Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר באוטו קנה עוד CVR בתיבה אטומה בדומה לכזה שכבר יש לו, גם הוא בתיבה אטומה.

2 הסאבים בגירסה הנפוצה של זוג סלילי 4 אוהם. מה שנותן התנגדות סופית של 2 אוהם מכל סאב.

כשסאב אחד מחובר כרגיל, הכל עובד טוב ויפה. כשמחברים חוט נוסף מה+ בטרמינל של הסאב הראשון ל+ בטרמינל של הסאב

השני, גם הוא מתחיל לזוז אך משום מה הבאסים נעלמים.

החבר פנה אלי בטענה וחשבנו מה גורם לכך, מכיוון שהבעיה לא הייתה קיימת בפעם האחרונה שהוא נסע ברכב (לפני שבועיים, חייל.) וחשד שההורים שיחקו בכיווני המגבר או משהו.

עלה לי רעיון והפכתי את חיבורי ה+\- בין הסאבים, כך שאחד מקבל +- רגיל מהמגבר והשני מקבל +- הפוך מהסאב הקודם.

הבעיה הסתדרה.

*מוגבר ע"י קיקר zx600.1 (או KX? אני לא בטוח. הדגם שמוצהר כ600 אך בפועל מוציא 740 ב2 אוהם)

מי יכול להסביר את התופעה?

שאלה נוספת שלי היא האם יכול להיות שגרמתי לשינוי בהתנגדות הסאבים, תודה.

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

תודה על הקישור. קראתי את כל השרשור ועדיין אני לא מבין מה גורם לכך.

דבר נוסף שלא הבנתי, EyalR וSoundwave טענו באשכול כי זוג אלמנטים מקבוצה בודדת(זוג טוויטרים לדוגמא) שמחוברים בפאזות הפוכות ביחד אחד לשני, יבטלו זה את זה ואיך שהוזכר הרבה פעמים "התאכזבות הורסת".

בניגוד לכך בציטוט שהובא שם באנגלית, דובר על כך שהפיכת פאזה אחד מהרמקולים בקבוצה בודדת(לדוגמא וופר ימין הפוך ושמאל בצורה רגילה) יכול לתרום למירכוז הבמה והבלטת צלילים מסויימים.

יכול להיות שאני מתבלבל, אבל קראתי את כל הכתבה פעמיים ואני כמעט בטוח שזו הייתה הכוונה.

דבר נוסף, לפי מה שדובר שם דווקא זוג סאבים שמחוברים כל אחד בצורה רגילה של +\- מחוברים ל+\- לא אמורים לבטל אחד את השני, אלא דווקא אם אחד יהיה מחובר רגיל והשני הפוך, עלול להיווצר המצב הזה. (לפי תגובת היוזרים ולא לפי המדריך באנגלית, שלפיו חיבורים הפוכים בין סאב אחד לשני יכולים לתרום אך עדיין לא דובר על ביטול צלילים בין סאב אחד לשני)

מקווה שלא סיבכתי, תודה לעונים :)

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

פורסם

לא "התאכזבות" הורסת (מושג מעניין למען האמת) אלא "התאבכות" הורסת.

יש גם חשיבות לזוית שבין הרכיבים.

היתרונות והחסרונות של משחקי פאזה תלויים אחד בשני, מה שאומר שצריך לשחק עם כל האפשרויות כדי להגיע לתוצאה האופטימלית.

מתחדשת*

פורסם

במצב אידיאלי כשגל סאונד עם אותם נתונים נפגש עם גל סאונד בדיוק אותו דבר הוא מכפיל את הווליום . אם הפאזה הפוכה אז הם מבטלים אחד את השני כמו שהיה אצלך

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מלבד היפוך פאזה

יש גם בעיה בהתנגדויות

שני סאבים שעובדים כול אחד במעגל של 2 אום

אם תחבר אותם יחדיו בחיבור מקבילי יעבדו במעגל סופי של 1 אום

ואם תחבר אותם בחיבור סידרתי תקבל מעגל סופי של 4 אום

בכול אופן לא תקבל מעגל של 2 אום מחיבור שניהם יחדיו

המגבר הנ"ל לא בנוי לעבוד ב -1 אום כך שאם תחבר אותם בחיבור מקבילי אתה עלול לגרום נזק

ואם תחבר אותם בחיבור סידרתי ל-4 אום אז המגבר לא יגביר אותם כראוי

על מנת להגבירם כראוי אתה צריך מגבר מונובלוק שעובד ב-1 אום ומספק 800+RMS

כמו סאנדאון SAZ1000 למשל.

פורסם
מלבד היפוך פאזה

יש גם בעיה בהתנגדויות

שני סאבים שעובדים כול אחד במעגל של 2 אום

אם תחבר אותם יחדיו בחיבור מקבילי יעבדו במעגל סופי של 1 אום

ואם תחבר אותם בחיבור סידרתי תקבל מעגל סופי של 4 אום

בכול אופן לא תקבל מעגל של 2 אום מחיבור שניהם יחדיו

המגבר הנ"ל לא בנוי לעבוד ב -1 אום כך שאם תחבר אותם בחיבור מקבילי אתה עלול לגרום נזק

ואם תחבר אותם בחיבור סידרתי ל-4 אום אז המגבר לא יגביר אותם כראוי

על מנת להגבירם כראוי אתה צריך מגבר מונובלוק שעובד ב-1 אום ומספק 800+RMS

כמו סאנדאון SAZ1000 למשל.

הבנתי, זה גם יכול להסביר למה הוא לא מזיז אותם, הוא מוצהר כ300RMS ב4 אוהם (נגיד 350 בפועל), לא מספיק אפילו בשביל להזיז אחד מהם. כנראה שעלינו על הבעיה:roll:

עוד דבר, הסאבים כרגע מחוברים בהתנגדות 1 אוהם והמגבר לא מראה על בעיות, האם עלול להיגרם נזק לטווח הארוך?

פורסם

ישנם מגברים שלא מוצהרים על עבודה ב-1 אום אך בפועל עובדים

וגם לטווח ארוך יעבדו בהתנגדות זו

וישנם מגברים שישרפו אחרי חודש ,או שישרפו לך סליל בסאב.

אני לא הייתי ממליץ לעבוד בניגוד להוראות היצרן בשני המקרים.

פורסם

למרות שאני חושב שהמגבר יעמוד בזדה אני מסכים איתך, תודה על התשובות :)

• תוכן חדש...