Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדשות מהחברה המאוחדת . מה שנשאר ממנה בניהולו של פנחס רוטנברג נמצא כרגע בתהליך העברה למקום אחר . הכל בארגזים ואין עם מי לדבר . כשהם יתמקמו במקום החדש אנסה שוב למצוא חומר .

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בזמנו כשעוד עשיתי מילואים הייתי אמור להתייצב בשדה תימן . חבר שלי עבד עבור כימיקלים ופוספטים או שם דומה והיה לו ביבר מודל 70' עם גיר וילסון .כל כמה חודשים [אז עשו הרבה מילואים ]היה אוסף אותי עם העגלה לכיוון דרום .מה זה הדבר הזה ?פשוט מכונת כביסה מתנייעת . לחשוב שהוא במשך שנים עשה את הדרך יום יום מהמרכז ועד נחל צין ובחזרה עם הכלי הזה . כל הכבוד לו .

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה . הבנתי שבגיר וילסון כל עוד אין אויר במערכת יכולת להתניע את הרכב כשהוא משולב להילוך .ברגע שהיה לחץ אויר הרכב קפץ ממקומו והתחיל לזוז לבד . האם זה נכון ?

פורסם
בזמנו כשעוד עשיתי מילואים הייתי אמור להתייצב בשדה תימן . חבר שלי עבד עבור כימיקלים ופוספטים או שם דומה והיה לו ביבר מודל 70' עם גיר וילסון .כל כמה חודשים [אז עשו הרבה מילואים ]היה אוסף אותי עם העגלה לכיוון דרום .מה זה הדבר הזה ?פשוט מכונת כביסה מתנייעת .

יעקב, רק אדייק - בהערה קודמת שלי- אכן הייתי טרמפיסט בליילנד ביבר שעבר זמנו, הסולם בקצה הקדמי של הארגז חבט בקבינה ולא הבנתי איך שרדה העגלת ספורמרקט הזו בשנים שהתנייעה בכבישים.

את הסוד גיליתי כשירדתי מהטרמפ, הנהג עבד ככל הנראה עבור מפעלי נייר חדרה, בקצה האחורי של הארגז עמד גליל נייר כבד שהיה מאובטח אם זו המילה הנכונה באמצעות כבל לסולם בחלק הקדמי של הארגז. הגליל שימש כמו משקולת בקצה מטוטלת והגיב לבורות בכביש. רק בישראל? העיקר שאנחנו צוחקים על ההודים והפקיסטנים שמעמיסים אנשים/סחורות/כדים/קולה בלי היגיון..

- גיא א.

Transportation%20in%20China.jpg

אחת מסין

Sudanese%20Transport.jpg

אולי אפריקה?

פורסם

אתר יפה של דגמי משאיות, יש באתר גם דגם של משאית הדאף האגדית של יאן דה רוי מראלי פאריס-דקאר של 1984. היום הוא מנהל קבוצה שמתחרה במירוץ עם משאיות איווקו

http://qualityscales.nl/productlijst.asp?maingroup=Trucks&secondgroup=Scania#test

Daf%203300%20Dubbelkop%20Jan%20de%20Rooy%20Dakar%201985%20QSDL5002%20127.00_thumb.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
אתר יפה של דגמי משאיות, יש באתר גם דגם של משאית הדאף האגדית של יאן דה רוי מראלי פאריס-דקאר של 1984. היום הוא מנהל קבוצה שמתחרה במירוץ עם משאיות איווקו

שני בניו / קרוביו של דה רוי גם בביזנס, אחד באיווקו, השני מכונאי בצוות של גינאף, או דאף בתחפושת.גינאף זה מפעל שעושה עבודות מיוחדות ודיגומים שונים לדאף.

בדאף מ 1985 היו שני מנועים, 500 כ"ס כל אחד. בגינאף של הדאקאר מנוע אחד עושה אותו דבר- קטרפילר C18 מספק 950 כ"ס, העולם התקדם.

גיא א.

פורסם

בראלי דאקאר 1988 יאן דה רוי הלך רחוק, אולי רחוק מדי - את המפלצת דאף החדשה הוא בנה משלדת אלומיניום ושני מנועי 11.6 ליטר שסחטו להם את הצורה, מ-360 כ"ס במקור, עלו ל 1,200 כ"ס, כל מנוע חובר לגיר ולסרן אחד יחידת כח כזאת אחת לסרן הקדמי ואחת לסרן האחורי. היה כאן יתרון ברור ליתירות, נניח שמנוע אחד הלך, עדיין אפשר לטוס על המנוע אחד ולסיים מרוץ.. עם שני מנועים בהספק 2,400 כ"ס הדבר הזה סגר 240 קמ"ש, לא להאמין מה משאית יכולה לעשות.

