Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם הגוף חימום אינו עובד לאחר התחממות המנוע הוא נכנס לטמפ עבודה מחום האגזוז, כמו כן ברוב הרכבים יש קוד תקלה שנדלק במידה וגוף החימום בחיישן אינו עובד.

לי נראה כמו חיישן שתקוע על תערובת ענייה (מתח נמוך) ואז המנוע כל הזמן נותן יותר דלק.

לדעתי עליך לבדוק אם המגעים שחיברת מחוברים היטב ומבודדים ולא מקצרים ביניהם. כמו כן בהנחיות היצרנים של החיישנים מצוין במפורש שאת גילוי החוטים עושים בצורה מדורגת כלומר מקצרים חוטים בהפרש של 2 ס"מ ע"מ שלא יהיה מגע בין החוטים.

פורסם

אצלי הסורק לא הראה שום תקלה, הנורית של תקלה נדלקה במהלך נסיעה וכבתה לאחר התנעה מחדש.

לאחר מחיקת קוד התקלה עם הסורק היא לא חזרה.

המתח של החיישן היה קבוע גם במנוע חם.

הבעיה נפתרה עם החלפת הפיוז.

פורסם

אנשים יקרים הועלתה פה אפשרות לאי חימום תקין של החיישן .

1. האם יתכן שרמת CO מגיע לממדים כאלה במקרה כזה ???

2. מישהו יודע היכן יושב הפיוז של חימום חיישן הגזים ברכב הזה ומה הערך שלו ?

תודה לכולם

פורסם
גם אם הגוף חימום אינו עובד לאחר התחממות המנוע הוא נכנס לטמפ עבודה מחום האגזוז, כמו כן ברוב הרכבים יש קוד תקלה שנדלק במידה וגוף החימום בחיישן אינו עובד.

לי נראה כמו חיישן שתקוע על תערובת ענייה (מתח נמוך) ואז המנוע כל הזמן נותן יותר דלק.

לדעתי עליך לבדוק אם המגעים שחיברת מחוברים היטב ומבודדים ולא מקצרים ביניהם. כמו כן בהנחיות היצרנים של החיישנים מצוין במפורש שאת גילוי החוטים עושים בצורה מדורגת כלומר מקצרים חוטים בהפרש של 2 ס"מ ע"מ שלא יהיה מגע בין החוטים.

החיבור וודאית ללא קצרים ( החיישן מגיע פלג מיוחד ועבדתי בדיוק ע"פ הוראות היצרן . לכן אין את הסיכוי הזה שהחיבור מקצר )

בכל מקרה תודה

פורסם
7 או 10 אמפר אני לא זוכר בדיוק.

אצלי כאשר חיישן MAF היה תקול הזיהום היה גם מאוד גבוה, קרוב לשלך.

אתה מתכוון על החיישן שיושב על סעפת היניקה ??

פורסם

למיטב ניסיוני אי חימום חיישן הלמבדה לא יביא לתופעה כזו חמורה. חימום החיישן נחוץ ל2 דקות הראשונות של ההתנעה לאחר מכן אין שום צורך בזה הוא חם מהאגזוז עצמו. עש לפני מספר שנים היו רכבים שהיה להם חיישן ללא גוף חימום בעלי חוט אחד ושם לא היתה בעיה של CO גבוה.

ההגיון אומר שמה עשית לא נעשה כמו שצריך. חיבור החיישן לא נעשה כמו כשצריך או שהחיישן תקול.

אני במוסך שלי אחרי שאני עובד על הרכב וקורה תקלה שלא היתה לפני אני בודק קודם כל את מה שעשיתי לפני שאני מחפש לעצמי צרות חדשות.(אנחנו בני אדם בסה"כ וקורה שאנחנו עושים טעויות)

פורסם
למיטב ניסיוני אי חימום חיישן הלמבדה לא יביא לתופעה כזו חמורה. חימום החיישן נחוץ ל2 דקות הראשונות של ההתנעה לאחר מכן אין שום צורך בזה הוא חם מהאגזוז עצמו. עש לפני מספר שנים היו רכבים שהיה להם חיישן ללא גוף חימום בעלי חוט אחד ושם לא היתה בעיה של CO גבוה.

ההגיון אומר שמה עשית לא נעשה כמו שצריך. חיבור החיישן לא נעשה כמו כשצריך או שהחיישן תקול.

אני במוסך שלי אחרי שאני עובד על הרכב וקורה תקלה שלא היתה לפני אני בודק קודם כל את מה שעשיתי לפני שאני מחפש לעצמי צרות חדשות.(אנחנו בני אדם בסה"כ וקורה שאנחנו עושים טעויות)

הצדק איתך !! גם אני בא מהתחום הטכני ובדרך כלל צריך לבדוק את הפעולה האחרונה .רק שאם היית קורא את השרשור היית מבין את כל התמונה, החיבור ע"פ הצבעים מחובר ומבודד היטב !! זה לא שהרכב היה תקין לפני ההחלפה אלא החיישן הוחלף בעקבות תקלת מנוע לא ברורה והתקלה הזאת עדיין קיימת .

