Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום המשאבה שלי התחילה לזמזם כנראה בגלל איזה שארית קטנה של לכלוך שנדבק לפילטר,

כמו כן שעון ה-EGT מראה חום גבוה מהרגיל 430 (בנסיעה רגועה),

ובנוסף לכל זה, מאווררי הקירור נכנסים לפעולה בתדירות גבוהה יותר מהרגיל

האם יש קשר בין חוסר הספיקה (התאמצות) של המשאבה לחום המנוע וחום הסעפת?

תודה רבה לעונים!

פורסם

תיאורטית, תערובת עניה מידי גורמת לטמפרטורה גבוהה בתאי שריפה.

מעשית, היית שומע צילצולים מהמנוע הרבה לפני שהמנוע יגיע למצב שטמפרטורה גבוהה תגרום למאווררים לפעול.

לדעתי, החום מנוע לא קשור לכל השאר, אלא הוא באשמת המזג אויר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות!

"מה רע בשביט?" אתה צודק, אחרי נסיעה בלילה מאווררי הקירור בקושי נכנסו לפעולה,

אם ככה חום המנוע ירד מהפרק, תודה רבה לך.

לגבי השאר,

ה-EGT עדיין מראה חום גבוה מהרגיל, 820 בנסיעה של 250 קמ"ש,

בד"כ במהירויות האלו הוא לא עובר את ה-750,

דרך אגב ברכב הזה ישנן 2 משאבות דלק

ושעון לחץ הדלק מורה לי על 3.5 באר,

1. האם יש קשר בין לחץ דלק לתערובת ענייה?

2. האם יכול להיות שאני נוסע על תערובת ענייה?

למרות שאין צילצולי מנוע והביצועים הן די זהים (מלבד טמפ')

3. מה לדעתכם, האם במידה ומשאבה אחת נסתמיתה חלק, השניה תכפר עליה בנסיעה רגועה?

4. האם המשאבות עובדות יחד כל הזמן? או שאחת "רדומה" עד למתן הפול גז?

תודה רבה לכם על העזרה חברים.

• ספונסר פורום
פורסם

אני בטוח שהתכוונת לנהיגה במהירות של 100 קמ"ש,אני לא מכיר כביש בישראל שמותרת בו הנהיגה ב250 קמ"ש.

אורן

פורסם

אני לא יודע להגיד לך איך המשאבות בסובארו עובדות, האם במקביל או בטור (יעני או ביחד או כל אחת לחוד עפ"י פרמטרים קבועים מראש כמו זמן או מצב מצערת).

מה שכן אני יכול להגיד לך:

1. תפתח שרשור מסודר עם כל הבעיות שיש לך עם האוטו. זה יקל מאד על העזרה כי יש פה מכונאים שמבינים ביותר מתחום אחד, כמו זה שמעלי שהוא מכונאי פסיכי בטירוף (לטובה כמובן. אורן הוא מכונאי מוכשר ואיש משכמו ומעלה) ויוכל לענות לך בכל תחום כמעט.

2. לפי מה שהבנתי התקלה התחילה בבת אחת. לא נראה לי שזה עקב הסתימת דלק שהייתה לך כי שוב, היית שומע צלצולים מהמנוע הרבה לפני שהתערובת נהיית עניה מידי והמנוע מתחמם מאד (אגב, הטמפרטורות יכולות לעלות בהרבה מאד אחוזים עד כדי התכה של הבוכנה לצילינדר.) אבל רק כדי לנקות את זה מהראש, תעשה בדיקת ספיקה למשאבות, תחליף פילטרים, תעשה ניקוי מצערת מ-ס-ו-ד-ר-ת הכוללת פירוק ניקוי והרכבה, להתחבר למחשב/סורק תקלות ולבדוק אם יש תיקוני הצתה. ואז תחוש את הטמפרטורות.

3. תבדוק את מערכת הפליטה מהיציאה מהטורבו עד הדוד האחורי. תבדוק שהחיישן תקין (תעשה חיפוש על איך בודקים חיישן EGT עם מד התנגדות/רב מודד).

4. התקנת לאחרונה מערכת? קודן? תבדוק שלא הלכו על הקו של הלוח שעונים ודפקו את ההארקה למחוון הEGT ואז הוא מראה פרמטרים שגויים.

תעדכן כן?

ותביא סיבוב כשתסיים!

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

תודה לכם על התגובות, להלן העדכון;

פירקתי שוב את משאבות הדלק וניקיתי את הפילטר שלהם,

איפסתי את מחשב המנוע,

והפלא ופלא הכל חזר לקדמותו!

כנראה שנסעתי על תערובת ענייה בגלל חוסר הספיקה של המשאבות (דווקא את שעון היחס אוויר-דלק אין לי)

הרכב נוסע הרבה יותר טוב עכשיו,

אם מישהו זוכר מהשרשורים הקודמים, רק סיימתי לנקות את סעפת היניקה ואז התחיל כל הבלגן עם הטנק והדבק,

ככה שבכלל לא הייתה לי את היכולת לבדוק את השינויים שהניקוי עשה,

עם תערובת דלק ענייה + ניקוי מצערת וסעפת יניקה = הרכב הרגיש כמו מקודם,

אבל עכשיו עם תערובת דלק אופטימלית + ניקוי מצערת וסעפת יניקה = הרכב מרגיש כאילו הוא יצא מהחברה!

ממליץ לכולם לבצע את הניקוי הזה לאחת כמה זמן,

ו"מה רע בשביט" למה סיבוב? מה עם קו ישר? :wink:

תודה לך על התגובה המפורטת, למדתי ממנה כמה דברים,

שבת שלום לכולם!

• תוכן חדש...