Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא לא מאשים את החברה במקרה הזה.

אני מאשים ישירות את הממשלה לדורותיה בניצול והרס החברה שלנו בלי לתת תמורה.

בהתחלה לכולם הייתה אידיאולוגיה שבה המדינה היא משהו קדוש שדרוש לנו בשביל לשרוד, והיו הרבה אנשים שהיו מוכנים לתת את החיים שלהם בשביל האידיאל של מדינה יהודית.

כיום זה כבר לא ככה. כיום אנשים חושבים על עצמם וחושבים על העתיד, והמדינה רק דופקת אותו לכולם.

בעוד שבמדינות אחרות הממשלה עוזרת לאנשים ונותנת להם הזדמנויות, כאן רק מעלים את המיסים, נותנים דוחות סתם, נותנים קנסות על מים, לחם, בריאות וכל מה שהוא בסיסי לחיים.

עלי זה מאוד משפיע ברמה האישית.

אני מציית לחוקים על הכביש למשל משתי סיבות:

1) אני מכבד את החברה שבה אני חי, בלי קשר לסוג החברה שהיא. אם אני חי בארה"ב, אני אפעל לפי החוקים שלהם בגלל כבוד למקום.

2) אני מפחד שיתפסו אותי.

הלוואי והייתי יכול להוסיף "3) כי אני מכבד את סמכות המדינה".

אבל אני ממש לא יכול להוסיף את זה כבר, כי המדינה לא עושה שום דבר למען האזרחים ואני מרגיש עשוק לגמרי על ידה.

אין לי כבר ביטחון אישי כי אין יד חזקה נגד פושעים והם לא מפחדים מאף אחד.

אני משלם המון מיסים אם אני עובד.

אני משלם למדינה קנס גם אם אני לא עובד.

אני צריך לסבול בשקט כשמישהו עובר על החוק רק כי "כולם עושים את זה, אז תשתוק".

אני רואה התדרדרות של החברה הישראלית ומשבר קיומי.

אני גם לא לבד. מהמון שיחות שלי עם אנשים, יש הרבה שחולקים אתי את הדעה הזו.

כיום אנשים מעדיפים לנסוע לחו"ל ולגור שם, והמדינה היא לא קדושה.

כל עוד יש לנו ממשלה עם אינטרסים מנוגדים לאלו של העם, המשבר הזה רק יחמיר.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהתחלה לכולם הייתה אידיאולוגיה שבה המדינה היא משהו קדוש שדרוש לנו בשביל לשרוד, והיו הרבה אנשים שהיו מוכנים לתת את החיים שלהם בשביל האידיאל של מדינה יהודית.

כיום זה כבר לא ככה. כיום אנשים חושבים על עצמם וחושבים על העתיד, והמדינה רק דופקת אותו לכולם.

בידיוק בגלל זה, כבר מלא זמן שאני אומר שהצבא בישראל צריך להיות צבא חצי חובה, חצי מקצועי.

בגיל 18 כולם חותמים שנה חובה, שבהמלך השנה הזאת מקבלים משכורת מינימום. אחרי שנה, מי שמתאים ורוצה להמשיך והצבא רואה בו ייתרון - ימשיך ויקבל הגיונית לנער בן 19-20.

מי שלא מתאים לו צה"ל, או שצה"ל רואה בו מטרד, הולך הביתה אחרי החוויה, ואחרי שלפחות קיבל פיצוי הולם והגיוני יותר ממה שעכשיו.

הימים של האידיאולוגיה כבר נכחדו.

לגבי שאר הדברים של פרנקוס - מסכים עם כל מילה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

מסכים עם פרנקוס, אך לדעתי עניין הצבא צריך להיות ברור ושווה בין כולם.

הרעיון של שנה חובה ולאחר מכן בחירה - נהדר לטעמי, הוא לא מושלם כיוון שעדיין מחייבים אותך לשנה אבל זה בהרבה יותר טוב מהמצב הנוכחי, שלא לדבר אם במהלך השנה הזאת החייל יקבל משכורת מינימום שלפחות תאפשר לו מרווח נשימה.

