Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האקונומטר הופיע במכוניות של תחילת שנות ה 80', בה פיתחו היצרנים אובססייה לחיסכון בדלק, בעיקר נתונים בתנאי מעבדה.

שעוני טעינה ומדי לחץ שמן הפכו לדי מיותרים כיום, מאחר ומרבית המכוניות של ימינו פועלות בשיטת "עובד לא עובד".

אגב שעון טעינה, לצרפתים היתה חיבה מיוחדת למד הנ"ל, והוא הופיע במרבית המכוניות הצרפתיות ולעיתים במקום שעון חום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי הסיבה העיקרית להורדת שעון החום היוא הגדלת ההכנסות (להבדיל מצמצום ההוצאות.)

למה?

נסעת, נדלקה לך נורת ה"נדפקת", אמרת לעצמך "נו, זה בסדר, אני אצא במחלף הקרוב ואעצור" ובינתיים המנוע הופך לסלט תותים :)

מי מרוויח מזה?

(בכל אופן כל עוד אתה מטפל במורשה היבואן?)

נסו להזכר בכמה מוכר לנו היצרן אטם, צינור גומי או חיישן כלשהו.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

שעוני טעינה ומדי לחץ שמן הפכו לדי מיותרים כיום, מאחר ומרבית המכוניות של ימינו פועלות בשיטת "עובד לא עובד".

זה לא הסבר, ואין שום הבדל עקרוני במערכת טעינה או במערכת שימון בין מכונית בת 30 למכונית של היום. מערכות אלו דווקא לא השתנו כמעט בכלל.

פורסם

אין שום הבדל בין דינמו של לפני 30 שנה לאלטרנטור בהספק של 100 W כמקובל במכוניות בנות ימינו ?

מד לחץ שמן לא ממש חיוני, וקריאתו מישתנה רק אם אין כלל שמן במנוע או כשהמנוע "מיתעייף" ואז הוא מצביע על קריאה נמוכה בסל"ד סרק (בשל העובדה שגל הרכבוה מפעיל את משאבת השמן, ומיסבים שחוקים גורמים לספיקה נמוכה).

פורסם

לפני 30 שנה רוב היצרנים כבר עברו לאלטרנטור, אבל זה הנקודה כאן.

אני לא הבנתי,למה שעון לחץ שמן היה נחוץ פעם ולא נחוץ היום.

הרי מערכת שימון בטוח לא השתנתה, מקווה שעל זה אין מחלוקת.

מייסיב החלקה, משאבת השמן, וגל הארכובה לא עברו שום שידרוג משמעותי לפחות 60 שנה.

פורסם

ועוד משהוא, שיש לי להוסיף.

אם הייתי יצרן רכב, הייתי מציע ללקוחותי אופציה לבחירה בין 2 סוגי לוחות שעונים :

1. לוח שעונים מפורט, כמו שאנו מכירים היום, עם מחשב דרך, שעון חום, סל"ד, כל נוריות הביקורת, תצוגת הילוכים, ויתר הדברים השימושיים.

2. לוח שעונים עם מד מהירות ודלק בלבד, ושתי נוריות ביקורת בקוטר 5 ס"מ כל אחת, אחת כתומה ואחת אדומה.

נורה אדומה - פירושה יהיה :עצור מייד, גרור את האוטו למוסך.

נורה כתומה - פירושה יהיה : המשך בנסיעה למוסך.

לוח זה ימכר בהנחה משמעותית.

לדעתי הלוח השני יתפוס חלק נכבד מהשוק, כי אני משוכנע, שהברה מאוד (רוב) הלקוחות לא יודעים להשתמש במחשב דרך, מעולם לא פתחו את ספר הרכב, ולא מבינים, מה אומרים הסמלים השונים.

אפילו כאן בפורום יש לפעמים הודעות הזויות לחלוטין, בסגנון "נדלקה לי נורה כתומה עם סמל של (סליחה) בולבול משפריץ או תחת מפליץ או EKG בריבוע וכו'.

