Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה :wink: אני בעבודה והקשקשת ברשת חוגגת :cool:

לי אתם אומרים אין ניסיון עם פלזמות " סמסונג " לי אתם אומרים , ממה לה ( הגשש - אופסייד סטורי )

בוא נראה מה היה לנו שם :idea:

דיונים קודמים - ראה תגובתי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186304&highlight=%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248779&highlight=%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92

אז יש בסביבה אחד סמסונג או עשרה !

אז לפני שקובעים - לכו לראות שאלו שאלות וקבלו הסברים ( מ לייזר סיטי - לא ממני )

זה שהחבר קנה , מקרן עלום שם , והדודה התלהבה , לא אומר כלום , על היצרן או דגם המקרן .

לא סתם המקרנים היקרים והאכותיים , מתומחרים במחיר הנ"ל .

ועדיין , איש באמונתו יחיה -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקרן FHD של סוני ומסך ב10K.

אבל קרוב...

לגבי לייזר סיטי , כמו שכתבתי - הם אחלה חברה , אבל בהחלט נוטים לקדם טרנדים שנראים ביום ההשקה טוב , ומאוחר יותר לא משהו.

תקרא גם את התגובה הקצת יותר "טכנית" הקודמת שלי כדי להבין למה לא.

ככה או ככה , העתיד בלדים

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אז מה :wink: אני בעבודה והקשקשת ברשת חוגגת :cool:

לי אתם אומרים אין ניסיון עם פלזמות " סמסונג " לי אתם אומרים , ממה לה ( הגשש - אופסייד סטורי )

בוא נראה מה היה לנו שם :idea:

דיונים קודמים - ראה תגובתי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186304&highlight=%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248779&highlight=%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92

אז יש בסביבה אחד סמסונג או עשרה !

אז לפני שקובעים - לכו לראות שאלו שאלות וקבלו הסברים ( מ לייזר סיטי - לא ממני )

זה שהחבר קנה , מקרן עלום שם , והדודה התלהבה , לא אומר כלום , על היצרן או דגם המקרן .

לא סתם המקרנים היקרים והאכותיים , מתומחרים במחיר הנ"ל .

ועדיין , איש באמונתו יחיה -

אייל .

במחשבה שניה, בגלל צורת כתיבתך הציורית , קשה מאוד להבין אם אתה בעד או נגד או שאתה גם בעד וגם נגד... :)

על דבר אחד הרוב מסכימים : מקרן אחורי זה משהו שעבר זמנו כבר ממזמן. האיכות שלו משמעותית פחות טובה מ CRT, זמן החיים שלו קצר , הוא ענק ,זולל חשמל ומקומו במוזיאון.

אגב, MOTIOZ, אתה זה שהשקעת מאות שקלים בתיקון נגן CD בן 20 שנה של חברה לא מוכרת ? או שזה היה מישהו אחר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
א. מכשירים עם 3000 שעות תצוגה זה עלוב, וגם אי עיבוד סיגנל דיגיטלי טהור - זו גם כבר ירידה באיכות.

ב. כבל VGA או כל שיטה אנלוגית זה גם מיושן ומוריד מאוד מהאיכות - בימינו - אם אתה מדבר על שידורים איכותיים ברמה גבוהה אתה בכלל לא מדבר על סיגנל אנלוגי! אין שום טעם להוסיף עוד DA וAD בדרך, לא משנה איזה כבל ואיזה קונוורטרים אתה משתמש - האיכות תרד - גם לסאונד וגם לוידאו - אנלוגי מעבירים באיכות גבוהה רק איפה שחייבים.

ג. בהקשר לב' כבל של 1000 ש"ח , או 100 ש"ח לסיגנל דיגיטלי - זה לא משנה.

לגבי הטענה שלך שרואים יותר טוב , נו קטונטי , אז אתה טכנאי , סבבה, כמו שיש חובבי רכב שמבינים יותר ברכבים ממכונאים , יש גם חובבי טכנולוגיה שמבינים דה פקטו יותר (במיוחד בטכנולוגיה גבוהה) מטכנאים.

