Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

**קודם כל, מנהלים אני מצטער אם זה לא הפורום המתאים. אשמח אם תמקמו את האשכול במקום המתאים. תודה.**

שלום לכולם.

תמיד אני רואה ברכבים שהיצרן "משוויץ" שלמנוע שלו יש 16 שסתומים או 20. (מנועים של 4 צילינדר כמובן)

השאלה שלי במה זה תורם?

למה אי אפשר במקום 4 שסתומים, לשים 2 שסתומים יותר גדולים?

ואם כבר ניצלתי את ההזדמנות ופתחתי אשכול של שאלות של חובבן :oops::lol:

אשמח לתשובה לגבי קמשאפט חם. איך הוא עובד ובמה הוא תורם.

אשמח לתשובות..

תודה מראש :roll:

Opel Astra Hatcback 1.6 16v 1996

8)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספר שסתומים רב יותר מאפשר פיזור יעיל יותר של התערובת בצילינדר ובכך לגרום לבעירה יעילה יותר.

לכן מנוע בעל 5 שסתומים בצילינדר יכול להפיק יותר כח מאשר מנוע בעל 2 שסתומים.

קאמשאפט חם, לפי מה שאני יודע ואני לא יודע הרבה משנה את זוויות הפתיחה ובכך גם כן משפר את היעילות, תקנו אותי אם אני טועה.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

ההסבר שמעלי לא מדוייק.

יתרון במנוע מרובה שסתומים בא לידי ביטוי בעיקר בסל"ד גבוה.

הסיבה - 4 או 5 שסתומים קטנים מכסים טוב יותר את השטח בראש הצילינדר, בהשוואה ל 2 שסתומים גדולים.

זה מאפשר מילוי מהיר יותר של הצילינדרים בתערובת, ופינוי מהיר יותר של הגזים השרופים, כי בסה"כ המעברים, שנפתחים לסעפות, גדולים יותר.

בסל"ד בינוני ונמוך היתרון הזה לא משמעותי, ובאופן כללי, מנועי 16 שסתומים לא עדיפים על מנועי 8 שסתומים בתחומי סל"ד אלו.

פורסם

יש הרבה פקטורים, לא רק שסתומים. למשל אלפא רומאיו עשו מנוע שני ליטר עם 8 שסתומים, אבל TWIN CAM, שינוי פאזות ושני פלאגים לצילינדר בעל הספק עם 148 סוסים.

מדובר על מנוע גמיש בצורה יוצאת דופן שמושך טוב מאוד מסיבובי מנוע נמוכים ועד לגבוהים. כל זה עם יחס דחיזה יחסית קטן 1:9.5 וצריכת דלק נמוכה. ואיך לא, גם קול מנוע משגע שרק אלפא יודעת לעשות.

הזמן הראה גם שמנוע הזה אמין מאוד למרות שנהגי אלפא בד"כ אוהבים "טורים גבוהים". לא מחזה נדיר ליראות אלפא 164 עם מנוע שעבר 300Kק"מ ועוד לא פתחו אותו.

מנוע שמבוסס על אותו בלוק (מדובר על גירסא 1995 סמ"ק) של לנצ'יה תמה סיפק סוסים האלה עם 4 שסתומים ומי שנהג בשני מכוניות סבורים שאלפא אוהבת סיבובים גבוהים יותר (למרות שיש לה רק 8 שסתומים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הסיבה - 4 או 5 שסתומים קטנים מכסים טוב יותר את השטח בראש הצילינדר, בהשוואה ל 2 שסתומים גדולים.

נכון, אבל חלקי.

שטח הפתיחה של השסתומים הקטנים גדול יותר משטח הפתיחה של שסתום אחד גדול (כל זה בהנחה שמהלך הפתיחה בשני המיקרים זהה).

הדבר מאפשר ספיקת אוויר טובה יותר שכמובן תבוא לידי ביטוי בסל"ד הגבוה שם יש צורך ביניקת אוויר מוגברת בשל הקירבה לשיא ההספק.

יש לשים לב ש:

הספק גבוה = שריפת בנזין בכמות מוגברת = יניקת כמות גדולה (שאלמלא כן הבנזין לא יוכל להישרף).

