Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לשתף אתכם בדילמה שעמה אני מתמודד כבר יומיים-שלושה, הייתי שמח אם תרשמו את מה שאתם חושבים בצורה הכי גלוייה ואמיתית, אני מבטיח לא לחסוך מכם את מה שאני חושב, זה מיד מגיע..

העניין מתחיל ביום שישי האחרון,

יצאתי למועדון באיזור חיפה (ה"אולטראסאונד" ביגור - למי שמהאיזור) וחניתי במגרש החניה , במקום המרוחק ביותר שניתן היה מתחת לעמוד תאורה, אני אציין שהערב במועדון היה סטנדרטי אך לא מפוצץ באנשים כפי שקורה בחגיי ישראל השונים (או יום העצמאות) וכך נוצר מצב שחניתי כמעט לבדי ברדיוס של 8-9 מטרים מכל כיוון - כפי שרציתי.

הרכב שלי הוא מיצובישי לאנסר, שנת 2005 (לא איבו - 1.6 ליטר), עם חבילת האיבזור הספורטיבית המלאה - דגם ספורט (הגה של "מומו רייסינג", חצאיות צד, ספויילר אחורי, גריל שונה, מגיני רוח לחלונות הקידמיים וג'אנטים ממגנזיום - הכל מקורי).

צבע הרכב שלי הוא כחול כהה מטאלי.

כשחזרתי אל הרכב עם בת הזוג שלי, גיליתי שריטה באורך מטר וקצת המשתרעת מאמצע הדלת האחורית (בצד הנהג) ועד כמעט סוף הדלת הקידמית של הנהג, נראה כמו שריטה שנעשתה עם מפתח או כלי דומה, השריטה לא עמוקה עד רמת הפח אבל חשפה את צבע היסוד הלבן\כסוף מתחת לצבע החיצוני של הרכב.

אם לומר את האמת, לקחתי את העניין דיי בקלות ואמרתי לעצמי שאת הנעשה אין להשיב,

חפרתי בשעה 5 לפנות בוקר כאן בפורום על כל מוצר אפשרי לכיסוי השריטות ומצאתי כמה אפשרויות, בשבת רכשתי את GS27 כשלב ראשוני לבדיקת הנזק, השתמשתי בו והוא לא עזר במיוחד מלבד טישטוש הקצוות של השריטה (משמע, לא ממש היזיז לה) והעלמת כמה "מתנות" קטנות שהיו לי על הרכב לחלוטין.

הבנתי שיש עוד מוצר של TURTLE WAX אבל בכל זאת החלטתי לבדוק מהן האפשרויות שלי וללכת למוסך מיצובישי מורשה,

קיבלתי הצעה של 900 ש"ח עבור פירוק צביעה והרכבה של שתי הדלתות בצבע המקורי של הרכב.

יש לציין שמצב הצבע של הרכב שלי מצויין עד מעולה ואני מניח שלאחר ווקס או פוליש ווקס עדין ההבדלים יהיו קטנים מאוד עד בלתי נראים (שוב .. מניח..) .

כן נכנסת הדילמה -

יש לי כמה וכמה חברים שאוהבים את הרכב כמו את אמא שלהם, ומשקיעים בו עם ווקסים ועניינים ושטיפות ידניות כל שישי וכל שבת, כולם סבלו במצב כזה או אחר מעיקומי פח כתוצאה מכל מיני "מתחשבים" עם ילדים קטנים וריכבי ליסינג שהחליטו שפתיחת דלת בעצמה ומהירות על הרכב שלידם זו הדרך הנכונה להכניס את הילד לאוטו (אחד מהם אמר לי ולחבר שלי פעם אחרי שהוא השאיר שריטה שטחית על הפח של האלפא רומיאו הדנדשה של אבא של חבר שלי ותפסנו אותו על חם - "אתם תבינו אותי שיהיו לכם ילדים, ובכלל - זה רכב חברה אז תשברו את הראש מולם אם בא לכם") ,

כל החברים שלי אמרו לי לא לתקן את השריטה , אלא להשתמש בתכשיר כזה או אחר שיעלימה ככל האפשר, עד המכירה של הרכב - רק קניתי את האוטו לפני חודש וקצת .

הטענה הרווחת בקרב חברי (חלקם בעלי רכבים ספורטיבים שחטפו לא פעם ולא פעמים מכות ושריטות סתם בלי סיבה) -

"זו ישראל , יש כאן מלא אנשים צרי עיין שלא יכולים לראות שלמישהו אחר יש רכב חדש ונוצץ יותר או כזה הנראה טוב מהגרוטאה שלהם והם יעשו לך את זה עוד פעם ועוד פעם , אם מתוך שיעמום ואם מתוך קינאה - אז מה? תשלם 1000 או יותר שקלים כל פעם ??"

