Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאריך על צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי 2 צמיגים של יוקוהמה. לפני הרכישה, בדקתי את התאריכים וראיתי שהצמיג "טרי". אולם, לאחר ההרכבה, על צמיג אחד ראו את התאריך ועל השני, במקום של התאריך, היה מן סימן כמו ברקוד. לשאלתי, ענה הצמיגאי שלא ניתן לראות את התאריך על צמיג זה מכיוון שהתאריך מצויין על הצמיג רק מצד אחד, כלומר צד אחד התאריך מוטבע על הצד הפנימי, ובצד השני הוא מוטבע על הצד החיצוני. האמת, נראה לי מוזר.

האם זה נכון שהתאריך מוטבע רק על צד אחד של הצמיג והאם גם נכון שלצמיג יש חלק פנימי וחיצוני (כלומר יש צמיג מיוחד לצד ימין וצמיג מיוחד לצד שמאל)?

פורסם

(1)חלק מהצמיגים אכן יש להם "צדדים" או "כיוון נסיעה", כך שאסור להרכיבם הפוך מהוראות היצרן.

(2)תאריך יצור מובע בחלק מהצמיגים בשני הצדדים, אך ברובם הוא מופיע בצד אחד בלבד.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
האם זה נכון שהתאריך מוטבע רק על צד אחד של הצמיג והאם גם נכון שלצמיג יש חלק פנימי וחיצוני (כלומר יש צמיג מיוחד לצד ימין וצמיג מיוחד לצד שמאל)?

א. כמו שעמית כתב לרוב התאריך מופיע רק על צד אחד.

ב. לגבי 'צמיג מיוחד לימין ולשמאל', האמת שלמרבה הבלבול יש את כל הקומבינציות האפשריות. להלן פירוט לפי סדר איכות עולה:

- צמיגים שאין להם כיוון נסיעה ניתן להרכיב בכל גלגל ובכל אוריינטציה

- צמיגים עם כיוון נסיעה (פופולריים לאחרונה, נדמה לי שזה המקרה שלך) ניתן להרכיב בימין ובשמאל, אבל יש להפוך את הצמיג לאוריינטציה הנכונה, ולכן בצד אחד תאריך ייצור יהיה בחוץ ובשני בפנים.

- צמיגים א-סימטריים הם צמיגים שיש להם 'צד חיצוני' ו'צד פנימי'. בדרך כלל יש להם גם כיוון נסיעה ולכן יש באמת צמיג שונה לימין ושמאל. הצמיגים האלה נחשבים כ'דרגה גבוהה יותר' של צמיג.

- תיאורטית אפשר שיהיו גם א-סימטריים (עם צד חיצוני ופנימי) ללא כיוון נסיעה אבל אני לא ראיתי כאלה (ממילא הצמיג יקר, אז שיהיה איכותי).

- במכוניות יקרות במיוחד ייתכן והצמיגים הקדמיים והאחוריים שונים ולכן כמובן לא ניתן להחליף בין קדמי ואחורי

- במקרה של אחורי/קדמי שונה וגם צמיגים א-סימטריים, יש צמיג שונה לכל גלגל ! (מעניין מה יש בתור רזרבי)

מקווה שמישהו הצליח לעקוב אחרי כל הקומבינציות ...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
כולה "אוטו דיפו" - שני יוקוהמה 185/60/14 לטמפרה ב - 550 ש"ח...

אתה יכול לקנות גם SAVA בפחות מזה, עם כיוון נסיעה. הוא אפילו נראה די מרשים, אבל הוא (לפי השמועה) די בינוני. רק זה שיש לצמיג כיוון לא עושה אותו לאיכותי.

עם זאת למיטב ידיעתי אנשים בפורום היו די מבסוטים מהיוקו של אוטו דיפו.

פורסם
כולה "אוטו דיפו" - שני יוקוהמה 185/60/14 לטמפרה ב - 550 ש"ח...

אתה יכול לקנות גם SAVA בפחות מזה, עם כיוון נסיעה. הוא אפילו נראה די מרשים, אבל הוא (לפי השמועה) די בינוני. רק זה שיש לצמיג כיוון לא עושה אותו לאיכותי.

עם זאת למיטב ידיעתי אנשים בפורום היו די מבסוטים מהיוקו של אוטו דיפו.

אני לא מבין בכלל למה להזכיר את הצמיגים העלובים של SAVA בפורום הזה... :shock:

ועוד בנשימה אחת עם יוקו .מי שחוסך בצמיגים עלול לשלם על זה בחיים.... אמנם SAVA שייכת לאחת מענקיות הצמיגים אבל זה לא הופך את צמיגיה איכותיים :idea:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

באמת סליחה על חילול הקודש ...

קראת את כותרת ההודעה שלו ? אני מניח שהוא מופתע מזה שקנה צמיגים טובים בזול. כתבתי שאפשר לקנות גם ביותר זול צמיגים פחות טובים.

• תוכן חדש...