אוית מסקרן מבנה תיבות ההילוכים ואיך חברו אותם לידית אחת.

הדגם נבנה כך שיראה כמו הדאף 95 החדשה ולא כמו המודל דמוי 3600שרץ בדאקאר הקודם עם שני מנועי 500 כ"ס.

כמובן שהכל רק נראה כאילו. אין קשר בין המשאית בדאקאר לבין מה שנוסע בכביש, אמנם פה ושם יש שימוש במכלולים אבל הם מחוזקים או משודרגים בטירוף. קחו את המנוע בתור דוגמה- להוציא 1,200 כ"ס ממנוע 11.6 ליטר זה בסדר, אבל לגרום לו שיעבוד במירוץ מדברי של אלפי ק"מ זה כבר סיפור אחר.

הדאף המפלצתית הובילה את המירוץ בניקוד הכללי, מהירה יותר מכל רכבי הראלי המשופרים, ההמשך היה פחות שמח, המשאית התהפכה, בעוד דה-רוי יצא שלם, הנווט נהרג. אחר כך הוטלו הגבלות על מפלצות הראלי, והן עברו מהעולם, גם בשאר המרוצים איפה ששלטו מפלצות קטגוריה B למינהן נכנסו הגבלות בגלל תאונות קשות והעולם נאלץ להספק במירוצים- ובכן-די משמימים.. בעסה. בכל מקרה -דה רוי ובניו נותנים בראש בדאקאר הנוכחי.

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=3593&g2_serialNumber=2

דאף 95 בעקיפה..

פורסם

אני לא יודע מה אתכם, אבל זה:

Sudanese%20Transport.jpg

נראה לי ציור, לא תמונה. ציור מאוד יפה, אבל ציור (גם התמונה של הפיאט נראית ציור ולא תמונה של משהו אמיתי).

לי אין סבלנות, אבל מישהו בדק מה זה ה"Karor" הזה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
בראלי דאקאר 1988 יאן דה רוי הלך רחוק, אולי רחוק מדי - את המפלצת דאף החדשה הוא בנה משלדת אלומיניום ושני מנועי 11.6 ליטר שסחטו להם את הצורה, מ-360 כ"ס במקור, עלו ל 1,200 כ"ס, כל מנוע חובר לגיר ולסרן אחד יחידת כח כזאת אחת לסרן הקדמי ואחת לסרן האחורי. היה כאן יתרון ברור ליתירות, נניח שמנוע אחד הלך, עדיין אפשר לטוס על המנוע אחד ולסיים מרוץ.. עם שני מנועים בהספק 2,400 כ"ס הדבר הזה סגר 240 קמ"ש, לא להאמין מה משאית יכולה לעשות.

אוית מסקרן מבנה תיבות ההילוכים ואיך חברו אותם לידית אחת.

הדגם נבנה כך שיראה כמו הדאף 95 החדשה ולא כמו המודל דמוי 3600שרץ בדאקאר הקודם עם שני מנועי 500 כ"ס.

כמובן שהכל רק נראה כאילו. אין קשר בין המשאית בדאקאר לבין מה שנוסע בכביש, אמנם פה ושם יש שימוש במכלולים אבל הם מחוזקים או משודרגים בטירוף. קחו את המנוע בתור דוגמה- להוציא 1,200 כ"ס ממנוע 11.6 ליטר זה בסדר, אבל לגרום לו שיעבוד במירוץ מדברי של אלפי ק"מ זה כבר סיפור אחר.

הדאף המפלצתית הובילה את המירוץ בניקוד הכללי, מהירה יותר מכל רכבי הראלי המשופרים, ההמשך היה פחות שמח, המשאית התהפכה, בעוד דה-רוי יצא שלם, הנווט נהרג. אחר כך הוטלו הגבלות על מפלצות הראלי, והן עברו מהעולם, גם בשאר המרוצים איפה ששלטו מפלצות קטגוריה B למינהן נכנסו הגבלות בגלל תאונות קשות והעולם נאלץ להספק במירוצים- ובכן-די משמימים.. בעסה. בכל מקרה -דה רוי ובניו נותנים בראש בדאקאר הנוכחי.

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=3593&g2_serialNumber=2

דאף 95 בעקיפה..

לא להאמין, אבל הדאף הזו ביקרה בארץ בשנת 89'.

לפני הביקור ניתקו ההולנדים את יחידת ההנעה הקדמית, כך שהמשאית הונעה בגלגליה האחוריים בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...