Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית חושב שבחירת מגבר צריכה לבוא אחרי בחירת קומפוננט,כדי להתאים את המגבר לקומפוננט ולא להיפך.

לכן השאלה שהיינו צריכים לשאל בהתחלה: איזה מוסיקה אתה שומע? איזה אופי של צליל אתה אוהב-חד או רך?

האם שמעת כמה מערכות בחיים ברמה של מה שאתה הולך לקנות?

לכל רמקול יש גוון שלו,מיוחד,וגם כל מגבר נשמע אחרת. אודיסון נותן צליל שונה מג'נסיס וכו'

כל זה אני אומר כי יכול להיווצר מצב,שתשקיע כ"כ הרבה כסף ולא תהיה מרוצה מתוצאה הסופית.

לכן אני מציע לך,לפני שאתה הולך לקנות ציוד יקר,תגיע לאחד המפגשים,או תבקש להאזין לרכבים של החברי הפורום,שיש להם ציוד שאתה רוצה. ואז יהיה לך כיוון מה לקנות

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי.

לדעתי אודיו קינג הביא פה באמת את הסבר אחד הטובים לגבי מה כדאי לי.

נראה לי שהציעו לי את הג'נסיס שיכול להגיבר עד 290 RMS.

ואם זה המצב נראה לי שבאמת אני ארכוש את הרוקפורד (ואולי לא) אבל בטוח שאני אברר עליו קצת יותר לעומק.

ותראה מבחינה תקציבית כמובן שאפשר לגדול ויש לי את האופציה אפילו להשקיע 5 אלף לכל מגבר אבל הסיבה היחידה שאני לא עושה את זה היא שאני לא מוצא לנכון להשקיע מעל 6000 אלף ש"ח להגברה ברכב וגם אם באמת היה לי עכשיו תקציב הרבה יותר מטורף עדיין הייתי חושב באותה הצורה מכיוון שזה בסך הכל (אני יודע שהמון לא חושבים כמוני) מערכת לאוטו וגם אם היא מושקעת קרוב ל20+ אלף זה לא קצת כסף אז אין טעם להגיע ל30 אלף ומעלה כי הרי זה ברור שב20 + (כמובן להשוואה של מחירים בארץ) אני אהיה מרוצה עד הגג.

מה שכן אם באמת יש מגבר שעולה 6 אלף שיכול לתת לי הגברה לכל מה שאני צריך ברכב אני אשמח לקנות אחד כזה למרות שעדיין מן הסתם אני יעדיף לקנות משהו כמה שיותר איכותי בכמה שפחות כסף כמו הרוקפורד שהצעתם לי שעד עכשיו נראה לי האופציה הכי רלוונטית.

עדיין יש אבל גדול, אני כן רוצה לבוא למפגש ולהתרשם ממערכות של אנשים ולהגיע למסקנה עם עצמי מה הכי כדאי לי.

מתי המפגש הקרוב?

פורסם
לגנסיס יש מספר מגברים של 4 ערוצים

פרופייל ,פרופייל אולטרא,סידרה 3

גם אם תקח את החזק ביותר בניהם {פרופייל אולטרא} תוכל להגביר איתו סאב בגישור רק עד 400RMS ורק ב-4 אום

המגבר הנ"ל עולה 3.5K אם תלך על האופציה האיכותית יותר סידרה 3 אז בגישור תוכל להגביר סאב רק עד 290RMS

ב-4 אום בלבד והמגבר הנ"ל עולה 5K ,כך שאם אתה מדבר על קניית סאב חזק של 750RMS+ תצתרך בכול אופן לרכוש

מגבר מונובלוק בנוסף ,LRX הוא מגבר 5 ערוצים מצויין והוא יותר איכותי מהרוקפורד {וזה לא אומר שהרוקפורד זבל.!}

אבל הוא גם עולה הרבה יותר מימנו בסביבות 6.5K בעוד שאת הרוקפורד ניתן להביא בפחות מ-4K והוא מגבר

טוב מאוד חזק ורסיטלי שמסוגל לעבוד ב -1 אום מונו ולהגביר גם סאב של 1000RMS

השיקול הוא בעיקר תקציבי ולכן לדעתי מבחינה תקציבית כדאי ללכת על הרוקפורד אלא אם כן אתה משיג

מגבר 5 ערוצים, או מגבר 4 ערוצים+מונובלוק איכותיים יותר באותו מחיר

חבל להשקיע המון במגבר ולגלות שלא נישאר לך תקציב לרכיבים איכותיים אחרים

אתה מודע לעובדה שמה שכתבת מבחינת מחירים הוא לא נכון.