אני לא אומר שאני כזה ואתה כזה, אני מעלה את האפשרות.

העובדה היא שבכל רמת יוקרה ומחיר - הטכנולוגיה של הקרנה אחורית (על 2 השיטות שלה , שאני דווקא יודע מה ההבדל) - לא תופסת.

ברמות היוקרה הגבוהות במסכים גדולים באמת משתמשים במקרנים ומסכי כסף להקרנה קדמית , ובפחות גדולים בפלאזמות ובLCDים (שעשה טובה , להעלות את עניין השחור בLCD - רלוונטי לLCDים ממוצעים ואיכותיים - לא ממש לסקאלה העליונה)

ובמסכים היום יומיים - גם הטכנולוגיה הזו לא תופסת ולא פרקטית.

ליביו

איש יקר ,עצם היותי טכנאי אינה מעידה על בקיאות זו או אחרת .

העיניים מדברות :shock:. טכנלוגיה שמכנולוגיה ,פיקסלים שמיקסלים ,מעניינים לי את האגוזים .

רוב התמונות שאני רואה (ומן הסתם בתוקף עבודתי כטכנאי) במכשירים המתקדמים פשוט מחורבנים ומעוותים.

רק בשידורי HD או DVD איכותי, עם חיבורים יוקרתיים, בדגמים ספציפיים ,וכיולים למיניהם, מגיעים לתמונה האיכותית .

רוב האנשים ,הם אנשים "רגילים" שלא מכירים את מירב הפונקציות ,הממירים למיניהם ,חיבורי סקארט ...אוף התעייפתי !

כמה ז**ני שכל בשביל תמונה איכותית .

רק שתבין שב-CRT תוצרת סין ,המהירות היא כמו טלויזיה רגילה 0.2 MS . לך תמצא לי מכשיר עם מעבד שמגיע למהירות כזו.

אולי תמצא 3 MS (לא מעודכן) ,ותשלם הון.בתנועה מהירה אתה מקבל מריחות ושלא נזכיר את הגרעיניות .זליגות אור ,צריבות חזקות (בפלאזמות) ,פיקסלים שרופים (עד 4 "זה בסדר" אומר היבואן ,כשהנצנוץ מופיע בדיוק בעין של יונית לוי.

לפני 15 שנה בערך ,רמת השידור האנלוגי (ויש לי זיכרון מעולה) ,בחיבורי ההיפר בנד שיצאו בCRT ,דרך טיונר מעאפן ,ראו תמונה ,שבשביל להגיע לרמה שלה היום ,אתה צריך להיות מהנדס ולהכין חבילה.

תוספת "

זה כמו להשוות בין מגבר סטריאו איכותי עם שפופרות של פעם ,למערכת קולנוע בייתית של היום .

לא תמיד הקידמה תעיד על האיכות.ובטח לא על האמינות.

נפגש תוך זמן קצר בתקלה הראשונה .וזה מגיע בממוצע לאחר שנתיים /שלוש במותגים.

דווקא הפלאזמות הישנות בנות השש הפגינו אמינות גבוהה יותר וכבר שומע יותר ויותר על מסכים שנדפקים .

ועוד משהו או שניים :

נתק את כל מכשירי החשמל בבית ,פתח את ארון החשמל ותראה "איך שגלגל מסתובב לו"

לאחר מכן קרב את ידיך למסך ותוכל לחמם לחמניות .

נקווה שבטכנולוגיית ה- LED מגיעה לכ-22000 שקל ,זה כבר נפתר

דבר אחד בטוח ,לתקן בבית כבר אי אפשר ואפילו במעבדה מתברברים.

בברכה

מוטי

פורסם

נו אייל , היכן הראש האנליטי - אני לעולם לא קובע , נותן נתונים חוו"ד קטנה - וההחלטה בידי הבוחר .

זה בדיוק כמו שנקבע אבסלוטית ש הגולף עגלה כי נסעתי בדגם 1.6 אוטומט שנת 2003 .

