Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון, ככה שאני לא מדבר מתוך אינטרס אישי.

אני מדבר בתור בנאדם שעומד להתגייס ולחזור הביתה פעם בשלושה שבועות-חודש (קורס טיס).

אם היו מעלים את הגיל שממנו ניתן לעשות רישיון ל20, לא הייתי יכול לעשות רישיון עד השחרור.

פשוט מגוחך לחשוב שבתנאים כאלה יווצר מצב שבו בנאדם מקבל F16 לידיים, אבל אין לו רישיון לנהוג באוטו?!

ובקשר ליציאות, הייתי חוזר הביתה לסופ"ש פעם בחודש, ועושה מה? יושב בבית?

אין תחבורה ציבורית, אין רישיון. מה אני אמור לעשות?!

ובקשר להצעה לפגוע לנהגים בכיס - רע מאוד. מ2 סיבות:

1) יש אנשים שבאמת אין להם כסף, ואולי עשו בתום לב טעות, לא ממניעים של פוזה או נסיון לנהיגה ספורטיבית, אלא פשוט חוסר ניסיון. מגיע להם לקבל כזאת מכה?

2) מהצד השני, יש אנשים (ואני מכיר יותר מדי כאלה) שיש להם מספיק כסף בשביל לחטוף כל סוג של דו"ח בלי להניד עפעף בכלל.

ראיתי שהתפתח פה דיון בקשר לגיל הנהגים החדשים בעולם לעומת הגיל שלהם פה, וההשפעה של הנתון הזה על תאונות הדרכים.

מישהו פה כתב שבחו"ל יש פחות תאונות כי הנוער בחו"ל יותר בוגר בנפשו.

אני מצטער אבל המילה שעולה לי בראש היא בולשיט.

צעיר אמריקאי הוא בוגר יותר מצעיר ישראלי?!

כנראה שלא נתקלתם בבני נוער אמריקאים.

במקום לחוקק חוקים מטופשים, שיאכפו דברים בסיסיים כמו בדיקה של תקינות צמיגים ברכבים שנוסעים על הכביש, סלילה נורמלית של כבישים (ואני לא מדבר על דברים כמו באירופה שיש שיפוע לכביש בהתאם לכיוון הפנייה אלא על הבייסיק, שלא יהיו 2000 טלאים על כל 20 מטר של כביש), ושיפסיקו למכור "שברולט"ים עם 0 כוכבי בטיחות בתור מכוניות חדשות. בושה וחרפה.

Auto Emoción

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

.

מישהו פה כתב שבחו"ל יש פחות תאונות כי הנוער בחו"ל יותר בוגר בנפשו.

אני מצטער אבל המילה שעולה לי בראש היא בולשיט.

.

למשהו יש נתון על כמות התאונות בחו"ל?

בארה"ב מאמין שיש אותה כמות של תאונות פשוט אנחנו מדינה קטנה ויודעים הכל

פורסם
כל הדיון פחות או יותר היה שאני אומר שיש הבדל וכל מי שנגד אמר שאין הבדל בין 17 ל19, כשבפועל ידוע שנהגים חדשים וצעירים נוטים יותר לנהיגה מסוכנת ותאונות.

לאיזו חשיבה ביקרותית אתה מתכוון? שנינו נימקנו את העובדה שצעירים נוטים לסכנה כל אחד בנימוק שלו, יכלתי לכתוב לך את הציטוט הנ"ל באותה מידה.

היכולת שלך להתעלם מעובדות אכן מראה שצעירים לא יודעים להקשיב, כי את מה שאני טוען בפניך כבר כתבתי מספר פעמים. תוכיח שבני 19 יותר אחראים מבני 17. הוכחה, לא קישקושים. זה שאתה יודע לחזור על עצמך, אנחנו יודעים. אני מחפש לראות אם אתה יודע לנמק ולחשוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ביחס לגודל האוכלוסיה יש לנו הרבה פחות תאונות מאשר לאמריקאים.

אז הגזרות שמנסים להפיל עלינו לא ממש מוצדקות.

פורסם

אין לי הוכחה לגבות את הטענה שלי, כבר ביססנו את זה.

כל מה שיש שמחזק לי את הדעה שלי זה ניסיון אישי שלי ושל אנשים אחרים שאני מכיר, שמלהיות הדוגמא המושלמת לנהיגה מתאבדת הפכו לאנשים הרבה יותר רגועים ומתחשבים על הכביש.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

בתור אחד שכבר עם רישיון, להגיד את האמת? זה לא כל כך משנה לי.

אבל אם כבר, אז אני בדעה שאפילו לאפשר מגיל 16 וחצי רישיון. הילדים של היום זה לא הילדים של פעם ונכון יש את אלה שחושבים שהמשפחתית שיש להם זה לא פחות מפרארי אבל הרוב ממש לא כאלה והם יותר אחראיים ממבוגרים. וגם אם יבדקו כמה תאונות יש בקרב הצעירים וכמה בקרב המבוגרים שישלהם רישיון יותר מ10 שנים הם יופתעו. זה לא כזה חדש שכנסת במקום לעשות משהו מועיל, שיקל על הציבור הם רק מחפשים להקשות עלינו.

