Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך לעשות כסף בקלות - רמז: הימור נגד שי אגסי.

היום פורסם :

HSBC הוביל את סבב הגיוסים עם השקעה בסך 125 מיליון דולר בתמורה לאחזקות של 10% בבטר פלייס. הדבר מעניק לחברה שווי שוק של 1.25 מיליארד דולר.

מדהים איזה איש מכירות מוצלח הוא שי אגסי. גופים רצינים שמים כסף בבלוף - אין סיכוי שזה יצליח. זאת גירסה נוספת לבגדי המלך החדשים של אנדרסן.

הסברים על הבעיתיות :

מה לא רצו שתדעו על פרויקט המכונית החשמלית

בטר פלייס האומנם?

מקווה שיהיה אפשר למכור בשורט מניות שלהם ולהתעשר.

יהודה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד לי, אתה עושה צחוק? לא שיש לי את הכלים לבדוק את הסיכויים להצלחת הפרויקט של אגסי, אבל כהוכחה לטענתך ש"אין סיכוי שזה יצליח" אתה מביא שתי כתבות מהעיתונות? זהו?

האם טרחת, אגב, לבדוק מה כתוב באותן כתבות? אני אחסוך לך - האחת מתארת דברים שנאמרו בישיבה בכנסת ושכולם כבר יודעים (לא סתם הכותרת שלה "קצת" מוגזמת וברור שמטרתה להביא כניסות בלבד). בדברים האלה אין שום דבר שמדליק נורה אדומה בנוגע לפרויקט.

בכתבה השנייה, שתסלח לי, אבל לא יודע מאיפה הגיע האתר הקיקיוני שבו היא נמצאת, יש המון שגיאות, שהעיקרית בהן היא ש"אין לו תוכנית טכנולוגית".

הכתבות הן מ-2007 ו-2008, כך שמאז עברו הרבה מים בירקון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא, ואני לא הייתי ממהר להמר נגד רנו וHSBC, למרות שאני לא רואה התועלת שמופקת מכל העסק הזה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
בכתבה השנייה, שתסלח לי, אבל לא יודע מאיפה הגיע האתר הקיקיוני שבו היא נמצאת, יש המון שגיאות, שהעיקרית בהן היא ש"אין לו תוכנית טכנולוגית".

הכתבות הן מ-2007 ו-2008, כך שמאז עברו הרבה מים בירקון...

והנה כתבה מהיום: השי של אגסי למשקיעים הגדולים

ובה כתוב בין השאר: "החשבון הוא כזה: הקמה של מאות תחנות להחלפת סוללות בישראל ובדנמרק, בעלות שנאמדת בחצי מיליון דולר לתחנה;... רכישה או החכרה של יחידות קרקע לאותן תחנות החלפה, שחלק לא מבוטל מהן ממוקמות באזורים של ביקוש שיא לנדל"ן; ...ורכישה נפרדת של עשרות אלפי סוללות לכלי הרכב החשמליים, שעלותן נאמדת כיום ב-11 אלף דולר ליחידה"

האם ההוצאות האלה יאפשרו לרכב החשמלי להיות תחרותי בהשוואה למחיר הדלק?

האם שמת לב שאגסי הגיע להסכמים רק עם ישראל ודנמרק? הסיבה היא שב 2 הארצות האלה יש הטבת מס גדולה לרכב החשמלי. ואם ממשלה עתידית תבטל את הטבת המס?

האם אתה מכיר הרבה אנשים שיקנו רכב שטווח הנסיעה שלו- 160 ק"מ ?

אתה אישית היית קונה רכב כזה?

בתחילה אגסי דיבר רק על הרעיון "המהפכני" של החלפת סוללות מהירה, אבל היום שמעתי ברדיו את אחד המנהלים בחברה שלו משבח גם האופציה לטעינה בבית או בעבודה. זה נראה לך רציני?

גם אתר שאתה קורא לו קיקיוני, יכול להכיל כתבות נכונות. ואם כבר לא רלבנטי הכתוב שם: "אין לו תוכנית טכנולוגית" עדיין יש שם הרבה טענות נכונות.

מה שאגסי מגלה לציבור הוא מעורפל וחסר פרטים. כך הוא יכול להמשיך לנפח את הבועה. אבל עוד פעם מדהים לראות את הכסף הגדול זורם למיזם כזה, זמן קצר אחרי שהתפוצצה בועה ענקית בוול סטריט.

