Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 206, 2006 ממגרש - עצות בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב לכל העוזרים וחג עצמאות שמח.

זוהי הודעתי השנייה בפורום זה. באם אתם מעוניינים בהודעתי הראשונה (ודרישותיי לרכב חדש) - הנה היא כאן.

היום הלכתי למגרש מכוניות בשם קר סייל (שפע טל 4, ת'א) אחרי שהייתי באוטו דיל ברמת גן ולא היה להם כ-ל-ו-ם בשבילי. חוצפנים.

אז הבחור (אמי, כמו עמי, רק עם א') הראה לי פג'ו 206, 2006, 110 כ'ס, אשר המחירון שלה הוא 56K. בתקציב עד כה.

אממה? הרכב סופר שמור -נכנסתי אליו ונראה כאילו בכלל לא ישבו בו. הריפוד חדש ונעים ונח, הקילומטרז' נמוך - 37K, יד ראשונה, עם סנרוף מקורי. כל התענוגייה הזו מוסיפה לרכב 12% (!) מהמחירון, ואמי לא היה מוכן להתפשר על שקל בודד, מה שהביא את מחיר הרכב למחיר יפה של כ-63K. כבר לא בתקציב. עד כאן התיאור המפרך. ועכשיו השאלות:

1. קנייה ממגרש - כמה זה אמין/בטוח? ברור שהייתי מעדיפה לא ללכת אפילו לבדיקה, אבל כמובן שזה לא יקרה. יש מגרשים סופר אמינים שאתם מכירים?

2. מה לגבי גזירת הקופון של בעלי המגרש? הם הרי בחיים לא שילמו או זיכו במחיר מחירון את הבלונדה שנהגה על הרכב לפני.

3. לגבי המחיר - אכן, אוטו שמור מעלה מחיר, אבל 12%? למרות המחירון המאד מסודר של מר לוי יצחק (מה השם הפרטי שם, ומה שם המשפחה, לעזאזל? לוי או יצחק?) - אני לא מכירה במדינת ישראל רכבים שנמכרים/נקנים ביד 2 במחיר מחירון. תמיד יש סטייה מסויימת ממנו, ולרוב היא למטה, ולא למעלה.

4. ערכו האמיתי של הרכב - מה לדעתכם הערך האמיתי שכדאי לשלם עבור רכב זה, בהנחה כי הוא תקין, ואלה כל הנתונים? ברור לי כי יש עוד 81,534 משתנים אחרים, אבל בהינתן שהרכב תקין ושמור, עם תוספות במחירון של +12%, האם באמת סביר לשלם מחיר שכזה?

4. שנתון - במחיר הזה, אני יכולה, כנראה, לרכוש לעצמי את אותו הרכב, בלי סאנרוף (מיותר מבחינתי), בשנת 2007. אך רמת השמירה על הרכב ומצבו הטוב מאד (לכאורה כרגע) מאד עשו לי את זה.

עצות עצות ועוד עצות יתקבלו בברכה. תודה רבה.

הילה.

פורסם

מכוניות יד ראשונה עם נסועה כ"כ נמוכה לא מגיעות למגרשי סוחרים. הן מגיעות לעיתים למגרשי טרייד-אין של יבואנים, כשלקוח מעוניין

לשדרג לרכב חדש בלי הטרחה של מכירת הרכב, ולא אכפת לו שישחטו אותו במחירון. אבל לסוחר רגיל? כמעט לעולם לא.

סוחרי רכב לא משלמים מחירון על מכונית משומשת. אין דבר כזה. אם המחירון הלא משוקלל עומד על 56,000 שקל, אהיה מופתע עד השמיים

לגלות שהוא שילם יותר מ-50,000 שקל עבור המציאה. אפילו אם היא באמת יד ראשונה עם 37,000 ק"מ.

אני לא יודע מה המצב של הרכב המסוים שראית ואני לא מכיר את הסוחר, אבל שתי בדיקות הכרחיות ראשונות הן (בסדר הזה):

1. לקחת את מספר הרכב ואת הסכמת הבעלים, ולהוציא היסטוריית טיפולים במוסך מורשה. דף ההיסטוריה יכול לאושש (או לסתור) את החשש

למשחק במד הנסועה של הרכב, ואולי אף להצביע על רכב שסבל מבעיות רבות או מתאונה קשה. וזה בחינם.

