Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הבוקר הבחנתי שחום המנוע עובר את קו החצי, כיביתי את הרכב בצד הכביש וראיתי

נזילה רצינית מלמטה.

פתחתי את פקק מכסה מיכל המילוי (הפלסטיק) ופתחתי בעזרת מגבת את פקק הרדיאטור.

המים שבתוך הרדיאטור היו בלחץ מטורף ויצאו אפילו דרך הפקק (באמצע), וכשפתחתי את פקק הרדיאטור

יצא מין זרם קיטור מכיוון הפלאג השמאלי וגם יצא מקצה הצינור לכיוון מיכל המילוי.

לאחר רבע שעה של המתנה מילאתי מים והנעתי את הרכב, בשניה הראשונה היה זיוף מנוע ואחר כך המנוע נשמע ועבד טוב.

בדקתי אחרי שהמנוע התקרר שוב פעם (כשעתיים אחרי), מילאתי מים ברדיאטור הנעתי וחיכיתי שיגיע לחצי החום וכל הזמן הזה לא ראיתי אפילו טיפה אחת של מים נוזלת, אחרי שהגיע לחצי ראיתי את המים מתחילים לצאת מפקק הרדיטור ולטפטף מלמטה.

העניין הוא שלפני 3 שבועות החזרתי את התרמוסטט שחוצץ בין הרדיאטור למנוע (לא היה לי כחצי שנה),

התרמוסטט שהחזרתי היה משומש על ידי לפני שהוציאו אותו ללא סיבה.

שאלתי היא האם הגיוני שהתרמוסטט נתפס ולכן יש לחץ אדיר במים?

והאם זה שיצא לחץ קיטור מהפלאג אומר שהלך ראש מנוע?

פורסם

באיזה רכב מדובר ?

בעיקרון,אם לא היה טרמוסטט בנקודת זמן מסויימת אי אפשר לדעת אם הרכב התחמם או לא לפני אירוע ההתחממות הנוכחי.

אחרי מילוי נוזל הקרור,האם עדיין הרכב מתחמם ?

בכל מקרה,הדבר הנכון לעשות בתנאי שהרכב לא מתחמם לאחר הוספת נוזל הקירור הוא לגשת למכון לרדיאטורים /למוסך לבדיקת מערכת הקירור בלחץ לאיתור מקור הדליפה /נזילה.

חיפוש בפורום יראה לך, שקיימות לכך סיבות רבות- החל מצינורות /חיבורים/משאבת מיים/רדיאטור ועוד.

אם הרכב מתחמם לאחר הוספת נוזל הקרור, רצוי לגרור את הרכב למוסך כדי לא לגרום לנזק נוסף מעבר למה שכבר נגרם.

המוסך צריך לאבחן,האם אירוע ההתחממות לא היה טראומטי מידי עבור הרכב ואפשר לבדוק את זה בשני אופנים:

בדיקת הלחץ במוסך (אם יש מעבר לחץ מ/אל מע' הקירור /בדיקת צבע השמן -אם לבן -אפרפר כמו טחינה -אלו סימנים שעלולים להעיד על פריצת אטם ראש מנוע).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שאני אבין אם יש לי נזילה במשאבת המים, אני אבחין בנזילה רק כשחום המנוע מגיע לחצי?

והאם נזילה ממשאבת מים גורמת למים ברדיאטור לרצות לצאת מהפקק בלחץ?

בכלל איזה עוד בעיות יכולות לגרום למים שברדיאטור לצאת ממנו (מהפקק)? בנוסף גם ניקיתי את הרדיאטור לפני מספר חודשים.

נ.ב השמן במנוע נראה תקין.

פורסם

מים בטמפרטורת רתיחה תמיד יפרצו בלחץ בפתיחת פקק רדיאטור ואין זה משנה אם יש /אין תקלה.

באופן כללי,לא נהגת לפי כללי הבטיחות המתבקשים:כאשר רקכב מתחמם צריך לתת למנוע להתקרר 15-20 דקות לפחות ואז לפתוח פקק מכסה רדיאטור,יכולת להיכוות.

אם הרכב מתחמם לאחר הוספת נוזל קירור כפי שכתבתי לך,גרור את הרכב למוסך כדי שלא יגרם נזק נוסף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מצטער שנעדרתי..

הרכב הוא מאזדה 323F שנת 93.

קודם כל פתחתי את פקק הרדיאטור עם שמיכה ממש גדולה שכיסתה את כל האזור.

שנית כוונתי הייתה שיוצאים מים דרך הפקק עצמו של הרדיאטור לא דרך פתח הרדיאטור,

ברור לי שדרך פתח הרדיאטור יצאו מים....

ויצאו מים כשפתחתי את הרדיאטור כשהוא חם, דרך הפלאג עצמו איפה שחוט ההצתה מחובר, יצאו בצורת אדים כאלו כמו קיטור.

שמתי שאין לי נזילות, פשוט המים מבעבעים ברדיאטור ויוצאים דרכו אם הפקק פתוח.

