Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת GPS

ROEI-A
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כדאי כלום. כל אחד אוהב משהו אחר. יש לי 5 תוכנות שונות במכשיר ואני נהנה מכולן. אבל הכי נוחה, הכי יפה והכי מעודכנת ( אפריל ) היא IGO8 המשופצת שלי. לא הייתי ממליץ לקנות מכשיר GPS ולהתקע עם תוכנה מסויימת. כי לחו"ל למשל עדיף להשתמש בתוכנות אחרות שתומכות במפות של חו"ל הרבה יותר טוב מIGO.

הייתי ממליץ על מחשב כף יד ואז אתה מתקין מה שאתה צריך ולא מה שדחפו לך!

- דרך אגב לא מציינים באתר איזו גירסת IGO תקבל, יש מצב שתקבל משהו לפני שנה. ולפני שאתה רץ לבאג, תבדוק מחירים אמיתיים בשוק.

פורסם

לא ממליץ על אף מכשיר, אלא על ניווט באמצעות הסלולרי.

יש לנו שני מכשירים של MIO (נדמה לי שדגם 310 לניווט בארץ ו- 510 לחו"ל) שהם לא רעים, אך בשל הצורך להדביק כל פעם לשמשה והפחד להשאיר באוטו (מה שגורם לנו להשאיר אותם בבית ופתאום כשצריך הם לא בנמצא), בסופו של דבר אנחנו עושים שימוש רק בניווט הסלולרי, שהיתרון שלו מעבר לזה שהוא תמיד בהישג יד, הוא שהוא תמיד מעודכן.

אני ברשת פלאפון (כרגע לצערי... זה טלפון של העבודה) ומותקן לי באוטו מכשיר קבוע מדגם טליט GPS ואני מאוד מרוצה.

חשוב שההתקנה תיעשה כך שהמכשיר יהיה כמה שיותר גבוה, כך שלא צריך להוריד יותר מידי את המבט.

פורסם

הדגם של C320 של MIO הינו דגם ישן יחיסית - אך זה כלל לא חיסרון, הדגם הזה נמכר בתחילת שיווקו בארץ במחיר כפול ממחיר שהינו נמכר היום. הדגמים החדשים מראש נכנסו כמכשירים זולים ולא מספקים יתרון אכותי או טכונולי על הדגם הזה.

היתרון של הדגם הזה על דגמי MIO חדשים שהינו עם תוכנת IGO8 המוצלחת מול ה MIO MOOV - מומלץ רק לבדוק שמקבלים אותו עם מפות מעודכנות וכן אפשרות לעדכון מפות נוסף בעתיד בחינם - עדכון מפות אפשרי תמיד בתשלום של 300 ש"ח.

ה QUE הינו מותג של היבואן חי (יבואן של LG שלא מתמחה בנושא הניווט) ובעוד MIO משווק על רונלליט (שהנצאת בתחום הניווט כבר תקופת זמן).

במסגרת סקירות על מכשיר ניווט יצא לי לחיות עם שני המכשירים תקופה (אך לא יחד :) ) ואני מעדיף את ה C320.

Tubes Rule

פורסם

Vovka כתוב שם IGO 8 אז נראה לי שזאת הגירסה האחרונה לא?

מחשב כף יד יקר יחסית למכשיר ניווט.

איתן_כ יש לי תוכנות ניווט בסלולרי אבל זה מבוסס על הרשת ואם יש תקלה זה לא עובד וכבר יצא לי להיות במצב שאני צריך את התוכנה ויש תקלת רשת ואז אי אפשר לנווט ולכן אני מעדיף ניווט ממפות שבמכשיר ללא צורך בהורדת מפות מהרשת בכל פעם.

פורסם
לא ממליץ על אף מכשיר, אלא על ניווט באמצעות הסלולרי.

