Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על מכוניות מהירות באמת .

קח פורשה 911 דגם 996, אמנם לא כזאת מהירה , אבל עדיין מהירה .

וקח בחשבון שפורשה אף פעם לא הגיעו למידות מוגזמות כמו 335 מ"מ גומי .

היא מגיעה עם צמיג 265 בלבד מאחור כמדומני . עם בקרות אחיזה ועוד עזרים מכניים . למה לא מספקים עם צמיג צר יותר ?

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יותר גומי על הכביש לא מייצר יותר אחיזה ישירות, אלא בעקיפין (בדומה לדיון לגבי רפידות).

האחיזה נובעת מכח החיכוך הניצב לצמיג .

כוח החיכוך=שווה לכוח האנכי שמשקל הרכב מפעיל על הצמיג כפול מקדם החיכוך,

מכאן שאין תלות בשטח המגע .

החשיבות של יותר גומי היא בחום המיוצר על ידיו. בדוגמה שבמאמר , צמיג 155 מייצר פי 3.2 כמות חום לעומת צמיג 225 .

והעמידות בחום של צמיג צר מחייבת תרכובות קשיחה יותר בעלת מקדם חיכוך מופחת.

זו הסיבה לשימוש בצמיג רחב .

אני לא חושב שצמיג צר שונה בתרכובת שלו מצמיג רחב יותר,

הם מיוצרים מאותם חומרים רק שלחום יש השפעה שונה בינהם.

על צמיג רחב פועל פחות לחץ וכתוצאה מכך הוא פחות מתחמם,

כל מה שכתבת אלו הן תוצאות נלוות ולא השיקול לבחירת רוחב הצמיג.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני מדבר על מכוניות מהירות באמת .

קח פורשה 911 דגם 996, אמנם לא כזאת מהירה , אבל עדיין מהירה .

וקח בחשבון שפורשה אף פעם לא הגיעו למידות מוגזמות כמו 335 מ"מ גומי .

היא מגיעה עם צמיג 265 בלבד מאחור כמדומני . עם בקרות אחיזה ועוד עזרים מכניים . למה לא מספקים עם צמיג צר יותר ?

מהסיבה שלצמיג צר יש חסרונות,

והחסרונות נעשים יותר ויותר קריטיים ככל שהמהירות עולה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני לא חושב שצמיג צר שונה בתרכובת שלו מצמיג רחב יותר,

הם מיוצרים מאותם חומרים רק שלחום יש השפעה שונה בינהם.

על צמיג רחב פועל פחות לחץ וכתוצאה מכך הוא פחות מתחמם,

כל מה שכתבת אלו הן תוצאות נלוות ולא השיקול לבחירת רוחב הצמיג.

לא , הגומי קשה יותר , ואלו הן הסיבות הישירות.

ציטוט מהלינק של חנון-על:

As a result on this increased generation of heat, and the reduced capacity for self cooling, the tyres need to be made of a harder rubber compound that is more able to resist heat. This harder compound will, of necessity, have a reduced coefficient of friction, particularly when cold. The tyres that are wider can have a softer compound with better frictional properties. Due to the reduced bending stresses, and greater cooling opportunities, the tyre will tend to stay within a narrow temperature range quite consistently, giving greater cold grip, while managing to have a reduced propensity for overheating. Obviously, this makes for a better performance tyre.

פורסם
מהסיבה שלצמיג צר יש חסרונות,

והחסרונות נעשים יותר ויותר קריטיים ככל שהמהירות עולה.

לא קונה את זה , צמיג במידה 245 בעל אותו קוד מהירות לא יקרוס במהירות גבוהה .

תראה את ה M3 E46 שהיתה אחלה מתחרה במסלול לפורשה המדוברת .

אל תשכחו,

פורסם

הוא לא יקרוס אבל הוא יתעוות הרבה יותר(ויתחמם יותר) וההרגשת ההיגוי תהיה בהתאם,

חוץ מזה ככל שהצמיג רחב יותר ההסתברות למשטח עם אחיזה יותר רעועה קטן יותר.

