Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התכוונתי מוליכת אפסית :wink: (כמה טוב שיש מי שיתקן אותי :oops: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הרכיב עדיין נראה לי כמו קבל. הבדל הצבע מצביע לכיוון של התחממות, אם כי זה לא הגיוני עבור קבל. לא מן הנמנע שפשוט מדובר בקבל בערך אחר.

אני הייתי עושה כך:

מפרק את הרכיב החשוד, בודק אותו אוהמית (בשני הכיוונים) ובהתאם לתוצאות בודק הלאה כדי לזהות את הרכיב. ברמת העיקרון עם קצת ניסיון לא מסובך לגלות באיזה רכיב מדובר (כאשר הוא תקין).

לחובבי האלקטרוניקה באשר הם יש כלי נחמד לזיהוי רכיבי SMT.

בפעם האחרונה שבדקתי מחירו היה 500 ש"ח בשדרות הר-ציון.

אם הרכיב שרוף האופציה היחידה שנשארת היא ניסוי ע"ב רכיבים דומים. תצטרך לזהות אחד מהרכיבים האחרים (נניח שקבענו שאכן זה אותו רכיב) ולנסות להרכיב אחד כזה. אם מדובר ברכיבי SMT סטנדרטיים ואתה מאיזור המרכז אין לי בעיה להביא לך רכיב שנים.

במקרים אחרים של רכיבים שלא ניתן לזהות משתמשים בטכניקות שונות ומשונות לזיהוי הרכיב. כאן בעיקר הניסיון משחק ולעיתים זה קשה עד בלתי-אפשרי. מאחר וזה מעגל פשוט כנראה שניתן לעשות לו קצת Reverse Engineering ולהבין מה הולך שם. כשאני חושב על זה זה הגיוני שתהיה שם דיודה, אם כי לא זכור לי שראיתי דיודה שנראית כך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

99% שהרכיב הנ"ל הינו קבל.

אם שלושת הטרנזיסטורים זהים והנגדים שלהם זהים גם הם,אז אפשר להניח שגם הקבלים זהים(לא מאה אחוז אבל קרוב לוודאי)

אתה יכול למדוד את הערכים של הקבלים הנ"ל ולהסיק מכך זה ערך הקבל שלך.

בכל מקרה,מה אופי התקלה ואיך הגעת לזה שהקבל אינו תקין?

תוכל להצליב\להחליף בין הקבל החשוד לקבל הקרוב אליו ולראות האם אופי התקלה השתנה או שנשאר אותו דבר ואז להסיק אם אתה בכיוון בכלל או לא.

בהצלחה

פורסם

קצת עדכונים,

החלק המדובר הוא אכן קבל שהתברר, לאחר בדיקה עם ציוד ייעודי, כתקין ואף ניתן היה למדוד את ערכו.

החשד העיקרי כרגע נופל על שני ממסרים שנמצאים במעגל הזה.

עקב תקופת מבחנים, הנושא עדיין בטיפול ובקרוב תבוצע בדיקה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

חלילה וחסה.

המנוע שאצלי הגיע אלי כבר מפורק, אך יצא לי לראות היכן המנוע יושב.

יש צורך בפירוק החלקים הבאים, כולם מתוך תא הנוסעים:

1. מכסה קופסת הפיוזים. (נמצא משמאל להגה בחלקו התחתון של הדשבורד)

2. מכסה תחתון (פלסטיק) של מערכת ההגה. (ממש בין שתי הברכיים של הנהג, כמה ברגי אלן)

3. מכסה פח נוסף שנמצא מתחת לשני הקודמים.

ראה צילום, חלק מספר 3 הוא המנוע.

http://www.sae.org/automag/globalview_12-99/images/30.jpg

לאחר כל אלו המנוע יחשף מצד שמאל של מוט ההגה.

המנוע מחובר למחשב ההגה בעזרת שני קונקטורים ולתושבת שלו בעזרת שלושה ברגים (לא יודע אם טורקס או אלן)

כאשר המנוע מפורק, תוכל לראות את המעגל מסתתר בתוכו. הסרה של איזו גומיה + כמה ברגי טורקס קטנים ושחרור הלחמות של שישה חוטים יביאו לשחרור המעגל מהמנוע.

צריך לקחת בחשבון את שאמר אייל נוימן, כי יש צורך באיפוס מערכת ההיגוי בכל התעסקות איתה.

דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון, המנוע שאצלי הגיע אלי מידידה שהחליפה ברכבה מנוע. ככה שאני יכול לשחק איתו ללא חשש, גם ככה הוא היה בדרכו לזבל.

חנן, אשמח אם תחלוק באי אילו ממצאים מצידך.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...