אני מקווה שתימצא הדרך ללמכור בשורט את ניירות הערך הקשורים למיזם. זו תהיה דרך קלה להרוויח.

יהודה

נ.ב. אמרתי כבר שאגסי הוא איש מכירות מדהים?

פורסם

לפחות אחת הבעיות שמוכרות מרכבים חשמליים (מנועים חשמליים גדולים) היא שהם יוצרים שדות אלקטרומגנטיים חזקים, שכידוע לא נחשבים בריאים במיוחד. את הבעיה הזו יצטרכו לפתור בעתיד, כנ"ל במכוניות ההיברידיות.

נשמע שיש לך חשבון אישי עם הבחור. בשתי הכתבות שהבאת לא מצאתי שום דבר ענייני שמראה על בעייתיות רצינית. אני מסכים שבאופן כללי, מסיבה שאני לא יכול להסביר, משהו בכל הסיפור הזה לא מריח משהו. מה שכן תהיה בטוח שאף אחד לא רץ לקנות 10% מבלי שבדק טוב טוב את הנושא, הרבה יותר טוב מכתבות פרובוקטיביות ודיבורים חסרי בסיס.

פורסם

יהודה,

אין לי מושג אם ההוצאות יאפשרו לרכב החשמלי להיות תחרותי, אבל גם לא הייתי ממהר לקבוע ההפך.

בנוגע לטווח הנסיעה- אני מסכים שזוהי בעיה. לכן בהתחלה הרכב מיועד בעיקר לאנשים שגרים במרכז, ובמיוחד לליסינג. אם הייתי עובד הייטק שמקבל רכב צמוד, והעלות של רכב חשמלי הייתה נמוכה יותר מרכב רגיל, הייתי שוקל את זה. סה"כ אני נוסע כל יום לעבודה וחזרה, בשני המקומות תהיה לי עמדת טעינה והטווח לא יפריע לי. בתוך עשור הטווח יעלה ל-400 ק"מ ואז זה כבר לא יהיה רלוונטי.

בנוגע לאגסי - אכן איש מכירות מוכשר. אבל כמו שאני לא ממהר לדבוק ברעיון שלו באופן עיוור, אני לא מתכוון לבטל אותו בהינף יד. במיוחד לא כשחברה גדולה כמו רנו עומדת מאחוריו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מקווה שתימצא הדרך ללמכור בשורט את ניירות הערך הקשורים למיזם. זו תהיה דרך קלה להרוויח.

אני שואל שוב, יש ניירות ערך הקשורים למיזם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל לא נראה לי ששופכים פה כסף בכאלה כמויות בלי לבדוק שהמס לא הולך לקפוץ בעשרות אחוזים.

דבר כזה יכול לסכן את הפרוייקט כולו ולא רק בארץ.

"בטר פלייס" עשו את החישובים הכלכליים שלהם ואני מעריך שיצא להם שכדאי לעשות את הפרוייקט לא ברווח של 2 ש"ח.

לדעתי אין שום דבר נגד רכב שמפחית את הזיהום בערים ומעביר אותו למפעלים (הרבה יותר קל למדוד ולאכוף) וגורם לך ליסוע מהבית לעבודה וחזרה בעלות אפסית, אולי גם לעשות קניות ולאסוף את הילדים על הדרך חזרה.

נכון שזהו לא הפתרון, אבל זו התקדמות ממשית מאוד מאוד חיובית ורצינית בכיוון הנכון.

מספיק ששי יתפוס כמה חברות רציניות שיראו שהעלות זולה יותר (מזכיר כמה כולם נבהלו מעלות הדלק באוקטובר 2008) אני מאמין מאוד שהעניין יתפוס תאוצה לבד.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

yehuda-k, קראתי את השרשור שפתחת כבר פעמיים ולא רציתי להגיב כי לא ראיתי אפשרות שיתפתח כאן דיון רציני, אבל הצורה שבה אתה מגיב פשוט "הדליקה" אותי. אם אתה איזה טרול תדע שהמשימה שלך הצליחה.

ועכשיו נתייחס לדברים:

האם שמת לב שאגסי הגיע להסכמים רק עם ישראל ודנמרק? הסיבה היא שב 2 הארצות האלה יש הטבת מס גדולה לרכב החשמלי.

