Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי דיבורית בלוטות' Parrot 3200 וביקשתי מחשמלאי רכב שיתקין לי אותה. הוא התקין את הדיבורית בסדר (כפי הנראה), אבל לא חיבר אותה למערכת הסטריאו, כך כשאני מקבל או מוציא שיחה אני צריך לכבות את הרדיו באופן ידני.

החשמלאי טוען שאין אפשרות לחבר אותה למערכת של הרכב (מערכת אודיו מקורית מובנית, טויוטה קורולה 2003) מכיון שאין לה יציאת Mute. מצד שני, היתה לי תחושה שהוא פשוט לא מספיק מכיר את המערכת. וחוץ מזה, באתר של Parrot כתוב (אם הבנתי נכון) שיש להם מתאם שעושה את זה.

השאלה שלי: האם החשמלאי שלי צודק ובאמת אין למערכת שלי יציאת Mute ואין אפשרות להשתיק אותה אוטומטית, או שהחשמלאי פשוט לא יודע (או מתעצל) לעשות את זה?

תודה רבה מראש למבינים שיגיבו ויחכימו אותי.

פורסם

הדף הזה של פארוט:

http://www.parrot.com/uk/support/installationdiagrams

מוביל עבור הדגם שלך לדיאגרמה הזאת:

http://dbinstall.parrot.com/pdf.php?adapter=PC000005AA&ck=CK3200&lang=UK

ומופיע שם MUTE. להערכתי הלא מלומדת בכל רדיו היום יש MUTE - זה די בסיסי. בכל מקרה, גם אם אין MUTE הפארוט יכולה למתג את הרמקולים לבד, וזאת גם ההתקנה המומלצת ברוב המקרים כי אז היא מוציאה את הסאונד מהרמקולים המקוריים. אני מניח שהבחור התקין לך רמקול חיצוני.

אם כבר יש רמקול חיצוני ואם אתה מרוצה מהסאונד - אז תחכה שמישהו שמכיר ספציפית את הקורולה יענה לך לגבי ה-MUTE ופשוט תחבר את זה. זה אמור להיות פשוט, רק תזהר לא לטעות בחוטים...

פורסם

המון תודה, ניר.

האמת היא שלדיאגרמה הזו באתר של פארוט כבר הגעתי לפני כן, אבל לא לגמרי הבנתי מה הם רוצים שם, וגם עכשיו אינני מבין.

איך אני יודע איזה כבל שייך ל-Mute בדיבורית ואיזה במערכת? אני לא מבין בזה כלום.

ובכלל, אם החשמלאי שלי טוען שאין במערכת שלי כניסת Mute - איך אני אמצא אותה?

מה אני אמור להבין מהאתר של פארוט? שהחשמלאי שלי משקר?

אגב, החשמלאי חיבר לי באמת רמקול חיצוני. כעת אני מבין שאפשר היה לחבר את הדיבורית ישירות לרמקולים של הרכב ולקבל סאונד נקי יותר. אם זה כך, האכזבה שלי ממנו כפולה.

אם יש כאן מישהו עם נסיון ספציפי ביחס לקורולה 2003 (אצלי זה GLI אבל אני חושב שגם בסאן יש אותה מערכת) - אשמח לשמוע.

פורסם

עכשיו מצאתי את האשכול הזה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=63307 - בו StasKa תומך בטענת החשמלאי שלי שאין למערכת הזו Mute.

מישהו יכול לאשר או להכחיש?

ואם זה נכון - האם יש מצב כמו שניר כתב לחבר את הרמקולים של הרכב דרך הפארוט וכך להרויח גם Mute וגם רמקול טוב יותר לדיבורית? אם כן - האם זה מסובך? צריך מתאם מיוחד או שזה רק ענין של חיבורים? יש סיכוי שבחור שכנראה אין לו הרבה נסיון בתחום יידע לעשות את זה בלי לקלקל?

המון תודה מראש למגיבים.

פורסם

עם המתאם שמוזכר באתר של פארוט זה אמור להיות די פשוט. פשוט מחברים וזהו. במקרים מסויימים צריך רק למצוא מתח סוויט'ש ממקור אחר - לא בכל רדיו יש ואז צריך לחטט קצת בחוטים אחרים.

אם אין לך ניסיון אל תתעסק בזה. חוץ מהבנה באלקטרוניקה, אתה צריך גם לדעת איפה להשיג את כל החלקים, איך לפתוח את הפלסטיקים בלי לקלקל כלום וכד'. אם אתה לא פיינשמקר כמוני לך למתקין. כל המתקינים היותר טובים מכירים את הדיבורית הזאת ובוודאי גם את הרכב ויעשו עבודה סבירה.

אם אתה כן פיינשמקר - לך למתקין טוב באמת. תמצא כמה שמות מומלצים בפורום (מי אמר יוסי?).

ותביא בחשבון גם שאפשר לחיות עם המצב גם כמו שהוא. זה לא כ"כ נורא, במיוחד אם זה כבר מצב קיים.

• תוכן חדש...