Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר עם פולו GTI בת כמעט שנה, הגיר החל לחרוק במעבר בין ראשון לשני \ שני לשלישי והיו מצבים בהם הילוכים לא נכנסו או נכנסו בכוח מלווה ברעש לא נעים.

לאחר שהכניס את הרכב למוסך [מורשה צ'מפיון, הרכב באחריות עדיין] נאמר לו שלפי הוראת היצרן מחליפים לו את שמן הגיר לשמן אחר.

הטיפול נעשה ללא תשלום מצידו.

כששאל לגבי המהלך נאמר לו שהבעיה ידועה והיצרן העביר הודעה למוסכים לבצע את המהלך ברכבי הקונצרן.

מענין לספר שהאוטו כבר היה במוסך הספציפי הזה במסגר האחריות קודם לכן - אבל לא ביצעו את הטיפול עד שהחבר לא התלונן במפורש על הבעיה.

יכול להיות שמנסים לחסוך בצ'מפיון את עלות שמן הגיר, יכול להיות שזו סתם חלמאות ישראלית טיפוסית - אבל לבעלי הVAG שקוראים פה בפורום - מומלץ לגשת ולבצע את ההחלפה כל עוד הרכב במסגרת האחריות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא מדוייק.

לא קיים RECALL (בכול אופן לא שמעתי ולא ראיתי) לכן אנסה להסביר ממידע שיש בידי מה קורה בעניין בעיות בהעברת הילוכים בתיבה המותקנת בפולו.

לרכבי פולו וגם גולף משודכות תיבות ידניות מסוגים שונים בהתאם לנפח המנוע

אכן התגלתה בעיה מהסוג שציינת בתיבות מסויימות והייצרן הוציא חוזר שנקרא Information Update

המיועד אך ורק למנהלי השירות/טכני ובו כתוב במפורש שיש להחליף שמן תיבת הילוכים רק ברכבים שבהם התגלתה הבעיה.

במידה והבעיה לא נפתרת לאחר נסיעה של כמה מאות קילומטרים עם השמן החדש G052 171 A2 על המוסך לפנות לתמיכה הטכנית של הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא מדוייק.

אכן התגלתה בעיה מהסוג שציינת בתיבות מסויימות והייצרן הוציא חוזר שנקרא Information Update

המיועד אך ורק למנהלי השירות/טכני ובו כתוב במפורש שיש להחליף שמן תיבת הילוכים רק ברכבים שבהם התגלתה הבעיה.

במידה והבעיה לא נפתרת לאחר נסיעה של כמה מאות קילומטרים עם השמן החדש G052 171 A2 על המוסך לפנות לתמיכה הטכנית של הייצרן.

מארק, במילים אחרות - מה שאתה אומר זה "היצרן הנחה את המוסכים לא לטפל בבעיה האפשרית בכל התיבות בהן היא עלולה לקרות, אלא לטפל רק באלה שמצבן הביא לתלונה מהלקוח, בנוסף אתה מציין שיש מצב שהתיבה ניזוקה מספיק בה הטיפול הזה לא יעזור וייתעורר צורך לטפל בתקלה באופן מקיף יותר"

השאלות שמעוררת התנהלות כזו אצלי הן:

1. אם היצרן יודע שהבעיה לא מופיעה בכל התיבות - מה זה אומר על אחידות האיכות בחלקים שהוא מייצר?

2. במידה והיצרן כן יודע \ מבקר את אחידות האיכות בחלקים שהוא מייצר \ משווק - למה הטיפול לא נעשה באופן מקיף?

3. כפועל יוצא ממדיניות ה"כבה את השריפה רק אם פרצה" מה תהיה המדיניות של היבואן לאחר תום האחריות?

אני שואל את זה מכיוון שהבעיה התגלתה, במקרה בו אני נתקלתי, בפולו היקרה ביותר בהיצע, מה אם הטיפול נעשה לרכב שלא נוסע הרבה ומאות הקילומטרים האמורים יחלפו רק בתום תקופת האחריות?