פורסם
בתור אחד שכבר עם רישיון, להגיד את האמת? זה לא כל כך משנה לי.

אבל אם כבר, אז אני בדעה שאפילו לאפשר מגיל 16 וחצי רישיון. הילדים של היום זה לא הילדים של פעם ונכון יש את אלה שחושבים שהמשפחתית שיש להם זה לא פחות מפרארי אבל הרוב ממש לא כאלה והם יותר אחראיים ממבוגרים. וגם אם יבדקו כמה תאונות יש בקרב הצעירים וכמה בקרב המבוגרים שישלהם רישיון יותר מ10 שנים הם יופתעו. זה לא כזה חדש שכנסת במקום לעשות משהו מועיל, שיקל על הציבור הם רק מחפשים להקשות עלינו.

מסכים איתך לגבי העניין שהדור היום השתנה ( לטוב ולרע... ) ולרוב אפשר למצוא היום יותר אחראיים יותר מלפני כמה שנים ( אך עם כל זה עדיין יש יוצאי דופן, אבל בכמות קטנה יותר ממה שהיה פעם ).

לדעתי החוק הזה פשוט הוא חוק אידיוטי, כמו שהזכירו - לתת לנער M16, לתת לו להלחם בשביל המדינה אבל לא לתת לו אפשרות לרישיון נהיגה?

פורסם
לתת לנער M16, לתת לו להלחם בשביל המדינה אבל לא לתת לו אפשרות לרישיון נהיגה?

מי M16 מי מרכבה מי האמר ומי F16 :)

פורסם

חלק מהכתבה בynet

שבעת מוקדי הסיכון

• הולכי רגל: כ-30% מההרוגים בתאונות דרכים הם הולכי רגל - שיעור גבוה משמעותית מהממוצע בעולם המערבי. תוכנית הרשות כוללת פינוי 80% מאורך הרחובות העירוניים ממכשולים המסכנים הולכי רגל. עוד מתכננים ברשות לשפר את הציות לחוקי התעבורה בקרב הולכי הרגל, וכן לנסח חוק האוסר שימוש של הולכי רגל בטלפון נייד ובנגן נייד.

• נהגים צעירים: כ-26% מהנהגים ההרוגים בתאונות דרכים הם נהגים צעירים עד גיל 24. ברשות מתכננים לחייב כל תלמיד לקבל ציון בגרות פנימי בתחום הבטיחות בדרכים. בנוסף, מתוכנן יישום מלא של רישיון נהיגה מדורג, וכן הגברת האכיפה ב-30% בקרב נהגים צעירים, בדגש על נהיגה תחת השפעת אלכוהול.
  • ילדים: כ-19% מההרוגים הם ילדים עד גיל 19. לפי התוכנית, יונהגו לימודי חובה בתחום הבטיחות בדרכים, מגן חובה ועד כיתה י"ב. עוד מתכננת הרשות להגביר את האכיפה ב-30% בקרב נהגי הסעות תלמידים.
  • קשישים: 18% מההרוגים בתאונות הם קשישים מגיל 65 ומעלה, רובם כהולכי רגל. בכוונת הרשות להגביר את שיתוף הפעולה עם הגורמים המקצועיים המטפלים בקשישים, כמו קופות חולים, וכן ליזום אכיפה ייעודית לקשישים.
  • רוכבי אופנועים: רוכבים מהווים 4% ממצבת הרכב, אך חלקם מבין מספר ההרוגים בתאונות הוא 8%. התוכנית הרב-שנתית קוראת לשפר את התשתית לאופנועים, אם כי לא מצוין באיזו דרך יש לעשות זאת. עוד קוראים ברשות לקדם תוכנית לימודים מיוחדת לרוכבי אופנוע, ולהטמיע תוכנית לשינוי תרבות נהיגה בקרב 100 ארגונים המשתמשים באופנועים. כמובן שגם בתחום זה מוצע להגביר את האכיפה, בלא פחות מ-30%.
  • המגזר הלא-יהודי: הרוגים מהמגזר מהווים כ-26% מכלל ההרוגים בתאונות, וזאת למרות שהמגזר הלא-יהודי מהווה כ-20% מכלל האוכלוסייה. התוכנית מציעה לשפר את התשתיות במגזר הלא-יהודי, אם כי לא מצוין כיצד ובאמצעות אילו תקציבים. עוד מוצע להנהיג תוכנית חינוך ייעודית, ולגייס מנהיגים רוחניים לקידום הבטיחות במגזר.
  • נהגים מקצועיים: נהגי משאיות, מוניות ואוטובוסים היו מעורבים בשנה שעברה ב-20% מכל התאונות הקטלניות. התוכנית מציעה לשפר ולעדכן את תכנית ההכשרה של נהגים מקצועיים, וזאת גם לאחר קבלת הרישיון. בנוסף, קוראים ברשות להגביר את הציות לחוק בקרב נהגים מקצועיים, באמצעות הדרכה והגברת אכיפה.

