Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש-חודשיים החלפתי שני צמיגים קדמיים שהיו במקור באיכות זולה ביותר לשני צמיגים GOODYEAR EAGLE NCT5 בגודל 195 60 15. הסיבה שמיהרתי להחליפם היא כי אחד מהם היה יבש. מכיוון שהאחוריים, למרות היותם סיניים זולים, היו במצב תקין לא התעסקתי איתם. היום החלטתי להחליף גם אותם.

פניתי לפנצ'ריה באזור והוצעו לי צמיגי GOOD YEAR EFFICIENT GRIP שלטענתם הם חדשים יותר, וברמה גבוהה יותר (תגידו לי אתם???).

הוצע לי להעביר את הקדמיים אחורה (כאשר טענתי שידוע לכל שחדשים צריכים ללכת לאחור נאמר לי שזה זניח מאחר והצמיגים הקדמיים, לדברי, הוחלפו רק לפני חודש והם ממילא חדשים), ואת החדשים מסוג EFFICIENT GRIP להעביר קדימה, לצורך הרגשה נעימה יותר בהגה, לדבריהם שם בפנצ'ריה.

בהתחלה חשבתי להתעקש שגם האחוריים יהיו מאותו דגם של הקדמיים שתהיה אחידות - כמה זה קריטי והאם השילוב שהוצע רע מבחינה זו, או שהוא בסדר יחסית ??

אני לא נהג מרוצים ולא חובב, אלא רוצה לנסוע בשקט, בראש שקט לגמרי, ולהגיע רגוע למחוז חפצי, בנוחות מירבית ככל הניתן.

מה דעתכם על השילוב המוצע והאם יש הצעות טובות יותר?

רוב תודות!!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. מוזר שאתה מודע לעובדה שצמיגים חדשים מתקינים מאחור אבל בכל זאת נסעת מספר חודשים עם צמיגים חדשים שהותקנו מקדימה.

2. רמת הצמיגאים בארץ אינה גבוהה. הרבה מהם לא מקצועיים ומוכרים לוקשים ללקוחות - לכן אני לא רואה סיבה להעביר את האחוריים קדימה, בייחוד לאור העבודה שהם ישנים יותר.

3. אין בעייה להתקין צמיגים ממותג שונה/ דגם שונה על סרנים שונים - רק צריך להקפיד שעל כל סרן מותקנים זוג צמיגים ממותג, דגם ורמת שחיקה זהה.

פורסם

תודה קודם כל.

1. הצמיגים האחוריים סיניים זולים ולא הסכימו להרכיב לי אותם מקדימה. אני רוצה לתקן את המעוות בכך שאחליף עוד זוג, ובעיתוי קצר יחסית מאז החלפת זוג הקדמיים.

2. מה אני יכול לעשות עם רמת הצמיגאים בארץ? המקסימום שאני יכול זה לשאול בפורום, להתעניין ולחפש לי מה עדיף. את בעיית רמת הצמיגאים בארץ אני לא מתיימר לפתור. הצמיגים מקדימה בכל זאת לא נסעו הרבה ומדובר בהיגוי ובבלימה כך שזה נראה לי חשוב. לא מדובר בפער של הרבה זמן בין החלפת צמיגים קדמיים ואחוריים כדי לקבוע שהקדמיים ישנים יותר - אני טועה?

3. אין לי בעיה להתקין דגם אחר לגמרי ?

שוב תודה.

1. מוזר שאתה מודע לעובדה שצמיגים חדשים מתקינים מאחור אבל בכל זאת נסעת מספר חודשים עם צמיגים חדשים שהותקנו מקדימה.

2. רמת הצמיגאים בארץ אינה גבוהה. הרבה מהם לא מקצועיים ומוכרים לוקשים ללקוחות - לכן אני לא רואה סיבה להעביר את האחוריים קדימה, בייחוד לאור העבודה שהם ישנים יותר.

3. אין בעייה להתקין צמיגים ממותג שונה/ דגם שונה על סרנים שונים - רק צריך להקפיד שעל כל סרן מותקנים זוג צמיגים ממותג, דגם ורמת שחיקה זהה.

פורסם

לפי אתר TIRERACK לצמיגי הNCT דירוג שחיקה 240 לעומת הEFFICIENT GRIP בעלי דירוג 340.

כאשר שניהם בקטגוריית גראנדטורינג-קיץ.