פורסם

תרשום לנו איך בדיוק חיברת את החיישן, רשום איזה צבעים החוטים שחיברת, ולאיזה צבעים בדיוק הם התחברו.

יתכן והחיישן שרכשת אינו מתאים, ומשדר מתח שהמחשב ניהול לא יודע לקרוא.

ברכבים מסויימים החיישן חמצן מקבל קבוע מתח לסליל החימום, והוא תמיד פועל כל עוד שהמנוע עובד.

פורסם
הצדק איתך !! גם אני בא מהתחום הטכני ובדרך כלל צריך לבדוק את הפעולה האחרונה .רק שאם היית קורא את השרשור היית מבין את כל התמונה, החיבור ע"פ הצבעים מחובר ומבודד היטב !! זה לא שהרכב היה תקין לפני ההחלפה אלא החיישן הוחלף בעקבות תקלת מנוע לא ברורה והתקלה הזאת עדיין קיימת .

אז מה שנותר לעשות כרגע לדעתי להתחבר לסורק לראות מה הקריאה של החיישן.

במידה והחיישן תקוע על אותו ערך קודם 0.6 וולט, התקלה היא לא בחיישן אולי בחוט של החיישן שמגיע עד למחשב הרכב או במחשב הרכב עצמו. במידה וזה אותו ערך נתק קונקטור של החיישן ואז תתחבר שוב עם סורק בצע קריאה אם נשאר אותו ערך אז יש לבדוק את החוט או את מחשב הרכב. אם הקריאה ירדה לאפס וולט עליך לבדוק את החיישן שהרכב אולי אינו מתאים לרכב או שהוא פשוט תקול.

יצא לי כבר לראות מחשב רכב תקול שקריאה מחיישן מסוים נשארת תקועה על ערך מסוים גם אם אתה מנתק לו את התקע.

פורסם
כמה רחוק החיישן יושב מהמנוע?

כי אצלי הוא יושב ממש רחוק.

אתה שואל על חיישן החמצן או חיישן MAP ?

בכל מקרה חיישן החמצן אצלי מורכב על הממיר הקטאליטי מתחת לאוטו .

פורסם
תרשום לנו איך בדיוק חיברת את החיישן, רשום איזה צבעים החוטים שחיברת, ולאיזה צבעים בדיוק הם התחברו.

יתכן והחיישן שרכשת אינו מתאים, ומשדר מתח שהמחשב ניהול לא יודע לקרוא.

ברכבים מסויימים החיישן חמצן מקבל קבוע מתח לסליל החימום, והוא תמיד פועל כל עוד שהמנוע עובד.

החיישן הוא חיישן של בוש אוניברסלי .

הצבעים של החיישן הם 2 לבנים אפור ושחור .

הצמה שמגיעה מהרכב בעלי חוטים: 2 לבנים אפור ושחור .

החוטים חוברו ע"פ צבע ( כל חוט בחיישן לחוט בעל צבע זהה בצמה )

תודה

פורסם
ההחלפה של החיישן נעשתה בעקרון מהסיבה שבסרק היה נותן מתח קבוע ולא ביצע קיזוז ( 0.6 וולט קבוע ) .

לרכב קיימת בעיה שמידי פעם "נעלם " הגז וכאילו ההצתה או הדלק מפסיקים להגיע למנוע, כמו כן נדלקת מנורת תקלת מנוע .

היה חשש שהחיישן משגע את המחשב ולכן החיישן הוחלף בלי קשר לכך שזוהה החיישן עם מתח 0.6 וולט בסרק באופן קבוע ואינו מבצע קיזוז .

לפני ההחלפה לא בוצע בדיקת גזים והסתמכתי רק על מתח החיישן בסרק ועל הסיכוי שהחיישן "משגע" את המחשב. על פי הידוע לי חיישן חייב לבצע שינויי מתח כאשר המנוע עובד על סרק .( קיזוז)

תודה

איזה קוד תקלה נרשם במחשב המנוע?

עדיין לא ברור לי האם החלפת החיישן הובילה לשינוי בהתנהגות הרכב. במידה וכן הרי שיש משהו לקוי בחיישן או בהתקנתו, במידה ולא הבעיה כנראה לא בחיישן החמצן.

בעיה בחימום החיישן לא אמורה להשפיע על תוצאות הבדיקה כאשר הרכב כבר בטמ"פ עבודה.

פורסם

אני גם החלפתי חיישן חמצן אבל השגתי את המקורי של הרכב (לפי המקט שחרוט על החיישן) ולא משהו אוניברסלי שעשוי לא להתאים ב100% מבחינת המתח שהוא מוציא למחשב הרכב, היה עדיף שאתה גם היית מחליף למקורי במיוחד שאין כמעט הפרש במחיר בין חיישן בוש אוניברסלי לחיישן בוש ייעודי.

• תוכן חדש...