איפה בדיוק ראיתם שנהגים צעירים עד גיל 19 החלו לגלות יותר אחריות? אם כבר נהגים עד גיל 24 רק מתדרדרים יותר ויותר!

בנוסף כתוב, ש19% מתוך ה26% של הנהגים שמעורבים בתאונות קטלניות עד גיל 24 הם נהגים עד גיל 19.

FALOU - נתון סטטיסטי בשבילך.

מעבר לזה, אם משרד התחבורה מתכנן לעשות את כל מה שהוא הצהיר שיעשה הוא לא יצטרך להעלות את גיל הרישיון, אבל מן הסתם שהוא לא יעשה את זה בטענה שאין תקציב, לכן הוא יעלה את גיל הרישיון ל19, יראה ירידה באחוז התאונות ויגיד שזה בזכות התוכנית החדשה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
הטענה שלך ששילמת 150 ש"ח עבור שיעור אחרי 28 שעורים ידעת ללנהוג.

אני אומר ששילמתי 80 ואחרי 28 ידעתי לנהוג כולל אי בי אס שאת זה הוא הסביר לך תאורטית וכביש מהיר ר"ג ירושליים שהיה אפשר להסתפק ר"ג ראשון.

כדי לדעת לנהוג צריך לנהוג נכון ולפי חוק כדי לדעת לשלוט באוטו טוב צריך ניסיון = למידה

שילמתי 150 לשעה (שיעור וחצי) וידעתי לנהוג, שומדבר לא הוסבר רק תיאורטית , כל דבר הודגם מעשית ואף בוצע על ידיי (חוץ מנעילת גלגלים כי לרכב שלו היה ABS) ורמת גן ירושלים זה שונה מרמת גן לראשון כי יש את כל העליות של ירושליים וזה מוסיף המון , אחרי שעברתי טסט ידעתי לנהוג, רוב האנשים עוברים טסט ויודעים להסיע את האוטו של המורה ממקום למקום, לא לנהוג!

תקופת המלווה לפי דעתי היא החלק המכריע שמעצב את אופי הנהיגה שלך, אני יכול להגיד שאחרי שסיימתי מלווה הייתי נהג פי 10 יותר טוב ממה שהייתי שהתחלתי (וגם אז לא הייתי גרוע כמו רוב האנשים).

מסכים איתך שנהיגיה היא ניסיון ונהג וותיק ינהג יותר טוב מנהג חדש, אבל זה שבנאדם יקבל רישיון בגיל 19 לא עושה אותו נהג ותיק , הוא עדיין יהיה נהג חדש ולכן החוק הזה חסר טעם.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

אני לא רואה הבדל כביש מהיר הוא בכל מקום אותו כביש עליה ירידה לדעתי נהיגה על כביש מהיר היא יותר פשוטה . נסיעה לפי חוק בטור הימיני ביותר וזהו .

מן הסתם אחרי מספיק שעורים ידעת לנהוג יותר טוב מלפני שהתחלת ללמוד.

פורסם

תנסה לזנק בעליות בירושליים בלי מורה נהיגה (עם אתה נהג חדש) ותגיד לי שזה בא לך בקלות על ההתחלה

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

מסכים איתך שנהיגיה היא ניסיון ונהג וותיק ינהג יותר טוב מנהג חדש, אבל זה שבנאדם יקבל רישיון בגיל 19 לא עושה אותו נהג ותיק , הוא עדיין יהיה נהג חדש ולכן החוק הזה חסר טעם.

אבל הוא לא יהיה טמבל צעיר שמחפש פוזות בדרך לבית ספר ושמסתובב בלילה ומחפש איפה להשתולל וגם לעשות פוזות כמו רוב הילדים בני ה17.

יהיה לו דברים יותר חושבים מזה על הראש ואיתם יבוא לו גם ההיגיון שאין טעם בלעשות שטויות של ילד בן 17 כשיש לך דברים של אדם בן 19 על הראש.

בצורה כזאת עד השחרור מהצבא סביר להניח שחלק נכבד מהרצון של אותו אדם להשתולל על הכביש ייעלם.

ולא אני לא טוען שאין אנשים שמשתוללים אחרי צבא אני רק אומר שהם שליש מכמות האנשים שמשתוללים לפני צבא.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

הבעיה אינה רק בגיל אלא בחוסר ניסיון בשילוב גיל הנעורים (פוזה, אלכוהול, מוזיקה רועשת) הם אלה שגורמים לתאונות. אני הוצאתי רישיון בגיל 23 ובגלל חוסר ניסיון עשיתי מספר טעויות מסוכנות מאד שבנס לא הסתיימו בתאונות. אבל עדיין הכרתי בעובדה שאני נוהג ברכב משפחתי מיושן, למדתי את גבולות הרכב והשקעתי כסף בשיפור הבטיחות (צמיגים, בולמים, תיקון בלאי). צעירים בגיל 17 כל מה שמעניין אותם זה מערכת, אגזוז לחץ ופתיחות ברמזור.

• תוכן חדש...