פורסם

אגב, מישהוא יכול להסביר, האם במנועים עם 3 או 5 שסתומים לצילינדר, יש יותר שסתומי פליטה או יותר שסתומי יניקה, ומדוע ?

פורסם

אגב טכנולוגיית 5 שסתומים לצילינדרים שייכת לטויוטה אחרי זה ראיתי יצרנים אחרים מתחילים להשתמש באותה טכנולוגיה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

תן קצת בשר למידע, שאתה כותב, כלומר תרשום באיזה דגם של טויוטה, באיזה מנוע, ובאיזו שנה הופיע לראשונה מנוע עם 5 שסתומים.

אחרי שתרשום את זה, אולי נגלה, שליצרנים אחרים היו מנועים כאלו גם לפני טויוטה.

פורסם

אספקט שנזנח: משקל.

שסתום גדול ישקול יותר משסתום קטן.

שסתום כבד = אינרציה גבוהה = סכנה ל "ציפת שסתומים" בסל"ד גבוה.

לפיכך 2 שסתומים קטנים יותר יאפשרו סל"ד גבוה יותר משסתום אחד גדול.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
אגב, מישהוא יכול להסביר, האם במנועים עם 3 או 5 שסתומים לצילינדר, יש יותר שסתומי פליטה או יותר שסתומי יניקה, ומדוע ?

בוא נחשוב על זה יחד, מתי הייתי רוצה שיהיה זרימה חופשית יותר?

או שיותר נכון להגדיר את זה כך, מתי יש לך יותר זרימה, והייתה רוצה שהיא תהיה חופשית יותר?

הרי כמות הגזים הנפלטים היא גדולה יותר מאשר הגזים הנקלטים (תערובת)

גם בראשים של 2 שסתומים לבוחנה, קוטרם של השסתומים לא זהה.

פורסם

בנוסף, גזי הפליטה הם בטמפ' חמה, מה שגורם להם להתפשט (בגודלם, לא כמו עדי נוימן) ולתפוס נפח גדול יותר, לעומת התערובת ביניקה שהיא בטמפ' הסביבה (או קצת יותר, במקרה של דחיסה) שתופסת פחות נפח.

לכן צריך יותר שטח לפינוי גזים החוצה מאשר להכנסת תערובת.

תמיד תהיה תערובת "עשירה" ויעילה יותר אם יהיו יותר שסתומים קטנים במקום אחד גדול.

אין קשר להיותה של התערובת "עשירה". זה נקבע ע"י היחס בין האוויר שנכנס לדלק שמוזרק (או ע"י הערבול בקרב').

אם כבר, התערובת אמורה להיות אחידה יותר.

פורסם
בוא נחשוב על זה יחד, מתי הייתי רוצה שיהיה זרימה חופשית יותר?

או שיותר נכון להגדיר את זה כך, מתי יש לך יותר זרימה, והייתה רוצה שהיא תהיה חופשית יותר?

למיטב ידיעתי התשובה הזו איננה עומדת במבחן המציאות:

במנוע ה- 1781 הישן של אודי - ישנם 3 שסתומי יניקה ורק 2 שסתומי פליטה.

עריכה: שמר, הטיעון שלך מוביל אותי למסקנה הפוכה - מתי האוויר יוצא מהר יותר מבלון - כשהוא מלא בלחץ עד סוף הקיבול שלו או כשהוא ממולא עד חציו?

להבנתי הלחץ דווקא עוזר לגזים להשתחרר (משהו כמו טורבו הפוך) ובעיית הספיקה קרדינאלית דווקא בשלב יניקת האוויר.

פורסם

הלחץ עוזר להם להשתחרר אבל כמה שהם ישתחררו יותר מהר כל המנוע יהיה יעיל יותר כי תהיה פחות התנגדות לבוכנה שעולה.

אל תשכח שהכוח שמעלה את הבוכנה בפעולת הפליטה שווה לכוח שפועל על אותה הבוכנה אחרי פעימת העבודה ואם לא תשחרר את הלחץ הזה במהירות אתה תפגע משמעותית ביעילות המנוע ולכן אתה צריך יותר שטח מעבר כדי לפנות הרבה יותר גזים ממה שינקת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...