Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

כמו שחלקכם יודעים אני אוהב לעשות דברים לבד ברכב, כבר כמה ימים שיושבים לי בבית תותבים של פאוורפלקס לתושבת גיר.

הרכב עדיין לא במוסך אחרי המכה שחטפתי בתאונה, אז החלטתי אם הוא כבר עומד ומשעמם לי אז קדימה לעבודה :)

חשוב מאוד לעבוד בבטיחות! לא לוקח אחריות על אף אחד שינסה את המדריך לבד ללא ידע!

כלים שדרושים לנו לעבודה:

1. ליפט \ ג'ק + 2 בוקים

2. ידית מומנט

3. ביט 13MM

4. ביט 16MM

5. תותבים חדשים

6. מומלץ להחליף את הברגים בחדשים (לפי הספרות טכנית) חלק יגידו שאין בעיה להרכיב את הישנים.

המומנט שנחוץ לסגירת הברגים

1. 20NM + רבע סיבוב ל-2 הברגים שהולכים לשלדה

2. 40NM +רבע סיבוב ל-2 הברגים שהולכים לגיר

תמונה של התותבים

zg4ietomn5qd.jpg

טוב אז מתחילים בשלב הראשון, להרים טיפה את הרכב שיהיה אפשר לעבוד מתחת

הרמתי את הרכב מכל צד עם ג'ק ושמתי בוק + חתיכה של קרש (שלא יפגע בשלדה) + תמיכה לגיר עם הג'ק, לא יותר מדי רק שלא יזוז מהמקום.

לא ממש צילמתי תמונה של התהליך אז הנה מבט מלמטה

uezzgj2tmxxn.jpg

פותחים את 2 הברגים שתומכים בגיר (בגודל 16MM) ראשונים

אחרי שפתחנו אותם פותחים את ה-2 ברגים שתפוסים לכיוון השלדה (בגודל 13MM)

ומושכים את התושבת ממקומה.

גם את החלק הזה צילמתי רק אחרי שהחלפתי את התושבת

ywi5ouxzemmw.jpg

והנה היא בחוץ :)

zhrltztzgvzn.jpg

אחרי שהוצאנו את התושבת ממקומה מגיע החלק הטריקי, החלפת התותבים.

לא צילמתי את התהליך כי הוא לא כזה מסובך

צריך לפתוח את הבורג בחלקה העליון של התושבת, לשים לב יש מעין אום בצד השני שלא יילך לאיבוד

ופשוט מוציאים חלק חלק ושמים את התותבים החדשים במקומם.

תמונה לאחר ההחלפה מול התותבים של החברה, עלובים משהו :)

izjmjkdod0nd.jpg

הסגירה היא בסדר הפוך, קודם הברגים לשלדה ואחר כך תמיכה לגיר.

בהצלחה :)

פורסם

התושבת אצלי הייתה בסדר גמור רק שפירקתי אותה לגורמים ראיתי שהגומיות התחילו להקרע אבל לא הרגשתי את זה בנסיעה.

זה אחד מהחלקים שעוזרים למנוע "WHEEL HOP " בגדול זה שהגלגל מאבד קצת אחיזה בזמן תאוצה עקב תזוזה של הגיר והמנוע או אם תרצו מבטל את החופשים הבלתי רצויים :)

הדבר הבא שאני הולך לעשות זה להחליף תותבים במשולש לתותבים של TT בתותב האחורי ביחד עם פוליאתרנים בתותבים הקדמיים.

• תוכן חדש...