על פניו המשמעות היא שהNCT אוחזים תאורטית יותר טוב (ויתקנו אותי אם אני טועה).

ולכן הגיוני באמת לשים אותם מאחור, ואת החדשים מקדימה.

מה שכן, לגבי מי מהם חדש יותר או פחות, אם הNCT הוחלפו רק לפני כחודש אזי מצבם טוב, אבל השאלה הקובעת היא לגבי גילם האמיתי, כלומר תאריך היצור שמוטבע עליהם, וזאת ביחס לתאריך שמוטבע על הצמיגים שאתה מתכנן לרכוש.

פורסם
תודה קודם כל.

1. הצמיגים האחוריים סיניים זולים ולא הסכימו להרכיב לי אותם מקדימה. אני רוצה לתקן את המעוות בכך שאחליף עוד זוג, ובעיתוי קצר יחסית מאז החלפת זוג הקדמיים. - זה רק מעיד על רמת הצמיגיאים. בכל מקרה יש להתקין את הצמיגים האיכותיים יותר והטריים יותר מאחור.

2. מה אני יכול לעשות עם רמת הצמיגאים בארץ? המקסימום שאני יכול זה לשאול בפורום, להתעניין ולחפש לי מה עדיף. את בעיית רמת הצמיגאים בארץ אני לא מתיימר לפתור. הצמיגים מקדימה בכל זאת לא נסעו הרבה ומדובר בהיגוי ובבלימה כך שזה נראה לי חשוב. לא מדובר בפער של הרבה זמן בין החלפת צמיגים קדמיים ואחוריים כדי לקבוע שהקדמיים ישנים יותר - אני טועה? - לא נראה לי שבמקרה הנ"ל זה קריטי, אבל עדיף בכל מקרה להתקין את החדשים מאחור.

3. אין לי בעיה להתקין דגם אחר לגמרי ? - אין בעייה כל עוד הצמיגים במידה ובקוד המהירות המתאים ע"פ הוראות היצרן.

שוב תודה.

5 תווים

פורסם
5 תווים

אם הוא אומר לי שהצמיגים מסוג EFFICIENT GRIP איכותיים יותר, שעדיף להתקינם מקדימה להרגשה נעימה יותר בהגה - הוא מחרטט אותי?

כי אם כן, באמת אין לי טעם לגעת בקדמיים אלא להחליף את האחוריים וזהו. אם לא- אז בהנחה שהצמיגים הקדמיים והאחוריים עם אותו וותק, פלוס מינוס, אולי אפשר להעביר את הקדמיים אחורה, כשממילא, אם וכאשר איאלץ להחליף, ממילא אחליף רביעייה.

האם לדעתך אני לא צריך להינעל על GOOD YEAR ויכול לנסות חברה אחרת לגמרי לאחוריים ?

הצמיגים שציינתי, הדגמים, נחשבים טובים ?

תודה !

פורסם
לפי אתר TIRERACK לצמיגי הNCT דירוג שחיקה 240 לעומת הEFFICIENT GRIP בעלי דירוג 340.

כאשר שניהם בקטגוריית גראנדטורינג-קיץ.

על פניו המשמעות היא שהNCT אוחזים תאורטית יותר טוב (ויתקנו אותי אם אני טועה).

ולכן הגיוני באמת לשים אותם מאחור, ואת החדשים מקדימה.

מה שכן, לגבי מי מהם חדש יותר או פחות, אם הNCT הוחלפו רק לפני כחודש אזי מצבם טוב, אבל השאלה הקובעת היא לגבי גילם האמיתי, כלומר תאריך היצור שמוטבע עליהם, וזאת ביחס לתאריך שמוטבע על הצמיגים שאתה מתכנן לרכוש.

אם ה-EFFICIENT GRIP פחות טובים אני יכול בכלל לשלוח אותם לאלף אלפי עזאזל ולהתקין דגם אחר לגמרי או NCT 5. לא מאחורה ולא מקדימה אני לא צריך צמיגים שאוחזים פחות טוב.

גילם האמיתי- כולם 2010, בדיוק איזה שבוע? צריך לבדוק באוטו ועכשיו חושך :) :) מניח שחודש אפריל ואני מדבר על הצמיגים שנמצאים על הרכב כרגע. אלה שבכוונתי לרכוש, אבדוק את התאריך לפני הרכבתם.