הלוח, שאני מציע, יפתור להם את כל הבעיות.

פורסם
אין שום הבדל בין דינמו של לפני 30 שנה לאלטרנטור בהספק של 100 W כמקובל במכוניות בנות ימינו ?

אני מניח שהתכוונת ל 1000W ולא 100W כשדיברת על מכוניות בנות ימינו (דוגמא: 90A * 12V = 1080W).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

2 דברים:

1) אין דרך לדעת מתי החום מנוע עלה לטמפ' עבודה.

2) אין דרך לדעת אם הטרמוסטט נתפס או שהמערכת חווי לנורה/נורה+זמזם נרקב כמו שקורה מידי פעם ברכבים כאשר הם מזדקנים או מכונאים שנוגעים במקומות לא להם.

פורסם

קוקו, לרוב המכונוות, שוויתרו על שעון חום, יש נורית כחולה שדולקת אחרי ההתנעה, ונכבית, כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

פורסם

אוקיי אבל זה לרוב כלומר לא לכולן, אבל בכל זאת בשם הקידמה אנחנו מכניסים עוד מערכת שפועלת על טוהר האלקטרוניקה, שאני אישית לא מוצאת אותן יותר אמינות או קלות לטיפול לעומת מערכות מכאניות.

פורסם

אתה טועה.

כל המערכות האלקטרוניות שהחליפו מערכות מכאניות הפגינו אמינות גבוהה יותר וקלות תחזוקה ברמה גבוהה בהרבה.

מאייד מול הזרקת דלק.

דיסטרבוטור (מפלג) בעל פלטינות) מול הצתה אלקטרונית.

מדחסי מזגן בוכנתיים מול מדחסי סכינים

ועוד שלל דוגמאות.

תמיד ידה של הקידמה מעל.

פורסם

זה לא שחור ולבן. המערכת הפחו להיות גם מסובכות ומורכבות יותר, יש בהן יותר חלקים, יותר חיישנים, יותר חיווט, יותר מחברים, והן לא בהכרח אמינות יותר מבעבר.

אבל שוב, בוא נחזור לנושא הדיון.

חן, האם לדעת שעון חום מנוע נחוץ לנהג ממוצע? לא חובב רכב, לא במכונית ספורטיבית, לא טייס לשעבר, פשוט נהג ממוצע במכונית הכי רגילה משנת דגם 2009.

פורסם

נהג ממוצע כמובן שלא צריך לדעת, וזה גם לא ממש מעניין אותו, אני בספק אם חלקם בכלל מסתכלים על השעון לחץ שמן. אני בכל זאת הייתי מעדיף שיהיו לי שעונים שיראו לי לחצים וטמפרטורות וכן גם מד טעינה, אבל אני סוג של קונטרול פריק ואם היה לי את הידע הייתי מרכיב מחשב ביתי בתוך הרכב רק בשביל שימדוד ויכניס לזכרון כל נתון אפשרי :)

ועדיין השאלה, במידה ואין את הנורה הכחולה, כי היא לא קיימת בכל הרכבים, איך נדע שיש בעיה במערכת שמן? או בתרמוסטט? דבר חשוב נשאר נסתר מהעין, מה שעלול להוביל לתקלות לא פשוטות, ולדעתי האישית לפחות זה מחדל.

פורסם

מערכת ניהול מנוע, אם היא מספיק חכמה, יכולה בקלות לעלות על זה.

יש חיישן טמפרטורת אוויר חיצונית, וקל מאוד להכניס לתוכנה שורה, שתיבדוק, תוך כמה זמן מרגע ההתנעה, חום מנוע מגיע ל 90 מעלות.

נניח, ב 40 מעלות חום זה צריך לקחת 3 דקות, וב 40 מעלות קור - 20 דקות.

אם יש חריגה משמעותית מהזמנים הנ"ל - המחשב מדליק נורת CHECK ENGINE, ורושם קוד תקלת טרמוסטט.

זה לא קשה לביצוע, אבל אני לא יודע אם זה קיים בפועל במכוניות.

• תוכן חדש...