יש לנו שני מכשירים של MIO (נדמה לי שדגם 310 לניווט בארץ ו- 510 לחו"ל) שהם לא רעים, אך בשל הצורך להדביק כל פעם לשמשה והפחד להשאיר באוטו (מה שגורם לנו להשאיר אותם בבית ופתאום כשצריך הם לא בנמצא), בסופו של דבר אנחנו עושים שימוש רק בניווט הסלולרי, שהיתרון שלו מעבר לזה שהוא תמיד בהישג יד, הוא שהוא תמיד מעודכן.

אני ברשת פלאפון (כרגע לצערי... זה טלפון של העבודה) ומותקן לי באוטו מכשיר קבוע מדגם טליט GPS ואני מאוד מרוצה.

חשוב שההתקנה תיעשה כך שהמכשיר יהיה כמה שיותר גבוה, כך שלא צריך להוריד יותר מידי את המבט.

ניווט בעזרת הסלולאר הינו רמה שונה (ולא לטובה) מול מכשירי הנייוט היעודיים שמציאים יכולות נוחה יותר בהכנסת כתובת וכמו גם שימוש בבסיס נתונים גדול של נקודות עניין שניתן למצוא בקלות ולנווט עליהם שלא לדבר על מסך גדול יותר- יש עוד נקודות נוספות כמו של ניווט OFF LINE מול ניווט ON LINE של הסולואר שמצריך חבילת תקשורת נתונים והורדת מפות.

אני לא פוסל ניווט במכשיר הסלולארי - יש לו יתרון בזמינות ובכך שלא צריך מכשיר נוסף.

חיבור מכשיר הניווט גבוהה על השמשה לא מומלץ הוא מסתיר את שדה הראיה ואני לא בטוח שזה בכלל חוקי - חשוב להבין שמכשיר ניווט זה לא משחק וצריך רק לספק הכוונה בזמו הנסיעה שהעיקר זה לשים לב לתנועה מסביב.

Tubes Rule

פורסם

אני גם ממליץ לבדוק מחירים

למי שמעוניין ל IGO יש מפות לחו"ל וכך ניתן לעבוד עם תוכנה שמכירים כבר - נכון יש תוכנות ניווט טובות לחו"ל (וטובות יותר מ IGO 8 כמו ה טום טום), אבל ה IGO 8 בהחלט תוכנה טובה.

Tubes Rule

פורסם

זה שרשום שם IGO8 זה לא אומר שתקבל את הגרסה האחרונה. גרסה אחרונה זה 8.4 ונקרא IGO AMIGO. אבל יש גם 8.3 של אפריל שגם עובדת מעולה!

בקשר לניווט סלולרי, לא חייבים לשלם לספק שלך בשביל השירות. אם המכשיר בעל אנטנה GPS אתה לא צריך יותר את הספק שלך. שים תוכנת GPS וסע לשלום. גם אותה יש לי אבל IGO8 עולה עליה בינתיים. ( IGO8 המעודכן ביותר כמובן )

פורסם
זה שרשום שם IGO8 זה לא אומר שתקבל את הגרסה האחרונה. גרסה אחרונה זה 8.4 ונקרא IGO AMIGO. אבל יש גם 8.3 של אפריל שגם עובדת מעולה!

בקשר לניווט סלולרי, לא חייבים לשלם לספק שלך בשביל השירות. אם המכשיר בעל אנטנה GPS אתה לא צריך יותר את הספק שלך. שים תוכנת GPS וסע לשלום. גם אותה יש לי אבל IGO8 עולה עליה בינתיים. ( IGO8 המעודכן ביותר כמובן )

הבעיה היא לא ה GPS יש כיום טלפונים סלולאריים עם GPS מובנה וכמובן ניתן לחבר GPS לטלפון - הבעיה שהתוכנה מקבלת כל פעם חלק מפה של האזור שאתה נמצא בו מרשת (זה נקרא נווט ON LINE היות ומפות יורדות ON ILNE).

בנוסף לכך תוכנות הניווט הן לא ברמה של מערכת ניווט יעודית ובשם צורה לא ניתן לקבל טלפון סלולארי עם מסך 4.3 '' וגם אם היה כזה אני לא הייתי מתסובב איתו ומצד שני לנווט עם מסך של טלפון זה לא בשבלי בכל אופן.