ובנוסף לכך, לאודיסון גם קיים מגבר 3 ערוצים מסדרת הLRX שהוא הLRX-3.1K.

ההספקים של המגבר הם:

2 ערוצים * 170 וואט RMS ב4 אוהם + ערוץ מונו של 750 וואט RMS ב4 אוהם.

2 ערוצים *160 וואט RMS ב4 אוהם + ערוץ מונו של 1150 וואט RMS ב2 אוהם.

זה מדוד ב14.4V.

ב12V הוא מספק 2* 140 וואט RMS ב4 אוהם + 625 וואט RMS ב4 אוהם לערוץ המונו.

המחיר שלו הוא באיזור ה4200-4800 ש"ח.

ובלי שום קשר, איך אתם מכניסים רוקפורד ביחד עם אודיסון LRX באותו משפט? אין שום קשר בינהם, בטח שכאשר מדברים על איכות.

under construction..

פורסם

הוא לא מערבב איכות עם סוגי המגברים.אודיסון הוא ליגה אחרת וכבעליו של הרוקפורד המדובר,אני מסכים עם הקביעה.

מה שבאים להציג לבחור-להראות אילו אופציות יש לו בתקציבים שונים.ב2000 שקל קשה למצוא תפוקה כמו של הרוקפורד 5 ערוצים.מה הבחור מעדיף,זוהי כבר החלטה שלו.איכות מעולה=תקציב בהתאם.

היתרון הענק של המגבר הזה הוא בדינאמיות שלו.אתה מקבל את כל אפשרויות קומבינציות החיבורים שתעלה על דעתך.התנגדויות שונות,והספקים אדירים.

פורסם

ועוד תוספת קטנה-אם להביא את המגבר רוקפורד מחול-רק עם חבר או פתרון אחר.הבריון הזה שוקל המון,והוא ייקר לך את המשלוח בהתאם.

פורסם
לdemandred

אתה טועה במקצת לגבי ההספקים של מגבר הרוקפורד.מדובר על הרבה ,אבל ממש הרבה יותר ממה שמצויין בנתונים.

אני מסכים עם עופר שגנסיס היא ליגה אחרת בפני עצמה והיא היתה המטרה ההתחלתית שלי לפני הרוקפורד. רק בגלל סיבות קטנות העדפתי לבסוף את הרוקפורד. ואם אתה רוצה להתרשם ממנו-אתה מוזמן!

אני שמעתי את המגבר מסידרה הזאת,גם 4 ערוצים,וגם מונו,שבאמת מפלצת!

ואני לא רוצה לזלזל במגבר הזה,כי בזמנו רציתי לקנות לי אחד כזה,אבל בגלל חוסר מקום לא יצא.

את המגבר הזה הייתי משווה עם אלפיין PDX,אודיסון SRX (מבחינת איכות ורמה של המגבר) אבל לא כמו שניסו פה להשוות אותו עם LRX.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

התקציב הוא לא 2000, הקצבתי 6 אלף להגברה, כמובן שאני מעדיף שייצא מן הסתם כמה שפחות אבל אם צריך אני גם אוציא 6.

שמעו היום הייתי במקום אחד שמתקין מערכות ברחובות,יצא לי להיות באיזור וסתם ראיתי איזה מקום אחד ואמרתי ניכנס נשאל, וכמו שהרבה אמרו לי גם הוא אמר לי שהוא לא מבין למה אני רוצה דווקא מגבר אחד ושבכלל עדיף לקנות כל מגבר בנפרד, אם זה מונו בשביל הסאב ואם זה מגבר 4 ערוצים בשביל הקומפוננט/6*9.

אז באמת בואו לרגע נתעלם מעניין התקציב אבל ממש נתעלם ממנו ואת האמת מה יהיה לי עדיף הגברה נפרדת לכל דבר או איזה מגבר מטורף 5 ערוצים?

פשוט על השאלה הזאת הכי התמקדתי אם שמתם לב ואם באמת יהיה צורך אני אגדיל את התקציב ואביא איזה 2 מגברים איכותיים ואסגור עניין.

פורסם

לא הבנתי את העניין של הפרצופים:?:.

בכל אופן כמה חברי פורום הציעו לי ציוד ועד כמה שהייתי נגד ציוד יש שניה חשבתי אולי לשקול זאת שוב בגלל ההמלצות שניתן להשיג דברים איכותיים ביד שניה.

