Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע החלפתי רדיאטור בבאלנו 98 שלי.

עוד באותו יום עשיתי מספר נסיעות, ולמחרת בבוקר (לפני ההנעה כשהאוטו קר) בדקתי וראיתי שחסרים מים ברדיאטור, אבל נוספו מים למיכל העודפים. מילאתי מים (חצי כוס בערך) ונסעתי

יום אחרי, שוב בדקתי מים בבוקר ושוב חסרים מים ברדיאטור ושוב נוספו מים למיכל העודפים ועכשיו הם עוברים טיפה את הקו העליון.

האם זו התנהגות נורמלית של המערכת, או שזה מצביע על בעייה ?

פורסם

יתכן שפקק הרדיאטור לא תקין אבל בכל מקרה אני לא בטוח שהמים ברדיאטור אמורים להגיע עד למעלה.

בעקרון אתה בכלל לא אמור לבדוק את מפלס המים ברדיאטור אלא במיכל ההתפשטות. המערכת אמורה לקחת משם מים ולהכניס אותם למעגל הקירור.

פורסם

תחילה -החלף פקק רדיאטור למומלץ ע"י היצרן -אורגינל.

אם לא יעזור לבדוק משאבת מים (אולי סירקולציה לא תקינה במקרה הטוב) או מעבר לחץ אל מע' הקירור (בגלל התחממות הרכב בעבר וחש לתקלת ראש מנוע במקרה הרע).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תבדוק את מכסה הרדיאטור .

צריך להיות 0.9

בדקתי, ואכן המכסה הוא 0.9 , הם השאירו את המכסה המקורי, בדקתי אותו והוא נראה בסדר, הגומיות לא נראות רקובות ובלחיצה הוא מגיב טוב בתחושה.

יתכן שפקק הרדיאטור לא תקין אבל בכל מקרה אני לא בטוח שהמים ברדיאטור אמורים להגיע עד למעלה.

בעקרון אתה בכלל לא אמור לבדוק את מפלס המים ברדיאטור אלא במיכל ההתפשטות. המערכת אמורה לקחת משם מים ולהכניס אותם למעגל הקירור.

אם הפקק של הרדיאטור מקורי , בדוק את המכסה של העודפים שלא בורחים אדים של מים.

אני אבדוק אם יש אדים, אבל איך באמת בודקים שנוצר מספיק לחץ במערכת הקירור ? יש בדיקה פשוטה שאני יכול לעשות ?

פורסם

תחליף פקק של הרדיאטור ,השסתום שאמור להחזיר את המים כשהמנוע מתקרר תקוע ,אצלי זה קורה כל שנתיים בערך.

אני קניתי פעם אחרונה לפני חודש חליפי ב30 שקל נראה אם יחזיק יותר מהמקורי שעולה 70 שקל.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
בדקתי, ואכן המכסה הוא 0.9 , הם השאירו את המכסה המקורי, בדקתי אותו והוא נראה בסדר, הגומיות לא נראות רקובות ובלחיצה הוא מגיב טוב בתחושה.

אני אבדוק אם יש אדים, אבל איך באמת בודקים שנוצר מספיק לחץ במערכת הקירור ? יש בדיקה פשוטה שאני יכול לעשות ?

בדוק את הלחץ בצינורות של המים החמים והקרים , אם אין לחץ השסתום שאמור להפתח בטמפ' מסויימת (אם אני לא טועה בין 80 ל-100 מעלות) , אם אין לחץ השסתום דפוק ולא נפתח כמו שצריך ומאפשר זרימה של מים אל הראדיטור.

דוד

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
בדוק את הלחץ בצינורות של המים החמים והקרים , אם אין לחץ השסתום שאמור להפתח בטמפ' מסויימת (אם אני לא טועה בין 80 ל-100 מעלות) , אם אין לחץ השסתום דפוק ולא נפתח כמו שצריך ומאפשר זרימה של מים אל הראדיטור.

אתה מתכוון לטרמוסטט ? החלפתי אותו לפני כחודש והוא עבד טוב עם הרדיאטור הישן כך שנראה לי שהוא הוכיח את עצמו עד היום.

חוץ מזה אם הוא לא היה נפתח, היום אני כבר הייתי מחפש מוסך שיחליף לי ראש מנוע :-) ..

הרכב הזה לא היה עובר אפילו נסיעה אחת עם טרמוסטט תקוע.

