Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אולי יכולתי לחשוב על כותרת טובה יותר, אבל..

ראשית, נתחיל ממה יש כרגע:

הרכב הוא סובארו אימפרזה 2006

HU: Kenwood DDX5024

מקדימה: קומפוננט מורל אילייט 6, 2-way

בוצע איטום דלתות 2 שכבות, פנימי וחיצוני, second skin

סאב של קיקר, לא ברמה גבוהה , אני חושב שזה C12 (היה באוטו מהתקנה קודמת)

מגבר של MBQuart - מסדרת הרפרנס (הנמוכה), 4125

ההתקנה בוצעה ברמה הגבוהה ביותר - אצל יוסי "אלפיין".

הבעיה:

1.הסאונד לא נשמע מאוזן, הצלילים הגבוהים נשמעים מצויין, אבל אין את ה"גיבוי" של הנמוכים כאשר מצפים להם (אין לי דבר טובה יותר לתאר את זה) חסר "ווליום" או עוצמה בתדרים הנמוכים, לא מרגישים את הוופרים של האייליט מספיק\ברמה התואמת את העוצמה הכללית, הגבוהים "משיגים" את הנמוכים בכל עוצמה נתונה. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.

2. אין עוצמה, רק כאשר מגיעים לרמות של ה-80\90 אחוז ב-HU שומעים חזק והגיינים במגבר כמעט על מקסימום - היציאה של הקנווד היא 2V.

אני יודע, אני יודע - הרמקולים הקדמיים ברמה גבוהה "מדי" יחסית לשאר הרכיבים, אבל אני מבקש לצאת מנקודת הנחה שהם ישארו ולא ישומנכו :)

פתרון ברור - להחליף את ה-HU למשהו עם output גבוהה יותר, להחליף את המגבר לגנסיס\אודיסון וכולי 4 ערוצים, להחליף סאב. אבל מכיוון שיש מגבלת תקציב, אני מעוניין לעשות זאת בחלקים ובצורה "נכונה" כלומר כאשר חלק יוחלף, הוא נשאר עד להשלמת התמונה\פתרון מוחלט של הבעיה.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הפתרונות הבאים:

1. ליין דרייבר - האם הגברת האות הנכנס למגבר תפתור את הבעיה? תשפר את המצב?

2. הוספת מגבר מונו לסאב וגישור של ה-MBQ כדי לספק כוח רק לקידמיים

3. האם יציאת ה-2V של ה-HU היא מגבלה מהותית? (או במילים אחרות: האם ה-5024 לא מוציא סאונד "ראוי" לאילייט?)

3. האם הוספת פרוססור תשפר במשהו את המצב?

4. צירופים שונים של הרשום מעלה\רעיונות נוספים?

כמו-כן, היות ואני לא מומחה גדול מידי (אני בשלב המחקר, כרגע אוסף מידע ושם שקל בצד כל יום :)) הייתי שמח להמלצות על: מגבר (האם עדיף אחד של 4 ערוצים או 2 ערוצים + מונו - למה ו-איזה?, או אולי בכלל ZED לויתן עם 6?)

המלצות על סאב מתאים? (אני אוהב סאב "פאנצ'י" ולא נמרח).

אני יודע שאני צריך לתת תקציב - אין לי מספר בראש, ההגדרה הטובה ביותר שאני יכול לחשוב עליה: אני מעוניין ברכיבים הזולים ביותר, ש"יעשו כבוד" לאילייט ויפתרו את הבעיה העיקרית הרשומה מעלה (חוסר ה"איזון"). הווליום פחות חשוב, הדגש הוא על SQ.

ועוד דבר (קטן): חלילה לא רוצה להשמע יהיר, אבל המטרה היא לשמוע מאנשים שהתקינו\שמעו - יש להם ניסיון אמיתי (במו אוזניהם) עם הרכיבים\פתרונות עליהם הם מעידים. לצטט ידע קיים מחיפושים ודיונים קיימים בפורום גם אני יודע. אני אומר זאת במלא הצניעות ולא על מנת לפגוע באף אחד.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רואה פה 2 פתרונות שבאים ביחד.

