Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולכם! עוד חודש אני מתגייס לשריון ומשיחותי עם כמה וכמה חברה ששרתו\משרתים בקרבי כולם אמרו לי פה אחד לרכוש תרמיל ולא להסתפק במה שנותנים בבקו"ם.

הקצבתי לעצמי תקציב של גג 500-600 שקל לתיק והלכתי לכמה חנויות ציוד, שמעתי הרבה ביקורת שלילית לגבי ריקושט אבל דחילק המחירים אצלהם פשוט הזויים!

אך ראשית כול אני עדיין לא הבנתי איזה גודל של תרמיל לקנות 80-90 ליטר או שה60 יעשה את העבודה?

הדעות כאן נורא חלוקות כי מאידך גיסה אומרים לי שככול שהתיק שלי יהיה יותר גדול ככה פסיכולוגית אני אפוצץ אותו יותר ומחד גיסה אומרים שצריך את המקום הזה ואני רק צריך ללמד את עצמי לא לדחוף יותר מדי.

אז איפה האמת? אני אישית נותה יותר לכיוון התיק הגדול מאחר ואני גם אוהב את הרעיון שיש לי מספיק מקום לעוד דברים ואני לא צריך לשבת על התיק כדי שהוא יסגר ולנהל מלחמה עם הריצ'רצ'ים.

היום הלכתי עם אימי לראות תרמילים ובאחת החנויות שנכנסתי מצאתי את השתי המתמודדים העיקריים:

הראשון,תיק של TATONKA עם איזה ברזלים בגב שיהיה לי נוח בנפח 60 ליטר. מדדתי את התיק הוא ממש סבבה לגב שלי אבל שתי דברים מפריעים לי, הראשון הוא מחירו המעט גבוה(600 ש"ח) והשני נפחו הקטן 60 ליטר. המוכר אומר שאין בהיצע דגמים עם יותר נפח.

המתמודד השני שעלה לגמר היה התיק של OUTDOOR בנפחים של 80-90 ליטר(שתי הדגמים קיימים בהיצע).כאשר מדדתי אותו הוא היה נחמד אבל לא משהו מעורר התלהבות.

אימי הפולניה ישר התחילה להגיד שעדיף שנקח את התיק שעולה 600 כי יש שם מערכת לגב טובה יותר והגב שלי הוא אחד וזה יותר יקר מההפרש בין התיקים(300 ש"ח)

ניסיתי לחפש תשובות באינטרנט ודי הבנתי שאין טעם להשקיע בתיק יקר מדי כי גם ככה רוב ההליכה שלי איתו תהיה מהבסיס לאוטובוס מהאוטובוס לבית.

אז איפה האמת? האם מנסים לעבוד עלי?

האם מישהו מכיר תיק טוב שיכול להמליץ עליו?

אודה לכול עזרה!

לילה טוב ושבת שלום לכולנו!

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

יש לי OUTDOOR של 90 ליטר שכרגע אין שום דבר שהוא לא הצליח לאכסן בתוכו.

השבוע בדיוק חזרתי מפריסה איתו,הצלחתי להכניס בו שק שינה מומיה,וכול שאר הדברים הנחוצים+שני זוגות נעליים והתיק התמודד עם זה.

בטירונות התיק הזה היה מאכלס בגדים לשבועיים,מצעים,כרית,שמיכה,ונעליים בלי בעיה.

התיק היה כבד מאוד,במשקל שהוא הכיל לא נראה לי שיש תיק שיישב בנוח על הגב.התיק נסחב בדיוק 10 דקות עד לאוטובוס.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לבזבז 500-600 ש"ח על תיק לצבא? נשמע לי הזוי.

הצ'ימידן שמקבלים בבקו"ם זה תיק פלא, אמנם הוא לא ממש נוח לסחיבה אבל נכנס בו ה-כ-ל.

לדעתי תחכה לפחות חודש אחרי תחילת הטירונות (3 יציאות ככה), תבין לאן הרוח נושבת, כמה ציוד אתה לוקח הביתה, כמה אתה מחזיר לבסיס ותדע להכווין את עצמך בדיוק לתיק שאתה זקוק ומה הנפח הרצוי.

ועדיין, לבזבז כמה מאות שקלים על תיק לצבא ממש לא נשמע לי הגיוני, כבר עדיף לעקוץ מהאפסנאות :wink:

פורסם

בחצי שנה הראשונה שלי לשירות השתמשתי בתיק א', הספיק לי ל21, ול28 ול49 בטיס.

הייתי ממשיך לקחת אותו אם לא הייתי מקבל בחינם תיק אחר.

פורסם

המשוואה פשוטה בשירות קרבי:

ככל שאתה צעיר יותר=אתה מביא יותר דברים בתיק.

עם הזמן,איכשהו, נפח התיק יורד...

בתחילת השירות קניתי תיק ענק של קל גב, הוא היה מגיע עמוס לבסיס.

בסוף השירות כבר הגעתי למצב כמו כל הפז"מניקים, מגיעים לבסיס עם תיק כמו של בית ספר (במקרה שלנו זה תיק סוף מסלול או משהו בסגנון),זה מספיק אפילו ל-21 בבסיס....

הצ'ימידן הצבאי לא נוח לשימוש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קח את ה outdoor.

מוצ'ילה כמו הטטונקה יהיה אולי קצת יותר נוח על הגב, אבל כשתצטרך להוציא דברים במהירות, או לחפש משהו בתוך התיק, הוא יהיה הרבה יותר מסורבל מתיק מזוודה כמו ה outdoor.

גם שירות האחריות שלהם מעולה (זה בעצם קל-גב).

מתחדשת*

פורסם

אל תילחץ.