אבל יש דגמים נוספים לגולף , ולא לפי דגם אחד נקבע כי כולם עגלות :lol:

שאלו על מקרן אחורי , נתתי הסבר איך לתחזק ולשפר , לכלכו קצת על המקרן - הוספתי קצת אקנומיקה להבהרת נתונים .

בדיונים הקודמים שאלו על טכנולוגיית ה LCD והפלזמה - כתבתי נתונים וידע לגבייהם .

ואפרופו - compact disk - CD איכותי , לדעתי נותן חווית צליל יותר גדולה מ DVD חדש , גם של יצרנים נודעים :idea:

כך שיש דברים שאין בהם קביעות נחרצות - כל אחד ע"פ הנתונים יבחר את המתאים לו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מוטי , אתה ציינת את העובדה שאתה טכנאי כפונקציה , אני ציינתי למה היא לדעתי לא.

בתרד הזה , לפחות אני לא דיברתי על איכות בסיסית של לראות יס או הוט.

דיברתי על תמונה באיכות גבוהה ובה מה לעשות פיקסלים משחקים עניין.

לגבי המחברים איכותיים - אין לזה משמעות , אם הם דיגיטלים.

לגבי המהירויות של CRT אל מול LCD ופלאזמות - נכון חלקית, אבל יש מחירים עצומים שאתה משלם במסך CRT גם כן עקב טיב הטכנולוגיה ותמונה לא קבועה.

ובא נזכור שבימינו כשהפנאלים לא באים מיותר מדי מקומות - רוב ההבדל בין דגם בינוני איכותי ליוקרתי - הוא המעבד.

לגבי איכות שידור אנלוגי - זה לא רלוונטי יותר , שידור איכותי בימינו הוא דיגיטלי והוא ליגה אחרת לגמרי , הוא קרוב הרבה יותר למה שאתה רואה בקולנוע בפילמים אנלוגים ברמות הגבוהות ביותר מאשר לכל שידור ביתי שהיה אי פעם, ככה שאני לא מסכים איתך (אם אתה משווה סיגנל שאתה יכול להשיג היום מול פעם)

לגבי מגבר שפורפרות, בא נחלק את תחום האודיו הביתי לשתי חלקים:

א. שחזור מדויק

ב. שחזור נעים לאוזן.

גם אני מחזיק מגבר שפורפרות בבית בהקשר אחר, של נגינה , ויצא לי לשמוע הרבה מגברי שפורפרות.

הם מצוינים לכלי נגינה , ומצוינים לאופציה ב.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו ,בוא נחדד :

עצם היותי טכנאי ,נותן לי אפשרויות צפייה במכשירים מסוגים שונים ,ובתנאים שונים ,ובכמויות גבוהות יותר ממך .

יש מצב שאתה מכיר תכונות ונתונים יותר ממני ,אבל לא יעזור לך .כי תמונה אחת שווה אלף מילים .

ולתמונה טובה ואיכותית ,בעידן זה ,אתה צריך יותר מידי פרמטרים לדעתי ,שלא אוכל לחזור עליהן שוב.

רק "משוגעים" (באופן החיובי) ,כמוך יהנו .הרוב לא .

כמו כל דבר בחיים ,אנשים רוצים בסך הכל לראות טלויזיה עם חדשות טובות וגרעינים ,אבל לא בתמונה :lol:

פורסם

יאללה , מוסכם , וגם לאנשים שרק רוצים לראות טלוויזיה - יהיה יותר טוב וחכם לקנות מסך דק.

למעשה , תמיד ההקרנה אחורית היתה אופציה גרועה למדי ל99% מהצרכנים (כמכלול , אין ספק שהיו יתרונות נקודתיים) וסגרנו את הויכוח.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
במחשבה שניה, בגלל צורת כתיבתך הציורית , קשה מאוד להבין אם אתה בעד או נגד או שאתה גם בעד וגם נגד... :)

על דבר אחד הרוב מסכימים : מקרן אחורי זה משהו שעבר זמנו כבר ממזמן. האיכות שלו משמעותית פחות טובה מ CRT, זמן החיים שלו קצר , הוא ענק ,זולל חשמל ומקומו במוזיאון.

