Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה אנשים רוכשים מאזדה 3 חדשה רק כדי לנסוע מהבית לתחנת רכבת ובחזרה נסיעה של 5 ק"מ בסך הכל? את השאלה הזאת אני שואל כל יום בדרך לרכבת. רכישת רכב לא תמיד נובעת משיקולים רציונלים. אם זה היה כך כמעט כולם היו רוכשים סוזוקי אלטו או פיאט פנדה כי הרכבים האלה עונים בצורה מלאה על הצרכים של רוב האנשים, זולים וחסכוניים.

פורסם

אולי אני יכול לשפוך קצת אור על הנושא:

בעתיד הקרוב מאוד אני עומד להחזיר את הרכב ליסינג שלי למקום העבודה.

הצרכים מבחינת רכב הם פשוטים רכב שהיה קל להכניס 3 כיסאות ילדים \סלקל\בוסטר במושב האחורי.

לפי החישוב שלי עד הוצאה של כ 100K ש"ח אני אוכל להוציא על רכב.

מבחינתי הייתי מסתפק בפאסאט שנת 2006.

האישה לא מוכנה לשמוע על משהו אחר מג'יפ.

לא משנה שהסברתי לה שההוצאות על התחזוקה גבוהות יותר ,

שההוצאות על דלק גבוהות יותר.

שאנחנו לא יורדים לשטח.

שהנוחות פחות טובה מהרבה רכבים אחרים.

שהרכב פחות בטוח הן מבחינה אקטיבית [בד"כ יחס של הספק משקל לא גבוהה.]

ולא פסיבית [בד"כ היתרון הבודד כמו שאמרו לפני הינו הגובה ואולי המסה מול רכבים קטנים יותר בהתנגשות חזיתית.]

אבל האישה רוצה ג'יפ. [כשניסיתי להבין למה אני חושב שזה עניין של פוזה ושיראו אותה נוסעת ברכב שעושה וואו].

ניסיתי להראות לה את המיצובישי אאוטלנדר עם מנוע 2000 טורבו וגיר ידני [היא פסלה את הרכב כי הוא ידני ובגלל שהוא לא נראה כמו ג'יפ.]

פה כבר וויתרתי אמרתי לה נעשה מה שאת רוצה ובעוד כמה שנים אני או קונה רודסטר או אופנוע לעצמי ,עכשיו נותר רק לחכות ולראות מה יוליד יום.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

פה כבר וויתרתי אמרתי לה נעשה מה שאת רוצה ובעוד כמה שנים אני או קונה רודסטר או אופנוע לעצמי ,עכשיו נותר רק לחכות ולראות מה יוליד יום.

אני מקווה בשבילך שקיבלת את זה בחוזה כתוב וחתום - אחרת הלך עליך :wink:

פורסם

א.שיראו אותך

ב.שידברו עליך

ואגב זה לא רק בארץ ובאירופה,סקוטלנד למשל שם הייתי חונים בחניוני הרכבת עשרות מכוניות יוקרה,לא מזדה 3 או קורולה שכל תפקידם הוא להחזיר את הגבר/אשתו בסוף היום.

לא נהגתי על X5 או X6 למשל,אבל באופן אישי ליום יום הייתי לוקח 530 ואני בטוח שמחינת הנאה מנהיגה הייתי נהנה יותר.

אולי לא היה לי את אותו "שופוני" של X5 או X6,שלטעמי האישי נראה פשוט זוועה.

אבל ניקח לדוגמא זוג+ 3 שמבוססים כלכלית ורוצים הרבה פינוק במכונית. מישהו באמת חושב שטראוורס למשל לא יתאים להם?בפרט אם הם מגיעים מיבשת אמריקה היקרה?

או Q7 מאובזרת?הרי הם משלמים הרבה כסף אז למה להם לקנות אוטו יותר קטן לא עלינו כמו Q5?

לי יש מסקנה אחת מכל הענין: רכב זה סמל סטטוס בדיוק כמו שיש אנשים שבמחיר וילה בסביון קונים דירה במגדל בת"א.