הסיבה היא שבשתי מדינות אלה יש את התנאים האידיאליים להחדרת מכונית חשמלית לשוק.

1. שטח גאוגרפי מצומצם שבו גרה ועובדת חלק גדול מן האוכלוסיה
  2. מיסוי גבוה לרכב חדש, אשר מאפשר לממשלה לתת הטבת מס (כלי נפוץ להחדרת מוצרים חדשים)

ולכן הן מתאימות לניסוי בטכנולוגיה הזאת.

ואם ממשלה עתידית תבטל את הטבת המס?
ואם יפול טיל איראני? לא רציני. כבר קבעו יעד שבו תוקטן הטבת המס ולממשלה יש פרצות באותו חוק שבמקרה שכמות הרכבים החשמליים שנמכרת גדולה הם יכולים להקטין את ההטבה.

תהיה בטוח שאגסי חשב על כל מה שאתה חשבת וכבר כיסה את עצמו למקרה כזה.

כן, בתנאים הבאים:

בתור רכב שני בבית. בהנחה שקיימת אפשרות להטעין את הרכב בבית. בהנחה שקיימת פריסה נאה של תחנות החלפת סוללות והתהליך באמת לוקח מספר דקות.

בתחילה אגסי דיבר רק על הרעיון "המהפכני" של החלפת סוללות מהירה, אבל היום שמעתי ברדיו את אחד המנהלים בחברה שלו משבח גם האופציה לטעינה בבית או בעבודה. זה נראה לך רציני?

אתה קורא את מה שאתה כותב? אין קשר בין המהפכניות של החלפת סוללות לבין האופציה לטעינה בבית. שורה לאחר מכן טענת את אותו דבר לגבי האתר שקישרת אליו:

גם אתר שאתה קורא לו קיקיוני, יכול להכיל כתבות נכונות. ואם כבר לא רלבנטי הכתוב שם: "אין לו תוכנית טכנולוגית" עדיין יש שם הרבה טענות נכונות.

:roll:

מהצד זה נראה כאילו יש לך איזה משהו אישי נגד שי אגסי, כי הבעיות של הפרויקט הזה ידועות ובמקום להעלות אותן לדיון אתה בוחר לתקוף אותו אישית ומעלה דברים מגוחכים כדוגמה. בנוסף אותה טוען שהפרוייקט הוא בלוף ומכריז "אין סיכוי שזה יצליח" אבל לא מבסס את הנבואה שלך.

שרשור זה יכול היה להיות ברמה יותר גבוהה אם הדיון היה מבוסס על העובדות הכואבות:

• אגסי צפה שמחיר הסוללות ירד, בינתיים זה לא קורה.
  • טווח ה160 ק"מ יהיה בתנאי מעבדה בלבד (ללא מזגן, מטען, מהירות גבוהה וכו) - לפחות בהתחלה.
  • החשמל שיזרום למכונית ימוסה בנפרד ולכן טעינה משקע הבית לא תתאפשר בצורה חופשית (במקרה הטוב אולי יסדרו לנו שקע של אגסי בבית)
  • רנו-ניסאן ככל הנראה תהיה היצרן היחיד שיבנה מכונית במתכונת אגסי (100% חשמלית עם סוללה מתפרקת), לפחות בטווח הנראה לעין.
  • הבעיות של הקרינה האלקטרומגנטית שאביב העלה. בשלב מסוים יצטרכו לתת דגש על זה, נקווה שבבידוד טוב יותר ממה שיש בהיברידיות. (אף אחד לא ירצה להחליף סרטן ריאות של הולכי הרגל מסביבו בסרטן אחר לילדיו במושב האחורי)
  • ה"מחקר" שפורסם בכמה מאמרים ב YNET לגבי כמות הזיהום שנפלטת ממכונית לעומת כמות הזיהום שתתווסף ביצור החשמל הנוסף. החוקר טען שכמות הזיהום בתחנות החשמל תגדל בשיעור גדול יותר מהכמות שמכוניות מזהמות כיום. (בהחלט הנקודה שצריכה לעלות כאן לדיון)

קיימות בעיות נוספות, אבל אם תעדיף לשבת ולחכות שתונפק מניה שתוכל לעשות עליה שורט אז אין טעם להמשיך.