אבל, הרעיון הזה יהיה טוב בעיני במידה ויהיה שוויון מלא. לא מתאים כל ענייני הפטור השונים, בגלל השקפת עולם, מצפון, דת, בעיקר דת, ושוב פעם דת.

אני יודע ומכיר אישית דתיים לאומיים שמשרתים בצבא, וכל הכבוד להם. אבל, הרבה הרבה הרבה מאוד לא עושים צבא, ואף לא שירות תורם כלשהו למדינה.

עם כל הכבוד, אני מאמין שיהיה לחרדים מספיק זמן ללמוד תורה, גם אם יתנו שנה מחייהם לתרומה ככל האזרחים במדינה.

אני לא מבין למה בעידן הזה מאפשרים לחרדים לחיות בבועה, ואזרחים אחרים צריכים כל הזמן לנפח אותה בשבילם ולדאוג שלא תתפוצץ.

החרדים לא מכירים בישראל כמדינה? חלאס. לכו לגור בארץ אחרת. ישנם חוקים, תקנות, נורמות, סנקציות שונות, אי אפשר לאפשר למגזר שלם במדינה כה קטנה להתעלם מכל הנ"ל. (דברי חלים גם כן על הדרוזים, בדואים, וערבים ישראלים).

כן, לדעתי, במידה ויש נוהל כי אזרח א' צריך ללכת לצבא, גם אזרח ב', שהוא שונה מאזרח א' באמונותיו או השקפותיו למשל, ילך לצבא \ יעשה שירות מקביל אשר יתרום לחברה.

אני מכבד מאוד את האמרה "איש איש באמונתו יחיה", אך כיום בלתי אפשרי לתת לאדם להכתיב את אמונתו על השאר בכפייה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

כל עוד יש לנו ממשלה עם אינטרסים מנוגדים לאלו של העם, המשבר הזה רק יחמיר.

תגיד, אתה מבין באמת מה הולך מסביבך או שאתה כותב בשביל לכתוב ?

יום אחד הדיעה שלך X, למחרת הדיעה שלך Y אני מתחיל לחשוב שאתה כותב סתם דברים שאתה שומע מאנשים רנדומלים ואין לך באמת דיעה על דברים.

מעניין איפה כל האנשים המיואשים והעוזבים את הארץ האלה, כי אני לא מכיר אף אחד כזה וגם לא מכיר מישהו שמכיר מישהו כזה.

לדעתי על בגידה כזו BAGIRA ציין את העונש המתאים, והוא בן אדם מתון ביותר בניגוד אליי למשל, אז אם זה בא ממנו...

קיקי 666 ,למה יש לי תחושה שאתה לא עושה צבא ,או כן עושה במטרה לעשות כמה שפחות?

איך בכלל בגילך הצעיר אתה חושב שהתובנות המתלהמות והדיי ילדותיות שלך קשורות למציאות?

איך בכלל אפשר להצדיק גניבה ולא משנה כרגע מי הקורבן? (שלא לדבר על גניבת נשק והעברתו לאוייב)

עריכה: מדפדוף בהודעות שלך , אין כמעט הודעה בה אתה לא בא בתלונה כלשהי , בעיקר על המדינה (הסרוחה בה אנו חיים על פי דבריך) או גם על החיים בכלל.

מה כבר הספקת לעבור שהשאיר בך כזו חותמת?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מעניין איפה כל האנשים המיואשים והעוזבים את הארץ האלה, כי אני לא מכיר אף אחד כזה וגם לא מכיר מישהו שמכיר מישהו כזה.

שמעתי שכמה מהם מדברים עם מבטא מצחיק ומתחבאים בקישור הזה.

והנה קישור נוסף, מהעבר הלא רחוק, שאולי יעניין אותך.

פורסם
אני דווקא לא מאשים את החברה במקרה הזה.

אני מאשים ישירות את הממשלה לדורותיה בניצול והרס החברה שלנו בלי לתת תמורה.

אני מאשים את משרד החקלאות, אבל איך הגענו לזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערי הרב אייל יצא לי לעבור ולא מעט, אך אני לא חושב שזו הבמה בה אני ישתף את סיפור חיי.

