Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך איזנתי? האמת שלא הייתי צריך לאזן.

בתקופה שמע' ההיגוי הייתה עם הצירים מהחריטה המיוחדת, לא היה איזון ובפניות חדות הייתי כמעט מתהפך.

אפשר לראות באחת התמונות את המשקולת שהנחתי על הבאגי על מנת לאזן אותה, בצורה זמנית כמובן.

אבל אחרי שהחלפתי את הצירים לתושבות, היה יותר משקל מקדימה; כל הפרונט היה יותר רחב והתקנתי מוט מייצב תחתון לחיזוק המערכת.

לכל העניין יש מספיק משקל לשמור על איזון.

אבל, היה לי מקרה איתה כאשר רציתי לגרור מיכל מלא חול, ממש כבד. מה שקרה כמו שאתה יכול לתאר לעצמך, זה שהגלגלים הקדמיים הונפו באוויר. חבל שלא צילמתי :!:

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

לא רוצה לבאס אותך אבל הרבה יותר פשוט ,טוב וזול היה למצוא חיפושית זרוקה או לקנות גרוטאה כזאת שהיתה עולה לך מקסימום 1000 ש"ח-וראיתי כאלו גם ב500 ש"ח-במצב נסיעה!!!

מפרק את הבודי מהשלדה(-10 ברגים) ולמעשה יש לך באגי-אמנם קצת ארוכה-אז אתה יכולה לחתוך באמצע ולקצר -חובה להוסיף קשתות התהפכות-גם מבחינה בטיחותית וגם כדי שהבאגי לא "תתקפל".

ויש לך באגי למתחילים,מנוע 54 כ"ס אמין ביותר

הנעה אחורית עם מתלים ניפרדים.

ומהירות מקסימלית קרובה ל100 קמ"ש ואף למעלה מזה.

מכאן והלאה אתה יכול להמשיך ולשפר בלי סוף אבל כבסיס-אין יותר טוב וזול מזה.

כדי לפתח את התאבון הייתי מספר לך על באגי של חבר שלדת צינורות בבניה עצמית.

מתלים אחוריים+גיר של טרנספורטר

מנוע שהוחלף מספר פעמים התחיל ב1800 של סוברו והאחרון היה 3000 של אלפה

מתלים קדמיים של חיפושית בזווית כדי לתת אפקט של היגוי הפוך כמו באופנוע.

בקיצור החיה הזאת נסעה כמו ששום דבר שאתה מכיר נוסע.

שיהיה בהצלחה בהמשך

אלי

פורסם

שמע, הייתי בן 14 ו-9 חודשים בזמן ההוא. אתה באמת חושב שההורים שלי היו מאשרים לי לקנות איזו גרוטאה? לצערי הרב - לא.

מה גם, שמה שתיארת הוא הדבר שכמעט כל הבונים עושים :?

אני יכול לנסות לקנות איזו חיפושית. לבנות שלדת צינורות חדשה. מע' היגוי נשארת (יש לי נסיון עם המע' הזו). גיר ומתלים נשארים. מנוע אפשר להביא של סובארו 1800 עם פלטה מגשרת שעושה חרט.

מה שצריך, זה כסף שכרגע אני חוסך לראלי :idea:

www.JEEPOLOG.com

פורסם

רק הערה קטנה - בחיפושית, בניגוד לרכבים רבים - הרצפה בלבד נושאת בעומס. כך שחיפושית לא "תתקפל" כמו מכוניות אחרות שקשיחותן נפגעת אם מורידים להן את הגג.

לא סתם חיפושיות מהוות בסיס לבאגי'ס ולרכבי קיט שונים ומשונים בכל העולם.

ובכל מקרה - גם ברכב אחר קשת התהפכות לא תמנע את הקריסה הזאת, כי בדרך כלל מדובר בקריסה של ציר האורך וקשת מחזקת את ציר הרוחב. זאת בכלל בהנחה שמדובר בקשת רצינית שתוכננה ברצינות. כל קשת אחרת יכולה להיות במקרה הטוב אביזר קוסמטי, ובמקרה הרע לגזור ברגים ולקרוס על הנהג במקרה של התהפכות חו"ח.

פורסם

טעות בידך...הריצפה תקרוס...כבר ראיתי יותר מאחת שקרסה לה לאיטה

כשאמרתי קשת התהפכות התכוונתי למעשה לכלוב שסוגר את המבנה בצורה שימנע ממנו לקרוס

אלי

פורסם
מעניינים אותי שני דברים:

איך אתה עוצר?

איך אתה טוען את המצבר שלך?

הברקס הוא דיסק הברגה מכאני שעוצר גל הינע מרכזי בגיר.

המנוף של הבקרס מחובר בכבל לדוושה.

אני טוען את המצבר עם מטען של בוש (Battamax 8 ). בגלל שהטעינה מהמנוע גרמה למצבר להתרוקן יותר ממה שהוא נטען, לא רציתי להסתבך, אז אני טוען את המצבר עם המטען. (הוא שלי לא של אבא או דוד או משהו :wink: ).

ואיך הפניות טובות

הפניות מצויינות. בגלל שאין לי מתלים (אני מקווה שאני ימצא בולמים ואז אני יעשה מתלים אחוריים, אבל בינתיים אין תוכניות רציניות) ההתנהגות מאוד טובה. מאוד מהנה לנהוג בבאגי, אבל כשיש בור, זה לא נעים.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

כל הכבוד. בגיל בערך כפול משלך אין לי חצי מהיכולת לבנות כזה דבר. בשאיפה לתקן את המצב.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...