שאלתי היא האם תרמוסטט יכול לגרום לתופעות לוואי כמו של רדיאטור סתום? (מים מבעבעים ויוצאים מהרדיאטור, וכמובן מנוע מתחמם).

נ.ב רק לפני כמה שבועות החזירו את התמוסטט שהיה לי ברכב כחצי שנה לפני (חשבו שהיא בעייתית והוציאו אותה).

פורסם

ומה בקשר למשאבת מים, האם היא יכולה לגרום לכאלו תופעות?

בדקתי צינור רדיאטור עליון ותחתון ושניהם חמים.

ואיך יכול רדיאטור חימום להיות קשור לעניין?

פורסם
ומה בקשר למשאבת מים, האם היא יכולה לגרום לכאלו תופעות?

בדקתי צינור רדיאטור עליון ותחתון ושניהם חמים.

ואיך יכול רדיאטור חימום להיות קשור לעניין?

כן. משאבה חלשה תגרום לסרקולציה נמוכה, או שיש שמן על הרצועה שלה והיא מחליקה.

צינורות חמים זה טוב אבל תבדוק שרשת הראדיאטור חמה במידה שווה לכל אורכה.

רדיאטור חימום לא כל כך קשור כי גם אם הוא מנותק או סתום , הוא לא אמור לקרר את המים , על הדרך מנצלים את חום המים בעזרתו לחימום תא הנוסעים בחורף , אבל במידה ואתה רואה שהרכב מתחמם פתח את החימום ברכב כדי לעזור למים להתקרר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
מצטער שנעדרתי..

ויצאו מים כשפתחתי את הרדיאטור כשהוא חם, דרך הפלאג עצמו איפה שחוט ההצתה מחובר, יצאו בצורת אדים כאלו כמו קיטור.

quote]

כבר הגבתי להודעה שלך בבוקר , נראה שביקשת למחוק את ההודעה הקודמת, ובזאת הנוסח השתנה. נכון ?.

לא הגיוני שיצאו מים מהפלג, אלא אם הוא שבור או משוחרר, ואטם הראש נפרץ.

אפשרות שניה שהפלג השתחרר או נסדק ומה שראית זה קומפרסייה.

יש מצב שהרכב נסע על 3 פלגים, ולכן התחמם. במצב זה אמור להיות זיוף במנוע.

החליף את הפלג בדוק ועדכן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אז ככה אני לא יודע אם אלו מים שיצאו מהפלאג או קומפרסיה, אני רק יודע שלא נסעתי עם 3 פלאגים,

אני מכיר את הרכב והרגשת הנסיעה טוב מדי.

בנוסף אתמול הנעתי את הרכב במקום כדי לבדוק אם יתחמם, המים בעבעו מאוד ונשפכו מהרדיאטור,

וכשסגרתי עם הפקק אז שמעו כמו קולות נפץ של ביעבועים בתוך הרדיאטור. כשהיו מים ברדיאטור המנוע לא התחמם

וגם ראיתי שיוצא הרבה מים מהאגזוז (טיפה כל שניה), כשאני לוחץ על הגז אז המים יוצאים בלחץ יותר גבוה.

מה זה אומר?

פורסם

"יוצא הרבה מים מהאגזוז (טיפה כל שניה), כשאני לוחץ על הגז אז המים יוצאים בלחץ יותר גבוה.

מה זה אומר?"

אם בדקת בבוקר כאשר המנוע קר, יש מצב שזה בגלל הלחות שמצטברת באגזוז.

בדוק בטמפ' העבודה של המנוע או לאחר נסיעה קצרה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בדקתי כשהמנוע היה בטמפרטורת עבודה.

בכלל נגיד שאני בודק כשהמנוע קר כמה זמן אמור לחלוף עד שכבר לא אמורים לצאת מים מהאגזוז?

ועוד שאלה חשובה, נאמר שאני אתקן את בעיית חימום היתר של המנוע, כנאה שע"י החלפת טרמוסטט..

יש סיכוי שאני אוכל לנסוע עם הרכב במצבו הזה (מוציא מים מהאגזוז), או שיגרם רק עוד נזק...?

דרך אגב ראיתי אתמול אחרי שהתחמם המנוע שיש במים כתמים קטנים בגודל של כמה מילימטרים שנראים ומרגישים כמו שעווה לבנה.. מה זה אומר?

פורסם

אין חוסר בשמן שנראה לעין.. לפחות לפי מה שאני זוכר שהיה הגובה במדיד.

אני יכול לנסוע עם הרכב במצב הזה, במידה ואני מחליף את התרמוסטט?

וגם כמה אמור לעלות החלפת ראש מנוע (רק העבודה, ללא חריטות וכאלה), או החלפת האטם?

כמובן לפני מע"מ. וגם האם חובה להחליף רצועת טיימיניג ומחזירי שמן וכאלה...?

• תוכן חדש...