Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי אתר חדש על אתאיזם עם אופי וזהות יהודים חזקים מאוד (כלומר, יש זהות יהודית חילונית, וזה לא ישתנה. היהדות חשובה גם כתרבות).

לגבי אתאיזם שאונס דתות אחרות אין בעיה לכתוב כי נצרות למשל היא לא עם, אלא דת, ככה שכל מי שמפסיק להיות נוצרי הופך ל"אדם" ולא לנוצרי חילוני.

ביהדות מצד שני יש את עניין הזהות היהודית, כך שכל מי שמפסיק להיות יהודי מאמין הופך ל"יהודי אתאיסט".

כרגע אני מחפש אנשים שמתעסקים עם הנושאים האלו ורוצים להעביר לתודעת הציבור את הקיום של הציבור היהודי שלא מאמין באל כלשהו אבל מחשיב את עצמו יהודי.

כמו כן, הרעיון הוא "להוציא מהארון" את האנשים שיודעים שהם לא מאמינים באלוהים אבל מתביישים להודות בזה מול המשפחה שלהם, החברים ואפילו מול עצמם.

מישהו רוצה להצטרף ולהיות כותב או מנהל פורום?

הודעות בפרטי גם ייתקבלו בברכה אם אתם מתביישים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי הרעיון שלך מופרך מבסיסו.

אם אתה אתאיסט אתה לא יהודי, שכן יהדות היא דת שמאמינה באל.

אתה אולי בן להורים יהודים.

יהדות היא הדת הכי קרובה אלייך.

אבל אתיאיסט מעצם היותו אתאיסט אינו יהודי, או נוצרי או כלום.

זה כמו לפתוח קומונת צמחוניים חובבי בשר.

פורסם
אם אתה אתאיסט אתה לא יהודי, שכן יהדות היא דת שמאמינה באל.

כמה ניסו להסביר את זה להיטלר, ככה הוא לא בלע את הלוקש הזה, תנוח דעתך שגם אנחנו לא.

נולדתי יהודי ואמות יהודי בדיוק כמו שכושי נולד כושי. אצלי זה רק לא ויזואלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא ממש.

היהדות מבחינתי היא תרבות המבוססת על אמונה דתית.

אם מוציאים ממנה את אלוהים, עדיין ישנם ערכים וצורת חיים שאני מסגל לעצמי כי אני רוצה, לא כי אני מאמין, בדיוק כמו כל שאר התרבויות.

אנחנו מסגלים לעצמנו כל הזמן מנהגים קדומים של תרבויות אחרות (לוכד חלומות אינדיאני, רפואה סינית, ליל הקדושים, הסילבסטר ואחרים) בלי באמת להאמין למקור הדתי של האלמנטים האלו.

למה שלא נסתכל מבחוץ על התרבות שלנו ונחיה לפי קודים תרבותיים יהודים אבל בלי דת?

ישנו קשר מקורי בין יהדות ודת אבל כבר יותר מ100 שנה שכותבים על יהדות חילונית ועל יהדות הומניסטית.

אני רואה המון דברים בצורת החיים של החרדים למשל שאני אוהב (אני לא אכנס לזה עכשיו) ושמפריע לי שאין בקרב החילונים. הבעיה היא שאני לא אלך להיות חרדי רק כדי לחיות עם אנשים שעושים מנהגים שאני אוהב, כשהם דתיים ואני לא.

פורסם

בקיצר, אתה רוצה להחיות את "חופש" ?

www.hofesh.org.il

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא ממש.

הם אנטי הכל ונגד כל מה שקשור למסורת היהודית.

אני ממש לא נגד זה.

להם לא אכפת אם המדינה תפסיק להיות יהודית. לי כן אכפת ואני גר כאן בדיוק בגלל שאני רוצה לחיות במדינה יהודית.

פורסם
כמה ניסו להסביר את זה להיטלר, ככה הוא לא בלע את הלוקש הזה, תנוח דעתך שגם אנחנו לא.

זה טיעון מעניין.

אבל יש לי בעיה איתו.

הוא מעביר את הזכות להגדרה עצמית שלי להיטלר ודומיו ואומר שאני מקבל עליי את תורתם בכל הקשור לתפיסתי את עצמי.

אני לא.

יוסי, סימפטיה לערכים של תרבות שאתה לא מאמין בערכי הבסיס שלה זה לא בסיס מספיק חזק להקים ולהחזיק מדינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סופם של לא מעט אתאיסטים לוחמניים למיניהם

הוא בדרך כלל חזרה בתשובה וריקוד עד אובדן הכרה בכיכרות.

בקרוב: יוסי פרנקוס בגרסה משופרת - תן לו בציציות!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כאתאיסט אני לא מכיר שום לאום יהודי אלא לאום ישראלי. אותו עולה נוצרי שעלה לפני 18 שנים לארץ, חי איתי, משרת בצבא, מדבר את שפתי ושותף למנהגים שלי הוא הרבה יותר העם שלי מאשר אותו חסיד שחי בברוקלין ומדבר יידיש או יהודי חילוני שגר בלוס אנג'לס ולא יודע כלום על ישראל.

