Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר, שאני מבלה איתו לא מעט שעות שבועיות בריצות ארוכות. תוך כדי הריצה יש זמן לדבר על כל נושא בעולם. אז כשמסיימים לדבר על הריצה עצמה ועל התחרות הבאה, על העבודה, האשה והילדים - כל אחד מדבר על עולמו ועל תחביביו שאינם קשורים לספורט. החבר הוא חובב יין עם אוסף מרשים וחובב מסעדות משובחות. למרות עשרות השעות של האזנה להרצאותיו על יקבי בוטיק ומנות מופלאות, לא השתכנעתי עדיין שיין זה יותר טעים מקולה ומ"מול ים", "הרברט סמואל", "כתית" ו"אמיצי'" שהלכתי בהמלצתו יצאתי רעב.

לעומת זאת, סיפוריי על מכוניות שהיו לי ואלה שעוד יהיו לי, על כבישים מהנים, על קורסי נהיגה מתקדמת ועל גיר ידני - נפלו על אוזניים קשובות. מאדם שהיה בטוח שאין צורך ביותר ממה שהטויוטה קורולה שלו נותנת, הוא הפך לאדם שמתעניין בהספקים ואחיזת כביש והוא ביקש שאמצא לו מכונית "מעניינת".

כל מי שחיפש מכונית בסגמנט הזה ביד2 או ב WINWIN בוודאי נתקל בה - אלפא 159 Q4 3.2 ידנית.

היא מפורסמת כבר זמן רב ולפני מספר חודשים הלכנו לראות אותה. היא הייתה רשומה על שם מנכ"ל ידוע של חברה הפעילה בשוק ההון שפרש לאחרונה על רקע חשדות לניצול מידע פנים. המכונית רשומה על שם המנכ"ל, אך שייכת לחברה ומי שמבצע את המכירה הוא קצין בטיחות עצמאי שנותן שירותים כאלה לחברות. מייד הבנו שמדובר בחובב רכב אמיתי, איש לא צעיר, הרחוק מאוד מדימוי סוחר הרכב המקובל.

חברי עשה סיבוב ברכב ומייד התאהב. המחירון היה 175 אלף והחברה רצתה לפחות 150 אלף. מדובר ברכב שלהגיד שיש לו "שוק" זה כמו להגיד שענת קם תצא בחיים אם תבחר "לעשות שבת" ביישוב היהודי בחברון - ולכן המלצתי לא להציע יותר מ 130 אלף. מאז, התקיימו שיחות כמעט יומיומיות בין חברי למוכר הרכב כשהחברה לא מוכנה להתפשר במחיר.

שלשום הגיע הטלפון המיוחל שהחברה מוכנה למכור ב 135. אתמול הוא עבר בדיקה באלפא והיום במכון בדיקות רגיל בשביל "טופס כסת"ח" והיום נעשתה העברת בעלות.

עוד לא נהגתי על הרכב בעצמי (אם כי נהגתי על 2.2 סלספיד של היבואן ועל דיזל באירופה ומשתיהן התאכזבתי - מהראשונה בגלל ההילוכים ומהשנייה בגלל צליל המנוע), אבל מחר או בשבוע הבא אנחנו נוסעים כדי שאראה לו את נס הרים, לאון וכו'.

האם גרמתי לו לקפיצה גדולה מידי מקורולה לפסגת היצע ה 159 שקיים בישראל ואולי היה אפשר להסתפק ב 2.2 הנעה קדמית? לא יודע. אני חושב שכאדם אוהב איכות הוא העדיף את הטוב ביותר. הוא התקשר אלי קודם נלהב כילד מהנהיגה באוטו. מקווה שהוא לא יתאכזב מאמינות.

אני, בכל מקרה, אם יש אלוהי מכוניות בשמיים, הרווחתי את מקומי בגן העדן המוטורי.

פורסם

יש לי דוד שבעברו 164 (סופר) ובמשך שנות האלפיים נהג באמריקאיות. לפני כמה חודשים הוא קנה 159 (2.2). כששאלתי אותו "איך?" הוא ענה "זה כמו לחזור לחיים!".

יכול היה להתספק ב-2.2?

כן.