פרוססור אשפר לך סאונד ומגבר יותר חזק אתן לך ווליום.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

פרוססור לא משפר סאונד

זה סה"כ יחידת שליטה על האלמנטים עם הרבה אפשרויות לכיוון

אני הייתי מציע לך לבנות תיבות לוופרים שלך

זה יתן לך שליטה טובה יותר על האלמנט גם עם המגבר הנ"ל,גם יוסיף שומן לתדרים נמוכים

כן,זה סיפור,כן זה המון כסף,אבל זה MUST לכל בעלי אלייט

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

לי התיאור שלך נשמע כמו מערכת לא מכוונת, הצעה שלי - לך למתקין שלך שיעשה כיוונים ואם זה לא עוזר לך למתקין אחר ותעשה דיאגנוסטיקה לפני שאתה נכנס להוצאות של תוספת מגברים או רכיבים אחרים.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם
פרוססור לא משפר סאונד

זה סה"כ יחידת שליטה על האלמנטים עם הרבה אפשרויות לכיוון

אני שומע פה סתירה, עם כיוונים יותר מדויקים מגיעים לתוצאה יותר טובה. שזה אומר שיפור בסאונד.

מה זה בשבילך לשפר סאונד שנשמע יותר טוב, חוץ מבידוד ולבנות תיבות?

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

לא פרוססור ולא נעליים - לבחור חסר כוח! כ-ו-ח

אתה בחרת סט אילייט 2WAY על מגבר רמת כניסה של MBQ - איך בדיוק?

לא מספיק שזה וופר של אילייט אז הוא עובד בתצורת מידבאס כלומר כחלק מסט שני חלקים והוא מנגן תחום תדר מאוד רחב וזה גם ככה מידבאס סופר זללן...

אתה צריך לקחת את הסט הזה ולהושיב אותו על מגבר ב-ר-י-א של שני ערוצים שמוציא 120 וואט צפונה לכל ערוץ.

תתחיל שם.

אבל - אני משונאי הסטים הפסיביים ואני דוגל במעבר להגברה אקטיבית מהר ככל האפשר.

לוויתן של ZED יעיף את הסט הזה לחלל אבל השאלה היא האם זה מה שאתה באמת מחפש - אולי ללכת על מגבר כמו סלסטרה RA שני ערוצים או TRU סטיל או אודיסון LRX או DLS A3 בכלל יעשה לך את העבודה כבר בעבודה על סט פסיבי.

בעקרון אני חולה על השילוב של רמקולים של מוראל עם מגברי DLS או ג'נסיס - תנסה לבדוק אפילו מה אתה יכול להשיג ביד 2 כאן בפורום.

אני הייתי מנסה קודם כל מגבר חליפי רק כדי לראות אם זה סוגר לך את הבעיה או שעדיין אתה לא מרוצה מהאיזון של הסט ואז אתה תדע אם להנעל על מגבר שני ערוצים או ארבעה ערוצים + שדרוג של הHU ותוספות החיווט הדרושות.

תתחיל משם - על סאב נדבר כשתגיע לשלב שאתה יכול להוסיף אחד.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוקר טוב

אני מצטער לקחת את הפיתרון אולי למקום אחר

וזאת למרות ש BobbyMiata בעל הרכב כבר פסל את האפשרות מראש (אפרופו BobbyMiata הייתי בטוח שמדובר במזדה :lol: ולא סובארו)

אם תרשו לי אני אסביר למה אני מתכוון תוך התחשבות בכלל הרכיבים המורכבים (שהם כעיקרון לא מהעילית של הקאר אודיו למעט הרמקולים שהם טובים יותר ממכלול הרכיבים)

המכשיר הקדמי של הקנווד הוא מכשיר טוב ! לכל הדיעות, אני לא אומר שהוא פסגת החלומות אבל אני בטוח שהוא לא הבעיה

הסאב הוא סאב עממי פשוט ועדיין טוב ! בהקשר של הרכיבם (ואני לא רואה תלונות על עבודתו ברכב)

המתקין הוא מהמתקינים הטובים יותר ואני סומך על הכושר והיכולת שלו לסיים עבודה במקסימום האפשרי כולל כיוונים

אני מניח שעד כאן יש קוצנזוס של חברי הפורום מול מה שרשמתי

לגבי המגבר : למיטב ידיעתי המגבר עושה 4X125 וואט RMS !!! אני לא מכיר מי שמסוגל לזלזל בכח ועוצמה כזו

בנוסף המגבר מצהיר על עצמו כיצרן של 1000 וואט RMS בטוטאל !!

