Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואי, אני לא מאמין שאני נגרר לוויכוח הזה אבל חברים, תרשו לי להעלות כאן דגם של מכשיר שלפי דעתי אף אחד עדיין לא הזכיר כאן:

Samsung Galaxy S

אחרי אינספור נבירות בפורומים השוואות אינסופיות ביוטיוב הגעתי להחלטה ולפני כשלוש שבועות רכשתי את המכשיר המדובר.

מה אני אגיד לכם - אין מאושר ממני!!

המכשיר בעל מסך סופר-אמולד ע-נ-ק בגודל 4".

משקל נוצה של 119גרם

עובי של 9ומשהו מ"מ.

ופשוט - מפלצת ביצועים אימתנית!

המכשיר יצא לאוויר במרץ השנה (כשלושה חודשים אחרי הדיזייר), וצובר תאוצה בקצב מדהים!

לכל המתווכחים... יש לי רק דבר אחד להגיד: אנדרואיד מצריך משתמש חכם יותר. נקודה!

אם אתה מחפש פשטות שימוש נטו - לך על אייפון.

אבל תדע שאתה משלם על כך בדרכים אחרות, כמו למשל חוסר גמישות בתכונות שונות (מישהו הזכיר itunes במקום drag&drop סטנדרטי?).

ועוד כל מיני הגבלות שמר ג'ובס החליט שהוא מטיל עליך ולך תחפש אותו בסיבוב.

לכל מי שהזכיר את הבאזז התקשורתי - אין שום וויכוח. סטיב ג'ובס הצליח להוכיח ששיווק נכון של מוצר יכול למכור קרח לאסקימוסים.

אפל תמיד היו ידועים בפשטות של המוצרים שלהם - זה הקסם שלהם, אבל גם החיסרון שלהם לאנשי טכנולוגיה אמיתיים. הם מוגבלים. נקודה!

מכשיר שבעשור השני של המאה ה21 עדיין מצריך תוכנת תיווך כדי לקודד את השירים שהאייפון יקרא אותם - לא ייכנס לי לכיס לא משנה כמה וורוד ונוצץ הוא יהיה!

אגב - נושא העברית שעלה כאן הוא נושא זמני, וכבר טופל במרבית מכשירי האנדרואיד המתקדמים.

הדיזייר כבר מגיע עם גרסת אנדרואיד 2.2 עם עברית מושלמת, ובסמסונג שלי כבר קיימת מערכת הפעלה שמטפלת בכל תקלות העברית בהתקנה של מספר תוספות קטנות.

בחודש הקרוב אמורה לצאת גרסה סופית של מערכת ההפעלה 2.2 למכשיר שלי, ואז החיים בכלל יהיו דבש.

עכשיו תחשבו רגע אחורה... אבל ממש אחורה... כמה זמן לקח עד שלאייפון הראשון היתה עברית מושלמת?

עכשיו תחשבו שגרסת 2.2 של האנדרואיד יצאה לפני פחות מ4 חודשים וגרסת ה2.1 לפני כחצי שנה, וכבר יש פתרון לעברית למרבית הטלפונים התומכים במע' הפעלה זו.

ואם אני לא טועה, דווקא ארה"ב - המולדת של האייפון התחילה להפנות עורף לOS3 ו4, והתחילה לעבור לאנדרואיד לרמה כזו שכיום כבר האנדרואיד עבר במכירות את האייפון.

אגב - לבחור שהתחיל את השרשור - דווקא התפריטים של הסמסונג דומים שתי טיפות מים לתפריטים של האייפון. (זו אגב אחת הביקורות השליליות על המכשיר שהוא דומה מדי לאייפון) אבל זה לא מפריע לו להמשיך להיות הרבה יותר מתקדם מכל מה שפגשתי עד כה בשוק!

הערה: ההודעה הזו נכתבה על גבי הלפטופ שלי כשהוא מחובר בWIFI לטלפון ששוכב פה לידי ומשדר לי אינטרנט.

(ותומך בחיבור של עד 3 מחשבים בו זמנית לאינטרנט)

בברכה!