בסופו של דבר אתה לא צריך הרבה יותר מלבנים להחלפה,גרביים ומצעים.(יחד עם תיק לגלח"ץ)

ואולי נעלי בית ועוד כמה קשקושים.

מדים יש (א' שנשארים בתיק עד ליציאה, ב' שיש בלי הגבלה בבבסיס ואפילו על לבנים אפשר לחתום באפסנאות אם אתה במצב חירום), גם מגבות וכל מה שתצטרך כמעט.

כמו שכתבו לך כאן. תתחיל עם התיק של הבקו"ם שהוא די טוב ואחרי זה תדע בדיוק מה אתה צריך.

ככל שתסחוב יותר קשקושים כך תגדיל את הסיכון לגניבות ובעיות איפה לאחסן את הכל.

פורסם

מהניסיון העכשיו שיש לי בצבא(משתחרר באוגוסט) אני הסתדרתי כל השירות עם תיק של 60 ליטר.

רוב הבעיה שצריך לאכסן הרבה דברים זה בטירונות/ כשמוצבים בבסיס לראשונה, כי אז אתה מביא איתך את המצעים, כריות וכדומה, במצבים האלו לקחתי איתי תיק של נייק(כמו של הכדורסלנים) והכנסתי שמה הכל.

אז נכון יש דברים לקחת איתך אבל אתה יכול להשאיר אותם נעולים בארונית בבסיס, אין טעם הרי לקחת כל פעם את הנעליים איתך הבייתה ולהחזיר אותם נכון? כנ"ל לגבי המצבעים והשמיכות וכל מה שכרוך בכך.

אני אחריי שסידרתי את הארונית שלי בבסיס, אני מביא איתי כל פעם בתיק של ה60 ליטר בגדים לשבועים.

קובי

פורסם

אלו יהיו ה600 שקל הכי מיותרים שהוצאת..

http://www.shugon.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=334

לא היה משהו שלא הצלחתי להכניס בתיק הזה.

נעליים בצדדים.

ציוד ל21 חופשי.

פאוץ מקדימה לכביסה.

פאוץ עליון לכל ציוד הגלח"ץ.

רצועות מתהדקות מלפנים להוסיף לתיק מעיל/פליז מבלי להכניס אותו בפנים.

רצועות עם סגירת תנינים מתחת לרצועות מתהדקות גם לדברים שלא נכנסו לדוג' מצעים.

וכן זה תיק של סוף מסלול.

גיוס קל..

פורסם

כמו שאומרים באנגלית: travel light.

כלל טוב לחיים, לא רק לצבא.

באופן כללי, בשבועות הראשונים של הטירונות הייתי נמנע מלהביא איתי משאות כבדים או דברים בעלי ערך.

את כל מה שתצטרך באמת תקבל בלשכת הגיוס, ולדברים הנוספים (נ"ט, מטען לפלאפון) תיק גב אמור להספיק.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

בתור אחד שגם הלך ועשה את הטעות של לקנות תיק יוקרתי של NORTH FACE באיזה 900 שקל (נו מה לעשות, אני אוהב גאדג'טים יוקרתיים, גם אם הם עשויים מבד), אני מציע לך בחום לקחת את התיקים של OUTDOOR. ולדעתי - את ה90 ליטר. היה לי 60 ליטר של אאוטדור של חבר בטירונות - שתמיד דרש ממני סידור מדוקדק ברמה נאצית של דברים בכדי שהכל יכנס, בעוד שחבר שלי לידי עם תיק 90 ליטר פשוט היה דוחף הכל בלי לקפל ובלי כלום, והכל היה נכנס סבבה בלי להתאמץ (והבאנו אותה כמות דברים).

מספר פרטים חשובים:

1. התיקים של אאוטדור עם ריצ'רצ'ים - שאפשר לנעול עם מנעול נסיעות קטן (יכול להיות יעיל - במיוחד בטירונות כשעוד לא מכירים). רוב התיקים המקצועיים - דווקא ללא יכולת נעילה הרמטית של התא הגדול.

2. רצוי לקחת עם כמה שיותר תאים קטנים מסביב - מאוד נוח לאכסון דברים קטנים שצריכים לפעמים במהירות לשלוף מבלי לחפור בכל התיק.

3. ככל שהתיק יקר יותר - ככה יותר יכאב לך לזרוק אותו בכל מיני מקומות (ותאמין לי, אתה תזרוק גם תזרוק אותו - במיוחד אם תהיה בקרבי).

4. חשוב לבחור צבע כמה שיותר בולט לעין - כשתרד מאוטובוס עמוס בחיילים - אתה תרצה לזהות אותו במהירות בתא המטען.

5. חשוב מאוד לשים כמה שיותר סימני זיהוי בולטים (זהרונים למשל) - כדי למנוע את התופעה ההפוכה - שמישהו יחשוב שזה התיק שלו ויקח לך את התיק בטעות.

6. הכי טוב - לבדוק עם חברים/אחים גדולים שסיימו צבא אם למישהו מהם יש תיק כזה ישן. תבדוק - תסתובב איתו חודש ואז אם עדיין תרצה תיק משלך - תדע מה אתה רוצה.

גיוס נעים!

בברכה!

יונתן.

פורסם
ולדברים הנוספים (נ"ט, מטען לפלאפון) תיק גב אמור להספיק.

שיהיה בהצלחה.

לנ"ט יש מנשא יעודי :lol:

כמו כולם פה ממליץ על תיק פשוט וגדול לפחות בהתחלה, אחר כך אתה מבין מה הולך ותהיה לך ארונית שתוכל לאכסן בה דברים ורק לקחת כביסה הביתה.

• תוכן חדש...