(עכשיו מדובר על צמיג בעל רוחב שונה עם אותו גובה חתך)

חוץ מזה לגאומטריות ולמערכת המתלים של רכבים שונים יש גם השפעה על ההיגוי.

יכול להיות שלרכב מסויים ישנו צורך בצמיגים עם חתך\רוחב צמיג שונה מרכב מסויים אחר.

בגדול תמיד יש פשרות ותמיד דבר אחד יבוא על חשבון האחר.

proxima- לדעתי העניין מתיחס לצמיגים מקצוות שונות של יחס רוחב צמיג לגובה חתך.

צמיגים בעלי חתך שונה עם אותו קוד מהירות לא נראה לי ששונים בתרכובת שלהם.

פורסם
חוץ מזה ככל שהצמיג רחב יותר ההסתברות למשטח עם אחיזה יותר רעועה קטן יותר.

(עכשיו מדובר על צמיג בעל רוחב שונה עם אותו גובה חתך)

דיברתי על אותו החתך . בכל מקרה , אתה לא סותר את מה שרשמתי ועכשיו סתם משעמם כאן . לא כייף איתך .

אל תשכחו,

פורסם

עדיין ככל שהצמיג צר יותר הלחץ גדול יותר ועדיין יש השפעה על הדפנות,

אני יודע סטטיסטיקה זה משעמם אבל זה לא הכל, חכה:mm_tongue

פורסם

שלום חברים, אני לא מגיב פה הרבה, אבל אשמח לשתף אחרי שהרבה שנים עניין אותי בקשר לאחיזת צמיג,רוחב,משקל וכו.

הרבה אנשים חושבים שאם צמיג רחב יותר [שטח מגע גדול יותר] והמשקל דוחף מלמעלה נשאר זהה - אז האחיזה כללית נשארת אותו הדבר,בגלל שמשקל שלוחץ על כל סנטימטר ריבוי של צמיג יורד.

זה אכן נוסחאות מפיזיקה,אבל זה תקף רק לדברים "קשיחים" וזה לא עובד בשביל הגומי.

מכיוון שהגומי מעוות אז החוקים קצת משתנים.

אם התרכובת זהה ודופן זהה ומשקל שלוחץ על הצמיג זהה, אז לצמיג רחב יותר - תהיה אחיזה גדולה יותר.

למה? כי המקדם חיכוך של צמיג משתנה לא פרופורציונאלי מכוח שמופעל עליו.

לכן פעם הייתה לי שאלה:

רכב במשקל של 1000 קילו מסוגל לעבור פניה מסוימת במהירות 100 קמ"ש.

באיזו מהירות יעבור רכב עם אותם צמיגים שמשקלו הוא 2000 קילו [כל השאר פרמטרים לא משפיעים בדוגמא]. ושנתיים חיפשתי תשובה

התשובה שקבלתי מאנשים מוסמכים היא...בערך בין 95 ל-97 קמ"ש [תלוי כבר בצמיג ועוד מלא פרמטרים] למה?

כי כשלוחצים על צמיג פי 2 יותר חזק, מקדם החיכוך שלו גודל בפחות מפי 2.

וגם נכון,שבדר"כ צמיגים במידע גדולה יותר - הם איכותיים יותר עם מקדם חיכוך טוב יותר.

אז חבור עם ההתלבטות:

14" 185 יתנו אחיזה קצת יותר טובה שזה בטיחות פסיבית יותר טובה בבלימה,פניות וכו.

והפידבאק וחדות שמרגישים על ההגה תשתנה לטובה,אפילו שזה לא רכב ספורט - ההבדל מורגש

פורסם

תודה רבה על התשובות אנשים יקרים

ממש העלתי פה דיון רציני אני רואה.

הדבר הכי מצחיק הוא

שפולו שנתון 95-00 מגיעים עם 175/65/13

פולו שנתון 01-02 מגיעים עם 185/55/14 (גנט גדול יותר, שיפרו את האחיזה)

אבל שימו לב...מודל 2008 מגיע עם 165/14 (לא זוכר את החתך) ...הזוי או מוזר?! מדוע עשו כך?