2. אם הרכב עובר את הבדיקה הראשונה, יש לקחת אותו לבדיקה במכון בדיקה שאת בוחרת, בשום אופן לא להסתמך על המילה של הסוחר

או על בדיקה שהוא מראה לך. ואם הוא מציע לך מכון בדיקה "מומלץ" - תתרחקי מהמכון הזה כמו מאש!

הבדיקות האלה נדרשות בכל קנייה ממגרש, כלל לא משנה איזה מוניטין יש לו ואם הוא פרטי או פועל תחת היבואן. כמובן שהן מומלצות מאוד

גם במקרה של קנייה מאדם פרטי (אישית, אינני קונה רכב משומש כלשהו בלי לבצע את שתיהן).

לגבי ה-206 בגרסה הזו: מכונית זריזה, מהנה ונוחה עם עיצוב חביב. קנייה לחלוטין לא רעה בתקציב הזה.

פורסם

בתקציבך אפשר להביא אחת ידנית משנת 2008, ישירות מההשכרה של HERTZ. אמנם לא בדיוק יד פרטית והק"מ יהיה כפול - אבל לפחות תהייה ודאות מסויימת וגם מקום למיקוח (כלפי מטה).

כמו כן גם פונטו 1400 אוטומטית 2007 נכנסת בתקציב - גם היא מהליסינג\השכרה - אבל לפחות ללא החשש של רכישה מהמגרש.

פורסם

ציטוט:

2. מה לגבי גזירת הקופון של בעלי המגרש? הם הרי בחיים לא שילמו או זיכו במחיר מחירון את הבלונדה שנהגה על הרכב לפני.

יש לך את הפרטים של מי שנהג על הרכב לפני , או מאיפה הרכב הגיע (במקרה שאתה מתאר = בלונדה) ?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

"נאמן לסובארו", קרא היטב, זו בחורה שמבקשת יעוץ.

ולעניין, קצת מחשיד אותי הימצאותו של הרכב הזה (שנהנה מביקוש לא רע בשוק הפרטי), במצב כזה, במגרש של סוחר.

כפי שנאמר, אם זה היה במגרש של היבואן או סוכנות שעובדת איתו- ניחא.

הייתי מתחיל לבדוק קודם כל מי הייתה היד של הרכב ואז מנסה ליצור איתו (או עם ה"בלונדה") קשר, ולברר כמה שאפשר על הרכב. זה מאוד קל בקשי לראות רישיונות, שם יופיע שם הבעלים- כי הסוחר עושה העברת סוחר שלא משנה את הרישיון והיד, מחפשת ב144 ויוצרת קשר.

בנוגע למחיר הרכב, שוב אומר את שאמרתי בעבר בשירשור אחר, מחירון משוקלל לעניות דעתי, הוא מחיר הרכב שממנו מתחילים את המו"מ, הרי לא יתכן שרכב עם נתונים מסויימים- תוספות מקוריות, יד נמוכה, ק"מ נמוך, יעלה כמו רכב עם יד גבוהה, ק"מ בינוני-גבוהה ובלי תוספות מקוריות, כל אלו מהווים חלק בילתי נפרד מהרכב, ואם באמת הוא תקין, נקי מתאונות, יד פרטית, וכל הנתונים אמיתיים ונכונים- אז אין שום סיבה לא לקנות במחיר מחירון משוקלל ולחשוב שאם לא הורדת אלפייה יצאת "פראיירית".

שוב, במידה והכל נכון ומאיזו שהיא סיבה הרכב הזה התגלגל למגרש הזה, וכאן יש לי ספק גדול.

בכל אופן אין סיבה שלא תמשיכי לחפש בשוק הפרטי\חברות, לא הייתי "קופץ" ישר לרכב מהשכרה עם ק"מ גבוהה, ערום מאיבזור ועם בעיתיות גדולה בכל הנוגע למכירה עתידית.

ד"א, ה206 xs יופי של רכב תרתי משמע.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

1. בד"כ לא מאמין לסוחרים, לא שווה את המאמץ אלא אם את סוחרת בעצמך.