לשאלתך, אני כן עושה צבא. אבל זה לא אומר שאני צריך לשמוח מזה כי אני ממש לא.

אני לא היחיד שמתלונן על המדינה הזאת.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
שמעתי שכמה מהם מדברים עם מבטא מצחיק ומתחבאים בקישור הזה.

והנה קישור נוסף, מהעבר הלא רחוק, שאולי יעניין אותך.

אני לא חושב שהעולים מחבר המדינות זו דוגמא טובה,חבל להכנס לזה ולפגוע בהרבה אנשים שלא מגיע להם להיפגע.

בוא רק נגיד שאני מכיר לא מעט אנשים שמודים שהם הגיעו לכאן על מנת לגזור קופון על המדינה ולחזור חזרה,

תוך השארת ההורים הזקנים והחולים שלהם כעול על המדינה ומערכת הבריאות.

חוצמזה, אל תראה לי כתבות עיתונות, תן לי מקרים מהחיים. אם יש משהו במדינה הזאת שרקוב זו העיתונות.

אני מכיר הרבה אנשים שהחיים והממסד התאכזרו אליהם,בין היתר אפילו 2 חברים שפונו מגוש קטיף ולא משנה כמה החיים שלהם גרועים, הם לעולם לא יעזבו את המדינה ואפילו לא יחשבו על כך.

אנשים שמדברים על נטישת המדינה הם בדרך כלל אנשים שהשורשים שלהם במקום הזה חלשים במיוחד, בעיקר אנשים שלא נולדו כאן כמו יוסי פרנקוס וכמוך (אאל"ט) שלא מבינים במאת האחוזים את כל המהות של המקום הזה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כיום אנשים מעדיפים לנסוע לחו"ל ולגור שם, והמדינה היא לא קדושה.

.

איזה אנשים בדיוק מעדיפים לגור בחו"ל? מחירי הדירות רק עולים כל הזמן, וזה מכיוון שכולם נשארים לגור פה. אם הטענה שלך היתה נכונה, שוק הנדל"ן היה קורס. אולי יותר נכון להגיד: אנשים מעדיפים לקטר כל הזמן ולהשאר בארץ.

פורסם

כפי שאמרתי, הדיון מיותר כי יש אנשים שלא מבינים ולעולם לא יבינו את הקשר של העם שלנו לארץ הזו וכרגע לא חשובים הקשיים.

אגב, איך אתה בדיוק ער למה שמתרחש פה ממקום מושבך בחו"ל ?

אני למשל מרגיש תקווה גדולה בעם בתקופה האחרונה, מרגישים שדברים מתחילים להסתדר ולהתיישר והכי חשוב - שיש בעל בית במדינה הזאת שיודע מה הוא עושה.

ואת הדברים האלה אני שומע בין היתר בסביבה בה אני גר בה אחוזי ההצבעה למפלגת השלטון היו מהנמוכים בארץ.

דברים טובים מתרחשים ויש גבול לכמה שהתקשורת יכולה לסלף ולהכפיש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אנשים שמדברים על נטישת המדינה הם בדרך כלל אנשים שהשורשים שלהם במקום הזה חלשים במיוחד, בעיקר אנשים שלא נולדו כאן כמו יוסי פרנקוס וכמוך (אאל"ט) שלא מבינים במאת האחוזים את כל המהות של המקום הזה.

לדעתי אתה טועה ובענק.

רק מי שהיה בחו"ל יודע באמת מה המשמעות של הארץ ויודע שליהודי אין בית אחר.

פורסם

נכון מישהו כתב פה, מתחיל להישבר לאנשים כאן, ישראל לא תחזיק מעמד עוד הרבה זמן ככה.

כנס לחתימה שלי. אולי ייצא מזה משהו. עדיף בטוח על לשבת בכורסה. (מה שכולנו עושים. אני אישית החלטתי שלא בריא להתעצבן, והחלטתי לעשות). בממשלה שלנו חושבים שאנחנו מפגרים. כל יום מוסיפים עוד מס בכל מיני תירוצים.

• תוכן חדש...