רבותיי הנכבדים אם זה לא מגבר חזק אז אני לא יודע מה זה חזק (אלא אם MB QUART הדרדרו לרמה של V-15\12\18\21)

לדעתי החוליה החלשה או החזקה (זה ממש לא משנה כי מה שמשנה זה שזו החוליה שלא עובדת נכון בשילוב של הרכיבים) היא הרמקולים !

אולי אתה צריך לשקול ירידה "ברמה" של הרמקולים (הכוונה שלי היא ירידה בעלות של הרמקולים שזה לא תמיד ירידה באיכות אלא בחירה של מוצר שמשווק במחיר זול יותר) ללא קשר למותג אתה בהחלט מוזמן מבחינתי להישאר עם החברה שבחרת.

או פשוט לנסות סטים אחרים שישתלבו אולי טוב יותר עם הרכיבים שלך

אני לא אתחיל לספר על מקרים שהורדתי רמקולים "יקרים" (מבחינת המספר של הסכום) והחלפתי ברמקולים (כביכול) יקרים פחות, והשינוי היה פשוט מעולה והסאונד פשוט השתלב בדיוק כמו שצריך להיות (טוויטר , מיד , וופר הכל עובד מדוייק ומתואם) מפני שיש פשוט המון מקרים ומצבים כאלו עד לרמה של פעם בשבוע ואין לי חשק לחפור יותר ממה שכבר חפרתי בפוסט הזה :wink:

בכל אופן אם תרצו דוגמאות ספציפיות כולל סוג הרכב והרכיבים אשמח לפרט בהמשך.

בקיצור זרקתי לך כיוון מחשבה הבחירה לבדוק זאת או להתעלם ולהוציא אלפי שקלים על מכשיר קדמי ופרוססורים ומונו בלוק ועוד ועוד היא בידיך

שיהיה לך בהצלחה

ושבת שלום לכל חברי הפורום

דרור

פורסם
אני לא אתחיל לספר על מקרים שהורדתי רמקולים "יקרים" (מבחינת המספר של הסכום) והחלפתי ברמקולים (כביכול) יקרים פחות, והשינוי היה פשוט מעולה והסאונד פשוט השתלב בדיוק כמו שצריך להיות (טוויטר , מיד , וופר הכל עובד מדוייק ומתואם) מפני שיש פשוט המון מקרים ומצבים כאלו עד לרמה של פעם בשבוע ואין לי חשק לחפור יותר ממה שכבר חפרתי בפוסט הזה :wink:

דרור

אתה צודק 100% לפעמים סט לא ברמת הרכיבים האחרים ואז הוא לא נשמע טוב.

אבל במקרה הזה הבחור מכוון ליותר גבוהה ומתעקש על הסט.. יאללה שיפורים.. יאללה כסף .. :-D

תתחיל בכיוונים. בהכי זול שיש

פורסם

NaderShado מה שלומך ?

אם אנחנו מדברים על יאאללה שיפורים ויאללה כסף אז קחו אותי בחשבון אני בפנים :wink:

וחוץ מהסט (במצב של ארנק פתוח) הייתי מחליף הכל

אבל למיטב הבנתי זה לא ריאלי וזה לא המצב, לכן הצעתי את מה שהצעתי

שבת שלום

דרור

פורסם

הפתרון הזול\טוב ביותר הוא לעבור להגברה אקטיבית

אתה קונה מונובלוק {או מגבר 4 ערוצים אם יש לך שאיפה מתי שהוא לעבוד אקטיבי 3WAY ע"י הוספת CDM88\54}

ואז אתה עובד עם הגברה אקטיבית {חיתוך פסיבי} על הקרוס המקורי מה שיאפשר לך לקבל יותר עוצמה פר אלמנט

וגם יתן לך שליטה על הגיינים של כול אלמנט כך יתאפשר לך לשלוט בעוצמת הסיגנל של כול אלמנט בניפרד.

אם יוסי התקין לך ,אז אני משער שהוא התקין את הקרוסים בבגז' ולכן ניתן לבצע את השינוי הנ"ל בקלות

יש לך יציאת OUTPUT במגבר תשרשר ממנו למונובלוק וסגרתה עניין בזול.