בעוד שאני שונא את המנטליות הישראלית עד זוב דם ומתעב כל התנהגות ערסית באשר היא (וזה כולל את השתייה המוגזמת במועדונים ותרבות הנהיגה הקלוקלת בארץ - כדוגמאות) ומסכים עם חברי שזה יכול לקרות עם רכב שנראה כמו שלי (לא שזו פורש אבל עדיין זה לא נראה רגיל כמו הקורולה 98 שהיתה לי), מאוד קשה לי לבוא כל פעם ולראות את השריטה הזו על הרכב, אני יודע שאם זה יקרה שוב , כבר לא אהיה רגוע (יחסית) כמו הפעם ..

אני שואל אתכם חברי פורום יקרים,

מה הייתם עושים, האם הייתם מנסים לארגן 900 ש"ח ומתקנים את הרכב (אני סטודנט שנה שלישית - כסף ספייר אין לי..),

או שמא הייתם משתמשים בתכשיר כזה או אחר לכיסוי של השריטה ומרעננים אותו כל חודשיים שלושה ?

האם לדעתכם יש בכלל היגיון במחשבה ש"הברק לא מכה באותו המקום פעמיים" בהקשר הספציפי הזה ?

תודה על סבלנותכם (אם קראתם עד כאן) ועל תשובותיכם.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הדילמה שלך לא קשורה לישראלי המכוער,וונדליזם יש בכל מקום כמעט.

הכל שאלה של עומק הכיס שלך וכמה השריטה הזאת צורמת לך בעין.

אם היא ממש בולטת ומכערת את הרכב ויש לך אפשרות לארגן את הסכום הנדרש מבלי שזה יעיק עלייך יותר מדי, לך על זה, תקן את הרכב ותרגיש טוב יותר.

אין לזה סוף, היו שרטו לך,מחר יפרצו לך,מחרתיים יגנבו לך חלק אחר,בסוף תשאר רק עם מערכת אזעקה,בלי רכב.

לי פירקו מהרכב הקודם את אחד הכנפונים\קשתות שמעל הגלגל (מחלה ידועה ב-106 XSI),דאגתי כבר ביום למחרת להתקין חלק חדש.

גנבו לי סמל חזית שהשאיר צלקת מגעילה-תוקן לאחר יומיים.

פרצו לי לרכב וגנבו לי רמקולים (לא הספיקו לגנוב את הרדיו דיסק כי רצתי אליהם עם אקדח..)- יום למחרת התקנתי מערכת עם רמקולים חדשים,סאב ומגבר).

כמו שאתה מבין, אני נגד כניעה לוונדליזם.

יש בעולם אנשים צרי עין,נותר לנו או להלחם נגדם ולעשות את מה שאנחנו אוהבים,או להכנע להם ולנסוע כולם באותם רכבים משעממים כאשר בכל רכב יהיה חסר משהו- ג'אנט,פנס,מצבר,כנף,דלת,הגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה הייתם עושים, האם הייתם מנסים לארגן 900 ש"ח ומתקנים את הרכב (אני סטודנט שנה שלישית - כסף ספייר אין לי..),

לא

או שמא הייתם משתמשים בתכשיר כזה או אחר לכיסוי של השריטה ומרעננים אותו כל חודשיים שלושה ?

לא

האם לדעתכם יש בכלל היגיון במחשבה ש"הברק לא מכה באותו המקום פעמיים" בהקשר הספציפי הזה ?

לא

זה כסף וזה זמן, לשלם 900 שקל ???!!! כדי בסופו של דבר יבוא ערס ב' וג' וישאיר את יצירת אומנותו על הרכב שלך??? בשביל מה??? תשקיע את ה900 שקל שלך ואת הזמן שלך במשהו חשוב כמו בת זוגתך או משהו, לא סתם (וכמה שזה לא ישמע אכזרי)בפח, סמוך עליי היא תעריך את זה יותר מאשר הרכב.

פורסם

אי שם בשנת 96' קניתי פיאט אונו אדומה מבריקה ויפה. לא היה עובר שבוע בלי שמישהו היה משאיר עליה סימן. אחד עם מפתח, אחד עם מברג, אחד עם עגלה של סופר וכו'.

בהתחלה כל פעם הלכתי לתקן את השריטות האלה, אבל אחרי 3-4 פעמים (אני כבר לא זוכר) זה רושש אותי ופשוט הפסקתי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מכיר ומבין את הדילמה שלך. גם אני סטודנט וגם הרכב שלי חטף (ועדיין חוטף) שריטות ופגיעות. לפני שנה מישהו קישט לי בשריטות את תא המטען והכנף האחורית, לפני חודש איזה דביל עם טנדר נסע רוורס ומעך את מכסה המנוע.