יונתן.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"תמיכה לוקה בחסר בעיברית (מספרית הפוכים, כותרות הפוכות באפליקציה של ג'ימייל)"

אחד מהדברים הבסיסים ביותר המכשיר שלך לא מסוגל לבצע בצורה טובה קרי תמיכה בעברית (מזכיר לי את תקופת האבן של הדפדפנים שתמכו בעברית בצורה כושלת בעבר) ואתה מכנה אותו מכשיר חכם :roll:

רוצה להגיד את זה למיילסטון ששוכב פה לידי ודובר עברית מושלמת? וזה אחרי שהעפתי את הרום של סלקום.

ואלוהים ישמור, הפאנבוייזם O_O

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

JMG נראה לי שהארת את עיניי בטירוף! הגלאקסי S הזה נראה מרשים+++

תוכל להרחיב עליו עוד?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא יודע לגבי מיילסטון ספציפי כי הוא בעל מקלדת פיזית וקושחה 2.1 (ECLAIR) אבל נראה לי שמכשירים כגון HTC DESIRE ו סמסונג גלקסי S עם אנדרויד 2.2(FROYO) לוקחים את אייפון בכל פרמטר.

כנראה שהייתי צריך לכתוב בפונט יותר גדול....

פורסם
JMG נראה לי שהארת את עיניי בטירוף! הגלאקסי S הזה נראה מרשים+++

תוכל להרחיב עליו עוד?

שמע, אני בצבא. משמע אני רוב הזמן באזורים ללא אינטרנט אלחוטי, בין אם זה בדרכים ובין אם בבסיס צבאי.

לכן לי היה הכי חשוב נושא האינטרנט והנגישות לאתרים המלאים (ולא תחליפי הWAP למיניהם שיש לסלולריים פשוטים).

קודם כל - המסך שלו פשוט מדהים! באמת, אחד היפים והמרשימים שיצא לי לראות. והיתרון המוחץ שלו על גבי כמעט כל מכשיר אחר - בעוצמה מירבית - אתה יכול להסתובב איתו ברחוב תחת שמש קיצית של 12 בצהריים, עם משקפי שמש עליך ועדיין לראות הכל בבירור. לא חושב שיש הרבה מכשירים שיכולים להתחרות עם זה.

לגבי מהירות - המעבד הגרפי של המכשיר מהיר כמעט פי שתיים מהמעבד של הדיזייר (שלעצמו נחשב כמהיר בטירוף).

לצורך השוואה - הדיזייר מגיע ל26FPS והסמסונג ל55FPS (!!).

לא יודע לגבי האייפון 4, אבל הסמסונג בהחלט ברמה שלו, אם לא הרבה יותר מכך.

כמו כן - מסך המגע של הסמסונג הוא מהמשובחים שפגשתי, אני שונא מסכי מגע, וזאת הייתה הסיבה העיקרית שבגללה לא שדרגתי טלפון מלא זמן, כי פשוט לא היו מסכים רגישים ומדוייקים מספיק.

בסמסונג אין לי את הבעיה הזו.

אם אתה אוהב משחקים בסלולרי - זה המכשיר היחיד שהייתי הולך עליו. Asphalt 5 רץ ללא תקיעות, חלק ומהיר כמו במחשב ביתי של גיימרים.

בקיצור, לאן שלא תפנה, רק יתרונות.

החסרון היחיד שבינתיים לא ממש הרגשתי אותו, מתבטא בביקורות פושרות על הGPS.

להגיד לך שהרגשתי איזה חסרון אמיתי? לא ממש. באוטו כשאתה מחבר את המכשיר לשמשה, אין בעיה של קליטה, ושאר התכונות כבר תלויות בתוכנת הניווט שאתה מריץ.

אגב - גם המחיר שלו לא כזה מפחיד יחסית - 3.5K בארץ, כולל אחריות לשנה.

ואם אתה מחובבי הלקנות בחברת סלולר - אז הוא גם צפוי להגיע לשם ממש בקרוב. (אבל שם בטח יעלה איזה 5 אלף ומעלה).

עצה שלי - לך ליוטיוב, ותקיש את השילובים הבאים:

Galaxy s vs desire

galaxy s vs iphone 4

galaxy s benchmark

galaxy s touchscreen

ותגלה מספיק מידע שישכנע אותך לקנות את המכשיר.

