Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והנה עוד תגובה מכיוון THE MARKER:

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100131_1146280

ראיון אינפורמטיבי מאוד. תודה על הלינק

2 בעיות חדשות שעולות מהמידע בקישור הזה:

חוסר היכולת לשלוט על קצב טעינת המצבר: המערכת תנסה ליצור דפוס התנהגות שעל פיו היא תחליט על קצב הטעינה, בדוגמה הכי פשוטה של אדם אשר מגיע לעבודה ב8 ויוצא ב17 95% מהימים, אבל היום צריך לצאת לסידורים ב10 - יכול להיות שהוא ימצא רכב לא מוטען.

סינדרום האח הגדול: היכולת של חברת בטר פלייס למקם את המכונית בכל רגע (ולא אכפת לי שהוא אומר שהמידע לא יועבר אליהם).

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא שאין לו המון בעיות פוטנציאליות בתוכנית, אבל דווקא רוב מה שכתבת אפשר להסביר.

ובנוגע לוולט - מדובר במכונית שתהיה יקרה מאוד, עם נסיעה "על חשמל" של 60 ק"מ בלבד, מנוע בנזין קטן לסיוע וזמני טעינה ארוכים יחסית - משהו אומר לי שהיא לא תהווה בעיה לפרויקט של אגסי...

רוני

רוני, אני לא מקבל על הוולט ספציפית, אלא על סוג הזה של מכוניות - plug in hybrid. כלומר באופן כללי הרכב נטען, אבל יש לא גיבוי של טעינה חשמלית.

אני אישית יודע על פרויקט יותר מוצח מהוולט כרעיון, עם פיתוח ישראלי מסיבי, שבו המנוע שריפה הינה מהסוג של טורבינת הספק (או שפת העם - בעירה חיצונית, בלי בוכנות). יש לזה פוטנציאל אדיר כי התחום לא פותח במיוחד - מנוע טורבינת הספק עובד יעיל רק בסל"ד קבוע לכן קשה לשלב לו טרנסימיסיה ולהשתמש בו כמנוע עיקרי. בתור מטעין סוללה הוא מצוין.

לגבי בטר פלייס - אתה מדבר על חברות ליזינג - אבל אל תשכח שהעובדים שישתמשו במכוניות צריכים להטעין אותם גם כשהם בבית. לכן צריך לבנות תחנות בכל בית של עובד שלוקח את המכונית. זה פרויקט בסדר גודל עצום, ואפילו הפיילוט שלו מסובל מאוד... אין שום סיכוי שברבעון 4 השנה זה מתחיל.

פורסם

לגבי בטר פלייס - אתה מדבר על חברות ליזינג - אבל אל תשכח שהעובדים שישתמשו במכוניות צריכים להטעין אותם גם כשהם בבית. לכן צריך לבנות תחנות בכל בית של עובד שלוקח את המכונית. זה פרויקט בסדר גודל עצום, ואפילו הפיילוט שלו מסובל מאוד... אין שום סיכוי שברבעון 4 השנה זה מתחיל.

אני לא אומר שסדר הגודל של הפרויקט לא עצום, אבל דווקא מה שציינת הוא לא בעיה - אגסי טוען בכתבה הזו שהתקנת עמוד טעינה בבית של לקוח (=עובד ליסינג) היא עניין של 15 דקות עבודה. אפילו אם זה פי 4, זה עדיין לא נורא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בכתבה של "דה מארקר" אגסי עונה לכל שאלה בבטחון ובצורה אינפורמטיבית. הוא ממש משכנע.

אבל איך זה שנושא כדאיות הרכב החשמלי נבדק הרבה פעמים ע"י יצרני רכב רבים ותמיד נמצא כלא כדאי. החידוש היחיד הוא תחנות החלפת סוללות. האם החידוש הזה הופך את הרכב החשמלי לכדאי?

מסופקתני ( למרות שלאגסי יש תשובה לכל שאלה )

יהודה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אגמון, יבואן מאזדה + פורד , ב"כלכליסט":

"אין בעיה הנדסית לייצר מכוניות חשמליות", המשיך אגמון, "יש בעיות עם עלות הסוללה, משקלה וטווח הנסיעה שלה. צובעים פה את כולם עם סיפורים (הכוונה לבטר פלייס - ס"א), זה הכל שטויות. הסיפור הגדול הוא עלות הסוללה: 11 אלף יורו. אז אומרים שהנושא הזה ייפתר בכך שמדינת ישראל תיתן הקלות במסים, אבל 9% מההכנסות ממסים של מדינת ישראל מגיעים מענף הרכב. באמריקה תורמים המסים מתחום הרכב פרומיל להכנסות המדינה; בישראל מדובר בהכנסות מדינה של 20 מיליארד שקל בשנה. זו בדיחה גרועה לחשוב שהמדינה תוותר על הכנסות ממסים, מכס ומס בלו על הדלקים".

אגמון גם לא מעריך שבטר פלייס תקבל זיכיון בלעדי מהמדינה לתחום הרכב החשמלי. "אפילו במדינות שאין בהן מינהל תקין לא יאפשרו לשים את השוק החשמלי בידיו של אדם אחד. כל אחד יוכל לייבא מכונית חשמלית", קבע אגמון נחרצות."

ואגמון יודע מה שהוא אומר.

יהודה

פורסם
אני לא אומר שסדר הגודל של הפרויקט לא עצום, אבל דווקא מה שציינת הוא לא בעיה - אגסי טוען בכתבה הזו שהתקנת עמוד טעינה בבית של לקוח (=עובד ליסינג) היא עניין של 15 דקות עבודה. אפילו אם זה פי 4, זה עדיין לא נורא.

אלו סיפורי הופמייסטר של האדון אגסי.

אפילו אצלי בבית, שהתקנת עמוד הטעינה היא אידיאלית (חנייה פרטית + ארון חשמל בסמוך + גדר אבן קיימת שעליה ניתן להציב את העמוד), העבודה תיקח הרבה יותר מ- 15 דקות.

תיקחו את זמן ההגעה של המתקין עד לאתר ותקבלו משהו שנע בקלות בין שעתיים לארבע שעות עבודה.

אין מצב לפחות.

אגמון גם לא מעריך שבטר פלייס תקבל זיכיון בלעדי מהמדינה לתחום הרכב החשמלי. "אפילו במדינות שאין בהן מינהל תקין לא יאפשרו לשים את השוק החשמלי בידיו של אדם אחד. כל אחד יוכל לייבא מכונית חשמלית", קבע אגמון נחרצות."

ואגמון יודע מה שהוא אומר.

יהודה

עם זה אני מסכים, בג"צ לא ייתן לזה יד.

פורסם
אלו סיפורי הופמייסטר של האדון אגסי.

אפילו אצלי בבית, שהתקנת עמוד הטעינה היא אידיאלית (חנייה פרטית + ארון חשמל בסמוך + גדר אבן קיימת שעליה ניתן להציב את העמוד), העבודה תיקח הרבה יותר מ- 15 דקות.

תיקחו את זמן ההגעה של המתקין עד לאתר ותקבלו משהו שנע בקלות בין שעתיים לארבע שעות עבודה.

אין מצב לפחות.

עם זה אני מסכים, בג"צ לא ייתן לזה יד.

בערך כמו התקנה של כבלים, וזה עובד יופי.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תוכן חדש...