע לידו ומרווח מעולה, מאחורה המקום טיפה שונה, הבאגז גם לא כל כך באגז

אבל אם המטרה שלך היא חסכוניות, האוטו מאוד חסכוני, בוא נגיד את זה ככה שהאוטו עשה בשנה 13 אלף קילומטר אולי טיפה יותר, ותודלק פעמיים בחודש ( יש לציין שכל תדלוק מסתיים ב 170-175 שקל ). האחזקה היא אפסית עד הטיפול 15 אלף, והאחריות נותנת לך שקט!!!

אני אישית מאוד התחברתי לאוטו נסעתי איתו מהצפון הרחוק לתל אביב - הוד השרון כמה פעמים, האוטו נסע בלי בעיה, אם אתה לא בן אדם נמרץ אתה אפילו תהנה ממנו בנסיעה של 90 קמ"ש הוא מהנה מאוד שקט תמורה מעולה למחיר כחדש, השוק שלו מעולה האוטו נמכר ב 10 דקות, הבחור הראשון שצלצל קנה אותו! ולא לדבר על שאר הטלפונים עד שהקונה הגיע.

אחד הדברים שאני אהבתי בו הוא המזגן! כשמפעילים אותו על חימום בימים קרים בצפון כמו שהיה כשהאוטו קר המזגן מחמם ממש מהר, לא ראיתי את זה בשום רכב עד היום ( לכולם לוקח מספר דקות להתחמם ואילו באוטו הזה זה קורה טיק טק )

פורסם

הוא אמר רק אוטומט, אז הספארק לא באה בחשבון.

האלטו וה107 הן אופציות טובות מאוד, הן אמנם לא פורד מוסטנג, אבל גם לא עגלה עם סוסה.

תוכל לצאת מחוץ לעיר וכל השמועות האלה של "אתה לא תעבור את ה80 קמ"ש" ו"אתה תעכב את התנועה" באות מאנשים שרכבים זה לא הצד החזק שלהם.

מבחינת מרווח הרכבים קצת בעיתיים, אך אם לרוב תסע לבד או עם עוד נוסע לא תרגיש בבעייתיות, הן גם די קמצנית באבזור ככה שרכבים מפנקים הם לא, אבל הם חסכוניים, ואם זה הדבר העיקרי אז לדעתי האלטו וה107 יענו לך על הצרכים.

אתה תהיה הרבה יותר חכם אחרי נסיעת מבחן.

בהצלחה!

פורסם

אני יכול להגיד לך שאמא שלי וגם ההורים של אשתי עמדו בפני אותה ההתלבטות.

הם הלכו ובדקו את הפונטו האלטו וה 107.

התגובות של שלושתם היו זהות,וכל אחד הלך בזמן אחר לנסיעות המבחן.

את התיבה הרובוטית גם של הפונטו וגם של ה 107 הם לא אהבו.

ה 107 היתה באמת יפה יותר לטעמם, והמושבים והנוחות גם עדיפים מהאלטו.

אבל שוב התיבה הרובוטית שינתה את התמונה והם לא אהבו אותה בכלל.

שניהם הזמינו את האלטו לבסוף.אמא שלי איתה כבר כמה חודשים ומאוד מרוצה.

אחי הצעיר נוהג עליה לא מעט ואמר שאומנם היא לא מטוס אבל הרכב מגיב

לא רע בכלל. ההורים של אשתי קיבלו את האלטו לפני שבועיים בגלל צבע שלא

היה במלאי וגם מאוד מרוצים.

מקווה שעזרתי. 

פורסם

נכון, אין כמו לקרוע הניילונים מרכב חדש. אבל...

לאחר שנתיים וחצי עם הסיריון החדשה שהייתה לנו בעבר, ממליץ עליה בחום. אנשים לא מאמינים לי, אבל היא בעלת גובה, רוחב, ואורך פנימי טוב יותר מהדייהטסו אפלאוז שהייתה לנו לפניה! כלומר, מכונית קטנה מבחוץ, אבל מרווחת מאד מבפנים.

