Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בא להכליל סוגים של אנשים אבל רואים בבירור שהתופעה רק הולכת וגדלה.

אני כבר אמרתי בעבר, המועדון צריך לעשות משהו בנידון לפני שיהיה מאוחר מדיי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כבר תקופה לא קצרה מדברים על כך, שנהגים בעלי רכב אספנות, מתעלמים מהחוק ונוסעים בין 7 ל-9 בבוקר,

בד"כ, לא מדובר ברכבים בעלי ערך אספני/כלכלי כלשהו, אלא ברכבים במצב לא מזהיר, שבעל הרכב משתמש ברכב כרכב יום יומי, ומנצל את ההנחה שרכבי אספנות זכאים לה[75% בביטוח ואגרה] ללא אהבה מסויימת לרכב, בגלל מצב זה, דווקא בעלי הרכבים שלהם יש ערך אספני[פרארי, פורשה, קאדילאק וכו' וכו'], רכבים במצב תצוגה, צריכים להוות דוגמא אישית, ולהימנע מנסיעה בכבישי הארץ בשעות אלו.

כך קרה, שאתמול, ברח' קפלן, פרארי אספנות[ולא הרכבים של ראובן/שמוליק] מזגזגת לה ברחובות תל אביב, תוך כדי ניצול כל צילינדר וצילינדר.

סתם כמה שאלות

מה אכפט לך ?

אתה גם מאלו שמתקשקים ל 1800 של כל רכבי החברות ומדווח שהם ביצעו עבירת תנועה ?

באופן כללי אולי חלק מהרכבים שנוסעים בשעות האלו הם לא אספנות ?

אולי זה היה מקרה חירום וזה היה הרכב היחידי שהיה לו בחניה ?

99 אחוז מהנהגים בכבישי ישראל הם פורעי חוק ברמות שונות ואני בטוח שגם אתה .

אחד בוחר לנהוג על 120 בכביש של 90 , השני לא עוצר עצירה מלאה בקו עצירה בתמרור עצור , השלישי מעביר את האוטו עם מאכר, הרביעי עובר נתיבים בלי ווינקר והחמישי בוחר לנוע בין 7-9 עם האספנות שלו . (ויש עוד מליון עבירות )

עוד משהו , אסור לרכב אספנות\קלאסי לזגזג בין נתיבים ולנצל כל כח סוס ומומנט שיש לו ?

כולם צריכים לנסוע בנתיב הימני במהירות של 80 קמש כמו ילדים טובים ?

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

בוא ואסביר לך.

אם אני נוסע 220 קמ"ש במקום 90 עם המכונית החדשה שלי, זה בעייה שלי.

כנ"ל אם אני עובר מנתיב לנתיב ללא מתן אות.

אבל לביצוע עבירת תנועה, נסיעה בין 7 ל 9 בבוקר ברכב אספנות, יש משמעות אחרת.

אם חלילה רכב אספנות שנע בשעות האסורות יהיה מעורב בתאונה קשה, הדבר יכול להמיט אסון על כל הענף !

אין לו רכב אחר ?

שיסע במונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קרנל, יש פתרון הרבה יותר פשוט ממה שהצעת.

פשוט לאפשר לרכבי אספנות לחזור לסטטוס רגיל.

מישהו מראשי המועדון יכול לתת דעתו (של המועדון) בנושא? זו יכולה להיות פשרה הוגנת וחוקית לכל עברייני ה 7-9.

פורסם

אני לא מראשי המועדון, אבל אני אתן את דעתי.

לגבי רכבים מיובאים - לא בא בחשבון.

מי שייבא מכונית אספנות ידע בדיוק למה הוא נכנס ובמה זה כרוך, והמטרה לא היתה למלא את כבישי ישראל במכוניות ישנות, לא בטוחות ומזהמות, אלא כתחביב נטו.

לגבי רכבים שעברו הסבה ברישיון הסיפור מעט שונה - רכבים שעמדו שנים ארוכות ללא רישוי "זוכות" למחיקת חובות אגרת רישוי, ולא הגיוני שמישהו ינצל את ההקלה ויזכה למחיקת חובות בלופ מרהיב.

כל מי שמסב את מכוניתו לסטטוס אספנות יודע היטב שזהו צעד בלתי הפיך, ומי שקונה רכב כזה גם יודע מהן חובותיו וזכויותיו.

מכסת השתדלנות של אספני הרכב בארץ מוגבלת יחסית, ואין טעם לבזבז אותה על שטויות כגון אלו.

פורסם

למה שטויות? אם אני רוצה היום לקנות רכב אספנות אני מוגבל בגלל ש-90% מהרכבים מתחת לשנת 78 רשומים כאספנות.

מה זה אומר? שאני צריך לוותר על רכישת רכב אספנות? לא לכולם יש תקציב להחזיק 2 מכוניות ויש כאלה שהרכב אספנות שלהם משמש כרכב יומיומי. אז למה לא לאפשר החזרה של הרכב לסטטוס רגיל אפילו במחיר של תשלום כל האגרות מאז שהרכב נכנס לסטטוס אספנות? אני יודע שאם זה היה אפשרי אני הייתי עושה את זה בלי לחשוב פעמיים אפילו שיש לי 7 שנות תשלום אגרה להשלים(קפרי 72)

פורסם

מעטים הרכבים בני 30 ומעלה שיכולים לשמש כתחבורה יום יומית.