נ.ב, אני מקווה שאתה יודע שהקשר בין הרצון של אנשים רבים לקנות מניה (וכנגזרת של זה, הביצועים היומיים שלה) לא קשורים בקשר ישיר להצלחה של החברה, לפחות בטווח הקצר וביחוד לא כשיש איש מכירות מדהים כמו שי אגסי בראשה.

פורסם
אני שואל שוב, יש ניירות ערך הקשורים למיזם?

לא. אפשר להשקיע בעקיפין, דרך החברות המושקעות במיזם.

ליהודה- אני לא רואה סיבה אחת, למה לא לקנות רכב שטווח הנסיעה שלו הוא 160 ק"מ.

במחיר ומיסוי סביר, יהיה כדאי להחזיק את הרכב החשמלי כרכב יחיד בבית, ולהשכיר רכב בפעם-פעמיים בשנה שצריך טווח נסיעה גדול יותר (להערכתי, הרוב המוחלט של משקי הבית בישראל).

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
והנה כתבה מהיום: השי של אגסי למשקיעים הגדולים

ובה כתוב בין השאר: "החשבון הוא כזה: הקמה של מאות תחנות להחלפת סוללות בישראל ובדנמרק, בעלות שנאמדת בחצי מיליון דולר לתחנה;... רכישה או החכרה של יחידות קרקע לאותן תחנות החלפה, שחלק לא מבוטל מהן ממוקמות באזורים של ביקוש שיא לנדל"ן; ...ורכישה נפרדת של עשרות אלפי סוללות לכלי הרכב החשמליים, שעלותן נאמדת כיום ב-11 אלף דולר ליחידה"

האם ההוצאות האלה יאפשרו לרכב החשמלי להיות תחרותי בהשוואה למחיר הדלק?

האם שמת לב שאגסי הגיע להסכמים רק עם ישראל ודנמרק? הסיבה היא שב 2 הארצות האלה יש הטבת מס גדולה לרכב החשמלי. ואם ממשלה עתידית תבטל את הטבת המס?

מה שאגסי מגלה לציבור הוא מעורפל וחסר פרטים. כך הוא יכול להמשיך לנפח את הבועה. אבל עוד פעם מדהים לראות את הכסף הגדול זורם למיזם כזה, זמן קצר אחרי שהתפוצצה בועה ענקית בוול סטריט.

יהודה

נ.ב. אמרתי כבר שאגסי הוא איש מכירות מדהים?

ROFLMAOASTC

בוא נחשוב רגע, בנק HSBC שמשקיע בפרוייקט 125 מ' $ מול yehuda-k :?:?:?

פורסם

כל טכנולוגיה אם ידחפו אותה חזק מספיק תהיה בסופו של דבר מוצלחת, גם הנעה של מכוניות בחרא של סוסים. לפני 100 שנה בטוח שהיו אנשים שחשבו כמו פותח השרשור רק על מנועי בנזין ושהם יכשלו ושרק קיטור זה הדרך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

ראשית אציין שאינני מתלהב מהסיפור של בטר פלייס והרגולציות שלפי השמועות הם מקדמים.

כשיזם מתחיל כך, אצלי הוא יוצר מראש אנטיגוניזם.

לעניין הרכב החשמלי, הייתי בהחלט קונה מכונית כזו כרכב שני. יש לי חניה פרטית כך שבנקל אני יכול להטעין אותו, טווח של 160 ק"מ הוא יותר ממספק בעבור שימוש ברכב כזה.

מאידך, אחזקת רכב כזה אמורה להיות זולה להפליא, אין מנוע שדורש תחזוקה, אין גיר מתקלקל, אין מערכת קירור מועדת לפורענות - בקיצור כמעט ללא תחזוקה.

פורסם

בלעדי ל"כלכליסט" - התחרות בדרך: אלקטריקס הגרמנית במגעים לפריסת רשת טעינה חשמלית בישראל

אלקטריקס מתמחה במתן שירותי ליסינג תפעולי לקטנועים חשמליים. החברה פרוסה זה כמה חודשים בכל רחבי גרמניה וחתומה על הסכמים שלפיהם תתחיל

לפעול בחודשים הקרובים בספרד, צרפת, אנגליה, ועוד מדינות אירופיות.

אייל

• תוכן חדש...