הנסיון שלי עם בעיות שנפתרו בעזרת החלפת שמן הוא גרוע - שכן לרוב אתה לא פותר בעיה בעזרת שמן אלא דוחה את החמרתה.

בעיות חפיפה של חלקי גיר או ממסרות - למשל - לא יסתדרו בעזרת שמן טוב יותר, אבל כן תהיה הקלה בתחושות, למשל, זה אולי יחזיק - כמו בהודעת היצרן - כמה מאות קילומטרים, ואולי אלפים, לפי מהות הקושי הבעיה, אבל בסופו של דבר הבעיה תתעורר שוב.

אשמח לשמוע במידה ואני טועה

רון.

oo==00==00

פורסם

רון, מה חדש בזה?

אני סבלתי מהבעיה הזאת באיביזה שלי וידוע שהבעיה קיימת (באופן די חמור) באיביזות FR ו-Cupra

והיבואן שומר את העניין בשקט לעצמו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
רון, מה חדש בזה?

אני סבלתי מהבעיה הזאת באיביזה שלי וידוע שהבעיה קיימת (באופן די חמור) באיביזות FR ו-Cupra

והיבואן שומר את העניין בשקט לעצמו.

אוראל, נראה לי לא רציני מצד יצרן \ יבואן להתנהל ככה. הענין הוא שגם אני שמעתי על התקלות האלה בגירים של VAG ולכן האצתי בחבר הזה לגשת למוסך ולטפל בבעיה.

מה קורה עם אלה שאין להם מושג? מה עושים איתם? ושוב - מה קורה אם התקלה חוזרת ונשנית לאחר תום האחריות?

גיר זה לא רכיב זול, ואולי אנשים ספגו את זה כשמדובר היה במרימי חלונות בגולף, אבל פה מדובר על נזקים בסדר גודל של אלפי שקלים.

לא מדובר כאן על אכות החלקים. מה יש לך.

מדובר על השמן שלא מתאים.

יכול להיות,שבתקופה קצרה מילו שמן אחר במפעל.

זה לא חנות מכולת - שכל אחד ממלא מה שבא לו, במפעלים בסדר גודל כזה הכל מתועד עד לרמת הבורג, נוזל הקירור וכמות הגומי שמכיל המגב על השמשה האחורית.

יש תיעוד להכל - על כל רכב, כזו היא שרשרת הייצור היום, בטח ובטח בקונצרנים סופר-מסודרים כמו VAG, לכן נראה לי כל כך מוזר להתנהל בשיטה של כיבוי שריפות במקום לבצע טיפול ממוקד ולהזמין את מי שרלוונטי לתיקון הבעיה.

רון.

oo==00==00

פורסם

זה לא חנות מכולת - שכל אחד ממלא מה שבא לו, במפעלים בסדר גודל כזה הכל מתועד עד לרמת הבורג, נוזל הקירור וכמות הגומי שמכיל המגב על השמשה האחורית.

יש תיעוד להכל - על כל רכב, כזו היא שרשרת הייצור היום, בטח ובטח בקונצרנים סופר-מסודרים כמו VAG, לכן נראה לי כל כך מוזר להתנהל בשיטה של כיבוי שריפות במקום לבצע טיפול ממוקד ולהזמין את מי שרלוונטי לתיקון הבעיה.

רון.

גם לרמדייה אבטחת אייכות ברמה הכי גבוה,אם לא יותר.

קורה שמגיע שמן לא תקין,שלא ניתן לזהות את הבעיה מיד.

עובדה,שזה לא קורה לכל הפולו בשנים האלו.

אז היתה נגלה אחד עם שמן פגום.

Omnia mea mecum porto

פורסם

הגעתי לטיפול ונאמר לי שיש RECALL והם מחליפים לי שמן גיר.

אותי עיצבן שהייתי צריך להגיע ב"פוקס" ורק אז הם מודיעים..למה לא שולחים מכתב הביתה ? או מודיעים בעיתונות?

• תוכן חדש...