2. כפי שכבר אמרו, הסיכוי לרכב כזה להגיע למגרש נמוך מאד (אבל קיים).

3. חפשי בשוק הפרטי, עדיף לך, תתרחקי מרכבי השכרה.

אפשר לקחת מספרים ,לחפור, לחפש... אבל למה להכניס ראש בריא למיטה חולה, יש מספיק דגים בים.

לגבי הקופון:

במקרה האוטופי שבו הסוחר ישר :shock:, הרכב באמת מדהים ונטול פגיעות שילדה, מנוע גמור,עיקולים שיעבודים וצרות אחרות, גם אז שהרי את לא מצפה שסוחר יעבוד חינם ואז זה הגיוני וצודק שרכב כזה ממגרש יעלה יותר.

הלוואי שהיו פה בארץ מגרשים כאלה שהיו חוסכים זמן ומאמץ תמורת עמלה צודקת, אבל אני עדיין לא ניתקלתי באחד כזה.

כישראלים אנחנו לא מוכנים לשלם את ה"קופון" לעושים מלאכתם נאמנה (וחבל) ולכן מה שנשאר להם לעשות זה לחפש פרנסה ב "פינות".

פורסם

טוב, אז שוב - תודה רבה לכל העונים.

וכעת להבהרות - אינני יודעת האם האוטו מסוחר, ישנה אפשרות שלא דייקתי בדבריי והרכב ממגרש טרייד אין, שכן הבחור דיבר על כך שהבלונדה קנתה ממנו רכב 2010. אני מניחה שזה המצב, ושזהו איננו סוחר. למרות דבריי אלה - לא היו שם הרבה מאד רכבים - כמו באוטו דיל כמובן, ובפעמיים שביקשתי לראות את המסמכים של הרכב, המוכר התעלם מבקשתי ודיבר על דברים אחרים. הנחתי כי זה בגלל שהוא לא רוצה "לחשוף" את פרטי העסקה מול הלקוח השני, אבל עכשיו, בעזרתכם ובזכותכם (ותודה שוב) - אני יכולה לחשוד הרבה יותר.

אכן, רכב יד ראשונה עם ק'מ כזה אולי שווה את המחיר שמשלמים עבורו, אך הוא יקר מדי בשבילי. אינני רואה סיבה לא לצאת "פראיירית" ולשלם את מה שכתוב במחירון, אך 12% נראה לי מוגזם. בעיקר נוכח השוק החופשי הכל כך עשיר של רכבים מסוג זה.

תודה על ההמלצה על 206 XS, אבדוק זאת ואחזור אליכם...

אני מעדיפה להמנע מהשכרה, שכן התקציב שלי מרשה לי לעשות זאת, ולגבי אוטו ידני - גם אני בלונדה. משמע - מזל שיש גבר בחוץ שיחנה לי את האוטו ברוורס שמאלי.

חג שמח,

הילה.

פורסם

בלי קשר לכל הנאמר לפני,

בהחלט שווה "לצאת פרייר" ולשלם יותר על רכב טוב, קונים בשקלים לא באחוזים, המחיר הוא נקודת פתיחה למשא ומתן.

פורסם

ובפעמיים שביקשתי לראות את המסמכים של הרכב, המוכר התעלם מבקשתי ודיבר על דברים אחרים.

אני ממליץ לך להתרחק מהמגרש הזה, לטובך!

תתקשרי ללובינסקי טרייד (טרייד אין של יבואן פיג'ו וסיטרואן), אולי יש להם משהו שאת מחפשת. זהו מגרש רציני ודי אמין (אבל גם כאן לא מוותרים על הבדיקה).

אם יהיה להם משהו בשבילך,

הם יראו לך את המסמכים וגם את הסטוריית הטיפולים מהמחשב המרכזי של היבואן.

תוכלי לקחת את הרכב לבדיקה למכון לבחירתך, הם יתקנו את הליקויים שיתגלו בבדיקה ותקבלי אחריות על הרכב לשנה (נדמה לי) למנוע, גיר, מזגן והגה.

יכול להיות שהם ייתנו גם תנאי תשלום נוחים.

