Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב. לפי בכותרת אפשר לנחש לבד.

הרכב המדובר הוא VW בורה דיזל TDI. שנת 2002.

ביום ראשון בלילה ב 3 סיימתי לעבוד. היינו ברכב 4 אנשים. הרכב היה נמוך מהרגיל. וביציאה מהעבודה יש שביל עפר קצר של 15 מטר.

בגלל המשאיות שעוברות שם הוא מלא בורות והרים.

כאשר אני לבד ברכב הוא לפעמים משתפשף. אז היינו 4 אנשים. נסעתי יחסית לאט בגלל זה. והרגשנו מכה.

לא היה שינוי בהתנהגות של הרכב.

המשכתי לנסוע. אחרי כ 200 מטר בערך. שמתי לב שהמנוע נשמע מוזר, הוא מרעיש טיפה. תכננתי לעצוד מיד אחרי צומת, כ 2 מטרים.

עוד לפני שהגעתי לצומת נדלקה מנורת שמן. ואותה שניה הבנתי. הלך קארטר שמן.

מיד אחרי הצומת עצרתי, וכיביתי את הרכב מיד. יצאתי לראות מה הולך מתחת לרכב. ו.. ויש לי חור. כמובן ב.. קארטר שמן למטה.

4 אנשים עומדים כמו מפגרים. מחפשים פתרון. כי אני החלוקה של האנשים הביתה.

טלפון לבוס. שמגיע ולוקח את העובדים ומחלק אותם הביתה.

אני מחכה לגרר שמגיע אחרי כ שעה. וגורר אותי למוסך. בגלל השעה (כ 4 בבוקר) . ובגלל שלמחרת ב 10 אני מתחיל לעבוד.

החלטתי אני נוסע עם הרכב למוסך. ישן ברכב ועל הבוקר מתקן. במוסך שאני בטוח שיש לו את החלקים. ולא יהיה צריך להזמין כלום. וזו הסיבה שבחרתי בצ'מפיון. ולא משום סיבה אחרת. (צ'ימפיון תלפיות י-ם)

טוב. בוקר מגיע. דוחפים את הרכב לליפט.

יושבים עם האיש שרות. (יחס סביר. כמובן, מכיר אותי לגרוע מיכל. שיש סיכוי גדול שהלך המנוע. כי הייתי בלי שמן.)

הסבר שהרכב נסע אולי, אולי דקה ובטוח פחות מהמכה. ואת רוב השמן הוא השאיר כאשר חיכיתי לגרר ועל הגרר. לא עזרו.

הנזקים!

קארטר שמן מקורי חדש. (משיחה עם כמה מוסכים אמרו לא לגעת בתחליפי שהוא פחות טוב, ובעיקר פחות חזק). 940 שקל ללא מע"מ

5 ליטר שמן מנוע שמיועד לרכב לפי צ'מפיון. עוד כ 250 שקל לפני..

*** הבזיון הגדול!! סיליקון לקארטר מחיר לטיובה (כמו משחת שיניים) 115 שקל לפני..

(אגב חצי טיובה לא השתמשו!!)

פילטר שמן מקורי. עוד כ 60-80 שקל לפני..

עבודה עוד כ 320 שקל לפני מע'מ

בקיצור ביקשו על הכול 2000 +- שקל כולל מע"מ כולל רק חלקים מקוריים.

מבירור אצל חברנו רון. (שאם זה היה קורה במרכז הארץ הייתי מטפל בזה שם ללא ספק!). ועד 2 מוסכים באזור ירושלים.

המחיר היה יחסית יקר. אבל בגלל לחץ הזמן. ושבמוסך סקודה שבאזור לא היה את החלק. החלטתי לתקן במקום רק שיסימו מהר.

שיחה נוספת עם הנציג שרות, שיחהמעוד חדה וממוקדת שהמחיר גבוה בין 300 שקל ל 500 שקל למוסכים אחרים. שיתן סיבה אמיתי למחיר. כמובן הסברים כמו: חלקים לא מקורים (קשקוש). מוסכים לא מורשים. (נירגד לא מורשה??) עובדים לא מקצועיים. למה אצלו הם פרופסורים? שהם לא בודקים את הרכב ועוד שטויות.

ירד ל1900. מילה שלי 1700 שקל ויתחיל. נסגר על 1800 שקל. (ובעיקר כי הזמן לחץ. השעה היתה כבר 8 וחצי בערך. וב10 אני עובד!.)

ישר לעבודה. המוסכניק ערבי, בחור מגודל ונחמד. ומעוד סימפטי ועם ידע על הרכב. בדק את המנוע. עם הוא תקין ואין בעיות בגלל החוסר שמן. וואלה אין שום סימנים במנוע שהיה מחסור בשמן!. "המנוע פיקס". מילים שלו.