פורסם

אני כבר מיואש,

קניתי פקק חדש לרדיאטור, החלפתי את הצינור שמוביל מהרדיאטור למיכל העודפים (חשדתי שאולי יש בו סדק שמשחרר את התת לחץ שאמור לשאוב את המים חזרה) ושום דבר הבעייה עדיין נמשכת

אחרי כל נסיעה אני פותח את הרדיאטור ומגלה שחסרים מים, ואני מוצא שבמיכל העודפים יש עודף מיים , בערך כוס, שאותה אני מעביר בעצמי לרדיאטור לפני כל נסיעה.

היום שמתי לב שבדיוק כשפתחתי את פקק הרדיאטור בבוקר כשהאוטו קר, שמעתי ביעבוע של מים מהכיוון של מיכל העודפים כנראה בעקבות כניסת אויר לשם.

סה"כ המערכת הזו פשוטה ועדיין אני לא מצליח למצא את מקור הבעייה

אודה לכל מי שיכול לתת כיוון בעניין

פורסם

תבדוק שבמיכל עיבוי יש חור קטן לכניסת אוויר (או בפקק או במיכל עצמו)-אולי המים נכנסים ולא יוצאים בגלל וואקום.

תנסה לפתוח פקק מיכל עיבוי וגם את של הרדיאטור ולנשוף למיכל העיבוי ולראות אם יש זרימת מים לרדיאטור?ככה אני עשיתי וודאתי שיש זרימה...

בכל מקרה אצלי זה נפתר על ידי החלפת פקק רדיאטור.

לפקק שלך החדש יש שסתום שאמור להחזיר את המים (בתחתית הפקק) תבדוק שהוא פעיל ושהוא קיים.

חיפושיות 73-74

פורסם
תבדוק שבמיכל עיבוי יש חור קטן לכניסת אוויר (או בפקק או במיכל עצמו)-אולי המים נכנסים ולא יוצאים בגלל וואקום.

תנסה לפתוח פקק מיכל עיבוי וגם את של הרדיאטור ולנשוף למיכל העיבוי ולראות אם יש זרימת מים לרדיאטור?ככה אני עשיתי וודאתי שיש זרימה...

בכל מקרה אצלי זה נפתר על ידי החלפת פקק רדיאטור.

לפקק שלך החדש יש שסתום שאמור להחזיר את המים (בתחתית הפקק) תבדוק שהוא פעיל ושהוא קיים.

בדקתי והכל בסדר, יש בפקק של מיכל העודפים 2 פתחים אחד לכניסת מים למיכל, מחובר לו צינור שנכנס לתוך הנוזל, השני לכניסת אויר למיכל וגם לריקון המיכל אל מחוץ לרכב במידה והוא מתמלא מעבר לגדותיו. החור של כניסת האויר חופשי ולא סתום.

הכל עבד טוב לפני החלפת הרדיאטור, והפסיק לעבוד אחרי ההחלפה למרות שהכל נראה תקין, פקק, צנרת וכו ..

מה עוד יכול לגרום לרדיאטור לא למשוך את המים חזרה ממיכל העודפים ? נגמרים לי הרעיונות :-(

פורסם

את השסתום של הפקק ברזל בדקת?(תמשוך אותו עם הציפורן תראה אם הוא נע בחופשיות)

בכל הרכבים ההחלפה של הפקק הזה פתרה את הבעיה של מים חסרים ברדיאטור אבל לא במיכל עיבוי.

חיפושיות 73-74

פורסם
את השסתום של הפקק ברזל בדקת?(תמשוך אותו עם הציפורן תראה אם הוא נע בחופשיות)

בכל הרכבים ההחלפה של הפקק הזה פתרה את הבעיה של מים חסרים ברדיאטור אבל לא במיכל עיבוי.

האם הכוונה לטבעת הקטנה - זו שיושבת הכי נמוך כשהפקק סוגר את הרדיאטור ? היא תלוייה על פין קטן וחופשיה.

עכשיו פתאום שמתי לב שיש לי סימני שמן מתחת לרכב על המרצפות. זה עוד משהו שלא היה קודם. מה קשור שמן לרדיאטור ?

פורסם

כן זה השסתום הוא קפיצי כזה והרעיון הוא שהמערכת בלחץ אז הקפיץ הגדול מתכווץ ומשחרר מים עד ללחץ תקין ומחזיר אותם במנוע כבוי וקר חזרה על ידי הטבעת שראית.

לגבי הסימני שמן חפש נזילה מאיזור מכסה שסתומים,טיימינג, מכסה שמן, פילטר שמן ,אגן שמן.

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...