Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

אני שואל בשביל חבר, ברשותו פיג'ו 306 שנת 2001 אוטו'.

חיפשתי בפורום מצאתי הרבה תשובות אבל לא לתופעות האלו, במיוחד על התקלה שתתואר בהמשך.

הסטוריה קצרה: לפני כשנה קנה החבר את הרכב, הוא עשה טיפולים ושאל על שמן גיר.

אמרו לו שמכיוון שהמערכת סגורה אין טעם לבדוק. לרכב אין מדיד שמן גיר.

לפני כמה חודשים התחילו להדלק לו המנורות של השלג ושל הספורט באמצע נסיעה בנוסף לזה היו מידי פעם דפיקות של הגיר,

עצירה קטנה בצד כיבוי והתנעה מחדש העלימו את המנורות. לאחר מס' ימים נכנס לבירור התקלה.

המוסכניק בדק ואמר שהיה חסר לו כמויות של שמן - מילא ושילח אותו לדרכו (שוב, מערכת סגורה יתכן ורק היה חסר).

לאחר מס' ימים שוב נדלקו המנורות. שוב כניסה למוסך והפעם סידרו לו את הנזילה שגילה מאזור הציריה השמאלי כנראה הבעלים לפניו סטמו שם עם איזה חומר אדום, המוסכניק סידר לו את התקלה בלי הדבקות וחראטות.

הכל טוב ויפה עברו כמה חודשים.

לפני כחודש, התחילו להדלק לו שוב המנורות בדרך לאילת. הפעם, המנורות נדלקות ישר עם היפתח הסוויצ'.

החבר הפעם הכניס את הרכב למכון שמתמחה בגירים אוטומטים, בבדיקה של מחשב מנוע ומחשב גיר המנהל מוסך הגיע למסקנה שהתקלה נובעת מ"חיישן לחץ שמן תחתון" ובמשחק עם הידית הילוכים גם הדליקה את התקלה שקשורה לבורר הילוכים בנפרד.

שוב, המנורות של השלג והספורט מהבהבות קבוע אפילו שלא הניעו. רק מכניסים את המפתח והן נדלקות.

בנוסף לכך, אולי עוד משהו שיעזור לכם לעלות על התקלה, לאחר עמידה של מס' דקות הרכב בתחילת נסיעה כאילו מתחיל משלישי

מכבים ומדליקים מחדש והרכב מתעורר לחיים עם מנורות דולקות.

עוד משהו הרכב לעיתים קצת עצל, כלומר כאילו הגיר לפעמים ממש עייף (מתי שמתחשק לו)

עכשיו לדוגמא הוא נוסע על 90 הכל רגיל שהוא מאיץ ל100 המנוע מתחמם מעבר ל93+ ובאיזה שהוא שלב אפילו מוריד הילוך.

החבר אובד עצות, מכיוון שהוא דיי מבסוט מהאוטו.

מצד אחד, הוא רוצה לסדר זאת מבלי שיפוץ גיר אבל לא לשכוח שהרכב נסע הרבה קילומטרים לפניי עם חוסר שמן!

מצד שני, אולי עדיף לו לשפץ (או להחליף) גיר.

אבל החבר שאל את המכון של הגירים כמה יעלה שיפוץ/החלפת גיר והתשובה שלו הייתה בכלל שזה לא חיישן שנמצא במוח של הגיר.

מצטער על המגילה.

אודה מראש על התייחסותכם.

פורסם

שכחתי לציין, אולי זה קשור (אבל למדתי שכל דבר קשור בחיים), הספידומטר עושה לפעמים בעיות.

בנסיעה של 100 קמ"ש לדוגמא הספידומטר יורד פתאום ל0 קמ"ש.

פורסם

בקשר לספידומטר, מאמין שאין קשר, בדרך כלל מניסיון אישי זה חיישן ספידומטר שיושב בגיר שנוטה לההרס, או סתם כבל ספידומטר.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם

חוסר שמן = התחממות, החלקה, בלאי, גומיות נשרפות, נפילת לחץ קבועה. אני אומר אין מנוס משיפוץ מלא. כל אגורה שתוציא זה רדיפה אחרי הזנב של עצמך.

במחיר שיפוץ כולל, מסדרים לך הכל עם אחריות, ולא תשלם כפול בתשלומים.

זה שחיישן זה או אחר מזייף, לא מחייב שזה תקלת חיישן. זה יכול להיות בעייה מכנית שגורמת לזיוף. גומיה לא אוטמת, רינג גמור.

רק בשיפוץ מלא תדע מה אתה עושה.

עלות שיפוץ בלי פירוק והרכבה של הגיר. יש לי מישהו ב2500 שח. אתה שולח את הגיר ומקבל שיפוץ שבו מחליפים הכל בפנים וגם הטורק נשלח לשיפוץ.

פירוק והרכבה תסתדר עם מוסך במחיר סביר.

פורסם
חוסר שמן = התחממות, החלקה, בלאי, גומיות נשרפות, נפילת לחץ קבועה. אני אומר אין מנוס משיפוץ מלא. כל אגורה שתוציא זה רדיפה אחרי הזנב של עצמך.

במחיר שיפוץ כולל, מסדרים לך הכל עם אחריות, ולא תשלם כפול בתשלומים.

זה שחיישן זה או אחר מזייף, לא מחייב שזה תקלת חיישן. זה יכול להיות בעייה מכנית שגורמת לזיוף. גומיה לא אוטמת, רינג גמור.

רק בשיפוץ מלא תדע מה אתה עושה.

עלות שיפוץ בלי פירוק והרכבה של הגיר. יש לי מישהו ב2500 שח. אתה שולח את הגיר ומקבל שיפוץ שבו מחליפים הכל בפנים וגם הטורק נשלח לשיפוץ.

פירוק והרכבה תסתדר עם מוסך במחיר סביר.

סיכוי גבוה שהגיר אצלו הוא AL4. אתה בטוח שזה המחיר לשיפוץ גיר כזה?

או שזה רק להחלפת שסתומים (שזה ממש לא שיפוץ).

פורסם

נדלקו מנורות כן זה מחייב שיש לו AL4 כי בגיר הישן אין מנורות.

והתכוונתי לשיפוץ מלא. לא שסתומים. אם יש רכיב חשמלי שקרס ניתן להחליפו על הדרך כשעלות החיישנים עצמם היא לא בשמיים.

מקסימום שלוש מאות שקל.

אגב ניתן לבדוק אותם במקום לפני שמחזירים אותם לגיר. מי שיודע עושה את זה בקלות.

יש ירידת מחירים כל הזמן בחלקי השיפוץ. ככל שהגירים האלה נפוצים יותר החלקים יורדים. תמיד ישתלם לאיזה יבואן קטן להביא סטוק ולשבור את השוחטים הגדולים. כי יהיה מי שיקנה.

אני יודע שיש עוד מכונים שמחזיקים במחירים הישנים אבל ככה זה צריך לפקוח עיניים.

• תוכן חדש...