את הרכב שבסמלון שלי קניתי מהם לפני 5 חודשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בניגוד למה שנאמר כאן, הביקוש המצוין ל-206-ים אינו רלוונטי לדגמים החדשים יותר. מכוניות עם נתונים דומים ממוכרים פרטיים יכולות לבלות שבוע-שבועיים ביד2 עד שימכרו.

שימי לב שישנם שני דגמים במודל 2006. XT ו-ONE LINE. יש לוודא שאת משלמת עבור הדגם הנכון. ה-XT הינו המאובזר יותר וניתן לזהותו לפי רדיו דיסק מקורי, 6 כריות אוויר, פנסי ערפל ומראות מתכווננות חשמלית.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

איך אפשר בכלל להמשיך האלה עם המוכר (סוחר), שלא מראה את המסמכים של הרכב?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני אהיה הרבה יותר בוטה מחברי לפורום פה שאמנם זהירים בלשונם, אך בטוחני שחושבים בדיוק כך.

הסיכוי שפיז'ו 206 משנת 2006 עם 37,000 ק"מ , יד ראשונה וכו', תעמוד בכל מגרש שהוא, ומכל סיבה שהיא,

שווה לדעתי לסיכוי שמחר יגיע המשיח על חמור לבן, כלומר זה יכול תיאורטית לקרות, אבל הרבה יותר הגיוני שיש "סיפור"

מאחורי רכב כזה. כמובן שיש אופציה שממש מולך התרחש נס הבריאה (אם את מאמינה בניסים....)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

טוב אז שוב תודה רבה

בינתיים מצאתי עוד אלטרנטיבה טובה ל 206 (יד פרטית וקילומטרז' נמוך) והמשכתי את סקר השוק שלי.

למול מספר אנשים בעלי 206 שנשמעו לי מרוצים מאוד מהרכב, יצא לי לשוחח עם קרובת משפחה שברשותה 206 שנת 2005 מנוע 1600 אותה קנתה חדשה.

מנסיונה (המר) לרכב בעיות חשמל רבות. יש לו "הפסקות חשמל" שלטענתה קרו בזמן נהיגה כמו כן בעיות בגיר החשמלי

שדרשו הגעה למוסך לצורך "כיוונון" והגדרה מחודשת שלו. כמו כן היא אמרה שלאוטו קשה להאיץ בהילוכים הנמוכים. כמו כן בבעלותה 207 חדשה עם בעיות דומות. מאחר ועד כה ,הכל היה מכוסה באחריות, היא לא נאלצה לשלם על כך, אבל אין ספק שההגעה המרובה למוסך היתה מאוד מטרידה. ניסיתי לקרוא על כך באינטרנט אך לא הגעתי לתובנות חדשות - האם מדובר בביש מזל, או בבעיה נפוצה ברכבים אלו. האם ידוע לכם משהו על כך?

שוב, אשמח לשמוע את דעתכם ומקווה שלא שיגעתי אתכם עד כה :)

הילה

פורסם

אהלן הילה,

מניסיון אישי שלי (פיג'ו 206 שנת 2001 ידנית) אין לי שום טענות לגבי הרכב הנ"ל. הוא היה בבעלותי כ 4-5 שנים ומעולם לא נתקעתי איתו או סבלתי מבעיות חמורות, יש לציין שהקפדתי לטפל בו היטב וטיפולים תמיד בזמן. בגדול, אני מאוד מרוצה מה 206 שהייתה לי. כמובן שאפשר תמיד ליפול על רכב עם הרבה בעיות. עצה נוספת, תתרשמי גם מהבעלים של הרכב ולא רק מהרכב עצמו, אדם חסר סבלנות אלייך גם בד"כ חסר סבלנות כלפי חפצים שבבעלותו. אדם שנראה חסר סבלנות/לא חביב/מזרז אותך/טיפש אני באופן אישי פוסל כמעט מיידית.

פורסם

היי תודה על התגובה.

העניין הוא שמדובר ב 206 אוטומטית, לגבי הידניות שמעתי שהן מצויינות ואמינות. מבחינתי לא בא בחשבון רכב ידני אז...:wink:

• תוכן חדש...