פורסם

AUDIO KING מאוד מעניין אותי לדעת (ואני נשבע לך שאני לא ציני למרות שזה נשמע או נקרא כך) איך המונח הזה "הגברה אקטיבית" פותר את כל הבעיות תמיד ובכל נושא ?

אני נתקלתי המון במערכות בסגנון שמדובר (אם פחות או יותר אותה בעיה) וההוספה של שני ערוצים לטובת הטוויטר פשוט לא תרמה כלום לוופר או למיד או איך שתכנה את האלמנט הזה

הבעיה היא (לדברי פותח השרשור) במיד וופר או מה שזה לא יהיה

אשמח באמת לדעת עד כמה אתה חושב שהאלמנט "ייפתח" במעבר או בהפרדה בינו לבין הטוויטר (שיפור באחוזים אני מתכוון לשאול)

אני בכוונה שואל אותך כי זה נשמע כאילו יש לך ניסיון ענק בהפרדת אלמנטים תוך שמירה על אותו סטאפ ואותם רכיבים כולל HU

לפני תגובתך אני אומר מול קבל עם ופורום שמניסיוני ההבדל הוא מינורי

דרור

פורסם

במיוחד במערכות מולטימדיה שיש בהם הרבה כיוונים ואפשרויות, והמערכת הזאת חבל"ז מהבחינה הזאת, הייתי בודק שוב את כיוון המערכת לפני שהייתי רץ להחליף או להוסיף רכיבים.

לדוגמא- יתכן שהמתקין כיוון לו את המערכת הכי טוב שבעולם (או לא, לא מכיר אותו), אחרי שיצא מהחנות הוא שיחק והעביר את המצב לדואל זון, כל הסאונד שלו יתחרבש לו לגמרי .

גם במכונאות כדי לעלות על תקלה עלולים להחליף חצי רכב שהפתרון הוא לפעמים רק החלפת חיישן קטן שמשבש את המערכת.

אם אתה רוצה אני יכול להמליץ לך על מישהו שמכיר היטב את המערכת הזאת ולפני שאתה משתולל בהחלפת רכיבים הייתי בודק איתו.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

אני חושב שהגיוני לעבוד בשיטת "הדוקטור" הולכים מהקל לכבד {הוא גם כתב מפורשות שהוא לא מתכנן שינמוך}

להוסיף מונובלוק ולעבור להגברה אקטיבית במחיר מינימאלי זה שלב ראשון

אם הוא מרוצה ,ניפתרה הבעיה.

אם לא אז מעבר לעבודה אקטיבית יכול להיות הצעד הבא.

הגיוני מבחינת עלות תועלת לרכוש סאנדאון 100.4 ולעבוד אקטיבי על הסט

ולהשתמש ב-MBQ להגברת הסאב.

פורסם

אודיו קינג ברשותך עוד שאלה

מה הקשר של כל השרשור הזה למגבר זה עתה המלצת ?

מצד אחד אתה מדבר על מונובלוק ובאותה נשימה אתה דוחף לפוסט מגבר 4 ערוצים (שדרך אגב בנתונים יבשים הוא פחות טוב ופחות חזק מה MB) אפשר לדעת למה ?

לבן אדם אין שום בעיה בצורה שהסאב עובד

ו"שינמוך" זה מושג שאני לפחות לא מבין אותו בהקשר של השרשור הזה

מה שאני מתכוון לומר זה שאנחנו בפורום "אודיו ומולטימדיה לרכב" ולא בפורום כלכלי כלשהוא

והמושג שינמוך יהיה רלוונטי לסאונד פחות טוב והוא בטח לא רלוונטי למחיר יותר זול או יותר יקר

הדיון פה הוא על רמת הסאונד ואני חושב שבתצורה הקיימת ובהתחשב בבעיה שהועלתה ותוך לקיחה בחשבון שיוסי הוא המתקין ולכן פסלתי מראש בעיית כיוונים אז סט זול יותר תמחירית ונציל וטוב יותר בהתאמה לסטאפ של בעל הרכב יהיה בהחלט שדרוג

וזה הרבה יותר זול מכל הפתרונות האחרים

ובטח ובטח שאין פה מקום להציע מגבר 4 ערוצים חדש

זה לא יאה ולא יפה והופך את הדיון ללא מקצועי

אנא ממך קח זאת בצורה חיובית אני לא מתכוון חס וחלילה לזלזל בכבודך

דרור

• תוכן חדש...