ולאחר קצת מחשבה נראה לי שאני אלך באמת על מגבר אחד כולל מגבר מונובלוק ואוותר על 5 ערוצים מכיוון שאני באמת שומע מהמון אנשים שעדיף הגברה נפרדת לכל דבר וככה יש הרבה יותר איכות בכל מקרה הנה המגברים שהוצאו לי:

ג'נסיס 4 ערוצים שבארץ מחירו 5-6

JL AUDIO דגםA1800מונובלוק

M CLASS MEMPHIS MCA3004

audison lrx 4.1k

ZETEC P4

ועדיין יש לי התלבטות לגבי סדרת ה פי די אקס של אלפיין (מונובלוק+מגבר 4 ערוצים)אז מה אתם אומרים אנשים אני ממש רוצה לסגור את העניין הזה.

פורסם

הפרצופים-חשבתי מה לכתוב.

לגבי המגברים-אתה מכוון גבוה.מוצרים מעולים בכל קנה מידה.

אפשר לשאול-האם הקניה תתבצע בארץ?או שאתה מביא מחול?

פורסם

תראה המגברים שדיברתי עליהם הקניה תתבצע מאנשים פרטיים(יד שניה) ואני מאוד מתלבט מה לקנות:

ג'נסיס 4 ערוצים שבארץ מחירו 5-6

JL AUDIO דגםA1800מונובלוק

M CLASS MEMPHIS MCA3004

audison lrx 4.1k

ZETEC P4

ולגבי הסדרה של הPDX של אלפיין אני רוצה להזמין מחו"ל חדש.

עכשיו הכיוון החדש/ישן שלי הוא לקנות את אחד המגברים שהציעו לי ולייבא מונובלוק מסדרת הPDX של אלפיין.

פורסם

בחיפושיי אחר מגבר 5 ערוצים ביררתי רבות גם על הממפיס.בפורומים יש עליו חוות דעת טובות.

גנסיס-זה גנסיס.

למען הסדר הטוב-אינני יכול לחוות דיעה של ממש על המגברים כי לא שמעתי אותם.

אתה חייב להבין שלכל מגבר יש את הנשמה שלו והצליל מאופיין ושונה ממגבר למגבר.

אם היית מנסה לשמוע כמה מגברים במפגשים-זה רק יעשה לך טוב.יתן לך כיוון והבנה כללית לאן אתה הולך.

אני מאמין שעד הערב החברים בפורום כבר יחוו דיעה ויעזרו יותר.

פורסם

לאחר דיבור עם חבר שמזמין המון דברים מחו"ל, הוא אמר שהוא יכול להביא לי את המגבר הזה:

http://www.alpine-usa.com/US-en/products/product.php?model=PDX-5M

ואת זה:

http://www.alpine-usa.com/US-en/products/product.php?model=PDX-1.600M&lang=en&tab=F

באיזור ה3700-3800 ש"ח לשתיהם ביחד.

מה אתם אומרים שווה?

פורסם

אני עובר על השרשור הזה ואני רואה הרבה באלגן וחוסר יעילות מצד כולם.

אתה צריך לעשות סדר ומשם להתקדם לפי השלבים אחרת בסופו של דבר הקניה שלך לא תהיה אידיאלית.

שלב ראשון :

תחליט מה אתה רוצה מבחינת רמקולים -

האם אתה רוצה סט קומפוננט מקדימה + סאב מאחורה ? (האופציה האידיאלית)

האם אתה רוצה סט מקדימה ו 6X9 מאחורה + סאב ? האם אתה רוצה להגביר את הרמקולים האחוריים (מיותר לחלוטין)

שלב שני -

בחירת רכיבים -

אחרי שבחרת את קונפיגורצית המערכת הגיע השלב החשוב ביותר של בחירת הרמקולים - אתה נשאר עם הסט הקיים שלך או מחליף לסט אחר או נשאר ומשדרג בהמשך .

בחירת סאב למערכת או בחירת איזה שזהוא קו מנחה לאיזה סאב יעניין אותך בהמשך .

שלב שלישי -

אחרי שני השלבים הראשונים אפשר יהיה להמליץ על הגברה מתאימה - כמות הערוצים , סוג המגברים , הספקי המגברים וכו.

אני הייתי ממליץ לך לקחת מגבר 2 ערוצים מעולה , בשידוך עם מונובלוק טוב , מגביר את הבמה הקדמית כמו שצריך וכמובן מקבל מגבר שיתאים לכל סט שתבחר בעתיד , ומונובלוק שיתאים לכל סאב שתחפוץ בו . אם משום מה תרצה גם רמקולים אחוריים תמיד אתה יכול לחבר אותם לרדיו דיסק. בחירה כזו של מגברים תהיה יעילה טובה וגמישה הרבה יותר מאשר מגברי חמישה ערוצים למיניהם או מגבר 4 ערוצים גם לסט וגם לסאב.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...