וכל המידע שיהיה לך חסר מבחינת תוכנות והתקנות וכל הknow how קיים פורום ישראלי מאוד מפותח:

iandroid.co.il

ופורום מ-א-ו-ד מפותח בחול: xda-developers.com.

תקרא, תשווה ותחליט.

אני לא איזה משווק של פלאפונים ולא יוצא לי מזה שום דבר, אבל באמת שזה אחד המכשירים השווים שראיתי.

בברכה!

יונתן.

פורסם

:shock: מה ז"א הדיזייר מגיע ל26FPS? באיזה עומס מדובר? באיזה תוכנה הוא מגיע לפריים רייט (העלוב למידיי) הזה? ועם איזה מ"ה? כי לפי מה שהבנתי ב2.2 עשו משהו שהעלה לו את ההתמודדות עם "קשיים גרפיים" ממש בהרבה.

כמו כן יש לי מחשק שיש בו אופציה להראות FPS ו90% מהזמן הוא יושב על בין 35 ל50.

יכול להיות שהמידע שיש לך שגוי? או שאנחנו משתמשים בבנצ'מארק אחר?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
:shock: מה ז"א הדיזייר מגיע ל26FPS? באיזה עומס מדובר? באיזה תוכנה הוא מגיע לפריים רייט (העלוב למידיי) הזה? ועם איזה מ"ה? כי לפי מה שהבנתי ב2.2 עשו משהו שהעלה לו את ההתמודדות עם "קשיים גרפיים" ממש בהרבה.

כמו כן יש לי מחשק שיש בו אופציה להראות FPS ו90% מהזמן הוא יושב על בין 35 ל50.

יכול להיות שהמידע שיש לך שגוי? או שאנחנו משתמשים בבנצ'מארק אחר?

זה לא בנצ'מרק שלי, זה השוואה שראיתי ביוטיוב.

אני מניח שבתנאים שונים ניתן להגיע לתוצאות שונות, ואם אני לא טועה ההשוואה שראיתי בוצעה על 2.1.

אל תתפוס אותי במילה... יכול להיות שהמספרים לא מדוייקים, אבל לסמסונג יש יתרון, גם בתחום התגובה למגע (יש סרטון ביוטיוב שממחיש את זה לא רע).

אגב - אם תתן לי את השם של התוכנה שאתה מריץ, אוכל לעשות בדיקה אצלי ולעדכן אותך מה הFPS שאני מקבל.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא מתכוון להיכנס לויכוח אייפון VS כל השאר כי כבר נאמר הכל.

לגבי מיילסטון - ענק, חסר עיצוב ומגושם. לבנת אקרשטיין. הנוקיה 6100 הישן שלי יותר יפה.

לגבי הדיזייר - SPIRE: תעדכן ל-2.2 וכל הבעיות שלך נעלמות. אם המכשיר שלך עדיין לא ROOTED אז תתחיל מזה.

האנדרואיד ממש לא קשה ללימוד פשוט לא מתאימה לכולם. לאבי למשל היא לא תתאים ולכן ברשותו מאז ומתמיד מכשירי נוקיה סדרה E, אחי הקטן אוהב אייפונים ואיתם כל הזמן ואני אחרי הסוני אריקסון החלטתי לתת צ'אנס למכשיר טאצ' ואינני מצטער לרגע.

חוץ מזה, אייפון יש היום לכל ילד אז זה בכלל מוריד מכל העניין.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני עברתי מאייפון (אומנם 2G שהיה די עגלה )לסמסונג גלקסי S ולא מתגעגע לרגע התלבטתי בינו לבין אייפון 4 והחלטתי לגוון. ניתן להשיג בEBAY ב400$ ואף פחות.

החיסרון המשמעותי שלו מול האייפון(מבחינתי)הוא איכות הגימור- אייפון 4 נראה ומרגיש מכשיר יקר יותר עם איכות הרכבה וחומרים טובים יותר מהסמסונג

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ראיתי את המכשיר באיביי ב600$, במידה ואקנה אותו משם, אני צפוי לשלם מכס+מע"מ? לא? לכמה נגיע?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שמע, אני בצבא. משמע אני רוב הזמן באזורים ללא אינטרנט אלחוטי, בין אם זה בדרכים ובין אם בבסיס צבאי.