ניקה את הכול. בדק. הרכיב הכול למקום. התניע את הרכב. והמנוע טיפה יותר שקט מהרגיל. ואין בעיות בכלל ורעשי לוואי.

סיבוב עם הבודק. הרכב תקין. אין נזילות. אין רעשים. סוחב בובה.

רציתי לתת טיפ קטן לבחור. לא היה לי שקל עליי. (אני יקפוץ כאשר אני יהיה באזור. ויתן לו)

שילמתי ועפתי באיחור של 40 דקות לעבודה.

הקארטר הישן אצלי. עכשיו. לנושא. אחרי הסיפור הארוך.

איפה יש לתקן אותו מנסיון שלכם. (חיפשתי נושאים ישנים). כי אני לא הולך לשלם עוד 1000 ומשהוא על האמבטיה הזו.

ואני יודע מנסיון שאפשר לתקן וזה עובד. הקארטר הישן שלי תוקן אצל הבעלים הקודמים. היה חור קטן. ותוקן יפה. (עבד אצלי כמעט שנתיים. ו 35 אלף קילומטר. )

ושאלה נוספת.

מברור. יש לאוקטביות של המשטרה מגן מברזל שהן הכינו. איפה אפשר לאתר דוגמא. / אחד כזה.

אז למי יש כאן קשרים במשטרה. שיעזור ויברר. לנו (לבעלי הVW מוכי הקארטרים הנשברים)

ודבר אחד חשוב. ( עצה ) שידעתי אבל חיזק אצלי את העניין.

לדעת איזה מחלות כרוניות ונפוצות יש לרכב שלך. זה יעזור לכם למנוע נזקים גדולים יותר.

ומה הפרוש של כל סימן בלוח שעונים. ומה הפירוש עם לא נבצע פעולה מסויימת שיכולה להציל את הרכב בעקבות הסימן הזה.

לדוגמא

*לכבות את הרכב בגלל מחסור בשמן. (יכול ללכת מנוע)

*טעינה (עלולים להתקע באמצע שום מקום לבד בלילה.) יכול לדפוק את המצבר. / מערכות חשמליות וסכנה שיכבה הרכב באמצע הכביש.

* ברקסים. לא יהיה אפשרי לעצור. מסוכן בכל מצב.!

תודה על חפירה מקווה שזה יעזור לאחרים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא מחלה של הרכב,זה מחלה של הנהג.

אם אתה נוהג ברכב שלך בתנאי עפר,ועוד בידיעה שהקרטר נמוך,אז האשמה היא עלייך,בכל מקרה,זה קורה גם בפז'ו,בסיטרואן ברנו ובעוד מספר רכבים.

פורסם

מצטרף...בכל רכב שהתנאים יאפשרו לו, ישבר הקרטר.

לא עצרת כשקיבלת את המכה - טעות ראשונה.

לא עצרת גם כששמעת רעשים מוזרים מהמנוע (לא היה שימון) ורצית להגיע "רק עד הצומת..." - טעות שניה.

עצרת רק כאשר הנורה כבר נדלקה וזה לא בריא בכלל...אל תנסו את זה בבית.

לגבי המחירים - ברוך הבא לעולם הרכב.

מי שלא לחוץ ויש לו זמן מחפש אולי מפירוק, שואל פה ושואל שם...אבל במקרה שלך לא הייתה ברירה.

פורסם

הבעיה אינה ברכב וזו אינה מחלה, נסיעה בדרכי עפר כאשר הרכב עמוס יכולה לגרום נזק בכול רכב מכול תוצרת.

מענין מדוע לא הוצע לך אגן שמן מפירוק , מחירו היה צריך להיות כ 50% מחדש, אבל מכול מקום אין ספק שהתיקון היה יקר , אפילו יקר מאוד.

הלקח שאתה צריך ללמוד הוא לנהוג בזהירות, אם הרכב נמוך מלכתחילה צריך להימנע מנסיעה בדרכי עפר , פשוט כך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לפני כמה שנים נהגתי בקסארה HDI שכורה בקרואטיה.

עליתי על מדרכה ופיצצתי קרטר שמן. כיביתי את המנוע מייד.

לא היה לי ביטוח על זה והתיקון היה על חשבוני.

חייבו אותי על הכל, כולל גרירה, ורכב חליפי על משהוא כמו 2300 ש"ח.

סתם לקבלת קנה מידה על מחיר התיקון.

פורסם

אם אתה חייב לעבור שם מדי יום,

אז זה רק עניין של זמן עד לפעם הבאה.

אתה חייב לרכוש/לבנות מגן, רק שאני לא יודע מה אומר החוק לגבי זה.

עד אז, עדיף להוריד את הנוסעים ולהיות זהיר מהרגיל

בהצלחה, ויום טוב

פורסם
מצטרף...בכל רכב שהתנאים יאפשרו לו, ישבר הקרטר.