אבל במחיר הזה, למה לא. ויותר מכך, למכוניות הללו, הנדירות, תמיד יש את המשוגע שיסכים לשים עליהן כסף טוב, כשהן באות "מפרטי".

ולגבי אוכל ויין, מניסיוני זה הולך טוב ביחד עם תאווה מוטורית. זה משהו שמאפיין אנשים שלא רק אוכלים כדי לא להיות רעבים, ולא רק נוהגים כדי להגיע ממקום למקום. אנשים שלוקחים את הטריוויאלי והופכים אותו לאמוציונלי. מה שאומר שעוד יש לך סיכוי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מברוק לחבר!

אבל אני הייתי מפחד להכניס בן אדם שלא יודע למה הוא נכנס לעולם האלפא.

מכיוון שכשהצרות יבואו - אתה מייד תהיה אשם...

פורסם

איזו שנה הייתה האלפא? 135 נשמע מחיר מצויין.

כל הכבוד על החינוך מחדש - לעבור מקורולה לאלפא זה תהליך נפשי שלא כל אדם מסוגל לעבור:-D.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
יכול היה להתספק ב-2.2?

כן.

אבל במחיר הזה, למה לא. ויותר מכך, למכוניות הללו, הנדירות, תמיד יש את המשוגע שיסכים לשים עליהן כסף טוב, כשהן באות "מפרטי".

הפער במחיר בין 2.2 ל 3.2 הוא עצום ולא מוצדק: כמעט 400 אלף ש"ח ל 3.2 חדשה לעומת כ 200 אלף ש"ח ל 2.2 ידנית.

אני לא יודע מה הפער במשומשות, כי לא ברור לי מה מחיר השוק של 2.2 מודל 2007, משום לא הוצעה למכירה ידנית עם נתונים זהים לאחרונה.

בכל מקרה ה 3.2 Q4 ידנית היא רכב נדיר מאוד כי האדם היחיד שייגע בה הוא מנכ"ל בחברה גדולה שרוכשת על חשבונה את המכונית (ובמקרה הזה גם מדובר בחברה שהייתה חלק מהאופוריה בשוק ההון בשנת 2007), חובב הגה ושלא רוצה לנפנף בתוצרת הגרמנית. לכן יש רק 3-4 כאלה בארץ.

אגב, מבדיקה בגיליון "אוטו" מ 2007, מחיר ה 3.2 היה אז כמעט זהה. ה 2.2 עלתה אז בסביבות 260-280 אלף, משמע שמי שקנה אז הפסיד סכום עצום.

אכן הרכב ימכר "מפרטי"כי פעם המחוקק התיר לחברות לרשום רכב על שם פרטי ולהכיר בהוצאות למס. התקנה שונתה ועכשיו חייבים לרשום על שם החברה.

מה שלי אישית לא ברור זה למה אתה לא לקחת אותה בעצמך?

כמו שאתה יודע, בשלב זה של חיי (הסעת ילד אחד לגן) אני רוצה מכונית קופה. אני חושב שגם הייתי מפחד מהאלפא הספציפית. לא ממנוע ה V6 שאמור להיות אמין, אלא בעיקר ממערכת ההנעה הכפולה.

כמו שנאמר פה, אני מקווה מאוד שלא יתגלו בעיות אמינות, כי אני מסתבך גם עם החבר וגם עם אשתו - והילדים שלנו גם הולכים לאותו גן.

איזו שנה הייתה האלפא? 135 נשמע מחיר מצויין.

מודל 2007. 135 הוא מחיר מצויין, אבל עובדה שהרכב עומד למכירה כבר הרבה מאוד זמן ובסוף לחברה המוכרת לא הייתה ברירה אלא למכור. זה לא שהוא עמד למכירה שבוע ומייד הורדנו במחיר.

אני אישית בכלל לא מתקשר למודעות של מכוניות שתקועות בשוק הרבה זמן (היא אפילו פורסמה ברדיו במסגרת הפרסומות של WINWIN: "מדבר אהרון מרמת השרון ויש לי אלפא ידנית למכירה"), אבל כל משך הזמן הזה היינו במו"מ מול הבעלים.

• תוכן חדש...