אגב, MOTIOZ, אתה זה שהשקעת מאות שקלים בתיקון נגן CD בן 20 שנה של חברה לא מוכרת ? או שזה היה מישהו אחר.

לא ,זה לא אני ,והמלצתי לזרוק ,כי לא היה בו שום נתון /איכות שהצדיק את ההשקעה.

אבל זה לא אומר שצדקתי.כל אחד והראש שלו.

זמן החיים של המקרן אינו קצר למעט המקרנים עם נורות הפרוזקטור ההלוגניות DLP .

אני מבצע טיפולים למקרנים בני 10 שרואים בהם נהדר .לא צוחק.

הוא לא זולל חשמל ,כי בתוכו שלוש מסכים קטנים של כ-8 אינץ .ובכל מקרה זולל הרבה פחות מפלאזמה .

הוא ענק ,אבל לא שמעתי על אנשים שהשתדרגו והחליטו לרקוד דווקא על הבלטות שהתפנו 1.20מ' על 0.60 מ'

הרבה יותר נוח לחבר מכשירים מאשר התלויים על הקיר (למעט שולחניים) .ניתנים לתיקון בבית .

בברכה

מוטי

פורסם
יאללה , מוסכם , וגם לאנשים שרק רוצים לראות טלוויזיה - יהיה יותר טוב וחכם לקנות מסך דק.

למעשה , תמיד ההקרנה אחורית היתה אופציה גרועה למדי ל99% מהצרכנים (כמכלול , אין ספק שהיו יתרונות נקודתיים) וסגרנו את הויכוח.

ליביו

שום מוסכם ושום נעליים :lol:

בסיום קריאת שירות הראשונה בהרצלייה ,אני מתקשר אליך שתבוא לראות תמונה .

ואם תשקר ,יגדל לך האף :lol:

תתפלא לשמוע ,כמה אנשים לא מוכנים להפרד מהמקרנים האחוריים . דרך אגב אם על התמונה יש ויכוח ,אני מקווה שעל הסאונד לא תתווכח. אבל מכיר אותך ,אתה תגיד מי שותה תה בקיץ (אלכס חולה אהבה)?

מי שומע דרך טלויזיה ? יש מערכת קולנוע ! נכון או לא ?:-P

בברכה

מוטי

פורסם
תשובתו של אייל מעליי מקבלת 5 כוכבים ! תשובה מקצועית ! אין להסיק שהשפורפרות חלשות עד לביצוע הנ"ל .

אם מעולם לא בוצע ניקוי ,קרוב לוודאי שהשינוי בתמונה יהיה דרמטי .

היבואנית למכשיר זה בזמנו היתה חברת "אמפא" אם איני טועה (נסגרה),ואין הרבה טכנאים שמתעסקים עם מכשירים אלה.

מכיוון שלא ראוי שאפרסם עצמי כאחד כזה .שלח ה"פ אם אין באפשרותך לעשות את זה לבד.

תיקון קטן לאייל:

למעט מספר מקרנים אחוריים כגון LG ,חדשים יותר,, למכשירים הישנים הייתה מראה (ראי) אמיתית ברמה גבוהה ,שניתנת לניקוי

עם כל תכשיר לניקוי חלונות .במידה ולא מדובר בזכוכית ,אכן מומלץ לנקות בזהירות וללא שום חומר על מנת למנוע קילוף / פגיעה.

תוספת :

מכשיר אמין מאוד עם תמונה ברמה גבוהה וקול גם בשנתון המתקדם שלו.

לצערי אין דברים כאלה היום.

בברכה

מוטי

מצטרף בחום

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם
בדר"כ שפופרות ההקרנה נחלשות ויש צורך בהחלפתם. אני יודע שאצל חבר שיש לו טושיבה 50 אינשט המחיר עמד על כמה אלפי שקלים. אין הצדקה כלכלית להשקיע במכשיר שכזה. צריך לתת לו למות או לזרוק אותו ולקנות מכשיר חדיש.