פורסם
אם הוא אומר לי שהצמיגים מסוג EFFICIENT GRIP איכותיים יותר, שעדיף להתקינם מקדימה להרגשה נעימה יותר בהגה - הוא מחרטט אותי?

כי אם כן, באמת אין לי טעם לגעת בקדמיים אלא להחליף את האחוריים וזהו. אם לא- אז בהנחה שהצמיגים הקדמיים והאחוריים עם אותו וותק, פלוס מינוס, אולי אפשר להעביר את הקדמיים אחורה, כשממילא, אם וכאשר איאלץ להחליף, ממילא אחליף רביעייה.

האם לדעתך אני לא צריך להינעל על GOOD YEAR ויכול לנסות חברה אחרת לגמרי לאחוריים ?

הצמיגים שציינתי, הדגמים, נחשבים טובים ?

תודה !

כל כך טיפוסי לחשוב שקודם כל מחרטטים אותך..אין לכם מושג בכלל מי בעל המקצוע המדובר וישר להסיק מסקנות.

לא שזה לא קורה או לא קיים, אבל אתה נוהג נכון כרגע ומתייעץ (לפני הרכישה)כדי לצבור את הידע אם כן או לא עובדים עליך.

קראת את הודעתי?

הצמיגים המדוברים (שני הסוגים) הם צמיגי דרך סטנדרטיים, שמגיעים עם רכבים מסויימים כברירת מחדל.

בדוק תאריכי יצור של הצמיגים, של מה שיש ברכב ושל מה שמוצע לך.

וכן אתה יכול לנסות חברות אחרות, כל עוד אתה מחליף בזוגות (כל סרן בנפרד) או ברביעיות.

דאג לכך שהצמיגים העדיפים מבחינת תאריך יצור, איכות ורמת אחיזה ימוקמו מאחור.

פורסם

שלום.

כפי שרשמת, אתה לא נהג מרוצים ונוהג רגוע.

צמיגי EFFICIENT GRIP אינם צמיגים גרועיים. פשוט הם צמיגים "ירוקים" לטובת אורך החיים וחיסכון בדלק (עם סימן שאלה).

הדגם הזה במבצע עכשיו אצל היבואן, ולכן לפנצ'ריות יש סיבה להעדיף למכור את הדגם הנ"ל.

כאן בפורום הדיעות לגבי הדגם המדובר חלוקות. מי שחיפש אחיזה טובה בפניות במהירות גבוה התאכזב.

מי שחיפש צמיג איכותי לנהיגה רגועה- מרוצה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כל כך טיפוסי לחשוב שקודם כל מחרטטים אותך..אין לכם מושג בכלל מי בעל המקצוע המדובר וישר להסיק מסקנות.

לא שזה לא קורה או לא קיים, אבל אתה נוהג נכון כרגע ומתייעץ (לפני הרכישה)כדי לצבור את הידע אם כן או לא עובדים עליך.

קראת את הודעתי?

הצמיגים המדוברים (שני הסוגים) הם צמיגי דרך סטנדרטיים, שמגיעים עם רכבים מסויימים כברירת מחדל.

בדוק תאריכי יצור של הצמיגים, של מה שיש ברכב ושל מה שמוצע לך.

וכן אתה יכול לנסות חברות אחרות, כל עוד אתה מחליף בזוגות (כל סרן בנפרד) או ברביעיות.

דאג לכך שהצמיגים העדיפים מבחינת תאריך יצור, איכות ורמת אחיזה ימוקמו מאחור.

שאלת, העברת ביקורת ואז ענית לעצמך. טיפוסי לחשוב שמחרטטים אותי אבל אני נוהג נכון שאני מתייעץ להתרשם אם עובדים עלי או לא - מילים שלך.

קראתי את הודעתך. אמרתי לגבי תאריכי ייצור - ברכב מותקנים צמיגים מהשנה. שבוע מדויק לא יכול לדעת עכשיו כי אני בבית והרכב חונה בחוץ בחושך אבל בערך חודש אפריל. לגבי התאריך של הצמיגים שיירכשו - אוכל לדעת ברגע הרכישה ולהחליט.

פורסם
שלום.

כפי שרשמת, אתה לא נהג מרוצים ונוהג רגוע.