Tubes Rule

פורסם

גם ה IGO8 נראה לי תספיק לי כי בסך הכל הסיבה שכולם רוצים אותה כי אפשר להוסיף לה את הקובץ מכמונות ולא שיש הבדל כל כך משמעותי ל 8.4 לדעתי. ועדיין לא נתקלתי באף חנות שמוכרת גירסה שונה מ 8.

ניווט בטלפון הסלולרי זה שימושי לנסיעות מזדמנות, יש לי ניווט בסלולרי אבל בגלל שאני רוצה מכשיר שלא תלוי ברשת ועם מסך גדול יותר אז רציתי ללכת על מסך 4.3 שנראה לי מתאים, ראיתי 3.5 וזה אפילו קטן.

פורסם
הבעיה היא לא ה GPS יש כיום טלפונים סלולאריים עם GPS מובנה וכמובן ניתן לחבר GPS לטלפון - הבעיה שהתוכנה מקבלת כל פעם חלק מפה של האזור שאתה נמצא בו מרשת (זה נקרא נווט ON LINE היות ומפות יורדות ON ILNE).

בנוסף לכך תוכנות הניווט הן לא ברמה של מערכת ניווט יעודית ובשם צורה לא ניתן לקבל טלפון סלולארי עם מסך 4.3 '' וגם אם היה כזה אני לא הייתי מתסובב איתו ומצד שני לנווט עם מסך של טלפון זה לא בשבלי בכל אופן.

יש תוכנות שבהן המפות באמת יורדות אונליין, כמו למשל TELMAP. אבל יש תוכנות שהמפות נמצאות על המכשיר ולא נדרש שימוש ברשת, כמו למשל התוכנה MCGUIDER (גם ב WAZE המפה נמצאת על המכשיר אבל יש צורך בחיבור לרשת בשביל עדכוני תנועה וכו').

Seat Leon cupra R

פורסם
יש תוכנות שבהן המפות באמת יורדות אונליין, כמו למשל TELMAP. אבל יש תוכנות שהמפות נמצאות על המכשיר ולא נדרש שימוש ברשת, כמו למשל התוכנה MCGUIDER (גם ב WAZE המפה נמצאת על המכשיר אבל יש צורך בחיבור לרשת בשביל עדכוני תנועה וכו').

אני מאוד מעריך את פרויקט המיפוי של WAZE שמספק מפות ותוכנה חינמית - כל הכבוד

אני משתמש בתוכנה זאת לפעמים אך יש לתוכנה הזו הרבה חסרות אין עדיין את רוב הרחובות בארץ ואין בסיס נתונים של נקודות עניין בכלל, כמו כן ממשק המשתמש שלה לא נוח ודל (אני מקווה לשיפור בעתיד - כאמור כל הכבוד לחברה האלו)

למי שתוכנת ניווט על מכשיר הטלפון מספקת אותו - אני יכול רק להגיד שילך על זה וכך גם הוא חוסך מכשיר ניווט נוסף

לדעתי האישית במחיר שניתן לרכוש מכשיר ניווט כעת למי שרוצה מערכת ניווט יעודית - זו רמה אחרת.

Tubes Rule

פורסם

חברה בואו לא נהפוך את זה לדיון מה יותר כדאי ניווט בטלפון או מכשיר ניווט יעודי.

אשמח לשמוע המלצות על מכשירי ניווט יעודיים

פורסם

תודה, פשוט זה כבר התחיל להפוך לדיון מה עדיף מול טלפון סלולרי שברור שעדיף מכשיר יעודי עם מסך גדול.

יש לי שאלה אלייך, על איזה מערכת הפעלה מבוסס המיו 320? הדגם השני ששאלתי עליו Windows CE 5.0 וחשוב לי לדעת מה יש למיו בשביל שדרוגים בעתיד.

המיו גם יכול להציג סרטים?

אפשר להוסיף למיו את הקובץ מכמונות או שהוא מגיע חסום ולא ניתן לשנות בו שום דבר?

• תוכן חדש...