Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי נובעת כי שמתי לב שבוחנים נוהגים להוציא מהרכב (ואפילו לסלק) את הנהג כדי שהם יוכלו להכנס ולבדוק בלמים ובלם יד.

א. לרכבים שיש ביטוח חובה לנהג בודד או 2 רשומים בלבד - האם יש פה בעיית ביטוח חובה שהרי נהג ברכב מי שלא רשום בפוליסה ומבחינתי אני לא מאשר לו לנהוג ברכב אלא שאני כבול למכון רישוי כדי לקבל את הרשיון השנתי ) - נזקים לבוחן עצמו שלא מכיר את הרכב הספציפי ונכנס לרכב זר, ונזק שעלול להגרם להולך רגל שמסתובב באזור בדיקות הבלמים.

ב. כנ"ל לגבי ביטוח צג כלפי רכב אחרים שעומדים בתור ועלולים להפגע .

ג . כנל לגבי ביטוח מקיף.

מה החוק אומר לגבי הבדיקות בלמים האלה והאם זה נעשה כך בכל מכון בישראל או שזו יוזמה עצמאית של מכונים בודדים ?

תודה.

פורסם

בחיים שלי לא ראיתי, שמוצאים מישהו בכוח.

בהרבה פעמים, נהג/נהגת מהססים ללחוץ חזק על הבלם, והבדיקה נכשלת.

במקרים אלו נכנס לרכב הבוחן, בולם חזק, ומנסה להעביר את הרכב.

כמובן, שאם גם אצלו התוצאות לא תקינות, מכשילים את הרכב.

לגבי הביטוח - לבוחני רישוי ולעובדי מוסכים יש ביטוח "סחר".

זה ביטוח אישי, כלומר הם מבוטחים בכל רכב שהם נוהגים בו, ללא תלות בתנאי הפוליסה של בעל הרכב.

פורסם

זהו שאולי הבוחנים (בגופם) מבוטחים אבל הרכב עצמו לא מבוטח למקרה תאונה (ומה אם אין מקיף או שלא עומדים בתנאים של המקיף ). ומה לגבי הולכי רגל או לרכבי צד ג' - רכבים אחרים שעומדים בתור ?

ידוע שחברות הביטוח לא מתנדבות לשלם כסף אם משהו לא כשורה.

הייתי מעונין לדעת מה המצב המשפטי המחייב בנושא (מחייב גם את חברות הביטוח) או שהנושא פרוץ וכל מכון מחליט בעצמו אם לתת הזדמנות ראשונה לנהג עצמו לבלום ורק אם לא הוא מצליח אז מוציאים אותו מהרכב (כן , יש כאלה שמתייחסים ממש לא יפה) והבוחן בולם (חזק או חלש זה כבר תלוי במצב רוח שלו...).

תודה.

פורסם

ביטוח - לכל מכון יש ביטוח מקצועי המכסה כל פגיעה הנעשית במסגרת המכון(כולל נסיעת מבחן).

לבוחן מותר להכנס ולבדוק את הרכב מבפנים הכל כולל הכל. מותר לו למעשה לבצע את כל המבחן כשהוא יושב בעמדת הנהג.

בעצם, קיימת גם חובה(אמנם לא תמיד מיושמת) על הבוחן לבדוק את מהלך דוושת הבלם וידית/רגלית בלם העזר/חניה/יד.

פורסם

הבוחן מכוסה בביטוח סחר שהוא ביטוח חובה אישי.

לגבי ביטוח מקיף זה כבר קשור לביטוח שיש למקום עצמו,במידה ונגרם נזק לרכב במכון אז זה השיקול לשלהם אם לשלם לך מהכיס שלהם או לתבוע את הביטוח,אבל יש ביטוח

פורסם

בוחן רישוי אינו מכובה ע"י ביטוח סחר אלא ע"י הביטוח המקצועי של המכון ותו לא.

בוחן רכב לקניה/מכירה מכובה ע"י ביטוח סחר והביטוח המקצועי.

• תוכן חדש...