Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

זקוקה לעזרה.

לפני כחודש הוצע לי רכב למכירה מחבר של ההורים - פיאט פונטו, שמורה, שנת 2000, 170 אלף ק"מ בערך, ידנית.

9500 ש"ח.

לפני שהספקתי לקחת לבדיקה, החברים החליטו להשאיר את הרכב אצלם.

היום התקשר החבר להגיד שהלך המנוע. הרכב נמצא במוסך ליד הבית, המוסכניק הציע להחליט ראש מנוע ב1500 ש"ח, והחבר שאל אם ארצה לקנות את הרכב ב4000 ש"ח.

האם שווה לקנות את הרכב במחיר כזה, וללהחליף את ראש המנוע (ואם צריך עוד משהו)?

היתרון פה הוא שאני סומכת על החברים שטיפלו באוטו כמו שצריך.....

אשמח לקבל חוות דעת!

תודה.

פורסם

שלום לך,

לפני חוות דעת טכנית על הרכב נראה שהבעיה כאן היא אמינות (ולא של הרכב...) ורק אחרי שתחליטי לגביה תוכלי לדעת לאיזה כוון ללכת:

את מאוד סומכת על החברים אבל מהספור שלך קצת מוזר איך יכולים היו לקבל 9500 ש"ח לפני חודש וכעת חושבים שהרכב שווה רק 5500 ש"ח (כולל הטיפול במוסך).

פורסם

לדעתי, כדאי לך לקחת את הרכב במצבו הנוכחי לבדיקה.

שמה יוכלו לתת לך את האינדיקציה הטובה ביותר לגבי הרכב, כמובן שתצטרכי להיפרד מסכום לא קטן.

והם יתנו לך גם הצעת מחיר לתיקונים וכדומה.

לדעתי ישנה עוד בעיה שלא סיפרו לך עלייה, אחרת הם היו "משקיעים" את ה2000 ש"ח האלה ולא מורידים 5000 מהמחיר.

קובי

פורסם
שלום לך,

לפני חוות דעת טכנית על הרכב נראה שהבעיה כאן היא אמינות (ולא של הרכב...) ורק אחרי שתחליטי לגביה תוכלי לדעת לאיזה כוון ללכת:

את מאוד סומכת על החברים אבל מהספור שלך קצת מוזר איך יכולים היו לקבל 9500 ש"ח לפני חודש וכעת חושבים שהרכב שווה רק 5500 ש"ח (כולל הטיפול במוסך).

פשוט מאוד - בעלי הרכב אינם רוצים להתעסק בתיקון היקר.

עלייך לבדוק טוב טוב, מה באמת הנזק ברכב, ומהן עלויות התיקון (אולי ישנם דברים שלא נמסרו לידיעתך).

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי דעתי - אוטו שטיפלו בו טוב לא מגיע למצב של ראש מנוע הרוס.

פשוט אין סיבה.

בטח הם שמו מים מהברז שאכלו את הראש מנוע או מילאו אותו באבנית, או שהם שמו נוזל קירור ""איכותי"" ב15 שקל.

אני גם מתאר לעצמי שהאוטו נראה כמו שהוא תוחזק.

אבל אם אני טועה והאוטו נראה יפה ולא כמו גרוטאה והכל טוב חוץ מהבעיה הזאת, אז שווה לתקן אותה ולעשות למנוע יישור קו כמו שצריך, טיימינג, משאבת מים, טרמוסטט, נוזל קירור פרפלו, שמן יקר ולא זבל, ואז אולי תהני מאוטו אמין טוב ויפה. אני מאוד נהנה משלי...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תברחי כל עוד את יכולה...

ממה שמשתמע את עוד תוציאי על האוטו הזה יותר וכפול מהמחיר שקנית (אם תקני).

בכללי אני בכלל לא ממליץ להתקרב לפונטו, רכב מאוד מאוד בעייתי! מצריך הרבה מאוד טיפולים וכאב ראש.

המלצה: תוותרי.

פורסם

אשר הנסיך, עם 13 הודעות בפורום. עוד מישהו יקח את הנסיך הזה ברצינות.

לגבי הפונטו הספציפית:

אם החבר'ה חושבים שהרכב שווה 5000 ש"ח, הם טועים ובגדול.

אני הייתי לוקח את המכונית ועושה יישור קו עצבני ביותר, אולי אפילו שם מנוע מייבוא ועל הדרך עושה טיימינג מלא ומחליף עוד דברים בלויים.

אבל!

המחיר המקסימלי שיש לשלם על מכונית במצב כזה הוא 2000 ש"ח. כך, גם אם תשקיעי 10 אלף ש"ח בשיפוץ מאסיבי של הרכב, העלות לא תעבור את ה-12 אלף ש"ח.

אם הם ממשיכים לדרוש 5 אלף, שחררי את האוטו לדרכו ותני להם לנסות. הם יגלו מהר מאוד שאף אחד לא מציע מעל 2000 ש"ח, וגם זה במקרה הטוב.

פורסם

הצעתי היא כזו:

1. בקשי מהחבר שיספק היסטורית טיפולים מלאה של הרכב מהרגע שקנה אותו (ואולי יותר אם יש לו).

2. אם את בטוחה שלרכב אין פגיעות שלדה עקב תאונות וכדומה - אפשר להמשיך הלאה. אחרת צריך לקחת לבדיקה במכון.

3. בקשי חוו"ד שנייה ממוסך אחרת בנוגע להחלפת ראש המנוע. אולי עדיף כבר להחליף את המנוע כולו במנוע מפירוק, שכן החלפת ראש מנוע עשויה רק "להסוות" את הבעיה (כתלות בסיבה שבגינה הלך המנוע). עלות מנוע שלם לא צריכה להיות יותר מכמה אלפי שקלים.

4. מה המחירון של הרכב? אם את יודעת שבסופו של דבר תגיעי לרכב תקין בעלות של נניח 10000-12000 שקלים - זו קנייה טובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...