ולכל אדם יש את התחביב שלו בעניין.

חבר,אתה חופר

פורסם

בנוסף לכל הדברים שנאמרו,

הנטייה הזאת נפוצה יותר אצל אוכלוסיות מסוימות,

שבאות מהבית עם רגשי נחיתות או טענות לקיפוח.

מן הסתם, מקור המילה "שופוני" איננו מהשפה השוודית.

יש גם בעלי ממון או "מסודרים" שנוהגים במכוניות ממוצעות לגמרי,

בדיוק מאותה סיבה - שאין להם צורך להפגין משהו [שלרוב אין, בעצם...]

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין לי הסבר לתופעה הכללית, אבל כשאבא שלי חיפש רכב מרווח ועם תנוחת ישיבה גבוהה ונוחה (ולא "שכיבה" כמו ברכב רגיל), בנוסף הוא חיפש תוצרת יפן בלבד ועם 5 מקומות ישיבה, לא היה לו הרבה ברירות חוץ מגיפון (פורסטר, CRV.. ).

הנעה כפולה הוא לא היה צריך, אבל לא היתה ברירה.

כך שאפשר להגיד שלפעמים קונים ג"יפים מחוסר ברירה וגם בגלל מחסור בתחרות מצד רכבים פרטים חסרי הנעה כפולה .

דווקא בזמן האחרון זה מתחיל להשתפר למשל במו GT5 או גרסאות 2*4 לגיפים קימים .

פורסם

האם אתם חושבים שאותם אנשים שיכולים להרשות לעצמם את הרכבים האלו של ה 300 - 500 אלף חושבים על נתוני רכב , הוצאות נלוות וכל השאר ,

אני אומר דבר מאוד פשוט , נכון שלכל אותם אנשים שקונים את הרכיבם האלו ב 90% הם לא יראו מה זה שטח (ושביל עפר זה לא שטח) , בתור מי שנהג על מספיק רכבים בחייו , ברחב כזה אתה אכן מרגיש יותר בטוח ויותר טוב , לא משנה מה יגידו כל המבחנים וכל מה שאומרים .

בסוף אותם אנשים , קונים מה שנוח וטוב להם , אם זה מה שהם רוצים "שיבושם" להם

פורסם
האם אתם חושבים שאותם אנשים שיכולים להרשות לעצמם את הרכבים האלו של ה 300 - 500 אלף חושבים על נתוני רכב , הוצאות נלוות וכל השאר ,

אנשים בעלי הכנסה גבוהה בדרך כלל מחשבים כל אגורה שיוצאת מהכיס. דווקא אנשים בעלי הכנסה נמוכה רוכשים רכבים כמו יונדאי טוסון בשביל השופוני. אנחנו לא חיים בשנות ה-70. בימינו רכב חדש כבר לא סמל סטטוס. (למעט רכבי פאר, כמובן) כמעט כל אחד יכול לקחת הלוואה לרכישת רכב.

פורסם

אני לא כל כך מסכים, יש הרבה אנשים שרכב חדש מבחינתם הוא חלום.

רכב בארץ הוא דבר יקר להחריד בהשוואה לשכר. חשב כמה משכורות ממוצעות שוות למחיר קניה של רכב משפחתי ממוצע.

פורסם
אני לא כל כך מסכים, יש הרבה אנשים שרכב חדש מבחינתם הוא חלום.

רכב בארץ הוא דבר יקר להחריד בהשוואה לשכר. חשב כמה משכורות ממוצעות שוות למחיר קניה של רכב משפחתי ממוצע.

בוודאי. מדובר באנשים עם ראש על הכתפיים שיודעים לנהל את התקציב המשפחתי ומבינים שיש סדר עדיפויות. אני מדבר על אנשים בלי כסף שנכנסים לחובות רק כדי לקנות רכב חדש כדי שכולם יחשבו שהם big shots. כל אחד מכיר את הערס השכונתי עם הונדה אקורד חדשה.

