Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין שני סוגי בולמי הזעזועים: "רגיל/סטוק" לבין "ספורטיבי".

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם

בולם "רגיל" הוא רך יותר, כלומר מפעיל פחות כוחות התנגדות בזמן שהאורך שלו משתנה כאשר יש באמפים בכביש או העברות משקל כתוצאה מבלימה, סיבוב או האצה חזקה.

בולם ספורטיבי מפעיל יותר כוח.

כשאתה עולה על שיבוש בכביש, הגלגל רוצה לעלות למעלה. אם זה יקרה בקלות, הרכב ישאר באותו גובה מעל הכביש ורק הגלגל ילחץ פנימה (כלפי מעלה) לשבריר שניה. אם יש בולם קשיח (ספורטיווי) הוא מפעיל הרבה כוח התנגדות ומקשה על הגלגל לעלות למעלה. כתוצאה מכך כל הרכב כולו עולה למעלה והשיבוש מורגש על ידי הנוסעים.

היתרון בבולם קשיח הוא בזמן העברות משקל. העברות אלו של בלימה וסיבוב והאצה מנדנדות את הרכב ומקשות על שליטה מדויקת והגעה ל100% מהירות בסיבוב תוך שמירה על קו נסיעה מדויק.

הקשיחות מרסנת את הנדנודים.

בולם ספורטיווי נותן תגובה חדה יותר של הרכב לתזוזות ההגה, מכיוון שהרכב כולו קשיח יותר, בדומה לקארטינג שם הקשיחות היא מוחלטת והתגובה מיידית.

פורסם

הרבה דברים לא נכונים.

1. בולם ספורטיבי הוא לא בהכרח יותר קשיח. הקשיחות היא תוצר לוואי, לא מטרה. בולם איכותי הוא בעל טווח תדרים שונה מבולם סטנדרטי, ובכך מתבטאת עליונותו. כלומר, הוא מסוגל להתמודד עם תנועות מתלה גדולות וקטנות, מהירות ואיטיות, בדיוק יחסי, בעוד שהבולם הסטנדרטי יעביר חלק מאותן תנועות אל השלדה (אל הנוסעים, כמו שציין נהג רגוע), ו"ימתין" לתנועות הגסות (והנפוצות על הכביש) יותר. בנוסף בולם רגיל מתמודד עם תנועה חדה וארוכה וגם עם הריבאונד שלה, אך הוא יפשל בקצוות, התנועות יהיו גסות ולא מדוייקות. במקום לסיים את תנועת הגלגל במינימום הנדרש, הוא יאפשר לקפיץ להתכווץ עוד טיפה (אותו דבר בנוגע לשחרור). בקיצור בולם ספורטיבי הוא מדוייק יותר בפעולה שלו.

2. אין שום יתרון בכך שהמכונית לא נוחה לנסיעה. גם זה תוצר לוואי. בעבר הנקודה הזאת היתה נכונה, מכיוון שהנחות באה על חשבון ההתנהגות. היום היא לא. לדוגמא ניתן לבחון מכוניות סלון ספורטיביות עדכניות, שהן נוחות ואוחזות הרבה יותר טוב מבעבר, וזאת על אף המשקל שהתווסף. בולמים איכותיים יכולים להיות נוחים גם בנסיעה על כביש רגיל.

3. העברות משקל הן דבר מבורך והכרחי לכל סוג של נהיגה ספורטיבית. הן קורות כתוצרה מאינרציה ולא כתוצאה מזוויות גלגול ועלרוד של המרכב. מכוניות F1 הן בעלות זוויות גלגול זניחות, אך העברות המשקל הן קריטיות לצורך פעולתן (גם קארטים). אם נבחן מכוניות כביש מודרניות, נראה שהגלגול הקיים בפניה הוא של 5 מעלות לכל היותר, ותורם כמה עשרות ק"ג לגלגלים החיצוניים. לעומת זאת האינרציה תעביר מאות ק"ג החוצה.

4. גלגול ועלרוד הן תופעות שליליות בגלל שהן משפיעות על פעולת המתלה ועל מיקום הגלגל ביחס לכביש (קאמבר ו-toe). במערכת עצמות עצה כפולה, שהיא התצורה המתקדמת ביותר כיום, מתלה מכווץ גורם לעבודת מתלה קשה מאוד. הדבר דומה לניסיון להזיז את מגבי השמשה הקדמית מקצוותיהם לאחר שנעצרו במצב הנכון (פארק) לעומת כל מצב אחר, למשל אנכי. גלגול ועלרוד מביאים לכך שמתלה אחד ברכב נמצא במצב קיצון, בעוד השני נמצא במצב קיצון מנוגד.

5. באשר למיקום הגלגל ביחס לכביש - בשעת גלגול ועלרוד כל מתלה מעוות את זוויות הטו והקאמבר.

6. האמצעי החשוב ביותר (והזול, גם כספית וגם דינמית) למניעת גלגול הוא ה-ARB-anti roll bar. בקצרה, הוא יוצר שליטה מצויינת בגלגול בתמורה לפגיעה בעצמאות המתלים. ה-ARB לא מסייע בהתמודדות עם עלרוד, ועל כן אין מנוס מהקשחת מתלים.

