Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות - מאזדה 6 או פיגו 407

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בחיפושי אחר רכב הרכבים שנמצאים תחת אפשרויות התקציב שלי ועם זאת גם התחברתי אליהם הם פגו 407 או מאזדה 6

יש באפשרותי כרגע לבצע עסקה על אחד מהבאים:

מאזדה 6 2005 דגם לקצןרי עם 80000 קילומטר, יד שניה, רכב מצב טוב במחיר מחירון

או

פגו 407 שנת 2006 , דגם פשוט מנוע 2000 עם 39000 קילומטר, יד ראשונה במחיר מחירון

בנסיעתי ב 2 הרכבים ניכר כי המאזדה יותר חזקה וספורטיבית מהפגו, כאשר הפגו נוסעת בצורה יותר נעימה וחלקה ממנה, יותר יפה ויותר מבודדת מבחינת רעשים.

שאלתי היא מי לדעתכם מבין הרכבים כדאי לי לרכוש, מבחינת אמינות, עלויות אחזקה וחשיבה לאורך זמן

אני על סף רכישה ודיי מתלבט.

תודה

פורסם

דווקא תשובתי תיהיה צפויה , המאזדה היא הבחירה היותר נכונה מכיוון שלטווח הארוך המאזדה תיהיה יותר אמינה וזה מוכח , מה גם שציינת כי הדגם של ה 407 הוא הבסיסי לעומת המאזדה שם יש לך בקרת שיוט שליטה מההגה על מערכת השמע , חישוקי סגסוגת קלה (מגנזיום) צמיגים יותר רחבים 205/55 בקוטר 16 א'ינץ מה שותרם לאחיזת כביש מוגברת מלבד בקרת היציבות שקיימת בקרת אקלים ועוד .. כפי שציינת עניין המכירה הוא גם פקטור ולכן יהיה לך (מה לעשות ככה זה ) יותר קל למכור את המאזדה על פני ה-407 עניין הנוחות עדיף בפ'יזו אך התנהגות הכביש במאזדה יותר עדיפה היא יותר בנויה לנהג שאוהב מידי פעם לחרוג מהנורמה , והקוץ בפ'יזו טמון בתיבת ה- AL4 הכל כך ידועה לשימצה .

בהצלחה.

פורסם

ה 407 הבסיסית מגיעה מפוארת יותר משמעותית מהמאזדה 6 המפוארת מלבד גלגלי מגנזיום, גם בה הצמיגים רחבים באותו הרוחב בדיוק, יש שליטה מההגה על המערכת ועל הקרוס קונטרול שהוא בהחלט מאוד מתוחכם, יש בה מזגן גם מאחורה, ועוד.. זה אגב מה שמאוד מפתה בה

פורסם

העיקר שאין סטינגות....

407 חדשה יותר, עם קמ"ג' נמוך יותר משמעותית, נוחה יותר ועוד..

מזדה 6 יש לכולם, 407 יותר מיוחדת בנוף... יתרון וחסרון..

הגיר של ה-407 מחורבן, זה כן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כיצד בא לידי ביטוי הגיר של ה 407, מבחינת אמינות או התנהגות הוא לא טוב, כאשר נהגתי ברכב הרגשתי שהגיא בולם אותי ולא מעלה הילוך בעזיבת הדוושה, זה לא כזה הפריע

פורסם

גם שנה פחות על הכביש, גם חצי מהק"מ של המאזדה (ובאופן כללי הק"מ נמוך), גם יד 1, וגם המחיר זהה ואולי אפילו נמוך יותר?

בהתמקדות בשני הרכבים האלו ספציפית, הפז'ו תהייה העיסקה היותר משתלמת לדעתי.

מבחינת עלויות אחזקה, איני יכול לומר לך בוודאות אך אני משער שהעלויות יהיו די זהות תלוי בחלק כזה או אחר, בכל מקרה אתה יכול להשוות בין קבלות הטיפולים של שני הרכבים, או לברר במוסכים מורשים ולקבל מושג.

כנראה שככלל המאזדה תהנה משוק יותר טוב. אם זה משמעותי מאוד בשבילך, אז הייתי מוותר על הפז'ו 407 שהסחירות שלה די נמוכה, בטח לעומת המאזדה 6. אבל אם אתה מחפש רכב ל2-3 שנים, ונשמע שנוחות, בידוד רעשים, ואיכות נסיעה, יותר מדברים אליך מהתנהגות כביש וקצת יותר כוח, אז הפז'ו היא בחירה טובה.

מצד שני, כשתמכור את הפז'ו, תהייה יד 2 עם ק"מ נמוך עד ממוצע. ואילו המאזדה תהייה עם ק"מ גבוה ויד 3, כאשר יהיו עוד הרבה מאוד מאזדות בשוק שחלקם הגדול יהיו עם נתוני פתיחה טובים משלך. לדעתי, הנתונים האלו די מאזנים את עניין הסחירות העתידית בין שניהם.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
כיצד בא לידי ביטוי הגיר של ה 407, מבחינת אמינות או התנהגות הוא לא טוב, כאשר נהגתי ברכב הרגשתי שהגיא בולם אותי ולא מעלה הילוך בעזיבת הדוושה, זה לא כזה הפריע

ההתנהגות שלו עלולה להיות מוזרה, במיוחד התכונה שלדעתי טובה שגורמת לו להשאר בהילוך נמוך בירידות.

כמו כן החלפת ההילוכים לא תמיד צפויה.

מבחינת אמינות אני חושב שאין לו בעיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הכל מסתכם באיך אתה רוצה להעביר את השלוש שנים הבאות - אם חשובים לך עוד 5K בעוד 3 שנים(בעת המכירה) אז לך על המאזדה, אם חשוב לך 3 שנים של הנאה מנסיעה נוחה ומפנקת יותר ורכב בעל מראה טוב יותר(דעתי האישית) לך על הפיג'ו

פורסם

תודה רבה.

רכשתי את הרכב, מלבד שהבודק ציין כי הוספו ברכב מים רגילים וכי יש הזעה קלה של שמן.

הוא המליץ להחליף מים ושמן וציין כי אין נזילה של מים.

אכן רכב מפנק, מרגיש הרבה יותר יוקרתי ואיכותי ממאזדה 6.

פורסם

מזל טוב.

כדאי לך באמת לרוקן את מיכל המים, ואת המים מהמצנן, לעשות שטיפה למצנן, (פנימית וחיצונית בכדי לנקות שאריות אבנית וקורוזיה שהמים הרגילים יכול ועשו) ולשים את המים הייעודיים או לפחות באיכות זהה.

בנוגע להזעה, בדוק אם יש איבוד שמן בחודש הקרוב. אם אין תמשיך לעקוב ותטפל בזה בטיפול הבא בלי לחץ, אם יש גש למוסך ותחסוך לעצמך נזק גדול יותר בהמשך.

שוב מזל טוב ובהצלחה, (והעיקר שהמזגן יהיה ב"פול" שם באילת).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...