פורסם
אני יודע, אני יודע. השאלה שבכותרת לא ממש מקורית, נשאלה אלפי פעמים במאות ווריאציות וקיבלה עשרות תשובות שונות. ועדיין, כל פעם מחדש אני נתקל באיזהשהוא מחסום הבנתי בנושא - או שלי, או של מי שעומד מולי. הרי בתוקף "תפקידי" כמבין המשפחתי במכוניות, מתייעצים איתי משפחה וחברים בנושא רכב. לרוב השאלות נוגעות למשפחתית כזו או אחרת (ואז כמעט תמיד זה מתנקז ל"מזדה 3 היא מכונית טובה, לא?") אבל מדי פעם אני נתקל בשאלות ה"ג'יפים". במקרה הזה תמיד השאלה הראשונה שלי היא "אתם יורדים לשטח?" וכמובן שהתשובה היא ב-99% מהפעמים - לא.

כך גם היה היום, בשיחה עם אדם מבוגר שנוהג כרגע ברכב שטח מגודל ויקר (כ-300 אלף שקלים), בעוד אשתו נוהגת גם היא ברכב שטח מגודל ויקר (אבל אחר, צריך הרי לגוון :-P ). שניהם נוהגים 99% מהזמן לבד ואף פעם לא מסיעים מאחור, שניהם לא יורדים לשטח אף פעם.

שלא תבינו לא נכון, הבנאדם מודע לחלוטין שאין לו צורך ברכב שטח או אפילו ברכב 4X4. על עצמו הוא אפילו לא מנסה להצטדק, על אשתו הוא טוען שהיא אוהבת את הישיבה הגבוהה (לגיטימי). כמובן שאיכות הסביבה לא באמת מעניינת אותם וגם לא עלויות האחזקה. בסופו של דבר, לא היה לו שום טיעון לגיטימי נוסף לבחירה ברכב שטח, חוץ מתחושת הבטחון (ולא ממש עניין אותו כשהסברתי לו שזוהי רק תחושה, ובפועל הרכב לא יותר בטוח). מה שמוביל אותי למסקנה שהוא קנה את הרכב ממניעים לחלוטין לא רציונליים - כי לשכן יש, כי מישהו המליץ לו, כי זה סוג של דאווין וכדומה.

לומר את האמת, לי מאוד קשה עם המניעים הללו, כי התחושה שלי היא שהוא קונה את מה שלא מתאים לו באמת. כשהוא התחיל לדבר איתי על אודי A6 לאישתו במקום הג'יפ, שאלתי למה היא צריכה רכב כזה גדול - ושוב לא הייתה לו תשובה. כשאמרתי שבשבילה מכונית כמו A4 או אפילו A3 תהיה נעימה ושימושית הרבה יותר, זה כאילו עבר לו מעל הראש: "מה? אבל היא כל כך קטנה!".

אז כן, השאלה בנאלית, אבל עובדה היא שעדיין לא הצלחתי לפצח את האנשים האלה, אולי כי אני כל כך שונה מהם. אין לי הרי שום בעיה עם אנשים שקונים רכב כי הם רוצים ולא כי הם צריכים (עובדה, אני נוהג כרגע במיאטה), אבל נדמה לי שאותם אנשים קונים את הרכב שהם רוצים - לא מהסיבות הנכונות.

אז מה אתם אומרים? על מה האנשים האלה מסתכלים כשהם בוחרים ברכב השטח המגודל?

רוני

ואני שואל את עצמי כיצד זה העובדה שהאיש שוקל להחליף דווקא את הג'יפ של אשתו באוטו נמוך ולא את שלו, למרות שאצל שניהם הנחיצות בדבר המגודל הזה דומה, לא הרימה אצלך את הגבות.

אשר לשאלה העיקרית, אין לי ולו מילה להוסיף על שכתב "אליבאבא" בהודעה 17 כאן. קצר, לענין וגם הבוטות במקום.