7. מכונית קשה היא קשה יותר לנהיגה, משום שהעברת המשקל בה היא מיידית. מכונית קשה יותר דורשת פעולות עדינות יותר, והעברת משקל הדרגתית יותר. הדוגמא האולטימטיבית היא הקארט. פתיחה גסה של המצערת ביציאה מסיבוב תוביל לאיבוד אחיזה, בעוד שפתיחה עדינה "תעמיס" משקל על הציר האחורי ותאפשר פתיחה נוספת אחריה וחוזר חלילה.

מכונית קלה, עם שלדה קשיחה, משקל בלתי מוקפץ נמוך, ואנטי רול מתאים, תאפשר שימוש בקפיצים בעלי דירוג נמוך יותר, בבולמים רכים יותר, ותביא לאחיזת כביש גבוהה ונוחות נסיעה טובה לעומת מכונית "מוקשחת" אך כבדה וללא ARB.

ל-bizuna. בולמים ספורטיביים הם בדרך כלל הרבה יותר טובים. פשוט מאוד :wink:

פורסם

תגלול למטה עד לסעיף הרלוונטי.

עלרוד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

Se7en כתבת תשובה מצוינת. נהניתי לקרוא.

בעיקר את הקטע על השלדה הקשיחה והמשקל הבלתי מוקפץ הנמוך שמאפשרות ביצועים טובים ללא פגיעה בנוחות.

אני חושב שלמטרה זאת אפשר להזכיר גם קפיצים פרוגרסיבים, בולמים בעלי כוונון ריבאונד וקומפרשן נפרדים, וכוח ריסון גדול בתדר נמוך וקטן בגבוה (הפוך להתנהגות הטבעית של השמן/גז בבולם).

הרבה פעמים האיביזה מרגישה קשה וטריקית לשליטה ביחס למשפחתית רכה. זאת התחושה הסוביקטיבית למרות שהיא מהירה יותר ומגיבה יותר.

פורסם

אני מודה לכולם על התשובות,

במיוחד לSE7EN...

אך השאלה הייתה מה ההבדל בין סוגי הבולמים! אותי מעניין מה יש בפנים!

אילו סוגי פיסטונים קיימים בתוך הבולם זעזועים עצמו, אילו שסתומים כאלו או אחרים קיימים בין שני הסוגים השונים של הבולמים.

את ההשפעות של בולמים כאלו או אחרים אני פחות או יותר מכיר.

שוב,

מה הולך שם בפנים?

תודה

אורי

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם
אני מודה לכולם על התשובות,

במיוחד לSE7EN...

אך השאלה הייתה מה ההבדל בין סוגי הבולמים! אותי מעניין מה יש בפנים!

אילו סוגי פיסטונים קיימים בתוך הבולם זעזועים עצמו, אילו שסתומים כאלו או אחרים קיימים בין שני הסוגים השונים של הבולמים.

את ההשפעות של בולמים כאלו או אחרים אני פחות או יותר מכיר.

שוב,

מה הולך שם בפנים?

תודה

אורי

סודות הכיול של הבולמים.... אתה רוצה לדעת הכל בהודעה קטנה כאן בפורום ?:roll:

בין בולם רגיל לספורטיבי קיימים הבדלים בכל האספקטים: שסתומי דחיסה\ריבאונד בקטרים שונים ובכמויות שונות, צמיגות השמן העוברת דרך השסתומים, לחץ הגז (אם מדובר בבולם גז-שמן ולא שמן-שמן) וכד'.

זו אומנות לשמה לייצר בולם איכותי שעונה על מגוון רחב מאוד של צרכים וכפי שכבר ידוע, אין בולם מושלם. לכן, עבור המשפרים, קיימים בולמים מתכווננים (הכיוונון הוא למעשה סגירה\פתיחה של שסתום או שסתומים בדחיסה\ריבאונד) ו/או פרוגרסיביים שמטרתם לספק איזון בין הדרישות הקיצוניות ליום-יומיות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שוב תודה,

אני ממש מעוניין לראות מעיין "חתך" של בולם עם כיוונונים!

מישהו ראה/מכיר/יודע איפה לחפש או יכול להעלות לפה תמונה שכזו?

תודה:D

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם

הבסיס.

בבולמים המתוחכמים ביותר הרבה מהעסק נסתר - קשה לדעת מה הופך אותו לאיכותי, משום שמכנית הוא יכול להראות זהה לבולם הפשוט. בהקשר זה איכות הבולם היא כמעט תמיד ביחס ישר למחיר שלו. להלן דוגמא. בסך הכל monotube כמו השאר, אבל התוצאה מאוד שונה.

פורסם

בדיוק מה שחיפשתי,

מישהו פעם ניסה פה להתעסק עם בולמי זעזועים?

כלומר לקחת קיים, ולשפרו לפי מצב הרוח?

פיאסטה - ההצלחה שלי.

פורסם

מה הולך בתוך הבולמים אפשר ללמוד יותר מתחום האופנועי השטח.

להסביר מה ואיך זה זה כבר יקח יותר מידיי זמן..

אם אתה ממש רוצה תריץ חיפושים בגוגל על REBUILD KYB/SHOWA REAR SHOCK

Untitled.jpg

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...