Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב..

ברשותי אוטוביאנקי 1989 Y10

לאחרונה שמתי לב שהשמן מנוע הפך שחרחר למדיי הייתי שמח לדעת מה השמן המקורי או המוגדר כמומלץ לרכב מסוג זה

אם אפשר לקבל תשובות מכאלה שיודעים בוודאות פשוט לא ארצה להרוס את המנוע או סתם לעשות עבודה כפולה :)

לצערי גם אין ברשותי את ספר הרכב ומחיפושים נרחבים לא הצלחתי לאתר אשמח אם יש מישו שיוכל לעזור גם בנושא זה..

האם זה הגיוני שלאחר כ 4000 ק"מ מאז הטיפול האחרון והחלפת שמן יהפך השמן שחור ובמקביל המדיד יראה כי כמעט ולא נשאר שמן?

בנוסף הייתי שמח לדעת אם לדעתכם צריך לרוקן קודם כל את השמן הישן והשחור?לא חושב שיש לי את הכלים ולכן זה מצריך לגשת למוסך על מנת לנקז את כל השמן..

בתודה מראש,

אדם.

פורסם

הייתי ממליץ לך על 50 20 איכותי, לגבי זה שחסר שמן זה תופעה טיבעית במנוע ישן, פשוט תמלא שמן רק לא יותר מידי כי זה מזיק מאוד למנוע עדיף קצת פחות מאשר קצת יותר.

קח בחשבון שכנראה חסר לך פחות מליטר אחד אז לאט עם המזיגה של השמן.

לגבי ההחלפה חכה עד שתעבור 10K, אל תפחד מהצבע השחור של השמן.

פורסם
הייתי ממליץ לך על 50 20 איכותי, לגבי זה שחסר שמן זה תופעה טיבעית במנוע ישן, פשוט תמלא שמן רק לא יותר מידי כי זה מזיק מאוד למנוע עדיף קצת פחות מאשר קצת יותר.

קח בחשבון שכנראה חסר לך פחות מליטר אחד אז לאט עם המזיגה של השמן.

לגבי ההחלפה חכה עד שתעבור 10K, אל תפחד מהצבע השחור של השמן.

האם תוכל להמליץ על יצרן או על שמן איכותי כזה או אחר שלדעתך יתאים?

פורסם

אדם שלום רב !

שמן מנוע במציגות 20/50, מתוצרת ליקווי מולי(LM). באריזה הכחולה מתאים בהחלט לרכבך\ וניתן להשיגו בכל חנות לחלקי חילוף .

מומלץ שתחליף בהזדמנות גם מסנן שמן.

יש לציין שאחד מתכונותייו הטובות של שמן מינרלי, הוא לסחוף אליו את הפיח הנוצר בתא השריפה, ולכן הוא משחיר עד מהרה, ולכן שמן שחור לאחר 4000 קילומטר הוא סביר בהחלט, אם כי מחסור מעל ליטר שמן הוא לא סביר.

מומלץ למלא שמן לאחר איפול, עד שני שליש מקיבול מיכל השמן, להתניע ללא גז, להמתין מספר שניות, לכבות, ולבדוק שוב את מפלס השמן לאחר מספר דקות של המתנה, במקום ישר, ולהוסיף לפי הצורך, ולהקפיד לא לעבור את פס המקסימום, ורצוי אפילו פחת מקו המקסימום..

מומלץ לעשות זאת במוסך,ולפי כל הכללים וההמלצות שנתתי בתגובתי זאת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אדם שלום רב !

שמן מנוע במציגות 20/50, מתוצרת ליקווי מולי(LM). באריזה הכחולה מתאים בהחלט לרכבך\ וניתן להשיגו בכל חנות לחלקי חילוף .

מומלץ שתחליף בהזדמנות גם מסנן שמן.

יש לציין שאחד מתכונותייו הטובות של שמן מינרלי, הוא לסחוף אליו את הפיח הנוצר בתא השריפה, ולכן הוא משחיר עד מהרה, ולכן שמן שחור לאחר 4000 קילומטר הוא סביר בהחלט, אם כי מחסור מעל ליטר שמן הוא לא סביר.

מומלץ למלא שמן לאחר איפול, עד שני שליש מקיבול מיכל השמן, להתניע ללא גז, להמתין מספר שניות, לכבות, ולבדוק שוב את מפלס השמן לאחר מספר דקות של המתנה, במקום ישר, ולהוסיף לפי הצורך, ולהקפיד לא לעבור את פס המקסימום, ורצוי אפילו פחת מקו המקסימום..

מומלץ לעשות זאת במוסך,ולפי כל הכללים וההמלצות שנתתי בתגובתי זאת.

בברכה

צביקה

צביקה..

דבר ראשון אומר שלום שוב ואשאל לשלומך :) אחד מאנשיי הפורום היקרים ביותר (בלי להעליב אחרים כן..:) )

רציתי לשאול לגביי הפילטר האם להחליף אפילו שעשיתי טיפול והוא הוחלף לחדש לפני 6 חודשים/4000 ק"מ?

בתודה מראש,

אדם.

פורסם

אדם שלום רב !

ראשית אני שמח ששמעת לעצתי, ולא השבתת את הרכב, כשהגיע תאריך חידוש הטסט, בגלל חוסר כדאויות כלכלית, אם כח העדת בפני שהרכב משרת אותך הייטב, חסכוני בעיקר לאחר הטיפול בקרבורטור, אם כי סובל מבעיות חשמליות, שבתקווה שסדרת אותם.

ולשאלתך, המלצתי היא, אם החלפת שמן מנוע לפני כ4000 ק"מ, המתן עוד 1000 ק" מ, והחלף לשמן מינרלי בלבד, וללא מסנן שמן!

בהחלפה הבאה תחליף שמן + מסנן שמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...