מכונית בסטטוס אספנות נהנת גם מיתרונות - בדיקת מוסך מורשה פעם בשנה בלבד, שלא לדבר על עלויות טסט וביטוח שהם כ 4\1 מהעלויות הרגילות.

פועל יוצא מהעלויות הנמוכות הוא האפשרות להחזיק ברכב אספנות בנוסף למכונית "רגילה".

סך כל עלות החזקת רכב אספנות מיסתכמת ב 1000 ש"ח בשנה.

רובנו יכולים לעמוד בזה.

פורסם

תקנותהאספנות מאפשרות להחזיק בכלי רכב אספנות בעליות סבירות. מחירי האגרה, והביטוח נוחים.

האפשרות לשמוט חובות של אגרות ישנות איפשרה החזרה לכביש של כלי רכב שיכול מאד להיות שזה היה לא כלכלי להעלות אותם על הכביש.

מי שמבקש לעשות שימוש יום יומי ברכב אספנות יכול כמובן, אבל במיסגרת החוק. מי שמבקש להימנע מההגבלה, מבקש להחזיק בחבל בשתי קצותיו.

לדעתי תקנות האספנות היו הישג אדיר שמאפשר את התחביב. ואם יש כאן אנשים שמדוחים על רכב זה או אחר שנסע בשעות האסורות, הרי זה מפני שהם חוששים שהמעשה מסכן את קיום התקנות.

כל תקנה או חוק בכל נושא חיבים לפנות אל המכנה המשותף הרחב ביותר. וניראה שאכן זה המצב.

אריה

פורסם
סתם כמה שאלות

מה אכפט לך ?

כדאי להקשיב (לקרא) את דבריו של חן פרחי, אני את ההסבר הזה קיבלתי אתמול בעל פה.

גם אני הייתי בדעה הדומה לשלך,אך הבעיה כאן מורכבת יותר ועלולה להשפיע על כלל רכבי האספנות והסטטוס שלהם.

הדבר אינו דומה לעברת תנועה רגילה, שבה הנהג מקבל דוח תנועה או זימון למשפט, כאן הוא עלול להשפיע על עתיד רכבי האספנות בארץ ועל האספנים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בוא ואסביר לך.

אם אני נוסע 220 קמ"ש במקום 90 עם המכונית החדשה שלי, זה בעייה שלי.

כנ"ל אם אני עובר מנתיב לנתיב ללא מתן אות.

אבל לביצוע עבירת תנועה, נסיעה בין 7 ל 9 בבוקר ברכב אספנות, יש משמעות אחרת.

אם חלילה רכב אספנות שנע בשעות האסורות יהיה מעורב בתאונה קשה, הדבר יכול להמיט אסון על כל הענף !

אין לו רכב אחר ?

שיסע במונית.

אתה באמת ...... או שאתה עושה את עצמך ? כי אתה מצליח לשכנע שאתה כזה.

אין אידיוט מושלם כי אף אחד לא מושלם.

פורסם
מעטים הרכבים בני 30 ומעלה שיכולים לשמש כתחבורה יום יומית.

מכונית בסטטוס אספנות נהנת גם מיתרונות - בדיקת מוסך מורשה פעם בשנה בלבד, שלא לדבר על עלויות טסט וביטוח שהם כ 4\1 מהעלויות הרגילות.

פועל יוצא מהעלויות הנמוכות הוא האפשרות להחזיק ברכב אספנות בנוסף למכונית "רגילה".

סך כל עלות החזקת רכב אספנות מיסתכמת ב 1000 ש"ח בשנה.

רובנו יכולים לעמוד בזה.

אני מכיר הרבה רכבים בני 30 ויותר, שיכולים לשמש לא רק כתחבורה יומיומית, אלה אפילו כתחבורה נוחה ובטיחותית יותר מהרבה רכבים חדישים יותר שנעים בכמויות על כבישינו היום (ראה את הרכב אותו הינך מחזיק כדוגמא אחת).

לגבי האגרה, הביטוח והבדיקה השנתית, כאמור התייחסות לרכב שיעבור הסבה לרגיל תכלול עליו את כל החוקים החלים כיום על רכב מיושן.

בעניין הייבוא אין מה לעשות ואני מסכים אתך, אחרת באמת עלול להיגרם נזק לענף ייבוא האספנות.

פורסם

האופנוענים גם נמצאים בקבוצה בעייתית, ככל שאני עדים לתאונות דרכים בהם מעורבים אופנועים, תעריפי הביטוח שלהם מרקיעים שחקים כל פעם מחדש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
ואם אופנוען יעשה תאונה קשה אז יתנכלו לכל האופנוענים? איזה מין קישקושים אלו.

זו בדיוק הסיבה מדוע ביטוח חובה לאופנוע עולה פי 10 מביטוח למכונית אספנות.

מחירו של ביטוח החובה הינו ניגזרת של רמת הסיכון, ועקב חוק "7-9" שנועד למנוע מבעלי רכבי אספנות לעשות שימוש יום יומי ברכב, הוחלט כי רמת הסיכון שלהם נמוכה מאד, ולכן משלמים 400 ש"ח בלבד לשנת ביטוח חובה.

• תוכן חדש...