פורסם

בעידן המודרני רכב זו סוג של הגדרה עצמית זה לא שאתה קונה את הרכב, הרכב קונה אותך.

בא לך להיות ירוק, פרקטי, ופולטיקלי קורקט,היבריד או סמארט יקנו אותך,תוכל לחנות ליד מיכל מיחזור ולהשלים את התמונה. אם אתה צריך לשדר עוצמה ונוכחות ואולי אפילו להוסיף אפקט של כניסה מרשימה או לפחות כזו שלא ניתן להתעלם ממנה תתכבד במרצדס,BMW או אוודי.

ואם בא לך להרגיש הרפתקן עם פוטנציאל לחצות את הסהרה למרות שמקסימום תרד לאילת ותחנה על הכורכר ליד כושי אז יש את רכב השטח. והפיקציה הזו כל כך ברורה, אפילו יצרני רכבי שטח הפסיקו לבנות אותם לשטח כי רכבים אלה מוכרים תדמית והם יקנו אותך אם אתה צריך כזו. גילוי נאות, אני בעליו של לנד קרוזר אבל רק עם שתי דלתות לטובת עבירות משופרת כננת, מיגון מלא וצמיגי שטח. הייתי מספר פעמים בטיולי שטח (הרבה פחות ממה שהתכוונתי) אבל אין מה לעשות אני חייב לממן את המפלצת המוצצת ואת זה עושים בישיבה על התחת במשרד ולא בג'אבל מוכבר ובכל זאת, כל בוקר אני יושב ברכב ויודע שאם רק הייתי רוצה, יכולתי להתקשר למשרד, להודיע לבטל הכל להיום לרדת מאיילון לכיוון המדבר למצוא הר נחמד לנעול דפרנציאל, לעלות הכי גבוה ולחכות לשקיעה עם כוס קפה מהביל. אתם יודעים מה? יש לי טלפון לעשות למשרד, נתראה בקצה הנוף.

never slow down never grow old

פורסם
בעידן המודרני רכב זו סוג של הגדרה עצמית זה לא שאתה קונה את הרכב, הרכב קונה אותך.

בא לך להיות ירוק, פרקטי, ופולטיקלי קורקט,היבריד או סמארט יקנו אותך,תוכל לחנות ליד מיכל מיחזור ולהשלים את התמונה. אם אתה צריך לשדר עוצמה ונוכחות ואולי אפילו להוסיף אפקט של כניסה מרשימה או לפחות כזו שלא ניתן להתעלם ממנה תתכבד במרצדס,BMW או אוודי.

ואם בא לך להרגיש הרפתקן עם פוטנציאל לחצות את הסהרה למרות שמקסימום תרד לאילת ותחנה על הכורכר ליד כושי אז יש את רכב השטח. והפיקציה הזו כל כך ברורה, אפילו יצרני רכבי שטח הפסיקו לבנות אותם לשטח כי רכבים אלה מוכרים תדמית והם יקנו אותך אם אתה צריך כזו. גילוי נאות, אני בעליו של לנד קרוזר אבל רק עם שתי דלתות לטובת עבירות משופרת כננת, מיגון מלא וצמיגי שטח. הייתי מספר פעמים בטיולי שטח (הרבה פחות ממה שהתכוונתי) אבל אין מה לעשות אני חייב לממן את המפלצת המוצצת ואת זה עושים בישיבה על התחת במשרד ולא בג'אבל מוכבר ובכל זאת, כל בוקר אני יושב ברכב ויודע שאם רק הייתי רוצה, יכולתי להתקשר למשרד, להודיע לבטל הכל להיום לרדת מאיילון לכיוון המדבר למצוא הר נחמד לנעול דפרנציאל, לעלות הכי גבוה ולחכות לשקיעה עם כוס קפה מהביל. אתם יודעים מה? יש לי טלפון לעשות למשרד, נתראה בקצה הנוף.

אהבתי את ההסבר שלך לתופעה.איך הנוף, אגב?

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...