האמת שהוא אצלי במרפסת ולא בבית. אם אפשר להנות מכמה משחקי כדורגל טובים כשיש אויר טוב בחוץ עם מסך 46" אז למה לא?

בסלון שלי אני לא מוותר כ"כ מהר על טושיבה 34" אינץ 100HZ רגילה שיש לה תמונה מדהימה. אני חושב ששום טלויזיה דקה לא תשתווה אליה כ"כ מהר.

ובנוסף לגבי MOTIOZ שכתב: "לתמונה איכותית של שידור רגיל עדיפה הפלאזמה, שלה יש את החסרונות שלה.

LCD טובה ככל שתהיה ,סובלת מבעיית ה"שחור" ולא יעזור כלום."

אני נאלץ להסכים. אבא שלי שרכש פלאזמה LG 600HZ בגודל 50 אינץ' רואים בה תמונה יותר טובה מכל LCD שראיתי עד כה.

(וראיתי LG עם שידור FULL HD ב-LCD וזה לא השתווה).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
טלויזית ה THOMSON ( מקרן אחורי ) היא אחת הטובות שהיו בזמנו .

אפשרות ראיה גם מהצד + מערכת סאונד מעולה ( דגמי - DVM 100H + PIP ) והגבוהים יותר .

לפני החלטה על החלפת מנורות המסך - יש אפשרות לנקות אותן מאבק אשר נפל עלייהן במהלך הזמן :idea:

( זהירות - לפני העבודה לנתק מהחשמל )

- מפרקים את הכיסוי האחורי העליון - מאוד קל כ 10 ברגים .

לנקות בזהירות את מנורות ההקרנה ( יש עלייהן אבק ) - בזהירות , עם מטלית מיקרופייבר קצת רטובה , ומיד בעדינות עם מטלית יבשה .

לעבוד עם רגש - המנורות יושבות בבסיס עם כיוון - להזהר לא להזיז את המיקוד .

לנקות בזהירות - את מסך ההקרנה האחורי - ציפויי כסף גדול נוצץ ,.

מטלית רטובה בעדינות + מטלית יבשה .

לנקות בזהירות גם את המסך הקדמי , בחלקו הפנימי .

להרכיב חזרה את הכיסויי האחורי - ולחבר לחשמל .

להפעיל את הטלויזיה - ולהכנס ל תפריט התכנות ( MENU )

להכנס לתפריט ה INSTALLALION - בעזרת מקשי החיצים , אשר מסביב ל OK . ואז לאשר ב OK .

לרדת עם המקש של הכיוון ל CONVERGENCE - להכנס דרכו ב מקש OK .

יופיע מסך המיקוד עם XX X של כיונוי מיקוד מנורות ההקרנה , לבדוק כי הם ממוקדות על האמצע - ואם לא לכוון בעדינות

אפשרות כיוון של אחת יכולה לשנות קצת גם אחרת , כך שיש לכוון בעדינות ובמקביל .

לסיים לחזור לתפריט הראשי ע"י הקשה על מקש MENU - ושוב להכנס ב כעת ב עמודת ה PICTURE .

לכוון את רמת הצבע החדות והבהירות - יש שם עוד אפשרויות לפי דגם המקרן .

יש לעשות את הניקויי והכיוונים בזהירות ולאט לאט - לא להתלהב , זה לוקח זמן - אבל אפשרי :lol:

אם לא הולך - הזמינו רק טכנאי שירות של היבואן בארץ -

אייל .

attachment.php?attachmentid=163257&stc=1&thumb=1&d=1246952641

אייל אתה ענק!

תודה רבה על העצה, ביצעתי אותה היום (מאוחר מעט), רגע לפני שהחלטתי לזרוק אותה, ועכשיו רואים ממש כמו בהתחלה! תודה רבה שוב ועכשיו אפשר לראות כדורגל בכיף במרפסת.

• תוכן חדש...