לכן לי היה הכי חשוב נושא האינטרנט והנגישות לאתרים המלאים (ולא תחליפי הWAP למיניהם שיש לסלולריים פשוטים).

קודם כל - המסך שלו פשוט מדהים! באמת, אחד היפים והמרשימים שיצא לי לראות. והיתרון המוחץ שלו על גבי כמעט כל מכשיר אחר - בעוצמה מירבית - אתה יכול להסתובב איתו ברחוב תחת שמש קיצית של 12 בצהריים, עם משקפי שמש עליך ועדיין לראות הכל בבירור. לא חושב שיש הרבה מכשירים שיכולים להתחרות עם זה.

לגבי מהירות - המעבד הגרפי של המכשיר מהיר כמעט פי שתיים מהמעבד של הדיזייר (שלעצמו נחשב כמהיר בטירוף).

לא יודע לגבי האייפון 4, אבל הסמסונג בהחלט ברמה שלו, אם לא הרבה יותר מכך.

כמו כן - מסך המגע של הסמסונג הוא מהמשובחים שפגשתי, אני שונא מסכי מגע, וזאת הייתה הסיבה העיקרית שבגללה לא שדרגתי טלפון מלא זמן, כי פשוט לא היו מסכים רגישים ומדוייקים מספיק.

בסמסונג אין לי את הבעיה הזו.

אם אתה אוהב משחקים בסלולרי - זה המכשיר היחיד שהייתי הולך עליו. Asphalt 5 רץ ללא תקיעות, חלק ומהיר כמו במחשב ביתי של גיימרים.

בקיצור, לאן שלא תפנה, רק יתרונות.

החסרון היחיד שבינתיים לא ממש הרגשתי אותו, מתבטא בביקורות פושרות על הGPS.

להגיד לך שהרגשתי איזה חסרון אמיתי? לא ממש. באוטו כשאתה מחבר את המכשיר לשמשה, אין בעיה של קליטה, ושאר התכונות כבר תלויות בתוכנת הניווט שאתה מריץ.

אגב - גם המחיר שלו לא כזה מפחיד יחסית - 3.5K בארץ, כולל אחריות לשנה.

ואם אתה מחובבי הלקנות בחברת סלולר - אז הוא גם צפוי להגיע לשם ממש בקרוב. (אבל שם בטח יעלה איזה 5 אלף ומעלה).

עצה שלי - לך ליוטיוב, ותקיש את השילובים הבאים:

Galaxy s vs desire

galaxy s vs iphone 4

galaxy s benchmark

galaxy s touchscreen

ותגלה מספיק מידע שישכנע אותך לקנות את המכשיר.

וכל המידע שיהיה לך חסר מבחינת תוכנות והתקנות וכל הknow how קיים פורום ישראלי מאוד מפותח:

iandroid.co.il

ופורום מ-א-ו-ד מפותח בחול: xda-developers.com.

תקרא, תשווה ותחליט.

אני לא איזה משווק של פלאפונים ולא יוצא לי מזה שום דבר, אבל באמת שזה אחד המכשירים השווים שראיתי.

על פניו נראה פצצה. כמעט שכנעת אותי אפילו לקנות כזה (זמן מה אני מחפש להשתדרג מהנוקיה 5800, שכמה שאוהבים לשנוא אותו, אבל יש לו יתרונות משלו), אפילו שהוא רץ על מע"ה של גוגל (שעדיין נותנת הרבה יותר חופש למשתמש מהתפלצת של ג'ובס).

אבל...

יש לי כמה שאלות וחששות, נוכח הביקורת הזאת שקראתי:

http://www.slashgear.com/samsung-galaxy-s-review-2891746/

א) אני רואה מצלמה קדמית, האם יש אפשרות לשיחות וידיאו? זה עובד טוב? בין סלקום-אורנג'-פלאפון?

ב) על נושא השפות באנדרואיד כבר שאלתי, ולא הצלחתי לקבל תשובה ברורה: האם אפשר להוסיף תמיכה ב-3 שפות. לא מעניין אותי עיברות הממשק, מעניין אותי תמיכה מלאה בשפות אנגלית, עברית ורוסית (כמו כתיבה, הצגה ויכולת להפעיל תוכנות עם ממשקים בשפות הנ"ל).