צמיגי EFFICIENT GRIP אינם צמיגים גרועיים. פשוט הם צמיגים "ירוקים" לטובת אורך החיים וחיסכון בדלק (עם סימן שאלה).

הדגם הזה במבצע עכשיו אצל היבואן, ולכן לפנצ'ריות יש סיבה להעדיף למכור את הדגם הנ"ל.

כאן בפורום הדיעות לגבי הדגם המדובר חלוקות. מי שחיפש אחיזה טובה בפניות במהירות גבוה התאכזב.

מי שחיפש צמיג איכותי לנהיגה רגועה- מרוצה.

תודה:)

לא זורק. פשוט אני רוצה שארבעת הצמיגים יהיו נורמליים ובינתיים הוחלפו רק שניים.

נראה לי שאני פשוט אתעקש על ה-NCT5. גם יהיו לי 4 צמיגים מאותו דגם, וגם הטובים יהיו מאחור.

פורסם

ההתייחסות היתה יותר למגיבים האחרים שמיהרו לקטול את בעלי המקצוע מבלי לדעת מיהם.

אבל בכל מקרה, אם יש לך ידע, לא יעבדו עליך.

אתה בא לפורום להתייעץ כדי להגיע להחלטה שקולה ומושכלת ולא רק בשביל לדעת אם עובדים עליך.

כן, ראיתי רק אחרי שהגבתי.

ברור שזה לא משהו לביצוע עכשיו, מה גם שבטח הפנצ'ריה לא תהיה פתוחה מחר, ואגב זה לא חייב להיות במעמד הרכישה.

אם זה מקום שמכבד את עצמו הוא יוכל לתת לך מענה טלפוני, או אם זה לא רחוק מהבית אז קופצים לרגע. מה גם שזה פתח לבדוק דגמים אחרים שהוא מציע שם ולחזור לכאן להתייעצות נוספת.

פורסם
ההתייחסות היתה יותר למגיבים האחרים שמיהרו לקטול את בעלי המקצוע מבלי לדעת מיהם.

אבל בכל מקרה, אם יש לך ידע, לא יעבדו עליך.

אתה בא לפורום להתייעץ כדי להגיע להחלטה שקולה ומושכלת ולא רק בשביל לדעת אם עובדים עליך.

כן, ראיתי רק אחרי שהגבתי.

ברור שזה לא משהו לביצוע עכשיו, מה גם שבטח הפנצ'ריה לא תהיה פתוחה מחר, ואגב זה לא חייב להיות במעמד הרכישה.

אם זה מקום שמכבד את עצמו הוא יוכל לתת לך מענה טלפוני, או אם זה לא רחוק מהבית אז קופצים לרגע. מה גם שזה פתח לבדוק דגמים אחרים שהוא מציע שם ולחזור לכאן להתייעצות נוספת.

באותם מקומות שמוכרים צמיגים מטרתם למכור. לכן טבעי ביותר, כמו בכל תחום אחר, שתתייעץ עם אנשים שניסו ותקח את הדעות שלהם יותר ברצינות, מאשר הדעה של זה שרוצה למכור לך. זה נכון גם לגבי חנויות בגדים.

אני מניח שהם לא מכינים צמיגים מראש אלא שולפים אותם ברגע הרכישה - לא כך ? זאת אומרת שרגע לפני ההרכבה אני אעבור על הצמיגים והנתונים שלו.

מענה טלפוני זה לא כמו להגיע למקום כי בטלפון יכול לענות כל אחד וזה לא רציני כמו שאתה רואה את הדברים במקום, מה גם שלא תמיד בא להם לדבר בטלפון. הייתי היום בסיבוב פנצ'ריות. חבל לי שלא התעמקתי בעוד דגמים אבל אעשה זאת כנראה בשבוע הבא.

תודה:]

פורסם

ללא ספק שמטרתם למכור. ולרוב גם דברים מסוימים. וכאמור, אמרתי שאתה פועל נכון.

אבל התשובה הראשונה שקיבלת אמרה שהצמיגאים ממהרים למכור לוקשים, מה שלפי דבריך לא בהכרח המצב.

אם תגיד מאיזה איזור אתה אולי יוכלו לכוון אותך פה לצמיגאים עדיפים (אם לא ביצעת כבר חיפוש מקיף בפורום).

בכל מקרה תשוב לעדכן.

בהצלחה.

• תוכן חדש...