מעבר לזה אני לא רוצה להוציא אף אחד משום ארון (אישית אני שם בגדים בארון ולא אנשים) ואין לי שום עניין לחנך או לשכנע מישהו במה שהוא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם כבר אז הוא נראה לך כמו פרדוקס.

יהדות היא לא רק דת - היא גם לאום שאיתו הולכת יד ביד תרבות עשירה מאוד.

אני גאה לומר שאני מחשיבה את עצמי לחלק מהלאום היהודי אך לא מאמינה בשום ישות על טבעית.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
כאתאיסט אני לא מכיר שום לאום יהודי אלא לאום ישראלי.

+1

תרשו לי לספר לכם סיפור קצר.

היה שבט טורקי שניקראו כוזרים. באיזור שנימצאות רוסיה ואוקראינה של היום, הם הקימו את ממלכת הכוזרים. לכוזרים הצתרפו גם אנשים מקומיים. סה"כ כוזרים היו שבט גדול במספר.

כשהגיע זמן לבחור דת, הם בחרו יהדות ביחד עם חזרה לארץ ישראל. כוזרים הם עיברים, אלה שעברו לדת יהדות וכך ניקראו בשפה הרוסית למשל EVREY.

בארצות בהן היתיישבו יהודים שהם במקור מארץ ישראל, הם ניקראו יהודים, בגרמנייה למשל -JUDE.

מושג של עיברי/יהודי הטשטש במרוצת הזמן.

עיברים במשך דורות קיימו מנהגים יהודיים, בערך עד תקופה של מלחמת העולם השנייה. בברית המועצות, דת היה דבר בלתי מקובל ועיברים רבים הפסיקו לקיים מיצוות, ללכת לבית כנסת וכד', כך גם רוסים ושאר לאומים שאיגד בתוכו ברית המועצות.

חלק גדול מיהודי אירופה, למעשה עיברים. יוצא שרוב יהודים שהושמדו ע"י היטלר היו למעשה עיברים.

דת ולאום, זה שני דברים שונים. לא קיימת מדינה נוצרית או מדינה מוסלמית. קיימות מדינות בהן רוב האנשים מאמינים בדת זו או אחרת, אבל לאום שלהם שייך למקום ממנו הם באו ולא דת.

מדינת ישראל היא מדינה רב לאומית. חים כאן יהודים, עיברים, ערבים וכד'. אזרח במדינת ישראל הוא ישראלי, בלי קשר מה דת שלו.

אני עיברי וכך גם רוב מאנשים שעלו ארצה ממדינות אירופה, גם אם הם אינם מוכנים להסכים עם עובדה זו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש מושג הלכתי ומשפטי שנקרא "פסיק רישא ולא ימות". הכוונה היא למצב בו אתה רוצה לחתוך את ראש התרנגולת, אך בד בבד להשאירה חיה.

עצם ההגדרה אתאיסט, זה אדם שאין לו ולא כלום - עם כל דת שהיא. תרבות זו תרבות, ואין לה קשר כלל לשום דת. נכון, אמנם יש אירועים או חגים יהודיים שהיית שמח לאמץ, כשם שיש אירועים וחגים נוצריים או אינדיאנים שהיית מאמץ לחיקך, אך שוב - אין קשר בין אלו לבין "תרבות יהודית" או "תרבות נוצרית", וכן הלאה.

אדם יכול לסגל אורח חיים ומנהגים כאוות נפשו, לשלב ולתבל בחייו אי אלו אירועים, אך אל לו להתלות באילנות דמיוניים ומופרכים.

נכון, יש עושר בתרבות היהודית ואני מבין לליבך. אך יש גם לא מעט עושר בתרבויות אחרות. כך שבאותה מידה "יהודי אתאיסט" כמוהו כ"נוצרי אתאיסט" או "בודהיסט אתאיסט".

אגב, אין גם שום קשר בין "יהודי" לבין "ישראלי". ולכן זה שנוצרי או מוסלמי משרת איתי בצבא, ומקריב את חייו למען המולדת - לא הופך אותו לחלק מהעם היהודי, אך בהחלט כן הופך אותו ועושה אותו לאזרח כמוני ולישראלי כמוני. דת זה לא לאום.

יהודי לא יכול להתנתק מיהדותו, ואפילו שהוא מספיק בשל כדי לצאת מהארון ולהכריז כי הוא אתאיסט, עדיין נקיפות המצפון שלו, או השד יודע מה, גורמות לו לעשות את המיש-מש הבלתי אפשרי הזה.

זכותך, וזכות כל אדם להרגיש ולומר שהוא אתאיסט, אך אנא - היהדות אינה יכולה "להשתלב" בשום מצב עם אתאיזם.. וכן, גם הנצרות לא..

• תוכן חדש...