הסיריון מרווחת ומרגישה יותר רכב מהאלטו ודומותיה. נכון, היא גם קלה, ולא הכי נוחה בעולם, אבל, היא בוודאי מרגישה יותר מכונית מהן, וגם מאפשרת נסיעות בין-עירוניות בקלות יותר. מעבר לכך, שבאלטו רק ארבעה מושבים, ולא חמישה - אם זה כלל משנה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

סתם כדי לסבר את האוזן (אני לא יודע על מה הרבה אנשים סתם מדברים לאו דווקא בשרשור הזה),

אני נסעתי עם ה C1 בדרכים בין עירוניות, האצתי בצורה יפה , הגעתי בקלות ל100 קמ"ש,

לא הרגשתי שהרכב לא מצילח לעמוד בזה לא הרגשתי שאני מתעופף או חוסר יציבות וכל השטויות שהרבה נוהגים לכתוב ללא התנסות. (הדברים לא נכתבים בקטע של "להשלים עם הקניה שלי ולא להתבאס" ושטויות כאלה).

נ.ב בדקתי שוב צריכת דלק אתמול יצא 1-17 נסיעות עירוניות כולן.

so far so good so what

פורסם
אני יכול להגיד לך שאמא שלי וגם ההורים של אשתי עמדו בפני אותה ההתלבטות.

הם הלכו ובדקו את הפונטו האלטו וה 107.

התגובות של שלושתם היו זהות,וכל אחד הלך בזמן אחר לנסיעות המבחן.

את התיבה הרובוטית גם של הפונטו וגם של ה 107 הם לא אהבו.

ה 107 היתה באמת יפה יותר לטעמם, והמושבים והנוחות גם עדיפים מהאלטו.

אבל שוב התיבה הרובוטית שינתה את התמונה והם לא אהבו אותה בכלל.

שניהם הזמינו את האלטו לבסוף.אמא שלי איתה כבר כמה חודשים ומאוד מרוצה.

אחי הצעיר נוהג עליה לא מעט ואמר שאומנם היא לא מטוס אבל הרכב מגיב

לא רע בכלל. ההורים של אשתי קיבלו את האלטו לפני שבועיים בגלל צבע שלא

היה במלאי וגם מאוד מרוצים.

מקווה שעזרתי. 

האמת שעזרת מאוד...

השאלה - והיא נכונה לגבי ה-107 והאלטו כאחד, היא האם בנסיעה בינעירונית אתה באמת מרגיש שאתה "נוסע על מכסחת דשא גדולה" (ציטוט שלקחתי מאחד הפוסטים פה)...

אני לא מצפה לנוחות נסיעה של רכב גדול עם מנוע 2000 סמ"ק, אבל השאלה היא אם נוחות הנסיעה תהיה ממוצעת או נסבלת.

פורסם
סתם כדי לסבר את האוזן (אני לא יודע על מה הרבה אנשים סתם מדברים לאו דווקא בשרשור הזה),

אני נסעתי עם ה C1 בדרכים בין עירוניות, האצתי בצורה יפה , הגעתי בקלות ל100 קמ"ש,

לא הרגשתי שהרכב לא מצילח לעמוד בזה לא הרגשתי שאני מתעופף או חוסר יציבות וכל השטויות שהרבה נוהגים לכתוב ללא התנסות. (הדברים לא נכתבים בקטע של "להשלים עם הקניה שלי ולא להתבאס" ושטויות כאלה).

נ.ב בדקתי שוב צריכת דלק אתמול יצא 1-17 נסיעות עירוניות כולן.

וה-107 אמורה להיות כמו ה-C1 שלך, לא?

אגב - ה-C1 שלך רובוטית / אוטומטית / ידנית?

פורסם

אין בעיה לנסוע במהירות חוקית, ויותר, הן עם האלטו והן עם ה-107 (שזהה ב-100% ל-C1).

אלא של-107 יחסי העברה מאוד מאוד ארוכים, מה שעשוי לגרום לך להידרש להוריד הילוך יותר מבאלטו, ולא רק בעליות

חריפות במיוחד. האלטו גם נוחה יותר, במיוחד (אבל לא רק) בנסיעה עירונית. מנגד, היא פחות מיוחדת בעיצוב הפנימי

ורועדת יותר בעמידה, מה שמפריע קלות לחלק מהאנשים.