אני באופן אישי כבר הרמתי ידיים. איך אומרים החברה', הפעם הראשונה הכי קשה ואחר כך זה משתפר :wink:

חכה עם הצבע איזה חודש-חודשיים. אם אז זה עדיין יפריע לך - תקן. לדעתי יש סיכוי סביר שבעוד חודשיים תגלה שהשריטה הזאת כבר לא מציקה לך עד כדי כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לשנות את הישראלים היפים אתה לא תצליח. השינוי היחיד שצריך לעשות הוא אצלך בראש הייתי משקיע קצת בתכשירים אולי דיטלר

יכול עשות עבודה טובה. תגיד תודה ששפר עליך מזלך ואתה נוסע באחלה רכב אז מה אם יש עליו שריטה לפחות השריטה על

הרכב ולא בראש כמו לערס המסכן ששרט לך את הרכב (תחשוב איזה חיים עלובים יש לו שזה מה שהוא צריך לעשות כדי להרגיש טוב).

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
,או להכנע להם ולנסוע כולם באותם רכבים משעממים כאשר בכל רכב יהיה חסר משהו- ג'אנט,פנס,מצבר,כנף,דלת,הגה.

אם ברכב חסר הגה, משעמם הוא בטוח לא יהיה.. :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני רכשתי את הרכב שלי עם שריטות ממש קלות בכנף הקדמית ומכות חניה קלות בדלת (מעיכות קלות מדלתות של רכבים חונים).

רכשתי את הרכב בידיעה שאני אתקן את כל הפגמים הקטנים כי הם מפריעים לי בעין.

לא עבר חודש, ונוספה לה מכה קלה נוספת באותה דלת שבא כבר היו המכות הקיימות, למרות שאני משתדל מאוד להחנות רחוק ומבודד ככל האפשר.

אחרי זה ואחרי שראיתי את ה-6 של ההורים שלי מקושטת בפגיעות דומות בגלל זלזול של אנשים אחרים, החלטתי שאני מוותר על התיקון ונשאר לחיות עם זה ככה.

אני מעדיף קצת ל"התאכזב" כשאני שולח מבט למכות האלו שנמצאים כבר על הדלת מאשר לשלם הרבה מאוד כסף לתיקונם ואחרי שבוע לראות אותם שוב!

פורסם

פה אני אחזור ואומר,

נראה שכולנו היגענו למסקנה (ויתמכו בזה מספר רב של שרשורים עם תמונות שמוציאות אותי משלוותי) שככה זה פה וככה אנשים מתנהגים וזהו .

השאלה היא האם יש מקום לנסות ולהביא לשינוי ?

אני בטוח שאם הבן-אדם היה נתפס על ידי "על חם" הייתי כותב את ההודעות האלה לאחר השחרור מהקלבוש,

כי לא מעניין אותי מה הוא העונש - היתי דואג שגם לבן-אדם יישאר סימן וכזה שלא ירד ..

(שיהיה ברור, אין פה הטפה לאלימות אלא פשוט דרך הפעולה שאני באופן אישי הייתי נוקט)

מכיוון שלא פגשתי את הנבל שעשה את המעשה , אני תוהה האם יש מקום לשינוי המצב הזה בקרב קנאיי ארצנו ושאר מזיקים שפוגעים ברכבים השכם וערב ?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לפי הכותרת ובניית הדרמה, הייתי בטוח שהדילמה היא האם להעמיד שם רכב חדש כפתיון, לעשות אמבוש, לתפוס את הונדליסטים, ולפתוח להם את ה$%$.

על זה נאמר, STEP ASIDE, BUTCH.

Well let me tell you what now. I'm gonna call a couple pipe-hittin' niggers, who'll go to work on homes here with a pair of pliers and a blow torch.

טוב שלא זו הדילמה, כי אסור לי להגיד את דעתי. אני ממלכתי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השאלה היא האם יש מקום לנסות ולהביא לשינוי ?

לא תצליח לשנות את ההתנהגות של כולם. אבל אתה יכול להתחיל (ע"ע החתימה שלי, וזה ציטוט של מורי ורבי, מ. ג'קסון).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא

לא

לא

זה כסף וזה זמן, לשלם 900 שקל ???!!! כדי בסופו של דבר יבוא ערס ב' וג' וישאיר את יצירת אומנותו על הרכב שלך??? בשביל מה??? תשקיע את ה900 שקל שלך ואת הזמן שלך במשהו חשוב כמו בת זוגתך או משהו, לא סתם (וכמה שזה לא ישמע אכזרי)בפח, סמוך עליי היא תעריך את זה יותר מאשר הרכב.

מצדיק כל מילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שקניתי את המיאטה בזמנו תמיד שמרתי עליה ממש כמו תינוקת,

מכסה אותה תמיד כולל קשירה לג'אנט (חוויה לא נעימה בחורף הירושלמי) עד שיום אחד, הלכתי ל-40 דקות לחדר כושר וחזרתי כדי לגלות שריטה גדולה ומכוערת על הדלת.

אין לי מילים לתאר את העצבים והזעם שהיו לי רק מי שבאמת אוהב מכוניות יכול להבין את עומק הבאסה.

קיבלתי הצעת מחיר של 900 שקל לתיקון ובסוף לא תיקנתי באמת מהסיבות שהחברים ציינו.

עם הזמן הכאב עובר אבל אני מזדהה לחלוטין עם ההרגשה שלך.

• תוכן חדש...