ג) הבנתי מהכתבה שהמכשיר סובל מאיטיות מסויימת. כמובן שלהפחיד אותי עם איטיות אחרי שנה וחצי עם נוקיה 5800 זה כמו להפחיד יונה עם יין, אבל כאן אני רואה מכשיר כמה רמות מעל, וגם הדרישות בהתאם.

ד) כנ"ל GPS. גוגל MAPS על טלפון זה לא להיט, אבל האם התופעות המפחידות שמתארים כאן:

GPS problems range from the device not being able to lock on to any satellites, to the phone freezing when the GPS is used, and to the signal being intermittently dropped. These problems prevent the phone from acquiring location, Google Maps and other location-based applications are often handicapped on Galaxy handsets not acquiring satellite GPS, and falling back to less accurate terrestrial tower triangulation of the mobile's position from the nearest 3/4 available relay towers. The magnetometer which is built into the device is also reportedly having problems determining the correct bearing and renders inaccuracies to the end-user.
האם נתקלת בדבר כזה?

ה) פחד אישי שלי. קוריאנים יישארו קוריאנים, ובכל טלפון קוריאני שראיתי, יקר ומפואר ככל שיהיה, מצאתי איזושהי דפיקות מעצבנת שתמרר לך את החיים, לדוגמא ממשק מסורבל, אופציה שלא קיימת, או לחילופין קיימת ולא ניתנת לביטול, תקלה מרגיזה, איכות חומרים ירודה, וכו'. אתה מכיר דבר כזה?

ו) מה אתה יכול לספר על עמידות המכשיר, והאמינות שלו? כמה זמן יש לך את המכשיר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ב) על נושא השפות באנדרואיד כבר שאלתי, ולא הצלחתי לקבל תשובה ברורה: האם אפשר להוסיף תמיכה ב-3 שפות. לא מעניין אותי עיברות הממשק, מעניין אותי תמיכה מלאה בשפות אנגלית, עברית ורוסית (כמו כתיבה, הצגה ויכולת להפעיל תוכנות עם ממשקים בשפות הנ"ל).

כן, אצלי למשל בדיזייר יש מקלדת אנגלית, עברית, רוסית וגרמנית יחד. מעבר לכך, אני מפעיל תוכנות ברוסית, עברית והכל עובד מצוין. במרקט יש הכל ומי שאמר שכמות התוכנות קטנה לאנדרואיד אז באמת שלא יודע על מה הוא מדבר.

Veni Vidi Vici

פורסם

א. צריכה להיות אפשרות. ואם אין, מישהו כבר יכתוב.

ב. כן, אם יש לך טיפה שכל ו20 דקות.

ג. תלוי רק בכמה חרא אתה מעמיס עליו, ובאנדרואיד כמעט ואין גבול לחרא שאפשר להעמיס. אבל בשימוש סביר המכשירים האלה טסים על 2.2.

ד. MOTONAV (שהוא בעצם אייגו) עובד בצורה מושלמת. לגבי בעיות הGPS של הSGS, זה תוקן בעידכון לאחרונה ולא היה הכי רלוונטי לישראל, כי בורכנו בהמון לויינים.

ה. תוכנתית, זה אנדרואיד לכל דבר, ואתה יכול לחפור לו בקרביים ולשנות הכל לאיך שאתה רוצה את זה. מבחינת איכות חומרים, בעלי המכשירים האלה לא מפסיקים להלל אותם. גרועים כמעט כמו אייפוניסטים :lol:

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

מכל מה שנאמר פה, אני עדיין לא הבנתי מי עדיף מבחינת החומרה.

תוכנה היא דבר משתנה ובגלל שגם האנדרואיד וגם האייפון מתפתחים בתחום, זה דבר שכבר נתון להעדפות אישיות. השאלה היא מי יותר מהיר, מי יותר חזק, למי יש מסך טוב יותר וכ"ו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ראיתי את המכשיר באיביי ב600$, במידה ואקנה אותו משם, אני צפוי לשלם מכס+מע"מ? לא? לכמה נגיע?

אם תרצה יש בחור פה בארץ שיזמין לך אחד סימפרי מאנגלייה במחיר ממש טוב ולא צריך לדאוג לשום מכס.

תרצה פרטים של הבחור דבר איתי בה"פ.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.

• תוכן חדש...