פורסם

מי שאומר שבדרך בין עירונית וכאלה זה כמו מכסת דשא אלה בלבולי מוח, (הרכב שלי ידני) מנהיגה גם באלטו 2 נסיעות מבחן (גם בידנית) יחסי ההעברה ברכב גם ארוכים, ולא הרגשתי שום דבר באלטו שעלה מבחינת נוחות על ה C1 או במקרה הזה ה- 107 שזה אותו רכב, אם כבר ממש להפך, באלטו הרגישו גרוע יותר כל מהמורה בכביש והייתה רועשת יותר.

אבל כמו שנאמר אם אתה מדבר רק על רכב אוטומט שזה אומר ב 107 רובוטי אם אני לא טועה, אז כדאי מאוד לעשות נסיעת מבחן, לי אין ממש מושג איך זה, אין על רכב ידני מבחינתי.

so far so good so what

פורסם
האמת שעזרת מאוד...

השאלה - והיא נכונה לגבי ה-107 והאלטו כאחד, היא האם בנסיעה בינעירונית אתה באמת מרגיש שאתה "נוסע על מכסחת דשא גדולה" (ציטוט שלקחתי מאחד הפוסטים פה)...

אני לא מצפה לנוחות נסיעה של רכב גדול עם מנוע 2000 סמ"ק, אבל השאלה היא אם נוחות הנסיעה תהיה ממוצעת או נסבלת.

לדעתי מדובר בקשקוש. ממש לא מרגישים שנוסעים במכסחת דשא, או משהו שדומה לזה, כל עוד אתה במהירויות

שלא עולות על 115-120 קמ"ש. וכמו שכתבת, כל עוד אתה לא מצפה לנוחות של רכב גדול, זה בסדר גמור.

בוא נאמר שלאילת לא הייתי נוסע עם הרכב, אבל ירושלים-ת"א, או ת"א-כפ"ס, ומרחקים כאלה, ממש אין בעיה

לעבור, בנוחות יחסית כמובן.

אם אתה ממש חושש, אתה יכול לנסות לשכור אלטו אוטו' ליום אחד, ולעשות איתה טיול ארוך, כולל נסיעות בינעירוניות,

וזה יהיה המדד הכי טוב שלך. זה מה שהצעתי לאמא שלי בזמנו, אבל היא ממש אהבה את הרכב אחרי נסיעת המבחן,

וויתרה על הרעיון וישר הזמינה.

תזכור, זה רכב זול, קטן ופשוט, וכל עוד מבינים את זה, הכל טוב ויפה.

אני מניח שמי שכותב דברים כמו שציינת, או שמצפה לקבל משהו שהרכב לא נותן, ומתבאס מזה שהוא קנה אותו,

או שזה אנשים שבכלל לא נסעו ברכב וכותבים ע"ס שמועות וכד'.

פורסם

מדוע לא היית נוסע לאילת עם אלטו או 107?

עם האלטו אני אולי (אולי גדול) עוד יכול להבין מבחינת נוחות מושבים ונסיעה, אבל ה107?!

הייתה להורים שלי סוזוקי בלנו שנת 2002, נסעתי איתה לאילת, אחרי שחניתי באילת יצאתי מהאוטו כאשר אני נראה כמו הגיבן מנוטרדם, אבל יש לה מנוע 1600 אז איתה אפשר לנסוע לאילת ועם האלטו לא?

אישתי פולניה והיא לימדה אותי משפט שמאוד מתאים למצבים הללו: "נו מילא.."

גילוי נאות: אני לא בעלים של אלטו או 107 או רכב מיני כלשהו..

פורסם

אני דיברתי על האלטו, עם לא הובן נכון, ולא הייתי נוסע איתה לאילת בעיקר בגלל הנוחות,

אבל גם בגלל המנוע הזעיר. זה לא אומר שזה לא אפשרי, אלא שזה ממש לא נוח ולא נעים,

מה גם שתא המטען לא מספיק לכלום, ואם מדובר ביותר מזוג, זו כבר בעיה.

לגבי ה 107, אני אישית לא נסעתי ולא נהגתי בה, אבל ההתרשמות של ההורים של אשתי

ושל אמא שלי היתה שהיא הרבה יותר נוחה הן בישיבה והן בנוחות נסיעה.

• תוכן חדש...