לא עצרת כשקיבלת את המכה - טעות ראשונה.

לא עצרת גם כששמעת רעשים מוזרים מהמנוע (לא היה שימון) ורצית להגיע "רק עד הצומת..." - טעות שניה. לא בכל מקום אפשר לעצור !! המקום שעמדתי לא היה מאפשר עצירה. כי הייתי חוסם את כל הכביש. ולעצור כאשר שמעתי רעשים. היה בלתי אפשרי. זו עליה קשה. שאם הייתי עוצר. הרכב לא עולה אותה במצב רגיל.

ושתבין נדלקה המנורה. בכניסה לצומת. (צומת של מטר על מטר. יציאה מכביש קטן. לכביש הראשי של הישב.) ומיד אחרי שסיימתי לפנות (יציאה מכביש שהגעתי. ) כבר עצרתי. (היה מקום) וכיביתי את הרכב.

עצרת רק כאשר הנורה כבר נדלקה וזה לא בריא בכלל...אל תנסו את זה בבית.

לגבי המחירים - ברוך הבא לעולם הרכב. תשמע. לא בכיתי ואני לא ימות. שילמתי והלכתי. אבל יש דברים מרגיזים.

.

וזה שביל שאני עובר בו 4 פעמים ביום. כבר 5 שנים. פעם ראשונה שקיבלתי מכה. ולא טיפה רעש של שיפשוף

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אבל אותי אתה לא צריך לשכנע בשום דבר.

אם היית קורא בסבלנות את ההודעה שלי, היית מפיק ממנה לקחים ועצות לפעם הבא.

זה כל מה שהיא כוללת.

פורסם

ולעניין עצמו,

אם היית מחפש בפורום היית רואה שנושא זה כבר עלה מספר פעמים לא מזמן ובכולם ניתנו אותם הפתרונות-

1. החלפת הקרטר.

2. ריתוך.

אם כבר החלפת ואתה רוצה לתקן אותו אין בעיה. גש למשפץ ראשים שינקה וירתך לך אותו.

לגבי מגן, אני אישית לא מכיר מקום לרכישת מגן כזה, אם אף אחד לא יודע יתכן ומדובר במשהו שעשו במיוחד עבור המשטרה. לעניות דעתי אין זה מסובך מידיי לייצר מגן כזה לבד.

פורסם

ניתן להזמין מגן תחתון לכול רכבי גולף דור 4 ב-EBAY. המגן נקרא סקיד וההתקנה פשוטה מאוד.

דרך אגב זו לא מחלה של רכבי VAG זו המחלה של הנהגים שחושבים שרכשו רכב שטח.

חשוב מאוד להתקין את המגן התחתון מתחת לספויילר שאצל רוב בעלי הגולפים הוא לא קיים ולכן אנשים לא שומעים את אות האזהרה של המגן שמשתפשף ראשון במדרכה וצועק עד כאן !!

עלותו של המגן בחברה כ-250 שקלים (חתיכת פלסטיק שמונעת המון נזקים).

אם היית מחפש בפורום היית קורא גם הודעות שלי מהתקופה שהייתה לי גולף דור 4 שחטפה מספיק מכות ממדרכות ולא נגרם שום נזק לקרטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי ברמות גימור הנמוכות לא שמים מגן?

בינתיים בכל ה VAGים שהיו לי , היה מגן קרטר : פולו 16V שנת 97, גולף 1600 שנת 2001 וגולף GTI שנת 2001...

אגב, המחיר שלקחו לך לדעתי הוא סביר ביותר, בצ'מפיון גם בדרך כלל נותנים שנתיים אחריות על עבודות מהסוג הזה.

אני מכיר מישהו עם V5 ששילם משהו כמו 5000 ש"ח על הקרטר. (רק החלק)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמים את המגן פלסטיק בכל רמות הגימור... בדרך כלל המגן הזה נעלם לאחר כמה טיפולים בצ'מפיון כחלק שלא "חשוב" במיוחד יחד אם עוד כמה פלסטיקים "לא חשובים", רק בגלל שלמכונאי שהרכיב הכל בחזרה לא היה זמן או כח לעשות את זה.:snipersmi

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
שמים את המגן פלסטיק בכל רמות הגימור... בדרך כלל המגן הזה נעלם לאחר כמה טיפולים בצ'מפיון כחלק שלא "חשוב" במיוחד יחד אם עוד כמה פלסטיקים "לא חשובים", רק בגלל שלמכונאי שהרכיב הכל בחזרה לא היה זמן או כח לעשות את זה.:snipersmi

וממה שאני ראיתי, מקפידים להחזיר אותו בכל טיפול.

אז... אולי תבדוק שוב את העניינים במוסך שלך? (ולא, אני לא משתגע על צ'מפיון).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...