פורסם

מכיוון שהגומי מעוות אז החוקים קצת משתנים.

אם התרכובת זהה ודופן זהה ומשקל שלוחץ על הצמיג זהה, אז לצמיג רחב יותר - תהיה אחיזה גדולה יותר.

למה? כי המקדם חיכוך של צמיג משתנה לא פרופורציונאלי מכוח שמופעל עליו.

מה הכוונה?

מקדם החיכוך תלוי בסוג החומר בלבד,

אין אף נוסחא שמתיחסת למקדם חיכוך יחסית לשטח שלו, פשוט אין.

עם הכל זהה וצמיג רחב יותר אני לא בטוח שבתנאים אופטימליים צריך להיות הבדל באחיזה, היות ואין תנאים אופטימליים ההסתברות להשיג מקדם חיכוך גבוה יותר עם צמיג יותר רחב גבוהה יותר.

אם אפשר להשיג נתוני משקל ורוחב צמיגים של רכבים ספורטייבים זה אולי יוכל לחדד נקודות מסויימות.

אגב צמיג אומנם לא קשיח אבל עדיין יש בו אויר והוא מתנהג בצורה מסויימת כמו מכיל לחץ,

האויר מבפנים לוחץ על הגומי והכביש מצידו השני לוחץ על הצמיג, ככל שהשטח גדול יותר הלחץ יהיה קטן יותר.

פורסם

אני לא יודע להגיד לך מספרים מדויקים,אבל היו לי דיונים עם ה"גדולים" ואנשים חיים שלהם זה פיזיקה, אז כשמדובר בגומי - מקדם חיכוך שלו משתנה עם העומס [כמה שהוא מתעוות יותר תחת לחץ,ככה המקדם שלו יורד[לא משמעותית,אבל יורד]], לכן אנחנו רואים שבמכוניות חזקות ומהירות שמים צמיגים רחבים יותר.

אגב.......הייתה גם שאלה באחד הפורומים - האם כדאי לשים צמיג מאווווד רחב?

לא......אם צמיג רחב מדי,אז הוא לא מספיק להתחמם עד לטמפרטורה אופטימאלית, וגם הוא כבד יותר שזה גורם לירידת ביצועים בתאוצה/תאוטה.

בקשר לפורשה 911, המנוע שלו מאחורה והחלוקת משקל שלו מעל 60 אחוז אחורה ופחות מ40 אחוז קדימה[משתנה מדגם לדגם] אז גם הצמיגים מאחורה הרבה יותר רחבים בשביל לשמור פחות או יותר על לחץ לשטח מגע.

פורסם
בקשר לפורשה 911, המנוע שלו מאחורה והחלוקת משקל שלו מעל 60 אחוז אחורה ופחות מ40 אחוז קדימה[משתנה מדגם לדגם] אז גם הצמיגים מאחורה הרבה יותר רחבים בשביל לשמור פחות או יותר על לחץ לשטח מגע.

לאתגר אותך ?

פרארי 550 . מנוע מלפנים וצמיגים אחוריים 285 כמדומני . עדיין כל הבקרות האלקטרוניות ישנן וכך גם כל העזרים המכניים .

לצמיג רחב מדי מלבד עודף חיכוך שגורם להאטה בביצועים , למשקל הרב שלו יש חיסרון גם בפניות . משקל מוקפץ .

אל תשכחו,

פורסם

אבל אין כזה דבר עודף חיכוך, החיכוך לא תלוי בשטח החתך, שכחת ? :p

מהיכן אפשר להשיג נתוני משקל כ"ס ומידות צמיגים?

אשמח לקבל את ההגדרה של עומס,לחץ ועיוות כתוצאה מלחץ.

רמז כל אלה קשורים לשטח חתך.

פורסם
אבל אין כזה דבר עודף חיכוך, החיכוך לא תלוי בשטח החתך, שכחת ?

בטח שיש .

הנה תראה 106 ראלי , מרוב שיש לה חיכוך מרוחב של 175 קשה לה להאיץ...

:wink:

אל תשכחו,

• תוכן חדש...